Píšu sem spíš, abych si trochu vylila srdce, protože v posledních týdnech je toho nějak moc.
Aktuálně řešíme jednu z našich koček, ve středu jsme byli na veterině. Udělalo se jí na zadku mokvavé, zarudlé místo. Bohužel, náš stálý veterinář byl na dovolené, tak jsme byli u jiného. Ten se ovšem "bojí" zvířat, nebo nevím, každopádně s nimi nerad manipuluje a celkem se to o něm i říká, ale to jsem si neuvědomila hned, protože jsme u něj byli naposled před x lety. Každopádně kočku jsme mu přidrželi, on jí to obhlédl, pinzetou vytlačil trochu bílého hnisu a že to vypadá jako nějaké poranění. Kočka je čistě domácí, máme teda tři další, tak nemůžu 100% vyloučit, že ji nějaká nekousla nebo se o něco nepíchla, ale přímo o ničem nevím. Nicméně kočka vyfásla ATB injekci na 14 dní a alfadine na čištění a že máme za 14 dní přijít.
Tak zatím jí to párkrát denně čistíme, na jednu stranu se mi zdá, že se jí to snad trochu zatahuje, už tam nemá skoro žádný hnis, nicméně zarudlé to má pořád a v jednom místě se jí dělá v lepším případě strup, ale nejsem si právě úplně jistá, jestli tam neroste nějaký hnus. Vzhledem k tomu, že je docela plašanka a ta manipulace při čištění není nic moc, neměla jsem zatím možnost to úplně pořádně, hlavně na dobrém světle, prohlédnout.
Každopádně asi v pondělí pofrčíme k našemu vetovi, ať to zkoukne. Ale nervy mám teda na pochodu. Před 14 dny jsme museli nechat uspat jinou kočku a bylo to dost krušné. Z věci, která napřed vypadala jako něco ne až tak dramatického, se nakonec vyklubal zřejmě nádor CNS a ten konec byl hodně těžký. Psychicky jsem byla celkem na dně, ale doufala jsem, že budeme mít aspoň chvíli klid a teď tohle!
Do toho si moji rodiče usmysleli, že je to domem, ve kterém bydlíme. Že jako tam máme radon nebo nějaké záření či něco podobného (protože v průběhu sedmi let jsme kvůli nemocem přišli o tři kočky celkem, byly to tedy odlišné diagnózy). A já jak jsem nalomená, tak už z toho taky solidně schízuju a k tomu ještě nový problém s další kočkou... Ach jo, no, je mi jasné, že po síti to nejde nijak vyřešit, ale jak jsem psala, potřebuju si hlavně odložit, protože mám opravdu nervy v háji.