Saša strávila celý svůj život prozatím v útulku

Saša je poslední z černého gangu, která u nás čeká na nový domov - Bude jí...
-2Kristyna
XXX.XXX.29.133
Dobrý den,
Už nevím jak si mám poradit...
Mám 2 kočky. Ten starší, když byl sám i po kastraci čůral všude kde nemá. Dostával dost vynadáno, už musel dostat i na zadek. Poslední dobou se to zlepšilo, nyní už týden v kuse nacházím počůraný místa. Jako je látkový gauč, boty, oblečení, postel.
Kočky mají 3 skrabadla, jidla kolik si řeknou a spoustu hraček. Bydlim v 2+kk, takže nedostatkem místa taky netrpí.
Musím teď dost pracovat, jsem sama, mám dluhy a myslím že každý z nás měl někdy takové období. Bohužel kvůli kočkám si nemůžu dovolit jít ještě na větší dno jen kvůli tomu, že mi dělaji takové naschvály.
Jsem vždycky jeden cely den pryč a ten druhy den jim to vynahrazuji půlkou dne. Dostávají pravidelně najíst, aby taky nestrádaly.
Nevíte něco čím by se tento problém dal vyřešit?
Nikdo o tomhle nic nepise a i kdyz toho jednoho dotyčného kocourka miluju, bohužel uz delší dobu přemýšlím o darování kocourka do rodiny, kde by tento problém zvládli lip.
Uživatel s deaktivovaným účtem
kocour nečurá "naschvál"
značkuje, když je ve stresu
a může značkovat i jen proto, že cítí svou moč a obnovuje značky
-2Kristyna
napsal(a):
Dobrý den,
Už nevím jak si mám poradit...
Mám 2 kočky. Ten starší, když byl sám i po kastraci čůral všude kde nemá. Dostával dost vynadáno, už musel dostat i na zadek. Poslední dobou se to zlepšilo, nyní už týden v kuse nacházím počůraný místa. Jako je látkový gauč, boty, oblečení, postel.
Kočky mají 3 skrabadla, jidla kolik si řeknou a spoustu hraček. Bydlim v 2+kk, takže nedostatkem místa taky netrpí.
Musím teď dost pracovat, jsem sama, mám dluhy a myslím že každý z nás měl někdy takové období. Bohužel kvůli kočkám si nemůžu dovolit jít ještě na větší dno jen kvůli tomu, že mi dělaji takové naschvály.
Jsem vždycky jeden cely den pryč a ten druhy den jim to vynahrazuji půlkou dne. Dostávají pravidelně najíst, aby taky nestrádaly.
Nevíte něco čím by se tento problém dal vyřešit?
Nikdo o tomhle nic nepise a i kdyz toho jednoho dotyčného kocourka miluju, bohužel uz delší dobu přemýšlím o darování kocourka do rodiny, kde by tento problém zvládli lip.
FLUTD? Darování není špatný nápad.
-2Kristyna
XXX.XXX.123.167
napsal(a):
kocour nečurá "naschvál"
značkuje, když je ve stresu
a může značkovat i jen proto, že cítí svou moč a obnovuje značky
Přece když je kastrovaný nemel by značkovat ne? U nej je to vždycky nárazové. Hledá si přímo místa kam by se mi mohl vyčurat a pak to jen opakuje protože nevi kam jinam by se vyčurat může
"Přece když je kastrovaný nemel by značkovat ne? "
ne, tak to není
značkují i kastrovaní a značkují i kastrované kočky (mám takovou expertku doma)
on je trošku rozdíl, jestli opravdu značkuje nebo jen močí
může to znamenat nemoc
může být ve stresu z druhého (druhé) kocoura (kočky)
může mu vadit chodit do téhož wc
může mu vadit stelivo
může.......
-2Kristyna
XXX.XXX.123.167
napsal(a):
FLUTD? Darování není špatný nápad.
Ano, vím že to muže byt onemocnění. Ale tohle nedělá poprvé cele ty 3 roky tohle děla v kuse s nějakými pauzami. A u veterináře byl a kdyby měl tento problém určitě by ho zjistili. Vždycky když začnu o něco víc chodit do práce začne to dělat. Právě proto jsem mu pořídila kamaráda aby se zaměstnali a nemyslel na to že tam ten jeden den. Nejsem, a hlavně abych se vyhnula každodenním problému ještě po utahenem práci uklízet počůrané věci. A zase jsou období kdy do práce chodím často a nevadi mu to. Žádné změny v mem životě nejsou, všechno je furt stejný.
Proto nějak nevím co dál. Mám ho moc ráda a utrhalo by mi srdce ho dávat pryč.
-2Kristyna
XXX.XXX.123.167
napsal(a):
"Přece když je kastrovaný nemel by značkovat ne? "
ne, tak to není
značkují i kastrovaní a značkují i kastrované kočky (mám takovou expertku doma)
on je trošku rozdíl, jestli opravdu značkuje nebo jen močí
může to znamenat nemoc
může být ve stresu z druhého (druhé) kocoura (kočky)
může mu vadit chodit do téhož wc
může mu vadit stelivo
může.......
Ano. Ale už jsem psala že veterinář nic nezjistil.
Stelivo je furt stejné, a čůral mi Ikdyz jsem druhého kocoura neměla. Zachody měli dva a stejně chodili do jednoho a nevadilo mu to. Chápu že kočka si najednou usmysli svoje Ikdyž to celou dobu funguje. Ale opravdu to není jen že najednou teď. Už cely 3 roky snim mám takové problémy. Muže byt spoustu věci co mu muže vadit. Ale furt nevidim žádné řešení jak se z toho dostat. Jsem přímo z centra. Nemůžu ho ani pustit ven.
-2Kristyna
napsal(a):
Stelivo je furt stejné, a čůral mi Ikdyz jsem druhého kocoura neměla. Zachody měli dva a stejně chodili do jednoho a nevadilo mu to. Chápu že kočka si najednou usmysli svoje Ikdyž to celou dobu funguje. Ale opravdu to není jen že najednou teď. Už cely 3 roky snim mám takové problémy. Muže byt spoustu věci co mu muže vadit. Ale furt nevidim žádné řešení jak se z toho dostat. Jsem přímo z centra. Nemůžu ho ani pustit ven.
Zkusit kozlík nebo feromony?
-2Kristyna
napsal(a):
Odebral moč? Krev? Udělal sono?
Ještě k tomu značkování. Ano, značkují i kastráti, třeba pokud je na blízku ,,nepřítel" v našem případě, že chodí zahradou cizí kocour. Ale to vyloženě kočky značkují stříkáním nahoru, ne dřepnutím a vyčůráním se, jako na záchůdku. To bude spíš stresem, případně kamínky v močových cestách.
-2Kristyna
napsal(a):
Přece když je kastrovaný nemel by značkovat ne? U nej je to vždycky nárazové. Hledá si přímo místa kam by se mi mohl vyčurat a pak to jen opakuje protože nevi kam jinam by se vyčurat může
Značkují i kastrovaní kocouři, taky mám doma. I starý 17 letý to občas udělá.
Petra549
XXX.XXX.16.135
U mojich dvoch kocúrov zo štyroch sa objavil ten istý problém, značkovali všade aj do skrine, po kastrácii (cca 3 týždne po, keď z nich vyprchali hormóny) tento problém zmizol. Ale ako píšu vyšie, môže byť aj chorý. Môže to byť aj tým, že nemá vyčistený záchod. Známa má jedného kocúra a 8 záchodov, lebo keď sa už raz vymočil do jedného, už tam viac nejde a keď nemá k dispozícii čistý močí hocikde po byte.