Dobrý den, prosila bych o radu.
Máme doma 3měsíční štěně a 4letou kočičku. Bohužel jsme přišli minulý týden o našeho kocourka a rádi bychom si časem pořídili dalšího.
Nevíme ale jak koupi kotěte načasovat. Jak kvůli kočičce, která přišla o svého společníka a zároveň si ještě úplně nezvykla na štěně. A taky kvůli štěněti, které zatím potřebuje velikou péči a bylo by asi na kotě moc “hrr”.
Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Je lepší například počkat až štěněti bude rok?
Na koupi nespěcháme.
Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

možné je vše
jako rozumné se jeví počkat, až bude pes ovladatelný a soužívání s kotětem bude snáze korigovatelné
ale taky si může kotě se štěnětem sednout a být fajn parťáci
a naopak pes jako štěně snáze kočku přijme jako člena své smečky, později může být problém - jaké plemeno?
štěně může být klidné, nebo je to divočák?
stejně tak kotě.....
Prv ní zvířata jsem si pořizovala stylem dvě koťata a dvě štěnda...aby se spolu děcka sžila. Protože velcí psi, tak aby kočkám pak neubližovali. Vyšlo to výborně, jeden pes je měl rád, druhý kočky nijak nemusel, nemazlil se s nima, ale se vzájemě respektovali a prostě žili tak, aby si nepřekáželi. Ale když kočky někde číhaly na myš, přišel za nima a lovili společně. Když první umřela kočička a pořídili jsme novou - koťátko, už byl jen pes, co kočky právě nemusel. Tak jsem měla i trochu venku obavy, aby když nebudou pod dozorem, po kočině náhodou neskočil, jen malý stisk a bylo by po. Za dva roky umřel kocour a znovu nový, koťátko. Tenhle mladej se na už starého psa upnul, motá se pořád kolem něho a pes světe div se, už se nechá i kocourem otírat, dělá mu kocourova pozornost dobře. Bála bych se pořídit kočku k dospělému psu, který neměl jako štěndo z kočkama žádné zkušenosti. Za mě je lepší kotě-štěně, ona kočka psu snadno někam vyskočí, aby na ni nemohl, když toho má kočka dost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

...pořizovala jsem kotě k dospělemu psu bez zkušenosti s kočkami a po letech pak stěně k dospělým kočkám, které ale už se psem žíly, vždy bez problémů....