mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Dobrý den,
tento týden jsme nechali vykastrovat kocoura a od té doby nadměrně sliní. Je to normální? Není úplně v kondici, je zpomalený, méně žere a je stále uslintaný. Mám strach, aby to nebylo něco vážného :-(. Je slinění projevem nějaké nemoci. Veterinářka bohužel neordinuje denně, jinak bych s ním hned vyrazila na kontrolu.
Děkuji předem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

není to normální.
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
A co může být příčinou? Je slintání projevem nějaké nemoci?

ano, slintání může být projev nemoci.
příčin je hodně.
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Jo aha! Doktorka mi po kastraci hlásila, že mu dala i pipetu proti blechám, že měl pár blech (přesto, že jsme mu cca před 3týdny dali Fipron). Takže z pipety to může být, to mě nenapadlo. Díky.
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Dnes jsou to 3 dny. Předpokládám, že by to mohlo tedy samo odeznít a není nutný zásah veterináře? Pokud to do pondělí nepřejde, samozřejmě pomoc vyhledáme.
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Jako taky mě to překvapilo, že jim hned dala pipetu. Měla jsem zato, že musí být vždy alespoň pár dnů mezi takovými zásahy :-(.

lesnížínka
napsal(a):
Bodlinko, teda zase si rýpnu do vetů, ale zdá se vám normální, že po narkoze dá vetka zrovna pipetu?!? Trochu velká zátěž, ne?
bych nedávala, ale zase pokud z toho kocoura během kastrace skákaly blechy všude kolem, tak je těžké to psychicky vydržet.
Když jsme kastrovali kocoury dopoledne, odpoledne již měli hlad a večer byli v pohodě.
A slíbit tři dny po kapsičce za krk? Není to dlouho?
Moje předchozí fena měla alergii na Frontline Combo. Poprvé ho dostala v půl roce, slintala, evidentně jí bylo zle. Ale prospěla se a odezněl to.
Nějak jsem na to zapomněla a v 5 letech jsem ji ho dala znova. A stejna reakce. Podle mě jí bylo dost zle, ale trvalo to v řádu dvou hodin, ne dní.
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Už je to lepší, žere, je čilý, jen ještě stále trochu slintá…
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Tak se z toho vyklubal zánět dásní, dostal antibiotika, snad už bude dobře.
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Teprve 13 měsíců :-(
mameradikocky

XXX.XXX.43.146
Prý může mít slabší imunitu a ta narkóza mohla tohle vyvolat. Nevypadalo to nijak hrozivě, prostě tenká zarudlá linka kolem zoubků. Nemá plak ani zubní kámen, navíc takhle mladý…obvyklé to prý není. Jeho brácha byl kastrovaný s ním zároveň a ten je úplně v pohodě.