Jak ochránit dřevěná okna před škrábanci od kočky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fíkii

20.9.2021 20:43
Fíkii

XXX.XXX.23.92

Zdravím,

máme doma dřevěná okna a kocour bohužel se naučil škrábat rámy, už jsou na nich rýhy docela do hloubky. Firma, co nám okna dělala, což je jen pár let zpátky, nám prý škrábance opraví, mělo by to jít, ale nevím, jak okna ochránit do doby, než je budou opravovat, aby to nebylo ještě horší a hlavně potom po opravě?

Nebo by si s tímto taky měla firma, co vyrábí okna poradit? Nevím, čím okna polepit nebo jakým způsobem je před tím škrábáním ochránit. Kocourovi drápky stříháme, bohužel to nestačí… To dřevo je opravdu hodně pošrábané, budu velmi ráda za rady…

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2021 20:45

Fíkii napsal(a):
Zdravím,

máme doma dřevěná okna a kocour bohužel se naučil škrábat rámy, už jsou na nich rýhy docela do hloubky. Firma, co nám okna dělala, což je jen pár let zpátky, nám prý škrábance opraví, mělo by to jít, ale nevím, jak okna ochránit do doby, než je budou opravovat, aby to nebylo ještě horší a hlavně potom po opravě?

Nebo by si s tímto taky měla firma, co vyrábí okna poradit? Nevím, čím okna polepit nebo jakým způsobem je před tím škrábáním ochránit. Kocourovi drápky stříháme, bohužel to nestačí… To dřevo je opravdu hodně pošrábané, budu velmi ráda za rady…

Má jiné škrabadlo? Chce ven? Nebo naopak dovnitř?

Fíkii

20.9.2021 21:48
Fíkii

XXX.XXX.23.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Má jiné škrabadlo? Chce ven? Nebo naopak dovnitř?

Škrabadel je v pokoji dost. Ven nemůže, je to nemocný kocour a být venku nemá povahu ani zdravotní stav.

Jde mi pouze o to, jak okna ochránit, jakým materiálem, způsobem..

Miriam33

20.9.2021 22:14
Miriam33

XXX.XXX.209.171

https://www.vmbal.cz/samolepici-ochrana-zdi-500-mm-x-3-m-pruhledna-p7107/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Samolep%C3%ADc%C3%AD+ochrana+zdi+500+mm+x+3+m+-+PR%C5%AEHLEDN%C3%81&gclid=CjwKCAjw4qCKBhAVEiwAkTYsPBF_am5K8Z3pq6FBPSIAPdGH1jipk3E8WyApDmO2rSgT7GnU8ekPdxoCYssQAvD_BwE
Našla jsem treba toto, ale zkusila bych napred možná oboustrannou lepící pásku (nelepila bych to po celé délce, aby na okně nezustala), jestli by ho to neodradilo nebo něco podobného (bublinkovou folii?), třeba dočasně znepristupnit to okno alespoň po bocích nějak mechanicky, aby tam nemohl... nevím, jak moc ho používáte... takže treba dát nějaké květináče, nebo sloupec encyklopedí nebo zkrátka něco, aby tam vůbec nelezl. Možná bych zvážila dát jedno skrabadlo poblíž toho okna, jestli je zvyklý tam škrabat značky.

Miriam33

21.9.2021 20:45
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Ještě mne napadlo třeba nějak šikovně polepit treba žaluziovými lamelami nebo zkusit použít alobal, prý to kočky nemají rády...treba ho položit na parapet... Dejte vědět, jak jste to nakonec vyřešili, nám jeden půjčený kocour během pár dní překousal vsechny vlasce na žaluziích, ten samý otvíral vsechny dveře, rozsvěcel světla a otviral všechny skříně a šuplíky... To byla taky sranda a škoda

22.9.2021 08:34

nebo na to okno - rám - přidělat něco, co škrabat múže

22.9.2021 11:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Miriam33 napsal(a):
Ještě mne napadlo třeba nějak šikovně polepit treba žaluziovými lamelami nebo zkusit použít alobal, prý to kočky nemají rády...treba ho položit na parapet... Dejte vědět, jak jste to nakonec vyřešili, nám jeden půjčený kocour během pár dní překousal vsechny vlasce na žaluziích, ten samý otvíral vsechny dveře, rozsvěcel světla a otviral všechny skříně a šuplíky... To byla taky sranda a škoda

promiňte prosím, vím, že to asi k smíchu není, ale takhle z vnějšku pro člověka jo, ten soupis zní tak, jak když je to spíš poltergeist, než kocour.

22.9.2021 11:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Miriam33 napsal(a):
https://www.vmbal.cz/samolepici-ochrana-zdi-500-mm-x-3-m-pruhledna-p7107/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Samolep%C3%ADc%C3%AD+ochrana+zdi+500+mm+x+3+m+-+PR%C5%AEHLEDN%C3%81&gclid=CjwKCAjw4qCKBhAVEiwAkTYsPBF_am5K8Z3pq6FBPSIAPdGH1jipk3E8WyApDmO2rSgT7GnU8ekPdxoCYssQAvD_BwE
Našla jsem treba toto, ale zkusila bych napred možná oboustrannou lepící pásku (nelepila bych to po celé délce, aby na okně nezustala), jestli by ho to neodradilo nebo něco podobného (bublinkovou folii?), třeba dočasně znepristupnit to okno alespoň po bocích nějak mechanicky, aby tam nemohl... nevím, jak moc ho používáte... takže treba dát nějaké květináče, nebo sloupec encyklopedí nebo zkrátka něco, aby tam vůbec nelezl. Možná bych zvážila dát jedno skrabadlo poblíž toho okna, jestli je zvyklý tam škrabat značky.

Bublinkatá folie by u nás byla velmi zajímavou věcí, ale ty květináče jsou dobrý nápad. Dát do nich třeba i nějakou vzhlednou dekoraci, kterou kočičák neodsune - páč za kytku si zalézt může, že jo. A bude to i vzhledný řešení oproti té pásce.

No koukám, že se s kočkama mám co učit a na co se připravit.

ještě nápad?? Náš kocourek třebas rád drápe, když je spokojenej koberec, tak co mu nabídnout na tom parapetu nějaký kousek koberce, kde si při pozorozování cvrkotu venku bude moc zadrásat? Blbej nápad?

Miriam33

22.9.2021 19:16
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Zrzavci napsal(a):
promiňte prosím, vím, že to asi k smíchu není, ale takhle z vnějšku pro člověka jo, ten soupis zní tak, jak když je to spíš poltergeist, než kocour.

Však se taky táta v noci pořádně vyděsil... když šel zkontrolovat dům a všude! otevřené dveře do místností i skříní a všude rozsvíceno,plus věci z některých skříní na zemi Ale kocour nám to předvedl, jak to dělá, tak pak musel být zamknutý v jedné místnosti.

23.9.2021 11:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Miriam33 napsal(a):
Však se taky táta v noci pořádně vyděsil... když šel zkontrolovat dům a všude! otevřené dveře do místností i skříní a všude rozsvíceno,plus věci z některých skříní na zemi Ale kocour nám to předvedl, jak to dělá, tak pak musel být zamknutý v jedné místnosti.

já bych asi pracovala k infarktu

23.9.2021 12:10

Zrzavci napsal(a):
já bych asi pracovala k infarktu

.....nas kocour chodil se mnou k sousedům o patro níž a pravidelně si tam otevřel šuplík a vycházel z něj sousedce její spodní prádlo a pak spokojeně zalehnul, dělal to každou návštěvu....

23.9.2021 13:04
Bobča

XXX.XXX.20.192

Miriam33 napsal(a):

tak to jsem měla doma teda andílka oproti tomuhle Ten určitě účinkuje v těch videích,co kočky otvírají dveře ,že? ..tak já měla teda jenom vchodové dveře-ty by mu otevřít nešly...ale drápal je fest... žaluzie taky..

Já bych asi zkusila tu lepicí pásku-nevím,jestli existuje oboustranná průhledná-aby nebyla vidět...mu se budou lepit tlapky...hm?...Nebo-nevím,na jak viditelném místě to je..pásek koberce na ty rámy??nebo postříkat pepřákem ..mu to dřevo asi dost voní

Jako-škrábat dveře je normální,když se chce někam dostat...ale rámy oken slyším poprvé..

23.9.2021 13:23

dřevo je dobré škrabadlo
máme doslova rozdrásaný vnější obklad u dveří, si tam drápání užívají

23.9.2021 14:15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
dřevo je dobré škrabadlo
máme doslova rozdrásaný vnější obklad u dveří, si tam drápání užívají

A já křeslo