Šarlotka hledá milující domov

Šarlotka (6let) se k nám dostala s velkou partou kočiček po zemřelé majite...
Eliska2206
XXX.XXX.80.49
Ahoj,
mám dvouletého kocourka nalezence, který je na mne závislý už od začátku a mívá zvláštní chování, už od mala se přijde mazlit a pak začne kousat, jenže teď uz je dost velký a bolí to, navíc mívá občas dny, kdy na mne prostě jen tak zautočí a přijde mi jakoby se mne bál, mňouká a prostě po mě “jde”.
Myslela jsem, jestli to není z nudy a pořídila jsem mu kamarádku. Kočkujou se spolu a vetšinou je vše fajn, někdy na malou taky vystartuje že až křičí, ale nikdy jí nic neudělal. Vše schytávám já :D
Každopádně novým přírustkem toto chováni zapříčiněno není, protože se tak chová kocourek celou dobu. Pořád skáče na domovní kliku a snaží se utéct, nebo ke mě jen tak přijde a kousne mě.
Zkusila jsem feromonový obojek, tinkturu z kozlíku, kocourek je i kastrovaný a nevím co víc si počít, nohy mám za ty dva roky samou jizvu a bojím se, aby neublížil mladší kočce, kterou nově máme.
Mohl by mi někdo poradit co s tím?
Děkuji.
Eliska2206
napsal(a):
Ahoj,
mám dvouletého kocourka nalezence, který je na mne závislý už od začátku a mívá zvláštní chování, už od mala se přijde mazlit a pak začne kousat, jenže teď uz je dost velký a bolí to, navíc mívá občas dny, kdy na mne prostě jen tak zautočí a přijde mi jakoby se mne bál, mňouká a prostě po mě “jde”.
Myslela jsem, jestli to není z nudy a pořídila jsem mu kamarádku. Kočkujou se spolu a vetšinou je vše fajn, někdy na malou taky vystartuje že až křičí, ale nikdy jí nic neudělal. Vše schytávám já :D
Každopádně novým přírustkem toto chováni zapříčiněno není, protože se tak chová kocourek celou dobu. Pořád skáče na domovní kliku a snaží se utéct, nebo ke mě jen tak přijde a kousne mě.
Zkusila jsem feromonový obojek, tinkturu z kozlíku, kocourek je i kastrovaný a nevím co víc si počít, nohy mám za ty dva roky samou jizvu a bojím se, aby neublížil mladší kočce, kterou nově máme.
Mohl by mi někdo poradit co s tím?
Děkuji.
Je třeba trochu vychovávat. Tyhle útočící a kousací hry jste měla utnout hned, jak odrostl. Už jsi velkej, takto už kousat nesmíš, bolí to. Náš mladej(taky dva roky) to také ještě občas zkouší, panička ho i ráda prvokuje tak se někdy rozjede, ale dost rychle to i skončí, když vidí, že panička na něj brblá,,au au nepřeháněj to Mací, to bolí!" Střejně tak, když se moc rozváší s kočičkou, ho korigujte, že stačí, že takhle ne.
Eliska2206
XXX.XXX.80.49
S kočkami si rukama zásadně nehraju, pouze s hračkami. Mě právě přijde, že to nebere jako hru, ale že má strach. Stáhne uši a mňouká a kouše, jakoby se prostě bál, ale nechápu čeho. Když se pere s menší kočkou tak řeknu rázně ne a on ji nechá, ale vzápětí jde po mě.
Eliska2206
XXX.XXX.80.49
Jj rozpeasovac na vodu taky mam, ale nekdy je to takova rychlost, ze ho nestihnu najit :D