Dobrý den.
Mám od středy kotě, které našel přítel v práci. Kotě bylo od rána samo do večera, takže ho vzal, aby neumrzlo. Celý den čekal jestli se nevrátí kočka, ale nic.
Byla jsem s ní u veterinaře, protože je krmeno z lahvičky, dávám mu kotěci mlíčko.
Ale od středy kdy ho krmim, tak vlastně do pátku vůbec nekakalo, tak jsem raději šla na veterinu, kde mi dala paní lactulozu. Jak jsem ji dala tak odpoledne to už jelo. 😊
Ale dnes je nedele a kotě zase nekaka. Je pravda, že v patek tedy kakalo 4 krát, ale nevím?
Vypije cc 15ml. Dávám co dvě až 3 hodiny v noci krmim jednou, protože ono by prospalo celou noc.
Má asi 4 týdny dodávám, že masiruju bříško ostošest i genitalie. Jen je mi divné to, že nekaka ať se snažím jak chci.
M.Nb.

XXX.XXX.13.136
miselin19
napsal(a):
Nebo alespoň jak často by mělo kakat?
Podle toho, čím krmíte. A nemyslím, že krmit 4 týdenní koně mléčnou náhražkou z lahvičky je zrovna to pravé, to je věk kdy už by mělo být o kousek dál.
Nevím,jaké je složení kotěcího mlíčka,ale,je možné,že se vstřebá bez velkého zbytku??
Možná blbé přirovnání,ale vnučka-mimino,když přijela z porodnice-6 dní nekakala..po asi 4 dnech nám doktorka řekla,že nemusí klidně i týden,že je kojená,a všechno "jde na ni"
Nebo-nenadávejte hned-jen jestli se po té lactulóze nevytentilo z podoby(já kdysi teda jo)...a teď nemá co...hm??
zkuste mu teda podat něco jiného..kousek vařeného masa-nesoleného...vývar..
Bobča
napsal(a):
Nevím,jaké je složení kotěcího mlíčka,ale,je možné,že se vstřebá bez velkého zbytku??
Možná blbé přirovnání,ale vnučka-mimino,když přijela z porodnice-6 dní nekakala..po asi 4 dnech nám doktorka řekla,že nemusí klidně i týden,že je kojená,a všechno "jde na ni"
Nebo-nenadávejte hned-jen jestli se po té lactulóze nevytentilo z podoby(já kdysi teda jo)...a teď nemá co...hm??
zkuste mu teda podat něco jiného..kousek vařeného masa-nesoleného...vývar..
No právě mě to napadlo, protože to z ní po masáží bříška úplně vystřelilo. Na vteřině mi řekla 5ml já ji dala jen 3 a jelo to. Skusim tedy vydržet a uvidíme.
Uživatel s deaktivovaným účtem

miselin19
napsal(a):
Dávám jen kotěcí mléko. Na veteryně odhadl věk na 3-4 týdny. Má jen malé ne asi úplně zoubky špičaky
Viz žínka - začala bych přidávat najemno nakrájené (naškrabané) hovězí, ideálně srdíčko - je levné a libové.
napsal(a):
Viz žínka - začala bych přidávat najemno nakrájené (naškrabané) hovězí, ideálně srdíčko - je levné a libové.
Tak já to vyzkouším děkuji za rady. A můžu to dávat i když není odčervená? Chtěla jsem odcervit ale na veterine řekla že mám že vším počkat protože nevíme přesný věk.

miselin19
napsal(a):
Tak já to vyzkouším děkuji za rady. A můžu to dávat i když není odčervená? Chtěla jsem odcervit ale na veterine řekla že mám že vším počkat protože nevíme přesný věk.
Můžete. Z masa koupeného v řeznictví škrkavky ani tasemnice nedostane.

miselin19
napsal(a):
Na co chtějí čekat? Odčervit se dá už ve 3 týdnech. U toulavého kotěte bych s parazity počítala.
lesnížínka
napsal(a):
Ano můžete. Boubel tasemnice je jediné, co z toho může dostat a tu by jste v mase vážně nepřehlédla.
Ježiš, nestraš mě... Já se normálně v posledních týdnech totálně zamilovala do tataráku . A kolik jsem jich snědla za ty poslední cca 4 týdny, tak je to víc než za celý život!

fikovnice
napsal(a):
Ježiš, nestraš mě... Já se normálně v posledních týdnech totálně zamilovala do tataráku . A kolik jsem jich snědla za ty poslední cca 4 týdny, tak je to víc než za celý život!
Věřte našim veterinářům! Tak, jako já. Tatarák je pevnou součástí mého jídelníčku.
napsal(a):
Věřte našim veterinářům! Tak, jako já. Tatarák je pevnou součástí mého jídelníčku.
Taky jsem na něho často chodila s kámoškou-bývaly akce na Slevomatu...nikdy mě ani nenapadlo,že bych z něho mohla něco mít ..
Se sousedkou jsme si kupovaly v Lidlu-tam měli jemně namletý...za 49,-/20deka...když byl v Penny za 34,daly jsme si do mrazáku na horší časy ale to už jsou tak 2 roky...
Bobča
napsal(a):
Taky jsem na něho často chodila s kámoškou-bývaly akce na Slevomatu...nikdy mě ani nenapadlo,že bych z něho mohla něco mít ..
Se sousedkou jsme si kupovaly v Lidlu-tam měli jemně namletý...za 49,-/20deka...když byl v Penny za 34,daly jsme si do mrazáku na horší časy ale to už jsou tak 2 roky...
Ha, ha, zrovna v Přerově tuším...byla velká aféra, že se x lidí nakazilo z tataráku na nějaké oslavě tasemnicema. Mě je to šumák, ještě než jsem začala krmit psy, měla jsem problém se syrového masa vůbec dotknout, o konzumaci ani nepolemizuju

lesnížínka
napsal(a):
Ha, ha, zrovna v Přerově tuším...byla velká aféra, že se x lidí nakazilo z tataráku na nějaké oslavě tasemnicema. Mě je to šumák, ještě než jsem začala krmit psy, měla jsem problém se syrového masa vůbec dotknout, o konzumaci ani nepolemizuju
Však tasemnice ve střevě nevadí. V nejhorším se můžu odčervit.
lesnížínka
napsal(a):
A hezky zhubnete, pokud teda už teď nejste jak žížala A údajně pomáhá i na alergie
teda,ta představa,že ze mě leze nějaká tasemnice ..to radši budu tlustá a na alergii beru Desloradatine-nebo tak nějak...měla jsem ho vysazený asi 3 týdny,že zkusím bez...nestačila jsem kupovat kapesníčky-tak jsem se k němu hned vrátila.
Pardon-plehním tu vlákno koťátkovi ..přeju mu,ať se brzo dostane do normálu
napsal(a):
Však tasemnice ve střevě nevadí. V nejhorším se můžu odčervit.
Já bych to ale nedala, nedejbože, kdyby ze mě vylezla třeba celá!!! Vylezla by, sice mrtvá, ale já bych asi hned poté padla vedle mrtvá taky! Mně se tady ti paraziti extrémně hnusí!

lesnížínka
napsal(a):
Mě se hnusí syrové maso, paraziti jsou mi šumák
Mně naštěstí nevadí ani jedno.

Bobča
napsal(a):
bodejť-když si je vychutnáváš při pitvách
Samo, mám radost kvůli dětem, když nějakého najdeme.