Předpis antibiotik pro kotě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TeKo

28.9.2021 09:39
TeKo

XXX.XXX.134.151

Dobrý den,

zatoulala se k nám koťata. Nebyla v moc dobrém stavu, jedno minulý týden spadlo u slepic do vody a umřelo.

Teď se bojím, aby se něco nestalo tomu druhému, už je lepší, ale pravděpodobně pořád slabší.

Babička bydlí daleko, proto by mě zajímalo, jestli ve svém městě můžu jít k veterináři bez toho kotěte, aby mi předepsal nějaká antibiotika?

Manžel říká, že to dělat nemám - je to prý příroda a mají přežít jen ti nejsilnější, aby se z nich stali silní jedinci a přežili svůj celý dospělý život.

Děkuji za sdílení zkušeností.

Tereza

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2021 09:56

TeKo napsal(a):
Dobrý den,

zatoulala se k nám koťata. Nebyla v moc dobrém stavu, jedno minulý týden spadlo u slepic do vody a umřelo.

Teď se bojím, aby se něco nestalo tomu druhému, už je lepší, ale pravděpodobně pořád slabší.

Babička bydlí daleko, proto by mě zajímalo, jestli ve svém městě můžu jít k veterináři bez toho kotěte, aby mi předepsal nějaká antibiotika?

Manžel říká, že to dělat nemám - je to prý příroda a mají přežít jen ti nejsilnější, aby se z nich stali silní jedinci a přežili svůj celý dospělý život.

Děkuji za sdílení zkušeností.

Tereza

ATB veterinář teoreticky předepíše i bez kotěte - ale, zvládnete mu je pravidelně píchat?

28.9.2021 10:06

já bych teda bez pacienta atb nepředepsala a vlastně žádný veterinář by neměl.

TeKo

28.9.2021 10:52
TeKo

XXX.XXX.134.151

Děkuji za odpověď. Je to samozřejmě logické. Poradili mi v jednom útulku, že prý jsou ATB v tabletách, například Noroclav, které mám dát kotěti do jídla. Ale jak je získat, to už mi neřekli.

28.9.2021 11:18
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Zajeďte k veterináři, atb nejsou všechno a bez vyšetření by Vám žádný slušný veterinář atb předepsat neměl. Rada z útulku - dávat kotěti tablety do žrádla není zrovna nejlepší. Dle mých zkušeností, tento způsob funguje jenom zcela výjimečně -některé sežerou všechno kolem, jiné se netknou ani toho žrádla. Jestli to se záchranou kotěte myslíte vážně, vemte ho k veterináři.

A až bude manželovi špatně, vykašlete se na něj ... silný přežije.

28.9.2021 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jestli má fipku, tak mu žádné ATB nepomůžou, vlastně ani ten veterinář. Takže muž má částečně pravdu. Kotěti bych vůbec ATB nedávala, protože ať je mu co je mu, ATB mu jeho oslabené tělíčko rozhodí ještě víc. Naordinovala bych mu maso, bude silné a líp se s nemocí vypořádá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík