TeKo

XXX.XXX.134.151
Dobrý den,
zatoulala se k nám koťata. Nebyla v moc dobrém stavu, jedno minulý týden spadlo u slepic do vody a umřelo.
Teď se bojím, aby se něco nestalo tomu druhému, už je lepší, ale pravděpodobně pořád slabší.
Babička bydlí daleko, proto by mě zajímalo, jestli ve svém městě můžu jít k veterináři bez toho kotěte, aby mi předepsal nějaká antibiotika?
Manžel říká, že to dělat nemám - je to prý příroda a mají přežít jen ti nejsilnější, aby se z nich stali silní jedinci a přežili svůj celý dospělý život.
Děkuji za sdílení zkušeností.
Tereza
Uživatel s deaktivovaným účtem

TeKo
napsal(a):
Dobrý den,
zatoulala se k nám koťata. Nebyla v moc dobrém stavu, jedno minulý týden spadlo u slepic do vody a umřelo.
Teď se bojím, aby se něco nestalo tomu druhému, už je lepší, ale pravděpodobně pořád slabší.
Babička bydlí daleko, proto by mě zajímalo, jestli ve svém městě můžu jít k veterináři bez toho kotěte, aby mi předepsal nějaká antibiotika?
Manžel říká, že to dělat nemám - je to prý příroda a mají přežít jen ti nejsilnější, aby se z nich stali silní jedinci a přežili svůj celý dospělý život.
Děkuji za sdílení zkušeností.
Tereza
ATB veterinář teoreticky předepíše i bez kotěte - ale, zvládnete mu je pravidelně píchat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

já bych teda bez pacienta atb nepředepsala a vlastně žádný veterinář by neměl.
TeKo

XXX.XXX.134.151
Děkuji za odpověď. Je to samozřejmě logické. Poradili mi v jednom útulku, že prý jsou ATB v tabletách, například Noroclav, které mám dát kotěti do jídla. Ale jak je získat, to už mi neřekli.
Zajeďte k veterináři, atb nejsou všechno a bez vyšetření by Vám žádný slušný veterinář atb předepsat neměl. Rada z útulku - dávat kotěti tablety do žrádla není zrovna nejlepší. Dle mých zkušeností, tento způsob funguje jenom zcela výjimečně -některé sežerou všechno kolem, jiné se netknou ani toho žrádla. Jestli to se záchranou kotěte myslíte vážně, vemte ho k veterináři.
A až bude manželovi špatně, vykašlete se na něj ... silný přežije.