Rudý, bolavý konečník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AgátaFegl

29.9.2021 16:26
AgátaFegl

XXX.XXX.68.232

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti se zarudlým konečníkem u kočičky. Má to kolem té dírky ještě tak 2 cm červené, olizuje se.
Děkuji.

30.9.2021 07:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Netuším. Neměla průjem, nebo naopak moc tvrdé hovišo? Tohle ale vypadá, že ji to svědí nevím, jestli i kočka mívá kvasinky? První bych to zkusila ťupnout tamponem s betadinou - vydesinfikovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2021 09:05

AgátaFegl napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti se zarudlým konečníkem u kočičky. Má to kolem té dírky ještě tak 2 cm červené, olizuje se.
Děkuji.

Klidně to může být výhřez - foto by napovědělo. A ten bez veta nezvládnete.

30.9.2021 09:06

lesnížínka napsal(a):
Netuším. Neměla průjem, nebo naopak moc tvrdé hovišo? Tohle ale vypadá, že ji to svědí nevím, jestli i kočka mívá kvasinky? První bych to zkusila ťupnout tamponem s betadinou - vydesinfikovat.

Kvasinky bývají v uchu nebo pochvě, ne v konečníku. Pokud se jedná o výhřez, je třeba vet a s Betadinou na sliznici bych neexperimentovala.

30.9.2021 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kvasinky bývají v uchu nebo pochvě, ne v konečníku. Pokud se jedná o výhřez, je třeba vet a s Betadinou na sliznici bych neexperimentovala.

Myslela jsem kolem, pes je mívá kolem huby a na packách, někteří v uších...Proč ne betadinu na sliznici?? Vždyť se leje do ran po litrech

30.9.2021 11:18
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):
Myslela jsem kolem, pes je mívá kolem huby a na packách, někteří v uších...Proč ne betadinu na sliznici?? Vždyť se leje do ran po litrech

Ale ředěná. Neředěnou betadinou si můžete ty sliznice odrovnat.

30.9.2021 12:33

lesnížínka napsal(a):
Stačí si přečíst příbalovou informaci https://www.pilulka.cz/betadine-liq-1x?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=(PLA)+Produktove+inzeraty-star&utm_content=Volne+prodejne+leky-star&utm_term=

Já bych ji ředila. Když si představím, že ji naliju na (možná) vyhřezlý konečník...

30.9.2021 12:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já bych ji ředila. Když si představím, že ji naliju na (možná) vyhřezlý konečník...

Ona je už ředěná a není problém ředit víc. Já taky i ředím, když třeba musím dělat Workovi výplach předkožky, protože na to trpí, tak ji nakapu jen pár kapek do vody a natáhnu do stříkačky.

30.9.2021 19:29
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Odvar řepíku.
Tlumí svědění i vysouší.
Neublíží.

1.10.2021 09:28

rapotacka11 napsal(a):
Odvar řepíku.
Tlumí svědění i vysouší.
Neublíží.

Ale stejně bych pro klid duše šla k veterináři. On ten vyhřezlý konečník může taky odumřít.

1.10.2021 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale stejně bych pro klid duše šla k veterináři. On ten vyhřezlý konečník může taky odumřít.

Podle toho jak to prostě vypadá. Snad až takhle ne, doufám. To by snad zadavatelka poznala. Ani nevíme, jak je kočka vlastně stará?

1.10.2021 10:28

lesnížínka napsal(a):
Podle toho jak to prostě vypadá. Snad až takhle ne, doufám. To by snad zadavatelka poznala. Ani nevíme, jak je kočka vlastně stará?

Nevíme, jestli to zadavatelka pozná, jaké má zkušenosti. Nedala ani foto. Tudíž jenom spekulujeme. (a myslím, že věk kočky není v tomhle případě až tak důležitý).

Přidejte reakci

Přidat smajlík