Jdu si zase pro radu. Kočičák, co si nás adoptoval je venkovně-domovní a navíc má ty domácnosti min. dvě. Naši a sousedů, od kterých k nám přišel. U nás je víc, tam se občas přijde podívat a taky tam na něj čekává jídlo. Plus poměrně zdatně loví. A mám podezření, že si občas dojde na raut i někam jinam.
U nás má krmení převážně syrovým masem spolu s ohařiskama,pokud mají něco ve stylu hrtanů, dostane paštiku, nebo kapsičku. U sousedů je to takový to občas grancle, občas nějaký zbytek asi, občas kapsička či paštika.
No a já nevím prostě dávkování. Jak moc se krmí kočka? I kdyby nikam jinam na bufáč nedocházel -kolik mu mám dát - váhově, třeba masa, když si pořídí nějakou tu myš a já nemám přehled kolik toho do sebe narval? Apetit má slušnej, až na výjimky, kdy nedojedl (ani u nás, ani u sousedky a proto si myslíme, že chodí bufetit ještě jinam) žere jak nezavřenej barel s kyselinou. Má podle mě taky trošku podstatnou zadnici Pššššt. Nechci, aby byl valibuk a zase na druhou stranu, aby měl hlad. Jenže nevím, kolik toho za ten den už do sebe nafedroval. krmíme ráno a večer, stejně jako ohaře.
Máte někdo nějakej systém na takovýhle případy?
Díky za případný rady a nápady a návody a tak.
Edit - jo a je kastrovanej.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme také kočky venkovně domovní a krmíme co sežerou.Vlasně mají přístup ke krmení pořád.Dostávají maso,konzervy,granule,loví myši.V tomto období vždy žerou o stošest,musí nabrat zásoby na zimu.To je přirozené.S jarem zase začnou žrát méně,zhubnou a tak pořád dokola.
napsal(a):
Máme také kočky venkovně domovní a krmíme co sežerou.Vlasně mají přístup ke krmení pořád.Dostávají maso,konzervy,granule,loví myši.V tomto období vždy žerou o stošest,musí nabrat zásoby na zimu.To je přirozené.S jarem zase začnou žrát méně,zhubnou a tak pořád dokola.
Můžete to prosím říct naší Gůči? Na jaře jsem si říkala: díky bohu, v létě zhubne. I se mi zdálo, že trochu jo. Ale už tak dva měsíce je jak bečka zase
Jak se krmí kočka? Netuším, mám dvě, takže by si to stejně vyžrali navzájem, takže když některý z nich přijde, že má hlad, dostane Viktorek se doma často dojídá granulema, no Gucci asi v garáži, protože nevím, z čeho by jinak byla jak sud. Potřebovala bych, kdyby polovinu váhy pustila Viktěnovi Nikdy jsme neměli tlustou kočku a trochu mě to děsí, no nevím taky, co s tím. Teď vím, že má zase tasemnici, tak jí ji chvíli ponechám zase

Zrzavci
napsal(a):
Jdu si zase pro radu. Kočičák, co si nás adoptoval je venkovně-domovní a navíc má ty domácnosti min. dvě. Naši a sousedů, od kterých k nám přišel. U nás je víc, tam se občas přijde podívat a taky tam na něj čekává jídlo. Plus poměrně zdatně loví. A mám podezření, že si občas dojde na raut i někam jinam.
U nás má krmení převážně syrovým masem spolu s ohařiskama,pokud mají něco ve stylu hrtanů, dostane paštiku, nebo kapsičku. U sousedů je to takový to občas grancle, občas nějaký zbytek asi, občas kapsička či paštika.
No a já nevím prostě dávkování. Jak moc se krmí kočka? I kdyby nikam jinam na bufáč nedocházel -kolik mu mám dát - váhově, třeba masa, když si pořídí nějakou tu myš a já nemám přehled kolik toho do sebe narval? Apetit má slušnej, až na výjimky, kdy nedojedl (ani u nás, ani u sousedky a proto si myslíme, že chodí bufetit ještě jinam) žere jak nezavřenej barel s kyselinou. Má podle mě taky trošku podstatnou zadnici Pššššt. Nechci, aby byl valibuk a zase na druhou stranu, aby měl hlad. Jenže nevím, kolik toho za ten den už do sebe nafedroval. krmíme ráno a večer, stejně jako ohaře.
Máte někdo nějakej systém na takovýhle případy?
Díky za případný rady a nápady a návody a tak.
Edit - jo a je kastrovanej.
Já přikrmuju sousedovic kocoura - čistě venkovního - ráno a večer dostane na talířek kopičku z konzervy. Kamarádka má kočky a) venkovní - ty dostávají jednou denně plné miskyz konzervy + průběžně zbytky z kuchyně a b) polovenkovní - ty mají kapsičky a granule prakticky non stop. Myslím, že krmíte dobře, možná i nadstandardně.

systém mám takový, že když přijde strávník, tak žere
Miriam33

XXX.XXX.209.171
napsal(a):
systém mám takový, že když přijde strávník, tak žere
Moc pěkný systém. Praktikujeme ale jen u koček, pes by byl brzo koule. Bohužel poslední dobou to vychytal a chodí současně s kočkou. Kočka 15 let, hubená jak lať, dostane jen sotva mňoukne. No a nedej psovi, když sedí vedle, celou dobu slintá, valí oříškové oči a batole celou dobu vřeští, že "pejtkovi taptičku taty dáme".

lesnížínka
napsal(a):
Můžete to prosím říct naší Gůči? Na jaře jsem si říkala: díky bohu, v létě zhubne. I se mi zdálo, že trochu jo. Ale už tak dva měsíce je jak bečka zase
Jak se krmí kočka? Netuším, mám dvě, takže by si to stejně vyžrali navzájem, takže když některý z nich přijde, že má hlad, dostane Viktorek se doma často dojídá granulema, no Gucci asi v garáži, protože nevím, z čeho by jinak byla jak sud. Potřebovala bych, kdyby polovinu váhy pustila Viktěnovi Nikdy jsme neměli tlustou kočku a trochu mě to děsí, no nevím taky, co s tím. Teď vím, že má zase tasemnici, tak jí ji chvíli ponechám zase
Máme koček momentálně jen 8.Každá žere jinak.Granule mají neustále,maso dostávají 1x-2x denně.když to vezmu od těch nejmladších.Všechny kočky i kocouři jsou kastrovaní, 4x za rok odčervení a pravidelně odblešovaní.Dvě sestry lońská koťata od divoké kočky,jsou štíhlé holky celý rok,nejstarší 18ti letá,ta už také moc nepřibírá,15ti letý Čertík ten je tak akorád,na zimu nabere v létě trochu zhubne.3 letý Zrzek to je něco podobného a 3 4letí bratři, tak jeden je štíhlí pořád,druhý je macatější a třetí Blonďáček je už teď jak koule.Na jaře drží dietu,ale od léta se vykrmuje a vykrmuje.Prostě co kus,to orginál.
napsal(a):
Máme koček momentálně jen 8.Každá žere jinak.Granule mají neustále,maso dostávají 1x-2x denně.když to vezmu od těch nejmladších.Všechny kočky i kocouři jsou kastrovaní, 4x za rok odčervení a pravidelně odblešovaní.Dvě sestry lońská koťata od divoké kočky,jsou štíhlé holky celý rok,nejstarší 18ti letá,ta už také moc nepřibírá,15ti letý Čertík ten je tak akorád,na zimu nabere v létě trochu zhubne.3 letý Zrzek to je něco podobného a 3 4letí bratři, tak jeden je štíhlí pořád,druhý je macatější a třetí Blonďáček je už teď jak koule.Na jaře drží dietu,ale od léta se vykrmuje a vykrmuje.Prostě co kus,to orginál.
a co tak fotečka?? byla by?? já jsem zvědavá

Bobča
napsal(a):
a co tak fotečka?? byla by?? já jsem zvědavá
Tak alespoń část.

lesnížínka
napsal(a):
Hezká parta A kterej že má být ten tlusťoch? Blonďáček? Vždyť je normální, to jste neviděla naši Tlustěnu Bobi dej tu hroznou fotku
To,že to břicho maskuje v sedě.Až se mně ho podaří vyfotit ve stoje,tak vypadá,že má nedorostlé nožičky.

napsal(a):
Tak alespoń část.
Čertík je úžasný! A Divoká vypadá na svůj věk velmi dobře.
napsal(a):
Já přikrmuju sousedovic kocoura - čistě venkovního - ráno a večer dostane na talířek kopičku z konzervy. Kamarádka má kočky a) venkovní - ty dostávají jednou denně plné miskyz konzervy + průběžně zbytky z kuchyně a b) polovenkovní - ty mají kapsičky a granule prakticky non stop. Myslím, že krmíte dobře, možná i nadstandardně.
Děkuju, a kolik mu toho tak dávat - fakt co sežere? Není nějakej váhovej návod - něco - jako u psa? Abych se měla čeho chytit? On je schopnej sfedrovat pořádnej kus skeletu - takovej ten hořejšek, jak je tam ta trojúhelníková chrupavka, to spucne i s kůží stejně jako ohaři. Grancle má k dispozici venku na psím domečku, ale jde do nich jeeen tak jako. U konzervy píšou, že jestli jsem dobře koukala, by to mělo být nadvakrát. Teď před zimou to právě ani tak nějak asi řešit nebudu a budu ho fedrovat, aby se na zimu zasádlil, spíš jsem tak nějak myslela obecně.
Musím se pochlubit, má objednaný dvířka na čip, tak jsem zvědavá, jak nám to bude fungovat.
A ještě - máte někdo představu, proč furt takhle mudruje, když s námi vyrazí ven? My máme pokaždý pak děsně komentovanou procházku. Myslela jsem dřív, že je třeba uťapanej, tak jsem ho poponášela, ale zpravidla chce jít po svých a furt u toho něco mrmlá - viz video (pokud se nahraje). Tak nevím, jestli to má nějakej důvod, nebo si prostě povídá? Doma ale ukecanej není, jen si řekne, když chce jít ven a nebo se mu zdá, že zdržuju s krmením.
edit, aha, tak nic, video to nevzalo.

" máte někdo představu, proč furt takhle mudruje, když s námi vyrazí ven? My máme pokaždý pak děsně komentovanou procházku."
jé, celý můj Bertík, včetně ukecanosti
můžeš si to přeložit :
https://www.google.com/search?q=aplikace+na+p%C5%99eklad+ko%C4%8Di%C4%8D%C3%AD+%C5%99e%C4%8Di&oq=aplikace+na+p%C5%99eklad+ko%C4%8Di%C4%8D%C3%AD+%C5%99e%C4%8Di&aqs=chrome..69i57.18900j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
jinak co se týká žraní a figury - ať se láduje, jak chce, do kočky koule má hooodně daleko
napsal(a):
" máte někdo představu, proč furt takhle mudruje, když s námi vyrazí ven? My máme pokaždý pak děsně komentovanou procházku."
jé, celý můj Bertík, včetně ukecanosti
můžeš si to přeložit :
https://www.google.com/search?q=aplikace+na+p%C5%99eklad+ko%C4%8Di%C4%8D%C3%AD+%C5%99e%C4%8Di&oq=aplikace+na+p%C5%99eklad+ko%C4%8Di%C4%8D%C3%AD+%C5%99e%C4%8Di&aqs=chrome..69i57.18900j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
jinak co se týká žraní a figury - ať se láduje, jak chce, do kočky koule má hooodně daleko
Aháaa? Vona už existuje digitální Arabela? Tak jestli si na to vzpomenu doma, tak to tam zkusím natlačit, copa nám z toho vyleze. On prostě na procházkách tu kušnu nezavře a vždycky to máme s výkladem. A koukám, že v tom nejede sám v tom vykládání. Doma naštěstí takhle nekafrá.
Tak fajn, takže ho prostě budu ládovat trošku - on jak jsem zjistila, zaleze na půdu nad dílnou a garáží, kde je ještě po původních majitelích seno. ale střechu to má takovou jednoduchou, tak tam podle mě je klendra. K dispozici má svůj domeček a dvě psí boudy, nicméně dojde na ty dvířka, protože on se tuhle ráno rval do vnitř a mně to rvalo pajšl, když jsem musela říct, že nene. On by vydržel, jako vydrží přes noc, ale bylo by to na něj dlouhý a trošku se bojím, co by tam vyrobil, kdyby nemohl ven. tak bude mít svoje klíče od domu.

můj bez/domovec poprvé strávil noc včera-dnes doma. A spal jako budulínek, až do rána na stejném místě. Naštěstí, a naštěstí chrápali všichni, takže se stetnutí domácí versus cizí nekonalo....bylo by "veselo"
napsal(a):
můj bez/domovec poprvé strávil noc včera-dnes doma. A spal jako budulínek, až do rána na stejném místě. Naštěstí, a naštěstí chrápali všichni, takže se stetnutí domácí versus cizí nekonalo....bylo by "veselo"
Nováček nějakej ?
My tehdy taky čekali jak to bude, hnípal na svým pelíšku v kůchni a taky se ani nehnul a dneska se smeták vetře do postele a když ho páník vyprovodí, tak vystrnadí Taliprda z křesla a nasáčkuje se tam sám, smrad jeden roztahovačnej.
edit - gratuluju k tomu, že to prošlo takhle hladce, v noci by musel střet stát za to teda.
napsal(a):
Tak alespoń část.
krásní..ten Blonďáček-já napřed Bělásek ..podobný/á tu sedává obr vedle-hledím na něho z okna..víc do mourovata...
Tu kočičí řeč si pustím později...ale Gucci od žínky taky přijde ráno vykecávat do postele,jinak mlčí...a Max si povídal taky hodně..hlavně si mě vymňoukal od televize abych šla za ním do koupelny,a ukazoval u záchodku,že hodil bobek,ať to vyčistím ale ten na té procházce je teda bezva
Takže tohle je Gucci od žínky...a dovolila jsem si i Viktorka..

historické fotky kočky koule
v plném zdraví (až na ten závěr) se dožila cca 17ti let, její tři dcery-koule zemřely v průběhu19. roku

Zrzavci
napsal(a):
Nováček nějakej ?
My tehdy taky čekali jak to bude, hnípal na svým pelíšku v kůchni a taky se ani nehnul a dneska se smeták vetře do postele a když ho páník vyprovodí, tak vystrnadí Taliprda z křesla a nasáčkuje se tam sám, smrad jeden roztahovačnej.
edit - gratuluju k tomu, že to prošlo takhle hladce, v noci by musel střet stát za to teda.
nováček od zimy, kulkatý dospělý kocour
to byla kočičí cesta otevřená trvale, on chodil večer a v noci dojídat
vyhodil ostatní sebekrmiče
párkrátjsem ho nachytala doma, v noci, i na gauči si schrupnul
poprvé jsem si na něj sáhla tak v srpnu
teď je jeho ranním rituálem se mi uvelebit na klíně, přitisknout se a spát.....
poprvé celou noc, neb od srpna/září své kočky zavírám natvrdo doma
po neblahých srpnových událostech, kdy beze stopy zmizel Benji a Terezka
(aktuálně je v podezření sova )
......a už je Béďa zas na klíně
Zdravím.Také mě zajímalo krmení a tak se připojím.Z mého kočičince,který přivedla cizí kočka ke mě na chalupu už jsou jen 4.Stará kočka zmizela a dvě koťata s ní už před měsícem.Nechala u mě 4 a tak se už 3 měsíce snažím ty divočáky ochočit,ale je to jak krocení tygrů.Krocení jsem už nastudoval a krmím asi moc.Dostávají konzervy,granule,nějaký ořez z masa,mléko,lovím rybičky v rybníku a stejně zjištuji,že jsou to mrchy nevděčné.A tak spolu chalupaříme.

Bobča
napsal(a):
krásní..ten Blonďáček-já napřed Bělásek ..podobný/á tu sedává obr vedle-hledím na něho z okna..víc do mourovata...
Tu kočičí řeč si pustím později...ale Gucci od žínky taky přijde ráno vykecávat do postele,jinak mlčí...a Max si povídal taky hodně..hlavně si mě vymňoukal od televize abych šla za ním do koupelny,a ukazoval u záchodku,že hodil bobek,ať to vyčistím ale ten na té procházce je teda bezva
Takže tohle je Gucci od žínky...a dovolila jsem si i Viktorka..
Krásný kočiny.Ty už jsou přeci šlechtěný.My to máme obyčejné Micky,ale ukecaný jsou všichni a Paní Divoká,ač už ve věku,tak pořád při krmení vyfackuje všechny kočky a musí čekat až se nažere ona,ale už toho moc nesežere.
Když k nám přišla,tak byla březí a měla u nás ve chlívě 4 koťata,když začala koťata vycházet ven,byli na ně zvědaví naši 3 psi.Všechny 3 dokázala postavit do latě,že se ke koťatům ani nepřiblížili.
Budu jim muset dávat všeho méně,aby je to nutilo si chytit nějakou myšku.Stará kočka,když se o ně starala,tak jim nosila i dvě myši najednou a dokonce i krtka,ale když zmizela,tak se musím starat já.Dokážou se tak přežrat,že mají bříška jak koule a je jim úplně jedno jestli maso zapijí mlékem.Vím,že mléko pro kočky není dobré,ale ty moje na něj čekají a když jim ho nedám,tak na mě ječí.
Bydlím na Třeboňsku,tak pokud má někdo zájem,rád odchytím,ale krocení bude trvat asi ještě hodně dlouho.Když jim dám mléko,tak bych je chytil a i pohladit se někdy nechají.Dnes jsem poprvé vzal do náruče tu, co sedí v traktůrku a čekal jsem,že mě rafne,ale překvapila mě byla hodná a dokonce předla.U ostatních nemám šanci,ale třeba se to změní a postupně je rozdám kamarádům na jejich hospodářství jako myšilovky.Je s nima zábava,jak mě pozorují a čekají jestli jim budu dělat nějaké divadlo,nebo vyprávět pohádky.
Miriam33

XXX.XXX.209.171
No nevím, už jsou dost velké. To už se třebas budou chtít vrátit domů. Zvlášť, když se jim u vás daří tak dobře.
Miriam33

XXX.XXX.209.171
Tak se zeptejte na víc místech. Teď nechal kastrovat kočku známý za 1200 .. i tak je to palba, zvlášť když je těch kočičích přivandrovalců víc.
Každý vet to má jinak.Já to zatím neřeším,protože nevím,zda si mě ty kočky vyberou jako svého pána a nebo také zmizí jako jejich máma.Já mám pouze tu smůlu,že nedokážu nechat žádné zvíře hlady.Za loňskou zimu mi kamarádi se zahnutým zobákem sežrali 20 Slezských barevnohlávků,vydřičky mi vyloví každou zimu rybník a tak tu spolu žijem a hlavně,že zvířátka nemají hlad.
Miriam33

XXX.XXX.209.171
Teda krmit dravce barevnohlavkama je vyloženě škoda.
Miriam33,je to sice škoda,ale barevnohlávci mají u mě naprostou svobodu a mohou dravcům uletět.To je totiž ta nejlepší přírodní selekce. Je to úplně stejné jako s těma kočkama.Kočka přivedla 6 koťat a nyní jsou tam jen 4.V okruhu 10 km je spousta lišek,je tam prokázáno,že tam žije rys a vlci.Dokonce je tam i orel kamčatský-východní,který kočku uloví snadno a vidím ho tam skoro každý týden-viz foto.

kouták, krm krm, bude zima, ať jsou z nich koule
jestli mají být lovci, tak budou i tak
a taky nemám žádnou "moji" a kastruji vše (i když teda je mi líto, že taková Matýsková mi koťata nedá)
Hmn,já vím,že je stejně budu krmit pořád a třeba se v nich lovecký pud projeví.Vždyť budou pracovat na zahradě pro mě.
Bobčo,je to vlákno o kočkách a tak raději holuby řešit nebudu,protože jak se do toho dám,tak to je u mě vždy na dlouho.V minulosti jsem založil vlákno zde na holubech Slezský barevnohlávek a tam blábolím stále.Najdete tam úplně všechno a je tam i ten vetchý stařec Kouťák v životní velikosti,tak se nelekněte.
Někdy zase podám zprávu jak se daří kočičinci a zda na mě ještě syčí,nebo nesyčí.
napsal(a):
v plném zdraví (až na ten závěr) se dožila cca 17ti let, její tři dcery-koule zemřely v průběhu19. roku
žjofka, to je vážně kulička , tak to von zatím fakt koule není, , ale jak říkám, mám obavy,že aby jak má ty tři krmelce.....
....teď je jeho ranním rituálem se mi uvelebit na klíně, přitisknout se a spát.....
to je hezký! Já už si vzpomínám, žes psalaa, že se Ti ztratily dvě kočičky najednou a že teď tam dochází nějakej "nováček" a že se kluci snáší tak jako, že ceeelkem, že to jde.
Je to hezký, když pak takhle kočka dokáže přehodit z tuláka venkovního na domácí kočenku. A hlavně, že se to teda doma vyloženě nepere. Tak ať si kluci zvyknou pořádně. Budeš ho pak kastrovat? až si zvykne?
myslíš, že fakt jako by sova tohle mohla?????????? stačila by na to? Pokud by to nebyl výr.To mě nestraš, páč tady u nás na kopci v noci taky slýchávám neznámý noční ptačí zvuky.
kouták
napsal(a):
Hmn,já vím,že je stejně budu krmit pořád a třeba se v nich lovecký pud projeví.Vždyť budou pracovat na zahradě pro mě.
Bobčo,je to vlákno o kočkách a tak raději holuby řešit nebudu,protože jak se do toho dám,tak to je u mě vždy na dlouho.V minulosti jsem založil vlákno zde na holubech Slezský barevnohlávek a tam blábolím stále.Najdete tam úplně všechno a je tam i ten vetchý stařec Kouťák v životní velikosti,tak se nelekněte.
Někdy zase podám zprávu jak se daří kočičinci a zda na mě ještě syčí,nebo nesyčí.
Pane Koutáku, vy máte ale pěknou smečku! A máte to dobrý, že kočky se vám učej pracovat se sekačkou, to bych toho našeho zločince taky mohla začít učit. I když on je spíš automechanik - furt leží pod autem.
To tam fakt máte takovýhodle dravce
napsal(a):
Krásný kočiny.Ty už jsou přeci šlechtěný.My to máme obyčejné Micky,ale ukecaný jsou všichni a Paní Divoká,ač už ve věku,tak pořád při krmení vyfackuje všechny kočky a musí čekat až se nažere ona,ale už toho moc nesežere.
Když k nám přišla,tak byla březí a měla u nás ve chlívě 4 koťata,když začala koťata vycházet ven,byli na ně zvědaví naši 3 psi.Všechny 3 dokázala postavit do latě,že se ke koťatům ani nepřiblížili.
Skvělá paní Divoká! Tak ať si ještě dlouho a v co nejlepší kondici užívá života.
kouták
napsal(a):
v poho-nemusím vědět všechno ...ale ještě jsem vám chtěla navrhnout-nebo-prostě s tím kastrováním jsou přece programy...a v Třeboni by taky mohl být...zadejte si program na kastraci koček-někde jsem to tu dávala-už nevím kam...u nás máme a určitě ta kastrace-ale vlastně asi toulavek- je výrazně !!levnější..uveďte je jako toulavky..
Bobča
napsal(a):
v poho-nemusím vědět všechno ...ale ještě jsem vám chtěla navrhnout-nebo-prostě s tím kastrováním jsou přece programy...a v Třeboni by taky mohl být...zadejte si program na kastraci koček-někde jsem to tu dávala-už nevím kam...u nás máme a určitě ta kastrace-ale vlastně asi toulavek- je výrazně !!levnější..uveďte je jako toulavky..
Ano,máte pravdu,že existuje program,který zasahuje i k nám do kraje a využívají ho spíše velká města jako např.Č.Budějovice.Mé kočky nespadají územně ani pod Třeboň a raději sem nebudu psát jak se to řeší po vesnicku.Mnoho let jsem se věnoval myslivosti,tak si to domyslíte a to já pro mé kočky nechci.Pokud mě neopustí,tak jim zajistím lepší život než mají kočky toulavky.
Miriam33

XXX.XXX.209.171
kouták
napsal(a):
Miriam33,je to sice škoda,ale barevnohlávci mají u mě naprostou svobodu a mohou dravcům uletět.To je totiž ta nejlepší přírodní selekce. Je to úplně stejné jako s těma kočkama.Kočka přivedla 6 koťat a nyní jsou tam jen 4.V okruhu 10 km je spousta lišek,je tam prokázáno,že tam žije rys a vlci.Dokonce je tam i orel kamčatský-východní,který kočku uloví snadno a vidím ho tam skoro každý týden-viz foto.
Oni ti dravci bývají hodně mazaní a člověk pak na ně narazí jen jako na mrtvoly nebo se nechají vyfotit fotopastí. Já myslela, že tu máme tak sotva kuny a soused mne teda vyvedl z omylu díky fotopasti, že lišky se tu v noci běžně promenádují.
Tak to moc díky za foto dravců... Já viděla obrovského dravce loni, v době covidove kroužit a přistát na poli. Myslela jsem napřed, že je to čáp... velikostně i barevně...a jak to přistálo, nemělo to dlouhé nohy, ani hlavu. Tady bývají jen poštolky a najednou taková potvora...googlila jsem a vyslo mi to právě na orla kamčatského, ale nikdo mi nevěřil. Přes vedlejší vesnici prý vede dráha tahu ptáků a bývají tam různí dravci, taky jsem si říkala, jestli to treba neuletělo někomu kdo sokolničí... Nicméně jsem ho nestihla vyfotit, jen jsem zírala a venku zrovna nikdo nebyl, kdy by potvrdil, že jsem takového dravce vidět mohla.

napsal(a):
Jé, paní kočka "Koule" mi velice připomíná kočky mojí mámy. V dobách největší slávy jich měla 7 a byly venkovně domácí. Podotýkám, že ani jednu kočku si nikdy máma nepořídili schválně, buď se vyskytly u baráku a tvářily, že jsou tam doma odjakživa, nebo nám vyhazovali na příjezdové cestě koťata před a po prázdninová, bo "na samotě u lesa". I přes veškeré mé intervence maminka všechny kočky vždy krmila barevnýma granulema, kapsičkama whiskas a aby náhodou nezeslábly, když vyrážely na zahradu vařila jim míchaná vajíčka na špeku a párečky. Podle toho, co jsem kdy o kočkách slyšel, bych čekala, že jim vybuchnou ledviny, nebo umřou v pár letech na ztučnění všeho , ale všechny se dožily kolem 16ti až 19ti let.
Samozřejmě to nepíšu jako návod na správné krmení kočky
Miriam33
napsal(a):
Oni ti dravci bývají hodně mazaní a člověk pak na ně narazí jen jako na mrtvoly nebo se nechají vyfotit fotopastí. Já myslela, že tu máme tak sotva kuny a soused mne teda vyvedl z omylu díky fotopasti, že lišky se tu v noci běžně promenádují.
Tak to moc díky za foto dravců... Já viděla obrovského dravce loni, v době covidove kroužit a přistát na poli. Myslela jsem napřed, že je to čáp... velikostně i barevně...a jak to přistálo, nemělo to dlouhé nohy, ani hlavu. Tady bývají jen poštolky a najednou taková potvora...googlila jsem a vyslo mi to právě na orla kamčatského, ale nikdo mi nevěřil. Přes vedlejší vesnici prý vede dráha tahu ptáků a bývají tam různí dravci, taky jsem si říkala, jestli to treba neuletělo někomu kdo sokolničí... Nicméně jsem ho nestihla vyfotit, jen jsem zírala a venku zrovna nikdo nebyl, kdy by potvrdil, že jsem takového dravce vidět mohla.
Miriam,já vám to věřím ano,chová..kastelán ze Sovince..ale nevím,už kastelán asi není ale dravce má pořád..va Stránském..Na Sovinci bývali hned u vchodu na levé straně...a nebyla tam jen obyčejná poštolka
Miriam33
napsal(a):
Miriam,mám fotopast na chalupě asi 5 let.Nikdy před tím jsem si nemyslel,že po mé oplocené zahradě může chodit v noci tolik predátorů.Liška je tam skoro každý den,vydry přes zimu a o kunách,norkovi a kočkách nemluvím.Nejprve jsem pravidelně zaplétal v pletivu díry a zahrabával podhrabaný,ale nyní jsem to už vzdal.Když je karta na fotopasti plná,tak si doma prohlížím videa a žasnu.
Orel kamčatský je u nás vzácností.Když jsem zjišťoval,kde se u nás vzal,tak jsem zjistil,že asi před 5ti lety dvě mláďata ulétla z Pražské ZOO.Jeden byl viděn v Maďarsku a druhý různě po ČR a nyní se zdržuje u nás na rybníku Staré jezero v Lutovské rybniční soustavě,což je asi 2km od mé chalupy.Na Birdsu-pozorování ptáků je pravidelně focen na Starém jezeře asi 4 roky.Rád se za ním občas dojedu podívat a není problém ho vidět.Viděl jsem před 2 roky,že je v páru s Orlem mořským a už jsem vyfotil i jejich křížence,který má jedno křídlo bílé.Kdo dnes může říci,co zde bude za pár let létat.

Mejvis
jsem zmatená, mám dva syny, že mám i dceru (předpokládám že jsi ona) jsem netušila
včetně barevných granulek (než jsem pořídila psa a začala přemýšlet) i té vaječinky (si myslel můj budoucí manžel, jaká budu šikovná ženuška, že mu kuchtím vajíčka na snídani....se teda přepočítal )

Zrzavci
napsal(a):
.....a aby náhodou nezeslábly, když vyrážely na zahradu .....
No a vidím, že se ještě mám co učit - míchaný vajíčka a páreček - to by ten smrad mouratej dozajista uvítal.
Ale tak za to se nemusíte stydět, jakožto začínající kočko vykrmovač Hlavně nezapomínejte, že párečky jen masité, libové, žádný separát z Vodňan

napsal(a):
Mejvis
jsem zmatená, mám dva syny, že mám i dceru (předpokládám že jsi ona) jsem netušila
včetně barevných granulek (než jsem pořídila psa a začala přemýšlet) i té vaječinky (si myslel můj budoucí manžel, jaká budu šikovná ženuška, že mu kuchtím vajíčka na snídani....se teda přepočítal )
Hmn, inu...v porodnicích je kolikrát šrumec, dceru (jj, jsem ženská) Vám založí, ani nevíte kam a zjeví se takhle po letech na diskuzi A podle "vaječinky" tipuji, jste také region razovity?
Ale vážně a seriózně , ty máminy kočky měly všechny úžasný kožich. Hebký, hustý a když nasrstily na zimu, tak vypadaly jak medvídci. Ač nejsem kočičí, nikdy jsem neodolala, když se vyvalily na záda a předvedly plyš břuch, za což jsem byla okamžitě ztrestána a sesekána do pazoury
napsal(a):
Ale tak za to se nemusíte stydět, jakožto začínající kočko vykrmovač Hlavně nezapomínejte, že párečky jen masité, libové, žádný separát z Vodňan
To bych si nedovolila! To mi je jasný, že mi ten smaltovanej kastrůlek, co jsem mu ,jako kočce venkovský na dlabanec, aby to měl stylový, přinesla z půdy , kde mám různý místní poklady, omlátil o hlavu takovým způsobem, že byl ten smalt odletoval
zkusila jsem ho "vypreparovat" z té fotky...je rozmazaná,ale je pěkně vidět ta bílá chocholka na hlavě a křídlo...Nevím,jestli ten kastelán má i něco takového,ale orla měl určitě,sokola...

"Je to hezký, když pak takhle kočka dokáže přehodit z tuláka venkovního na domácí kočenku"
ten nový domácí kočenka to bere ale fakt vážně, a zatímco domácí smečka běhá venku, tenhle fešák, pokud se nechá vyhodit, tak na pár minut
"A hlavně, že se to teda doma vyloženě nepere. Tak ať si kluci zvyknou pořádně."
tak zcela růžové to není....
ale stříkačky s vodou to jistí
a hoši už jsou poučení, takže stačí zamávat před čumákem
u Bédi zvažuji klikr, on je velmi komunikativní
"Budeš ho pak kastrovat? až si zvykne?"
to je jistě v plánu (a ilegalitě )
a pokud bude nocovat doma, tak by šla zařídit i ta blbá hladovka
"myslíš, že fakt jako by sova tohle mohla?????????? stačila by na to? Pokud by to nebyl výr.To mě nestraš, páč tady u nás na kopci v noci taky slýchávám neznámý noční ptačí zvuky."
jsem vygůglila i foto sovy pálené nesoucí kočku
a tohle by mohl být puštík bělavý, velká sova, žije v Beskydech a to co jsem viděla (na max 10m, sedící i letící), byla velká velmi světlá sova. A vypadalo to, že šla sviňa po Béďovi. Začalo to tady hulákat po nocích někdy od července/června, a v srpnu bum
takže možnost by to byla
Miriam33

XXX.XXX.209.171
Máme tu rybník, takže se sem tam něco většího přiletí podívat, jestli to tu není k žití...ale majitelé pořídili jakýsi plašič ptactva... zní to jako by někdo sem tam vystřelil z děla. Hnus. Teď si dali na nějaký čas oraz...nebo se jim s tím něco stalo a je pár měsíců božský klid.
Shodou okolností jsem ten rok viděla ještě jedno větší zvíře na obloze...a to mi zas přišlo barevně jako orlovec říční. Říkám si, jestli to nebylo i tím nezvyklým klidem během lockdownu, kdy nic nelétalo, ani vrtulníky ani rogala a na obloze byl nezvyklý klid.
Děcka, je to tu o krmení a predátorech, tak to hodím sem. Přijela jsem z nákupů, honem do sebe naházím oběd a bácnu sebou na sedačku...bože jak já ty nákupy nesnáším, vždycky mi připadá, že určitě zdechnu Jsem hladová, unavená, nechutná jak stará ř.ť Tak sedím, že musím za chvíli na okruh s Woruškou a koukám, cizí Macek mu opět vyžírá granule z misky, Worka leží dva metry od něj, koukají na sebe. No nic, to už nepřekvapí Jdeme z prochajdy, Gucci je taky někde v zahradě, vycházela z domu se mnou, Viktorek chrněl za televizí. Blížíme se k brance a u branky na zdi sedí Macek Čau Macku, ty tu hlídáš, aby Gůča neskákala přes zeď ven? Tak super, hlídej Myslela jsem, že jak přijdu blíž seskočí a zdrhne, jako vždy, když se někde v zahradě potkáme. Dávám před brankou ještě jako vždy Workovi kokinka a já hlušec slyším nějaké pískání. Ohlédnu se na Macka a on tichounce, skoro neslyšitelně(hlavně pro mě ) mňau, mňau a otřel hlavičku o zídku, jako by chtěl pohladit. No nechtěla jsem ho vyplašit, že bych k němu natáhnula ruku a za druhé...nechci, aby to byl náš kocour. Fakt ne. Viktorek je kastrovaný, Macek ne, nechci aby mi Viktěnku začal vyhánět. To neexistuje. Pokud bych viděla, že se trochu snesou, Macka bych odlovila a nechala vykastrovat, ale popravdě prostě o problémy mezi kocourama nestojím, zažila jsem to hodněkrát a vždycky se jeden z kocourů ztratil...odešel. Já ho nakrmím, ale nechci, aby tu byl doma. Ale bylo mi ho líto, pohladila bych ho ráda, kdyby o to stál, ale prostě kvůli našim kočkám to neudělám
napsal(a):
"Je to hezký, když pak takhle kočka dokáže přehodit z tuláka venkovního na domácí kočenku"
ten nový domácí kočenka to bere ale fakt vážně, a zatímco domácí smečka běhá venku, tenhle fešák, pokud se nechá vyhodit, tak na pár minut
"A hlavně, že se to teda doma vyloženě nepere. Tak ať si kluci zvyknou pořádně."
tak zcela růžové to není....
ale stříkačky s vodou to jistí
a hoši už jsou poučení, takže stačí zamávat před čumákem
u Bédi zvažuji klikr, on je velmi komunikativní
"Budeš ho pak kastrovat? až si zvykne?"
to je jistě v plánu (a ilegalitě )
a pokud bude nocovat doma, tak by šla zařídit i ta blbá hladovka
"myslíš, že fakt jako by sova tohle mohla?????????? stačila by na to? Pokud by to nebyl výr.To mě nestraš, páč tady u nás na kopci v noci taky slýchávám neznámý noční ptačí zvuky."
jsem vygůglila i foto sovy pálené nesoucí kočku
a tohle by mohl být puštík bělavý, velká sova, žije v Beskydech a to co jsem viděla (na max 10m, sedící i letící), byla velká velmi světlá sova. A vypadalo to, že šla sviňa po Béďovi. Začalo to tady hulákat po nocích někdy od července/června, a v srpnu bum
takže možnost by to byla
Hm, tak hošík umí ocenit domácí pohodlíčko - zase pokud by to tak měl dobrovolně a dodržoval čistotu, tak je to asi ta lepší varianta? Páč se o něj pak člověk nemusí tak bát?
Já občas s Mousesem klikruju , ale mám teď pro to fakt málo prostoru, takže je to na kulový, nicméně všimla jsem si, jak mu velmi prospělo, že byla velká pauza. Teď fakt jak kliknu třeba čoklidům, uuuuuuž letí, že von taky. Předevčírem jsme si dali procvičení přivoláního a usednutí na zvednutý prst. Potřebovala bych ale dotáhnout nějak to nastupování do přepravky.Vleze si tam i sám třeba, i ho otevřenýho /lehce přizavřenýho poponesu, nezmatkuje, ale nejsme ve fázi, že mu řeknu, ať tam vleze a on tam vleze.A hlavně se obávám, že až by nastal transport k dochtorovi, vstoupí pak stejně asi přepravka v nemilost???? nebo ne, nevíte někdo?
No jo, stříkačka - to je dobrý nápad, možná by stálo za to ozbrojit se dětškou pistolkou, abys to měla stylový? :D
Sova, to by mě prost nenapadlo a teď se teda budu bát. Já ho při procházkách furt dozoruju, aby něco shora nepřiletělo, ale v noci jaksi.... :-(
tyjo teď jsem si to prohlídla - ač to na fotce nevypadá, může mít až 60 cm???? No ty bláho, to jsem netušila, že tu máme druhou, takhle velkou sovu. aaach jo, to by mě nenapadlo, že může sova ublížit kočce.

"zase pokud by to tak měl dobrovolně a dodržoval čistotu, tak je to asi ta lepší varianta?"
v záchodku jsem ho viděla a na žádné fujtajbly mimo jsem nepřišla (a že jsem jako bloodhound )
a značkoval, od té zimy, hodně
čím víc byl domestikován, tím méně značkoval
teď už neznačkuje, vůbec, nabral jistotu domova (a jestli jsem to fčil zakřikla..... )
jo, sova - když se to v noci začalo ozývat (červen/červenec), tak to potěšilo.....
v srpnu se to stalo
i špekulujeme - liška, jezevec, člověk....
řeším plot
a teď sova, potencionálně, = plot mi asi nepomůže.....
chlap mi řeči o voliéře odkýve a ani na vteřinu nemyslí vážně....och, bude boj
napsal(a):
"zase pokud by to tak měl dobrovolně a dodržoval čistotu, tak je to asi ta lepší varianta?"
v záchodku jsem ho viděla a na žádné fujtajbly mimo jsem nepřišla (a že jsem jako bloodhound )
a značkoval, od té zimy, hodně
čím víc byl domestikován, tím méně značkoval
teď už neznačkuje, vůbec, nabral jistotu domova (a jestli jsem to fčil zakřikla..... )
jo, sova - když se to v noci začalo ozývat (červen/červenec), tak to potěšilo.....
v srpnu se to stalo
i špekulujeme - liška, jezevec, člověk....
řeším plot
a teď sova, potencionálně, = plot mi asi nepomůže.....
chlap mi řeči o voliéře odkýve a ani na vteřinu nemyslí vážně....och, bude boj
žjofkááá - fakt neznačkuje, to je sekáč teda. A ne , nezakřikla, u koček to přece neplatí.
A.... nedalo by se na stromy dát třeba nějaký plašení, který by sovu plašilo? Nápad asi blbej co? a nebooo co třebas nějaká atrapa ptáka?? Se přece říká, že ptáci sovám dokážou ve dne dát co proto, ale to vlastně i kdyby platilo, tak pokud je to sova co lítá i ve dne, tak jí to asi bude fučik?

Zrzavci
napsal(a):
Děkuju, a kolik mu toho tak dávat - fakt co sežere? Není nějakej váhovej návod - něco - jako u psa? Abych se měla čeho chytit? On je schopnej sfedrovat pořádnej kus skeletu - takovej ten hořejšek, jak je tam ta trojúhelníková chrupavka, to spucne i s kůží stejně jako ohaři. Grancle má k dispozici venku na psím domečku, ale jde do nich jeeen tak jako. U konzervy píšou, že jestli jsem dobře koukala, by to mělo být nadvakrát. Teď před zimou to právě ani tak nějak asi řešit nebudu a budu ho fedrovat, aby se na zimu zasádlil, spíš jsem tak nějak myslela obecně.
Musím se pochlubit, má objednaný dvířka na čip, tak jsem zvědavá, jak nám to bude fungovat.
A ještě - máte někdo představu, proč furt takhle mudruje, když s námi vyrazí ven? My máme pokaždý pak děsně komentovanou procházku. Myslela jsem dřív, že je třeba uťapanej, tak jsem ho poponášela, ale zpravidla chce jít po svých a furt u toho něco mrmlá - viz video (pokud se nahraje). Tak nevím, jestli to má nějakej důvod, nebo si prostě povídá? Doma ale ukecanej není, jen si řekne, když chce jít ven a nebo se mu zdá, že zdržuju s krmením.
edit, aha, tak nic, video to nevzalo.
Fakt co sežere. A některé kočky (kocouři) jsou prostě ukecaní.

kouták
napsal(a):
Zatím je zájem jen o dvě a ty půjdou cca 30 km daleko,tak snad se nevrátí.Potom je zde druhá cesta,že je budu muset nechat vykastrovat a zůstanou u mě.Dnes jsem se ptal MVDr.kolik je cena za vykastrování a říkal 1600,-Kč.Jak já k tomu přijdu,když nejsou vlastně moje.
Třeboňsko... U nás na škole v ČB je kastrace kocoura 300, za kočku 500.
napsal(a):
Třeboňsko... U nás na škole v ČB je kastrace kocoura 300, za kočku 500.
Děkuji za informaci.Zrovna dnes jeden zájemce říkal,že si kastraci zajistí sám a tak počkám kolik jich u mě zůstane.Začínají se o mě nějak moc zajímat,všude po zahradě chodí se mnou,třou se o mé nohy,ale do ruky mohu vzít pořád pouze jen jednu.Já mám čas a počkám.
napsal(a):
Fakt co sežere. A některé kočky (kocouři) jsou prostě ukecaní.
Díky, pustila jsem se tedy ze řetězu, ešivá já z něj vyrobim tu gulu! Má teď tak najednou skoro z ničehož nic taaaak hustej kožíšek, že už jako gula vypadá. A jak má malou hlavičku a velkou zadel...... tak když sedí, je z ně tak trošilinku jako i sněhuláček

Zrzavci
napsal(a):
Díky, pustila jsem se tedy ze řetězu, ešivá já z něj vyrobim tu gulu! Má teď tak najednou skoro z ničehož nic taaaak hustej kožíšek, že už jako gula vypadá. A jak má malou hlavičku a velkou zadel...... tak když sedí, je z ně tak trošilinku jako i sněhuláček
Foto!
napsal(a):
Foto!
Já to zkusím. Všimla jsem si toho ráno a to teda jako .... to nejde, to jsem ráda, že dýchám a pohybuju se nějakým směrem - jakým, to už neovlivním v pět hodin ráno víc nedokážu
ale překvapilo mě, že to přišlo takhle docela přes noc. Ono jasně, všimla jsem si, že nasrsťuje a kožíšek mu houstne, ale teď ráno právě přišel dom zpátky z venčení a já čučim, jak má obří kožuch

Slíbil jsem,že napíši,co dělá můj divoký kočičinec.Dvě už jsou ve službě jako myšilovky na jedné farmě a obě jsem měl již ochočené.Poslední strakatá už plachá není,ale do ruky jí vzít stále nemohu.Válí se přede mnou a když na to nereaguji a jdu pryč,tak mě doprovází.Myslím,že to dlouho trvat nebude a bude se okolo mě třít a sama žádat o mazlení.Poslední mourek je kocour a toho nemohu nikomu darovat,protože mazlivejšího kocoura jsem ještě neviděl.Když přijedu,tak nemohu vůbec chodit co předvádí.Mourek už loví myši a tak se o něho nebojím,že by na chalupě přes zimu nemohl být. Na chalupu jezdím přes zimu jednou týdně krmit holuby, tak mu tam dám granule na pár dní a když přijedu,tak přilepším konzervičkou,nebo jinou dobrotou.
tohle je ta kočka(cour) od vedle..je obrovský..víc se mi nepodařilo přiblížit..ale taky je takový světlý-ale moury tam vidím..

lesnížínka
napsal(a):
To bude kříženec britky, ty mají takové barvy I ten kožíšek vypadá takový...hustý
Maminka byla želvovinová a z 5 koťat tříbarevná kočka,mohu vyfotit má ji syn,2 zrzci,tmavší a světlejší,černobílý kocour a Blonďák,ten má ten kožich nejkratší.

Bobča
napsal(a):
anóó,prosím vyfotit
Micinu vyfotím až dojdu k synovi i s nalezencem Montym,kterého si taky nechali.

Náš Pan Bečka žere spolu s mopslema maso, 2x denně, do toho si sem tam něco uloví a když mi to nevyhodí na rohožku, tak to asi i sežere. Přikrmovat se jinam, dle mě, nechodí, protože stále sedí na rohožce nebo se chumlá v boudičce u dveří.
napsal(a):
Náš Pan Bečka žere spolu s mopslema maso, 2x denně, do toho si sem tam něco uloví a když mi to nevyhodí na rohožku, tak to asi i sežere. Přikrmovat se jinam, dle mě, nechodí, protože stále sedí na rohožce nebo se chumlá v boudičce u dveří.
Pan Bečka!!! Mouses mu bude brzo asi šlapat na paty, ale má malinkou makovici. Tu fotku sněhuláčka jsem ještě nestihla vyrobit, protože buď něco někde vyrábím na stavbě, nebo vařím, nebo jsem s čoklema venku. Mouses se tedy stravuje taky takhle. A loví jako divej. Teď nedávno takovou ale krásnou myš! Bylo mi jí líto.

Zrzavci
napsal(a):
Pan Bečka!!! Mouses mu bude brzo asi šlapat na paty, ale má malinkou makovici. Tu fotku sněhuláčka jsem ještě nestihla vyrobit, protože buď něco někde vyrábím na stavbě, nebo vařím, nebo jsem s čoklema venku. Mouses se tedy stravuje taky takhle. A loví jako divej. Teď nedávno takovou ale krásnou myš! Bylo mi jí líto.
No přesně, Pan Bečka mi právě předevčírem večer vyflusnul myš na rohožku, když jsem šla venčit mopsle. A myš, notně pocuchaná, ještě dejchala Von teda vůbec ty svoje úlovky rád dost dlouho trápí, hlavně ptáky...
napsal(a):
No přesně, Pan Bečka mi právě předevčírem večer vyflusnul myš na rohožku, když jsem šla venčit mopsle. A myš, notně pocuchaná, ještě dejchala Von teda vůbec ty svoje úlovky rád dost dlouho trápí, hlavně ptáky...
Mouses je stejnej. Tuhle chytil-dotáhnul? to nevím, myš do rekonstruovanýho prostoru Domečku. To jsou naprosto prázdný prostory a ona neměla chudinka šanci uniknout, schovat se, snažila jsem se nějak jí nahnat směr okno otevřený a ven, ale nevyšlo to. Odejít pro něco, třeba krabici, jsem se bála, protože aby při tom neproklouzla teda do dalších prostor, to jsem zas nechtěla. Bylo to hnusný, hnusný. o to víc, že já mám vlastně myši ráda, s jednou jsem se jako dítě skámošila u chalupy a ona se mě nebála. O ptáky se s tím smradem mourovatým peru, brzy mě asi přestane mít rád. Naposled minulou středu jsem byla natolik úspěšná, že jsem toho ptačího dorostence zachránila (kocoura málem naopak ) . Ptícu jsme nechali oddychnout ve tmě a teple přes noc doma a ráno pak krásně odletěl. Jen měl trošku šrámy na zádech, tak snad to zvládne. No a Mouses na mě teď shlíží velmi neblahosklonně.

Tak nám dnes opět přibyla další kočka,tedy zrzavý kocourek,kotěRáno byl na dvoře,hubený,zakysané oči,ale mazlivý a vůbec se nebál psa.Dostal nažrat a večer musíme na veterinu aby ho vet dal do kupy.
napsal(a):
Tak nám dnes opět přibyla další kočka,tedy zrzavý kocourek,kotěRáno byl na dvoře,hubený,zakysané oči,ale mazlivý a vůbec se nebál psa.Dostal nažrat a večer musíme na veterinu aby ho vet dal do kupy.
Vy jste tam takový kočičí sběrný dvůr Jak moje sestřenka. Bydlí na konci vesnice, pak už je jen chatová oblast. A vypadá to, že někteří jezdí na chatu s koťaty, zpátky už ale ne

napsal(a):
Tak mu přejeme, aby se měl stejně dobře, jako Pan Bečka - ten si užívá svýho mopsího harému

Tak jsme byli s mrňoskem u veterináře,jsou mu max.4 měsíce,ale bohužel vinou neléčeného zánětu přišel o jedno oko,ale evidentně mu to nijak nevadí.Dostal injekci antibiotik a zakapání na odčervení a roztoče v uchu a odblešení.
V autě mně seděl na klíně,nijak se nebál.Naprostý pohodář ,mazel a hrozně ukecaný jako většina našich koček.
lesnížínka - my jsme také na konci vesnice nebo na začátku,jak se to vezme,a nějaká kočka přibude každý rok,někdy i víc.
Jo takový sběrný dvůr.
efe myslím,že u nás se mají kočky dobře,ikdyž nejsou vyloženě domácí,ale stravu,péči a teplý pelíšek mají všichni.
Občas žasnu,kolik koček se dokáže narovnat do jedné krabice.
Právě se živí na kile mletého masa.Aby vydrželi do rána.

napsal(a):
Tak mu přejeme, aby se měl stejně dobře, jako Pan Bečka - ten si užívá svýho mopsího harému
Ten se opravdu úžasně asimiloval! V minulém životě to musel bý pes.

jiva: no, on Pan Bečka je taky venkovní, jen chodí za holkama na návštěvu
kometa: on si myslí, že je mops
Bobča: volám na něj "Bečkyneeeeee" a on letí a dupe jak slon Mopsí holky jsou: černá Šťopka a béžové duo BeeGees - neboli Berenika (po domácku Beuna) a Ginny - sesbírané z množíren a útulků Takže Pan Bečka, který nás adoptoval, se k nim náramně hodí.
napsal(a):
Tak jsme byli s mrňoskem u veterináře,jsou mu max.4 měsíce,ale bohužel vinou neléčeného zánětu přišel o jedno oko,ale evidentně mu to nijak nevadí.Dostal injekci antibiotik a zakapání na odčervení a roztoče v uchu a odblešení.
V autě mně seděl na klíně,nijak se nebál.Naprostý pohodář ,mazel a hrozně ukecaný jako většina našich koček.
lesnížínka - my jsme také na konci vesnice nebo na začátku,jak se to vezme,a nějaká kočka přibude každý rok,někdy i víc.
Jo takový sběrný dvůr.
efe myslím,že u nás se mají kočky dobře,ikdyž nejsou vyloženě domácí,ale stravu,péči a teplý pelíšek mají všichni.
Občas žasnu,kolik koček se dokáže narovnat do jedné krabice.
Právě se živí na kile mletého masa.Aby vydrželi do rána.
Gratuluju k přírůstku -resp. gratuluju Panu Zrzatýmu, že našel vlídnou náruč. A díky za tu péči pro všechny ty, který ji potřebujou.
napsal(a):
jiva: no, on Pan Bečka je taky venkovní, jen chodí za holkama na návštěvu
kometa: on si myslí, že je mops
Bobča: volám na něj "Bečkyneeeeee" a on letí a dupe jak slon Mopsí holky jsou: černá Šťopka a béžové duo BeeGees - neboli Berenika (po domácku Beuna) a Ginny - sesbírané z množíren a útulků Takže Pan Bečka, který nás adoptoval, se k nim náramně hodí.
Tak to je fakt něco ...super čtyřka

napsal(a):
No a toliko k názoru Pana Bečky na to, že je venkovní....
Ten výraz!!
Mouses taky děsně dupe, to mě u elegantní šelmy jakou kočka je,dost překvapilo. Včera jsem mu udělala nezřízenou radost tím, že jsem mu z krabice od psího bazénku udělala tunel a ten jsem bombardovala ohaříma plyšákama

lesnížínka
napsal(a):
Já nevím, proč se všechny ty kočky tváří jak nasrané, týrané
Přece aby bylo jasný, kdo komu patří a kdo u koho bydlí :P

napsal(a):
Přece aby bylo jasný, kdo komu patří a kdo u koho bydlí :P
Přeeesně!

Bobča
napsal(a):
vždyť on je větší než ten mops a fakt dost důležitej...
No proč myslíte, že se jmenuje Pan Bečka...

Konečně jsem se dostala k přidání slíbené fotky Miciny a také našeho nováčka Emilka.To mu vymyslel vnouček.Očičko mu ještě slzí,ale už bez hnisu.

Micina je luxusní, vypadá jako osedlaný koník
Emilkovi přeji, nechť je brzo do kulata vykrmen a hýčkán a samozřejmě vyzdraven, nechť to přebije evidentně nešťastný start do života

napsal(a):
No a toliko k názoru Pana Bečky na to, že je venkovní....
Hlásim, že pan Bečka má konkurenta. Nejen teda v gezichtění se, ale jako musím popravdě říct, že ten mourovatej Hitler, co terorizuje půlku republiky se nám drobátek jako ........zakulatil. Napůl jako. Přední půlka vypadá jako normální kočka a od pupku po zadel, je to katastróf. Ten buřt skorem NEPROLEZE těma dvířkama, co jsem mu pořídila a co má konečně inštalovaný
A taky jsem překvapená, že na to jak je inteligentní, tak si s těma dvířkama neví rady. Nemá problém tím projít, jako že by se bál. Když mu to otevřem procpe se - doslova, páč ho fakt ten pupek a zadnice brzděj - dovnitř. Ale sám na to nezatlačí. Snažím se mu to demonstrovat a dneska ráno aspoň teda protlačil to pootevřený dvířko. Nemáte někdo nějakej tip, jak to naučit?
Zrzavci
napsal(a):
Hlásim, že pan Bečka má konkurenta. Nejen teda v gezichtění se, ale jako musím popravdě říct, že ten mourovatej Hitler, co terorizuje půlku republiky se nám drobátek jako ........zakulatil. Napůl jako. Přední půlka vypadá jako normální kočka a od pupku po zadel, je to katastróf. Ten buřt skorem NEPROLEZE těma dvířkama, co jsem mu pořídila a co má konečně inštalovaný
A taky jsem překvapená, že na to jak je inteligentní, tak si s těma dvířkama neví rady. Nemá problém tím projít, jako že by se bál. Když mu to otevřem procpe se - doslova, páč ho fakt ten pupek a zadnice brzděj - dovnitř. Ale sám na to nezatlačí. Snažím se mu to demonstrovat a dneska ráno aspoň teda protlačil to pootevřený dvířko. Nemáte někdo nějakej tip, jak to naučit?
Šramotit za dvířkama nějakou hračkou, peříčky, myškou, aby to viděl přes dvířka, dokud se nenaláká. Jinak ten popis....Gůča hadr Zepředu normální kočka, dál rozteklý sněhulák
Zrzavci
napsal(a):
instalovat větší dvířka
a co fotečka??byla by??

napsal(a):
Maminka byla želvovinová a z 5 koťat tříbarevná kočka,mohu vyfotit má ji syn,2 zrzci,tmavší a světlejší,černobílý kocour a Blonďák,ten má ten kožich nejkratší.
Tak tohle je bratr Blonďáčka a Miciny.Filípek,poslali nám fotku.

napsal(a):
Ehm, venkovní Pan Bečka posílá vánoční pozdravy
On je opravdu reinkarnovaný mops!

napsal(a):
On je opravdu reinkarnovaný mops!
Je. Ale nikdo nám to nevěří!
napsal(a):
Ehm, venkovní Pan Bečka posílá vánoční pozdravy
Bože - to je gezicht! Ta prostřední fotka musí celý dny a noci pracovat na týdle imáge
Já bych měla trojma, že prostě u nás doma je to pro něj tak strašný, že musí bejt celý dny nasr...naštvanej To přece nejni možnýýý todlencto!

No jeho asimilace mezi mopsle dosáhla dnes ráno dokonalosti. Mopsle mají ve zvyku se opečovávat a neustále si vylizujou navzájem uši. Dnes ráno se milý Pan Bečka dostavil do pelechu....a začal Beuně vylizovat ucho!!!
napsal(a):
No jeho asimilace mezi mopsle dosáhla dnes ráno dokonalosti. Mopsle mají ve zvyku se opečovávat a neustále si vylizujou navzájem uši. Dnes ráno se milý Pan Bečka dostavil do pelechu....a začal Beuně vylizovat ucho!!!
Třeba ho požádala, kočky to umí líp

napsal(a):
..u nás kočky pravidelně nastavují motýlovi uši a on jim je čisti pravidelně....ono u nás také už pomalu nelze z chování poznat co je ještě kočka a co už pes a naopak....