Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jezelen

21.10.2021 10:55
jezelen

XXX.XXX.191.54

Dobrý den,
vím, že pokud má člověk kočku, která se pohybuje doma i venku na zahradě (udělali jsme jí ve vchodových dveřích dvířka) a nechce, aby venku chytala ptáky, dávají se kočkám obojky s rolničkou.
Nechci trápit kočku tím, že by byla zavřená doma, ale taky nechci, aby likvidovala drobné ptactvo, takže jsem v zásadě rozhodnutá.
Chci se ale hlavně zeptat, zda někdo má zkušenosti s tím, jestli ta rolnička nepomůže i proti tomu, aby se kočce podařilo ulovit myš. Mně by tak nevadilo, kdyby ji chytila a zabila, ale ona si samozřejmě dost brutálně hraje s polomrtvou myší a nenapadne ji nic lepšího, než si ji takhle dotáhnout domů a předvádět to tam.
Přítel to nedává, takže hrozí, že kočka bude vykázaná ven a nebude smět dovnitř.
Děkuji za případné informace.

21.10.2021 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já bych zase psychicky nezvládla, dát jí na krk rolničku, která by jí neustále cinkala u uší. Musí to být na cvokhaus Nejsem nadšená z toho, že loví ptáčky, ani ten lov myší nedávám, stejně jako váš přítel, ale kočku kvůli tomu trápit obojkem nenechám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2021 14:39

lesnížínka napsal(a):
Já bych zase psychicky nezvládla, dát jí na krk rolničku, která by jí neustále cinkala u uší. Musí to být na cvokhaus Nejsem nadšená z toho, že loví ptáčky, ani ten lov myší nedávám, stejně jako váš přítel, ale kočku kvůli tomu trápit obojkem nenechám.

Četla jsem o kočce, která se při lovu naučila držet rolničku packou...

21.10.2021 15:52
rapotacka11

XXX.XXX.224.165

Obojek je výbornej.
Některá se na něm neuškrtí.

21.10.2021 16:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Četla jsem o kočce, která se při lovu naučila držet rolničku packou...

si děláš srandu ... jednou tlapkou loví a druhou drží rolničku,aby necinkala?? aby si nevylekala kořist?

a "rapoťačka"-taky dobrá hláška

Já myslím,že kocour od Canky ji má a loví..ale má obojek i na čidlo do kůlny,takže toho má na krku víc..ohledně pověšení se někde..

21.10.2021 19:01

Bobča napsal(a):
si děláš srandu ... jednou tlapkou loví a druhou drží rolničku,aby necinkala?? aby si nevylekala kořist?

a "rapoťačka"-taky dobrá hláška

Já myslím,že kocour od Canky ji má a loví..ale má obojek i na čidlo do kůlny,takže toho má na krku víc..ohledně pověšení se někde..

Ne přímo při lovu, ale při plížení se ke kořisti. Aby ji předčasně nevyplašila.

Janae.

21.10.2021 19:23
Janae.

XXX.XXX.160.6

jezelen napsal(a):
Dobrý den,
vím, že pokud má člověk kočku, která se pohybuje doma i venku na zahradě (udělali jsme jí ve vchodových dveřích dvířka) a nechce, aby venku chytala ptáky, dávají se kočkám obojky s rolničkou.
Nechci trápit kočku tím, že by byla zavřená doma, ale taky nechci, aby likvidovala drobné ptactvo, takže jsem v zásadě rozhodnutá.
Chci se ale hlavně zeptat, zda někdo má zkušenosti s tím, jestli ta rolnička nepomůže i proti tomu, aby se kočce podařilo ulovit myš. Mně by tak nevadilo, kdyby ji chytila a zabila, ale ona si samozřejmě dost brutálně hraje s polomrtvou myší a nenapadne ji nic lepšího, než si ji takhle dotáhnout domů a předvádět to tam.
Přítel to nedává, takže hrozí, že kočka bude vykázaná ven a nebude smět dovnitř.
Děkuji za případné informace.

Tak ji nepouštějte ven.
Ta rolnička je k ničemu, kočky se s ní naučí lovit a ještě jim neustále cinká u ucha, což s jejich dokonalým sluchem musí být k zbláznění.
Moje kočky obojky mají, mám pocit, že jsou tak označení, že k někomu patří a nejsou to toulavky. Ale rolničku vždy sundavám.
A myš, to kočky dělají, přinesou si hračku domu a pochlubí se. S tím nic nenaděláte.

Naše kočky většinou volí vyčkávající strategii lovu, leží nehnutě až se kořist uchlácholí, že nic nehrozí, teprve pak rychle vystřelí a kořist lapnou. Rolnička nic neovlivní, je to taková rychlost, že kdyby za sebou táhly plechovku, stejně kořist lapnou.

21.10.2021 19:29

"Moje kočky obojky mají, mám pocit, že jsou tak označení, že k někomu patří a nejsou to toulavky."
pokud se pohybují volně mimo domácnost (...), tak obojek neobojek to jsou kočky toulavé

21.10.2021 19:38
canka

XXX.XXX.215.25

Já na venkovním kocourkovi obojek mám..jedná se o bezpečnostní,který se při zaháknutí roztrhne,máme vyzkoušeno...na něm má magnet ve tvaru takové kapičky,která určitě nevydává žádný zvuk..je to magnetka sloužící k otevření dvířek do seníku,kde má jídlo,aby mu tam nelezli jiné kočky....nikdy bych mu na krk nedala rolničku...chudák kočka s jejím sluchem

Kočka je prostě predátor a vždycky lovit bude,tak to prostě je...

22.10.2021 09:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

Niki,já myslela,že je to rolnička Berťa má ty fousiska čím dál delší

22.10.2021 23:49
canka

XXX.XXX.215.25

Nene Bobi,já ty rolničky odsuzuji,to bych Bertíkovi nikdy neudělala

To víš,Berťa razí heslo: ,,Čím je vousek delší,tím jsem kocour líbeznější,,

27.10.2021 11:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přidám se k ostatním - ta rolnička musí být něco příšernýho, furt a furt při každým pohybu, při podrbání, běhání, čištění se a .....při spaní. Kdo by to chtěl mít?
Taky máme venkovně-domácí kočku a je to obr lovec - už má a kontě i lasičku , kterou nám předpisově vyhřadoval tak jako jiný úlovky, od myší či ptáčků Učím ho, že se mi lovení ptáků nelíbí, jak dalece se dostaneme to nevím, zatím nic domů nenosí (což neznamená, že se prostě třeba nerozhodl, že tohle mi teda nosit nebude, když jsem taková hajtra hnusná, co mu nadává a ešče mu to sebere) Nicméně prostě je to kočka, je to lovec. Navíc u nás- já jsem ji ho nepořídila, on si pořídil nás, já mu dávám jen zázemí. Taky se nemůžu dívat na to, jak si s myšma hraje, na druhou stranu jsem ráda, že je drží na uzdě. Nemůžu chtít ideálno, to v přírodě neexistuje.

27.10.2021 12:56

ne že ideálno, příroda je prostě krutá
tak to je a my s tím nic nenaděláme
koneckonců lidé jsou predátoři, zejména ti nepřímí, ze všech největší

27.10.2021 20:24
kobylatko

XXX.XXX.210.184

Svoje kočky mám oobojkovaný a rolničku vždy sundávám .Mě osobně by se taky nelíbilo aby mi furt něco cinkalo u ucha.Myši ať si loví jak chtějí, je to havět co přenáší bůh ví co a sežerou co můžou.Že asi loví i ptáky tak prostě bohužel, normální zdravej pták uletí a je myslím jedno jestli si toho ptáka dají k svačině zdejší kočky,dravci nebo liška .

27.10.2021 21:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

kobylatko napsal(a):
Svoje kočky mám oobojkovaný a rolničku vždy sundávám .Mě osobně by se taky nelíbilo aby mi furt něco cinkalo u ucha.Myši ať si loví jak chtějí, je to havět co přenáší bůh ví co a sežerou co můžou.Že asi loví i ptáky tak prostě bohužel, normální zdravej pták uletí a je myslím jedno jestli si toho ptáka dají k svačině zdejší kočky,dravci nebo liška .

Nebo narazí nám do okna, nebo ho srazí auto..

Přidejte reakci

Přidat smajlík