RenC.

XXX.XXX.236.44
Zdravím,
máme doma dvě malé bengalky, koťata cca 4 měsíce. V chovné stanici žraly přemražené kuřecí maso a granulky.
Jde o to, že ikdyž mám doma další dvě kočičky (obyčejná kočicky ze statku), tak bengálsky extrémně smrdinkají při kadění. Hovínka jsou normální, tak si říkám, jestli je to jejich mikrobiomem ve střevech jako u sfinxky, nebo jestli je to z toho, jak byli krmené masem? Koťata jsou úplně v pohodě. Doma syrovým masem nekrmíme. Vedou u nás kapsičky a konzervičky, tak jestli to není i přechodem z jedné stravy na druhou.
Kočka maso potřebuje.
A to syrové čerstvé maso!
A všechny druhy.
Třeba jen málo.
Rozhodně je potřebnější a vhodnější než "kapsy".
Ty můžete krmit taky (nouzovka),
když je kočka jinak kvalitně krmená.
Granule a voda stále k dispozici.
https://www.stream.cz/adost/psi-zradlo-co-je-odpad-za-velke-penize-a-cim-zvire-rozhodne-nekrmit-11347617
Uživatel s deaktivovaným účtem

RenC.
napsal(a):
Zdravím,
máme doma dvě malé bengalky, koťata cca 4 měsíce. V chovné stanici žraly přemražené kuřecí maso a granulky.
Jde o to, že ikdyž mám doma další dvě kočičky (obyčejná kočicky ze statku), tak bengálsky extrémně smrdinkají při kadění. Hovínka jsou normální, tak si říkám, jestli je to jejich mikrobiomem ve střevech jako u sfinxky, nebo jestli je to z toho, jak byli krmené masem? Koťata jsou úplně v pohodě. Doma syrovým masem nekrmíme. Vedou u nás kapsičky a konzervičky, tak jestli to není i přechodem z jedné stravy na druhou.
OT - proč nekrmíte syrovým masem? Když nic jiného, je to levnější.
https://www.trhknih.cz/kniha/2jqxzcy0m
stará kniha, myslím si, že dobrá a mnoho jiných
ahoj1

XXX.XXX.92.26
moje zkušenost je, že kočka sama při krmení masem nesmrdí, je víceméně příjemně cítit kožešinou, ale ta samá kočka, je-li krmená granulemi a kapsami a podobným fastfoodem mi prostě smrdí jako ty granule -hovínka však neočichávám, chodí ven
Nevím jakovýma kapsama a granulema krmíte, ale nedělám si iluze, že by tam bylo byť jen 20% masa. Kočka, by měla mít masa cca 90%, zbytek je peří, srst, drápky..Onehdá kocour chytil myš, prokazatelně on, tak jsem měla radost, že to umí a chytá myši...jenže nežere nechal ji sežrat psovi. Vím, že z ní určitě chytne tasemnici, ale i tak to beru pro něho jako skvělou kompletní stravu. Snažím se kočkám nacpat maso alespoň jednou denně, no někdy ho fakt nechtějí, co jim na něm vadí netuším. Kuřecí ani krůtí nejí nikdy. Hovězí vede, vepřové, občas králík. Dávám psu, takže dostanou z toho, co má zrovna on Jsou polovenkovní, takže bobky objevím jen někdy. No kočičí bobky všeobecně smrdí na 100 honů
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Nevím jakovýma kapsama a granulema krmíte, ale nedělám si iluze, že by tam bylo byť jen 20% masa. Kočka, by měla mít masa cca 90%, zbytek je peří, srst, drápky..Onehdá kocour chytil myš, prokazatelně on, tak jsem měla radost, že to umí a chytá myši...jenže nežere nechal ji sežrat psovi. Vím, že z ní určitě chytne tasemnici, ale i tak to beru pro něho jako skvělou kompletní stravu. Snažím se kočkám nacpat maso alespoň jednou denně, no někdy ho fakt nechtějí, co jim na něm vadí netuším. Kuřecí ani krůtí nejí nikdy. Hovězí vede, vepřové, občas králík. Dávám psu, takže dostanou z toho, co má zrovna on Jsou polovenkovní, takže bobky objevím jen někdy. No kočičí bobky všeobecně smrdí na 100 honů
Tak oni masožravci a všežravci smrdí obecně víc - kočky, psi, prasata, lidi... Koňské koblížky, kravince ani kozí bobky mi nevadí.
No, celá diskuse se vyvinula trochu jiným směrem... Dotaz zněl, zda kočičí výkaly mohou víc páchnout, když kočka žere maso, a zadavatelce se dostalo rad, že krmit masem se musí... Pardon, musela jsem si rýpnout.
Co se týče pachu výkalů, je to individuální a tím masem či změnou stravy to nejspíše nebude. Jak kometa, masožravci a všežravci prostě smrdí víc, protože trávení živočišné stravy je hodně odlišné od trávení rostlinné stravy. Jak píše rapotacka11, svou roli může hrát i stelivo.
Pokud nejsou žádné další problémy, nechala bych to být (a maximálně koupila stelivo lépe pohlcující pachy:) Pokud by se objevil průjem či nějaké další neduhy, nechala bych výkaly vyšetřit na parazity, zejména giardie - ty někdy mohou způsobit i to, že výkaly více páchnou, nicméně zpravidla v "doprovodu" nějakých dalších příznaků...
Já kupovala takový prášek na pohlcování pachu,než jsem objevila lepší stelivo..a tím jsem to posypávala,když jsem měnila a zamíchala to do něho..myslím v Tescu tenkrát,a bylo to u steliva(vypadalo to jak sypací prášek na drhnutí-taková dóza.)
ale já byla doma,tak jsem bobek vždycky hned vyhodila...Max maso nejedl a smrděl taky fest