Zdravím vás priatelia mačiek,
chcem sa spýtať, či máte skúsenosti s husacími krkmi ako potravou pre mačky. Kuracie podávam mačke po úprave tĺčikom na mäso a veľmi kocúrikovi chutia. Kúpil som husacie a neviem či to aj po takejto úprave môžem skrmovať.
Nie som zástancom metódy pokus- omyl, preto sa radšej pýtam. Za odpovede vopred ďakujem.
Ja zase krmim len mäsom a to surovým. Varené mi nechce. Ako doplnok granule Aplaws ,ND a Carnilove. Ale granúl skonzumuje minimum, niektoré dni žiadne. Občas nejaká kapsička.Dúfam, že sa má dobre, vyzerá spokojne. Má 5 mesiacov a 2,8kg.Je to Britský kocúrik ale bez PP. Nám to však nevadí aj tak ho máme radi.
mirči
napsal(a):
Ja zase krmim len mäsom a to surovým. Varené mi nechce. Ako doplnok granule Aplaws ,ND a Carnilove. Ale granúl skonzumuje minimum, niektoré dni žiadne. Občas nejaká kapsička.Dúfam, že sa má dobre, vyzerá spokojne. Má 5 mesiacov a 2,8kg.Je to Britský kocúrik ale bez PP. Nám to však nevadí aj tak ho máme radi.
Mám PP briťáky, takže příbuzné Kočka jí maso celkem ochotně, té jsou 4 roky, kocour bude mít teď dva roky, maso někdy s nadšením, z toho jde a cpe se raděj granulema Trpěl na průjmy, snad už jsme to celkem vychytali, už i něco přibral se mi zdá, ale drůbež si nevezme ani jeden z nich. Jen hovězí, vepřové, někdy králík. Mluvím o syrovém mase, vařené nejí ani jeden z nich.
mirči
napsal(a):
Na vek 5 mesiacov je ta váha 2,8 kg dostatočná? Podľa mňa hej,ale zaujíma ma aj váš názor. Náš najviac miluje hovädzie a kuracie srdcia.
Myslím, že je, ale já své nevážila. Mladej je myslím tak akorát, ale kolik váží netuším Naposled se vážil před rokem na kastraci. A to si váhu teda nepamatuju. Kočka...to tu píšu pořád...je tlustá jako prase
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Dneska dovezená, dneska zabita mladá 4kg husa. Už si lebedi v mrazaku. Akorát sme museli naporcovat😂 vcelku se nevešla
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dneska dovezená, dneska zabita mladá 4kg husa. Už si lebedi v mrazaku. Akorát sme museli naporcovat😂 vcelku se nevešla
No počkej, že ty ji máš zadara?!? https://jihlavska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/15843-ptaci-chripka-v-rohozne-pet-tisic-hus-se-vybije-zpocatku-pristiho-tydne-v-obci-plati-mimoradne-opatreni.html
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
lesnížínka
napsal(a):
No počkej, že ty ji máš zadara?!? https://jihlavska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/15843-ptaci-chripka-v-rohozne-pet-tisic-hus-se-vybije-zpocatku-pristiho-tydne-v-obci-plati-mimoradne-opatreni.html
Ne, ale kamaradce zustal po tatinkovi chov hus. Jeji mamka nezvládá takze se vybijelo vse. Tak sem si jednu mladou objednala. Bude ňamka 😁
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, ale kamaradce zustal po tatinkovi chov hus. Jeji mamka nezvládá takze se vybijelo vse. Tak sem si jednu mladou objednala. Bude ňamka 😁
doufám,že pro tebe,a ne pro hady
ale co to máte společného s krmením kocourka od "mirči"?
Jinak já bych určitě to masko z husího krku zkusila i kocourkovi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80
Bobča
napsal(a):
doufám,že pro tebe,a ne pro hady
ale co to máte společného s krmením kocourka od "mirči"?
Jinak já bych určitě to masko z husího krku zkusila i kocourkovi
Ze se zminoval husi krk. Skovali sme na polívku 😁
Uživatel s deaktivovaným účtem

mirči
napsal(a):
Zdravím vás priatelia mačiek,
chcem sa spýtať, či máte skúsenosti s husacími krkmi ako potravou pre mačky. Kuracie podávam mačke po úprave tĺčikom na mäso a veľmi kocúrikovi chutia. Kúpil som husacie a neviem či to aj po takejto úprave môžem skrmovať.
Nie som zástancom metódy pokus- omyl, preto sa radšej pýtam. Za odpovede vopred ďakujem.
Pokud pořádně potlučete a podrtíte, proč ne. Já osobně krky nejdřív povařím, líp se mi zpracují.
ahoj1

XXX.XXX.92.26
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Pokud pořádně potlučete a podrtíte, proč ne. Já osobně krky nejdřív povařím, líp se mi zpracují.
Můžu se zeptat, proč by se měly ty krky nějak (nebo dokonce pořádně) tlouc a drtit? Jinak moje kočky žraly vždy syrový i vařený (co chutná víc je různý kus od kusu) ale nikdy v životě jsem nic nedrtila netloukla nemlela. Jenom týden po zubařským zákroku jsem dávala měkkou stravu bez kostí. Tady v diskuzích furt se to mletí omílá a rozum mi nebere proč. Kočky snad maj zuby, ne? Navíc bych se bála, že mleté kočka sežere příliš hltavě, jen to do sebe nahází a pak jí to neudělá dobře.
ahoj1
napsal(a):
Můžu se zeptat, proč by se měly ty krky nějak (nebo dokonce pořádně) tlouc a drtit? Jinak moje kočky žraly vždy syrový i vařený (co chutná víc je různý kus od kusu) ale nikdy v životě jsem nic nedrtila netloukla nemlela. Jenom týden po zubařským zákroku jsem dávala měkkou stravu bez kostí. Tady v diskuzích furt se to mletí omílá a rozum mi nebere proč. Kočky snad maj zuby, ne? Navíc bych se bála, že mleté kočka sežere příliš hltavě, jen to do sebe nahází a pak jí to neudělá dobře.
Kuřecí sní dospělá kočka v pohodě. Husí krk je přeci jen větší kalibr a kočka by husu asi v přírodě neulovila Ale jinak...všude se píše, že králičí hlava je moc tvrdá(i pro psa) no naše kočka z mladého zaječího dorostence sní jen hlavu, zbytek nechá psu.
ahoj1
napsal(a):
Takže, môj dotaz bol ohľadom kŕmenia husacími krkmi pre 5 mesačného kocúra. Je to predsa ešte len po vašom kotě. Tak, preto tá ohľaduplnosť. Ako píše lesnížnka, dospelej mačke by som dal kurací krk v celku, ten husací ani dospelej nie.Ale je to na každom chovateľovi ako sa rozhodne.
Já osobně bych nedávala vcelku ..
pamatuju si jako děcko,že máma vytahovala co chvíli některé kočce zapíchlou kost v dásni...jak se kočka nadavovala..bylo to jasné..já jsem ji držela a mama vytahovala kost. .Proč se říká,že psovi by se neměly dávat kuřecí kosti??že se mu zapíchnou do střeva??hm??já to nevím,jen jsem to slyšela ...Tak proč by se kočce nemohly ty ostré kosti taky zapíchnout někam...Proto bych drtila..vemte si třeba kuřecí skelet,jak je ostrý..prostě bych neriskovala
Jen můj názor..
ahoj1

XXX.XXX.92.26
no a proč to teda dělám špatně? co jim hrozí? 4 koťata, jejich maminka a půl skeletu mladé krůty, po dlouhém boji zbylo pár velkých kostí. podle data fotky mohly mít kočky max 4 měsíce
BTW všimněte si, jak jedno černé kotě (celoživotní nenažranec) vyhání maminku, tu tříbarevnou a cca tříkilovou.
Ale ne, neděláte to špatně, když se to venkovní kočeny takhle naučí - jen dobře. To, co jim půjde sníst sní, zbytek nechají. Já když jsem dala kocourovi kuřecí krk, čuměl na to jak péro a to nepomohlo ani potřískat paličkou. Jenže to je šlechtěnec, neměl ho kdo naučit, že se to jí Stejně tak kotě tazatele. Prostě třeba si pomlácené spíš vezme, příště už možná zvládne i nepomlácené. Chodí sem toulavý Macek a ten sebere psu všechny kosti, co nechá ležet. Naposled fakt velké kuřecí křídlo.
Bobča
napsal(a):
Já osobně bych nedávala vcelku ..
pamatuju si jako děcko,že máma vytahovala co chvíli některé kočce zapíchlou kost v dásni...jak se kočka nadavovala..bylo to jasné..já jsem ji držela a mama vytahovala kost. .Proč se říká,že psovi by se neměly dávat kuřecí kosti??že se mu zapíchnou do střeva??hm??já to nevím,jen jsem to slyšela ...Tak proč by se kočce nemohly ty ostré kosti taky zapíchnout někam...Proto bych drtila..vemte si třeba kuřecí skelet,jak je ostrý..prostě bych neriskovala
Jen můj názor..
Kuracie kosti nedávam žiadne. Iba krky nakoľko tie nespôsobujú poranenia. Dal som raz kurací krk aj v celku ale nebol to pekný pohľad ako sa mu tie kostičky napichovali na zuby a potom si labkami pomáhal. Jednu som kostičku som mu musel uvoľniť ja. Preto to mlátim.
ahoj1
napsal(a):
no a proč to teda dělám špatně? co jim hrozí? 4 koťata, jejich maminka a půl skeletu mladé krůty, po dlouhém boji zbylo pár velkých kostí. podle data fotky mohly mít kočky max 4 měsíce
BTW všimněte si, jak jedno černé kotě (celoživotní nenažranec) vyhání maminku, tu tříbarevnou a cca tříkilovou.
Nic neděláte špatně !! jak píše žínka...je to o zvyku od mala a o náhodě...jen tu píšem své zkušenosti... to je vše..