Přeočkování kotěte jinou vakcínou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tamara1

1.11.2021 18:48
Tamara1

XXX.XXX.38.30

Dobrý den,
dnes jsem nechala přeočkovat půlroční kotě. Až venku jsem zjistila, že doktorka přeočkovala kotě Biofelem, první očkování před čtyřmi týdny bylo Purevax vakcínou.
Ještě jsem se dopředu ptala jestli má tu stejnou vakcínu (Purevax PCPCh), říkala, že ano.
Naočkovala ho Biofelem PCH, což je vlastně jenom trojkombinace. Do ordinace jsem se vrátila, aby mi to vysvětlila a neuměla vůbec odpovědět, že prý to je stejné a nevadí to, neměla jsem sílu se hádat, ale měla jsem hrozný vztek.
Teď mám o koťátko strach, můžete mi někdo napsat, jestli to není průšvih, pokud jde o jinou vakcínu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2021 18:52

z hlediska protilátek je to docela jedno, přicházíte akorát o tu chlamydiózu.

teď je obecně problém s dostupností kočičích vakcín různých výrobců a snadno dostupný je fakt jen ten blbý biofel. který má svoje nevýhody, hlavně to, že je to vakcína inaktivovaná s adjuvanty.

Tamara1

1.11.2021 19:04
Tamara1

XXX.XXX.38.30

To jste mě uklidnila. Hned jak jsme k doktorce přišli, tak jsme se trošku nepohodli, protože chtěla kotě naočkovat i proti vzteklině, prý je to už teď povinné. Vím, že to není pravda, tak jsem odmítla, kočka je a bude pouze doma. Takže až nás kotě poškrábe budeme mít problémy a že nás na to upozornila dopředu, porušujeme zákon. Koukala jsem jako blázen.

1.11.2021 19:20

to je dobrá hloupost

1.11.2021 19:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tamara1 napsal(a):
To jste mě uklidnila. Hned jak jsme k doktorce přišli, tak jsme se trošku nepohodli, protože chtěla kotě naočkovat i proti vzteklině, prý je to už teď povinné. Vím, že to není pravda, tak jsem odmítla, kočka je a bude pouze doma. Takže až nás kotě poškrábe budeme mít problémy a že nás na to upozornila dopředu, porušujeme zákon. Koukala jsem jako blázen.

Paní MVDr. by asi měla vrátit diplom Za mě už tohle hraničí s pokusem o podvod, nestačím se divit, kam v dnešní době už veterina zašla
Jinak, jak píše Bodlinka, je jedno která je to vakcína. My jsme přišli o očkování proti leukemii protože se tady prostě nedala vakcína sehnat. Kocour byl chudák vloni přečkovaný dvakrát, jen aby ho měl funkční a letos to šlo celé do kytek a bude neočkovaný Dostal také Biofel, bylo mi nějak pak už jedno, co mu píchne. Bohužel, měl tak špatnou reakci, že jsem úplně nechápala. První den byl jen unavený, ovšem druhý den jsme se ho nesměli dotknout, měl úplný amok, pokousal mě, ačkoliv jinak je to naprosto salámista. Ano, on přesně vypadal, jako by tu vzteklinu měl Mimochodem, mám kočky venkovní a vzteklinu rozhodně neočkuju, i vetka mi říkala, že vzteklina u koček je blbost.

1.11.2021 19:49

biofel dělá reakce. a dělá i postvakcinační sarkomy, je to vlastně mezi kočičími vakcínami ten největší šit, ale opravdu současná (ne)dostupnost alternativ ho vyhazuje jako jedinou volbu

já kvůli tomu Macíka a Mášu nemám naočkováno vůbec. Ven chodí jen na dvorek a panleukopenii teda snad na botách nedonesu, nebo prostě děj se vůle boží. Když není.

2.11.2021 07:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak teď jste mě slušně vyděsila...Gucci I. na sarkom umřela. Budu se na to muset zaměřit, prohlížet, jestli jim tam něco neroste a hlavně je už rímto neočkovat. Ale Gucci I. měla od mala očkovanou FeLvku, tak to asi nebude biovetou? Musím projít její starý očkovák.

2.11.2021 09:26

Tamara1 napsal(a):

Povinná vzteklina u koček? A to je mi novinka!

2.11.2021 17:03

lesnížínka napsal(a):
Tak teď jste mě slušně vyděsila...Gucci I. na sarkom umřela. Budu se na to muset zaměřit, prohlížet, jestli jim tam něco neroste a hlavně je už rímto neočkovat. Ale Gucci I. měla od mala očkovanou FeLvku, tak to asi nebude biovetou? Musím projít její starý očkovák.

Vakcína proti FeLV je taky inaktivovaná s adjuvanty. což je právě to riziko co se sarkomů týče.

2.11.2021 19:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vakcína proti FeLV je taky inaktivovaná s adjuvanty. což je právě to riziko co se sarkomů týče.

Tak to mě pos... Ona tady ta situace s nedostupností teda vyřešila budoucí dilema, jestli riskovat FeLV nebo sarkom...protože tímto jste mi nasadila brouka do hlavy By ste mi nasadila, teď už je vyřešeno, samo Zatím je to 1-0 pro sarkom, uvidíme bez vakcinace, jestli udržíme skore proti FeLV.

2.11.2021 20:28

doporučení je vakcinovat kočky v riziku, což jsou ty, co chodí ven nebo bydlí s pozitivní kočkou a to do podkoží levé pánevní končetiny, protože tak se dá případný sarkom vzít i s nohou, bez které se dá žít. když je mezi lopatkami tak je to velký špatný.

osobně já jsem ale kočku s felv nikdy nepotkala. fakt nikdy.

2.11.2021 21:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

doporučení je vakcinovat kočky v riziku, což jsou ty, co chodí ven nebo bydlí s pozitivní kočkou a to do podkoží levé pánevní končetiny, protože tak se dá případný sarkom vzít i s nohou, bez které se dá žít. když je mezi lopatkami tak je to velký špatný.

osobně já jsem ale kočku s felv nikdy nepotkala. fakt nikdy.

Možná jsou všechny mrtvé? Néé, černý humor Než jsem si kupovala první kočky, o FeLV jsem nic nevěděla. No když se chovatelka dozvěděla, že bude Leonek venku, okamžitě se prý musí oočkovat. Takže od té doby jsem všechny očkovala. Chodí k nám kočky od koní, než se tam koňáci přestěhovali natrvalo se psy, tak se tam kočky množily geometrickou řadou. Ale teda přemnožené nikdy nebyly, stejně tak jich i ubývalo, vím kolik koťat tam koně jen ušlapali, vlastně skoro každý den nějaké No a jak ubylo koček tam, zase se tu objevili sousedé, co kočky množí a trajdá mi to zahradou, viz. Macek.

29.11.2021 13:44
Eleonor1993

XXX.XXX.47.40

Mne kočičku tiež očkovali na začiatku Biofelom, pred x rokmi som o očkovaniach ako študentka prd vedela. Nanútili mi aj vzteklinu. :( Mačičke sa v 3r urobila bulka v mieste očkovania. Naštastie pri nás stáli všetci kočičí anjeli a bulka bola iba lipómová, vybrala sa, nikdy sa to nevrátilo, už má dnes skoro 10 a a máme kľud. Dávam očkovať Purevaxom, sú bytovky, takže sa držím termínu raz do 3rokov. Niektorí vet tlačia na každý rok, ale na balení a aj u iných vet, ktorí mi to potvrdili, povedali, že naozaj to v tomto intervale stačí. Chránim ich, ale po tej udalosti s nádorom každý rok nedávam. Biofel za mňa nie, radšej počkať..

29.11.2021 15:29

Eleonor1993 napsal(a):
Mne kočičku tiež očkovali na začiatku Biofelom, pred x rokmi som o očkovaniach ako študentka prd vedela. Nanútili mi aj vzteklinu. :( Mačičke sa v 3r urobila bulka v mieste očkovania. Naštastie pri nás stáli všetci kočičí anjeli a bulka bola iba lipómová, vybrala sa, nikdy sa to nevrátilo, už má dnes skoro 10 a a máme kľud. Dávam očkovať Purevaxom, sú bytovky, takže sa držím termínu raz do 3rokov. Niektorí vet tlačia na každý rok, ale na balení a aj u iných vet, ktorí mi to potvrdili, povedali, že naozaj to v tomto intervale stačí. Chránim ich, ale po tej udalosti s nádorom každý rok nedávam. Biofel za mňa nie, radšej počkať..

Já bytovky neočkuju vůbec.

29.11.2021 15:34
Eleonor1993

XXX.XXX.47.40

Já bytovky neočkuju vůbec.

To ej už na každom, videla som na choroby, proti ktorým sa kočičky očkujú niektoré umierať na vlastné oči a nikomu to neželám zažiŤ. Starám sa aj o venkovky, často som v styku s opustenými kočkami, nechcem riskovať, že si domov niečo dovlečiem, a to možno aj na oblečení, aj na botách...

30.11.2021 09:44

Eleonor1993 napsal(a):
To ej už na každom, videla som na choroby, proti ktorým sa kočičky očkujú niektoré umierať na vlastné oči a nikomu to neželám zažiŤ. Starám sa aj o venkovky, často som v styku s opustenými kočkami, nechcem riskovať, že si domov niečo dovlečiem, a to možno aj na oblečení, aj na botách...

Však v pořádku, je to každého rozhodnutí. Přidala jsem jenom svoji zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík