Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2021 18:07
Niki24

XXX.XXX.110.142

Dobrý den,
prosím o radu/ vysvětlení. Našemu kocourovi se cca před čtyřmi dny udělaly černé "strupy" v obou uších. Dnes jsme byli u vet, který řekl, že je to jednoznačně svrab. To samé měl kocour cca. před 2 měsíci, ale to nám bylo řečeno, že svrab to určitě není, že je to zánět zvukovodu, dostal kapky a vše bylo v pořádku-až doposud. Je mi to divné, že by měl úplně stejné příznaky jako předtím, ale bylo by to něco jiného.
Co je mi ale divnější, máme doma ještě jednu kočku a psa, kteří mají uši naprosto čisté(sám vet se dnes divil, že to ostatní nemají, vraceli jsme se ještě domů pro psa). Bydlíme v paneláku, kočky ven nepouštíme, jediný kdo chodí ven je samozřejmě pes.
Je možné že má svrab pouze jedna z koček, když je tak nakažlivý?
A kde se u něj vzal svrab, když ven vůbec nechodí?
Děkuji za odpovědi a rady.
P.S. Pardon, lepší fotku nemám.

5.11.2021 18:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No..myslím si, že svrab se ze zánětem zvukovodu zaměnit nedá. Zánět znamená velkou bolestivost, zarudnutí. Tohle mi jednoznačně přijde jako svrab. A pokud byl před 14dny na veterině se zánětem, klidně si svrab mohl přinést odtud. Pokud to už tehdy byl svrab, kapky to mohly eliminovat, no ne vyléčit a rozjelo se to znovu. Jinak je možné, že ho mohl přinést z venku pes, psi nejsou tolik na svrab vnímaví, jako kočky, ale jestli ho tak můžou jen přenést netuším, to je jen doměnka, Bodlinka až se tu ukáže, nám to vysvětlí

Přidejte reakci

Přidat smajlík