Saša strávila celý svůj život prozatím v útulku

Saša je poslední z černého gangu, která u nás čeká na nový domov - Bude jí...
Dobrý den,
prosím o radu/ vysvětlení. Našemu kocourovi se cca před čtyřmi dny udělaly černé "strupy" v obou uších. Dnes jsme byli u vet, který řekl, že je to jednoznačně svrab. To samé měl kocour cca. před 2 měsíci, ale to nám bylo řečeno, že svrab to určitě není, že je to zánět zvukovodu, dostal kapky a vše bylo v pořádku-až doposud. Je mi to divné, že by měl úplně stejné příznaky jako předtím, ale bylo by to něco jiného.
Co je mi ale divnější, máme doma ještě jednu kočku a psa, kteří mají uši naprosto čisté(sám vet se dnes divil, že to ostatní nemají, vraceli jsme se ještě domů pro psa). Bydlíme v paneláku, kočky ven nepouštíme, jediný kdo chodí ven je samozřejmě pes.
Je možné že má svrab pouze jedna z koček, když je tak nakažlivý?
A kde se u něj vzal svrab, když ven vůbec nechodí?
Děkuji za odpovědi a rady.
P.S. Pardon, lepší fotku nemám.
No..myslím si, že svrab se ze zánětem zvukovodu zaměnit nedá. Zánět znamená velkou bolestivost, zarudnutí. Tohle mi jednoznačně přijde jako svrab. A pokud byl před 14dny na veterině se zánětem, klidně si svrab mohl přinést odtud. Pokud to už tehdy byl svrab, kapky to mohly eliminovat, no ne vyléčit a rozjelo se to znovu. Jinak je možné, že ho mohl přinést z venku pes, psi nejsou tolik na svrab vnímaví, jako kočky, ale jestli ho tak můžou jen přenést netuším, to je jen doměnka, Bodlinka až se tu ukáže, nám to vysvětlí