Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nat9999

15.11.2021 21:22
Nat9999

XXX.XXX.207.27

Před rokem 11/2020 mi domů přivezl kamarád zhruba půlroční kotě, byl vyděšený, prý ho nějaký kamioňák vyhodil u jejich práce, časem jsme si u něj s přítelem získali důvěru, hned jsme s ním tedy byli u veterináře je odčerven, vykastrován a chvilku bylo všechno v pohodě, krmila jsem ho ze začátku trochu víc, protože byl vychrtlý a vždycky to jedl jako by to vylo první i jídlo na světě, ale neomezovala jsem ho, rostl.
Teď je z něj dospělý kocour, dostává více než půl roku granule dvakrát denně, protože by jedl dokud by nezačal zvracet a pak by pokračoval. Před třemi měsíci jsme zvětšili byt, neproběhlo teda žádné stěhování a má mnohem více místa na lítání, dva záchody a oba se mu s přítelem dost věnujeme, když je umazlený, tak ho drbkáme ale poslední měsíc mi přijde, že se úplně zbláznil. Ožírá papír, pak z toho teda samozřejmě zvrací, když jdeme večeřet tak mu dáváme granule a on jakmile je dojí tak začne lozit do hrnců, talířů a misek, zkoušeli jsme mu dávat více jídla, ale to nezabíra, akorát ještě navíc teda nabral, když je všechno schované a nemá co tak začne ožírat a trhat papíry nebo cokoliv co jde, látku, tkaničky.
Dokonce nás začal kousat, vždycky začne jemně ale pak pokračuje i silně a fakt to bolí, mysleli jsme si že si chce hrát, ale když vytáhneme hračku nebo si s ním prostě začneme hrát tak si lehne a kouká. Nemá zájem.
Jediná změna byla že jsme jednu dobu nebyli moc doma to je tak dva měsíce zpátky, protože jsme chodili do práce, ale já už jsem teď doma zase doma častěji, jenže když přijde z práce přítel tak ho popadne rapl, začne běhat a být hrozně akční nebo někdy začne dělat naschvály i když se nu ta pozornost dává 🤷🏻‍♀️
Netušíme co to může způsobovat nebo co s ním máme dělat. Jsme teda v bytě a on nechodí ven. Jen už ho nemůžeme nikde nechávat pokud neodstraníme všechno možné. Před dvěmi týdny třeba pomočil polštář v obýváku, taky vůbec nechápeme proč. Jeho chování se prudce změnilo a my si absolutně nevíme rady…

16.11.2021 02:38
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Krmíte jen granule?
Co hledá v nádobí?
Je kastrovaný?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2021 08:46

´bych to viděla na normální vývoj
kocour dospívá, pudy mu velí lítat venku po světě, objevovat a lovit
a nic
stres
krom toho je to o povaze, opět musím zmínit Bertík= temperamentní divočák a poťap, stáří rovněž cca 1,5 roku, a začal útočit na nohy, když je podrážděný (na což má u nás nárok) - kočka s volným přístupem ven

co se týká krmení, 2x denně je četnost pro psa, kočka jí vícekrát
a jen granule nemusí být to pravé ořechové, neuspokojí, dávala bych maso-jako maso maso (mám i v podstatě jen granuláře, ale je to jejich výběr)
často a menší porce, respektive tak akorát

to chování, jak je výše popisované, mají kočky z hlediska potravy neuspokojené

Bertík, když k nám přišel, byl na jídlo jako šílený, vrčel, bránil si, a žral co ho napadlo, potrava nepotrava. Nažráno dostane, kdykoliv si řekne, krásně se vykrmil, a tak po měsíci, možná dvou, se uklidnil a teď je to vybíravý mrmla.

Nat9999

16.11.2021 09:14
Nat9999

XXX.XXX.207.27

Zhruba dvakrát do týdne dostane i konzervu nebo paštiku, víme teda, že jen granule nejsou úplně ono, právě že jsme třeba dělali kuřecí a bokem jsme mu uvařili celkem velký kus, takže jakmile to vychladlo hned to snědl a pak za námi chodil a mňaučel, nechtěl pohladit, ani si hrát, jen nám asi dát kázání, a pak zase v kuchyni začal dělat bordel 🤷🏻‍♀️

16.11.2021 09:47
Bobča

XXX.XXX.20.192

Nat9999 napsal(a):
Zhruba dvakrát do týdne dostane i konzervu nebo paštiku, víme teda, že jen granule nejsou úplně ono, právě že jsme třeba dělali kuřecí a bokem jsme mu uvařili celkem velký kus, takže jakmile to vychladlo hned to snědl a pak za námi chodil a mňaučel, nechtěl pohladit, ani si hrát, jen nám asi dát kázání, a pak zase v kuchyni začal dělat bordel 🤷🏻‍♀️

má málo jídla !!

já myslím,že mu granule nemůžou stačit..Já dávala zezačátku 1 kapsičku napůl ráno a večer..Granule v misce pořád...Ale ve věku vašeho kocoura už 1 ráno a 1 večer...Zezačátku srdíčka a žaludky-vařené..ale vetka mi řekla,že né,že po nich má laloky pod břichem...tak sem tam vařené kuřecí z vývaru...ale já syrové maso nedávala...sem tam na lžičce zakysanku,trošku strouhaného sýra.vařený žloutek měl rád...Jestli vám vyjídá hrnce...je špatně,bo je to pro něj slané Určitě vám tu poradí i syrová srdíčka atd...

Max byl krásný velký kocour...

16.11.2021 09:51
Bobča

XXX.XXX.20.192

dodatek...

Řádil jak černá ruka,ale byl to prostě divočák,miloval pohyb,ale nikdy na mě nebyl zlý..Jo jeden kousanec byl,ale to jsem si možná zavinila sama,že jsem ho vyrušila ze siesty ...

16.11.2021 11:21

Nat9999 napsal(a):

Má hlad. Krmte masem jako základ - já neustále propaguji hovězí nebo vepřová srdce (dietní, levné a taurin) + to kuře + vejce + nechat vylízat kelímek od jogurtu a tak. Krmím minimálně 3x denně. Granule má mít k dispozici pořád - já koupila takové koule s otvory, kterými granule po jedné propadávají, takže je nemůže hltat. A je ještě mladý, tudíž akční. S věkem se zklidní.

16.11.2021 12:46
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Maso krmte syrové.

16.11.2021 12:58

rapotacka11 napsal(a):
Maso krmte syrové.

souhlasím
jen někdo syrové nechce, a někdo nechce tento či jiný druh masa, jiný v podstatě jen jeden druh......
občas to chce zkoušet a hledat

16.11.2021 14:44
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Nat9999 napsal(a):

Týraná kočka .

https://rockyhostranky.estranky.cz/clanky/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_.html

https://www.stream.cz/adost/10030066-psi-zradlo-co-je-odpad-za-velke-penize-a-cim-zvire-rozhodne-nekrmit?rss&dop-ab-variant=9&seq-no=3

16.11.2021 15:04
mirči

XXX.XXX.188.246

Bobča citujem : Zezačátku srdíčka a žaludky-vařené..ale vetka mi řekla,že né,že po nich má laloky pod břichem...
To ako varené srdiečka a žalúdky z hydiny spôsobujú lalok po bruchom ? Či aj surové ? To počujem prvý krát. To ako prečo, nechápem.

16.11.2021 15:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

mirči napsal(a):
Bobča citujem : Zezačátku srdíčka a žaludky-vařené..ale vetka mi řekla,že né,že po nich má laloky pod břichem...
To ako varené srdiečka a žalúdky z hydiny spôsobujú lalok po bruchom ? Či aj surové ? To počujem prvý krát. To ako prečo, nechápem.

To je neskutečná hovadina Jestli něco způsobuje laloky pod břichem, tak obiloviny(sacharidy) rozhodně ne maso v jakékoliv podobě.

16.11.2021 16:07
mirči

XXX.XXX.188.246

lesnížínka napsal(a):
To je neskutečná hovadina Jestli něco způsobuje laloky pod břichem, tak obiloviny(sacharidy) rozhodně ne maso v jakékoliv podobě.

Tiež som toho názoru. Hneď mi to pripadalo ako blbosť, preto som žiadal o vysvetlenie.

16.11.2021 16:41
Bobča

XXX.XXX.20.192

mirči napsal(a):

Mě se ptala vetka,čím krmím,tak popravdě jsem jí vyjmenovala,co všecko...Mu to chutnalo...mě taky,tak jsem se s ním vždychy"svezla"

Byla jsem tam na kapičku za krk a taky zkrz černou bradu...jsem se jen tak ptala,že má ty laloky v tříslech(jsem to neznala)..takže to má z toho-vyloženě řekla žaludky a srdíčka(a dávala jsem teda jen kuřecí)..a navíc vysadit kuřecí a drůbeží věci vůbec-i granule...A ono mu to pod tou bradou fakt zmizelo...To až později jsem tady četla,že jsou dobré hlavně ty věci-a syrové...ale asi hovězí,že?

16.11.2021 17:11

"Zezačátku srdíčka a žaludky-vařené..ale vetka mi řekla,že né,že po nich má laloky pod břichem..."

https://www.krmiva-pucalka.cz/clanky/clanky-o-kockach/proc-maji-kocky-vyvesenou-kuzi-na-brise

16.11.2021 17:22
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Zezačátku srdíčka a žaludky-vařené..ale vetka mi řekla,že né,že po nich má laloky pod břichem..."

https://www.krmiva-pucalka.cz/clanky/clanky-o-kockach/proc-maji-kocky-vyvesenou-kuzi-na-brise

tady je to trochu vidět...mě nepřišlo ale,že je jako tlustý..jen ta kůže...

No vidíte...a mohl dál jíst svoji pochoutku dík za článek...

16.11.2021 18:29

mirči napsal(a):

Lalok pod břichem mají kočky fyziologicky, aby se mohly při skoku natáhnout. Říkám jim vakokocour. Není totéž, co obezita.

16.11.2021 18:31

Bobča napsal(a):
tady je to trochu vidět...mě nepřišlo ale,že je jako tlustý..jen ta kůže...

No vidíte...a mohl dál jíst svoji pochoutku dík za článek...

Viz výše. Normální vakokocour.

16.11.2021 18:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tsss, co my by sme dali jen za laloky Já mám prasekočku

Přidejte reakci

Přidat smajlík