Šarlotka hledá milující domov

Šarlotka (6let) se k nám dostala s velkou partou kočiček po zemřelé majite...
Mika777777
XXX.XXX.141.215
Dobrý den,
auto nám srazilo 17-ti letého kocoura. Zadníma nohama může hýbat, ale veterinář se obává, že nebude moci vylučovat. Může mít poškozený svěrač. Má někdo zkušenost?
Šlo by mu s vylučováním pomoc?
Kocourek je tu se mnou co jsem na světě a ještě se s ním loučit nechci.
To vám asi takto nikdo neřekne, záleží, jestli a jak moc má poškozenou páteř, pánev, proč doktor myslí, že to nebude OK? Zatím není? Bohužel je to staré zvíře, takže nějaké velké pokroky už asi nezvládne. Pokud bude mít poškozený svěrač, nebude mít problém s vylučováním, že by nemohl, ale pravděpodobně bude muset mít plínu. Spíš. To už nebude moc pěkný život, to bych se s ním asi radši rozloučila i když stejně jako vy, si to neumím představit. Prostě...uvidíte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mika777777
napsal(a):
Dobrý den,
auto nám srazilo 17-ti letého kocoura. Zadníma nohama může hýbat, ale veterinář se obává, že nebude moci vylučovat. Může mít poškozený svěrač. Má někdo zkušenost?
Šlo by mu s vylučováním pomoc?
Kocourek je tu se mnou co jsem na světě a ještě se s ním loučit nechci.
Kdysi nám také auto srazilo kočku,tahala zadní nohy za sebou,ale byla podstatně mladší.
Náš veterinář tehdy nebyl doma a my museli jinam.Tam dali kočce léky proti bolesti,otoku,udělali rtg. páteře a mám pak ukazovali na snímku poškozenou páteř a chtěli ji utratit.
Zkoušela jsem sama jestli má citlivost tlapek a zdálo se mně že ano.
Za dva dny jsme ji vzali k našemu veterináři a ten řekl,že na snímku vůbec není to postižené místo a to, co nám ukazovali ,jsou srostlé obratle a to, že se u koček vyskytuje.Nakonec ji hýbal zadníma nohama a bez snímku řekl,že míchu ani páteř poškozenou nemá,ať ji dáváme B komplex ,za ocas na ty nohy stavíme a že do 14 dnů běhá.Vše se splnilo,za 14 dní kočka lezla i na strom a dožila se 14 let.
Chce to asi rgt. a zkušeného veterináře a ne vždy to,co vypadá špatně musí špatně i skončit.,
lesnížínka
napsal(a):
To vám asi takto nikdo neřekne, záleží, jestli a jak moc má poškozenou páteř, pánev, proč doktor myslí, že to nebude OK? Zatím není? Bohužel je to staré zvíře, takže nějaké velké pokroky už asi nezvládne. Pokud bude mít poškozený svěrač, nebude mít problém s vylučováním, že by nemohl, ale pravděpodobně bude muset mít plínu. Spíš. To už nebude moc pěkný život, to bych se s ním asi radši rozloučila i když stejně jako vy, si to neumím představit. Prostě...uvidíte.
Nebo naopak - poškozené nervy způsobí nemožnost kálení. Měli jsme stájového kocoura - nejspíš taky autoúraz, chodil, i když špatně, nemohl vyskočit na bednu s kočičím krmením (tak dostával na zem pod dozorem, aby nesežrali psi) a nemohl se vykadit. Pár aplikací parafínového oleje problém vyřešilo. Taky se přikláním ke konzultaci s jiným vetem, tím se nic nezkazí.
napsal(a):
Nebo naopak - poškozené nervy způsobí nemožnost kálení. Měli jsme stájového kocoura - nejspíš taky autoúraz, chodil, i když špatně, nemohl vyskočit na bednu s kočičím krmením (tak dostával na zem pod dozorem, aby nesežrali psi) a nemohl se vykadit. Pár aplikací parafínového oleje problém vyřešilo. Taky se přikláním ke konzultaci s jiným vetem, tím se nic nezkazí.
Reni, ale to měl asi poúrazové, tedy myslím tím z důvodu, že se nemohl hýbat a zlenivěla mu střeva, tak měl určitou dobu zácpu, ne? Ne, že neovládal díky úrazu svěrač? Napořád už...
lesnížínka
napsal(a):
Reni, ale to měl asi poúrazové, tedy myslím tím z důvodu, že se nemohl hýbat a zlenivěla mu střeva, tak měl určitou dobu zácpu, ne? Ne, že neovládal díky úrazu svěrač? Napořád už...
Ne, on se mohl hýbat, i když špatně. Otřes (pohmoždění) míchy může způsobit, že vnitřní svěrač se buď nepovolí nebo je povolený furt. A pak je buď zácpa nebo inkontinence. Naštěstí většinou přechodný stav.