ddggkk

XXX.XXX.104.224
Dobrý den,
protože už se opravdu nedají sehnat granule kterými jsme krmili (stará řada brit care), tak přemýšlím čím krmit teď.
Požadavky jsou ne úplný odpad a cenově max do 100 Kč/kg.
Máte nějaké nápady?
Jinak je mi jasné, že jsou i kvalitnější značky, ale tam se cena pohybuje trochu jinde...
Uživatel s deaktivovaným účtem

ddggkk
napsal(a):
Dobrý den,
protože už se opravdu nedají sehnat granule kterými jsme krmili (stará řada brit care), tak přemýšlím čím krmit teď.
Máte nějaké nápady?
Jinak je mi jasné, že jsou i kvalitnější značky, ale tam se cena pohybuje trochu jinde...
A co maso? Je nejkvalitnější a levné.
Zdravím, na radu veterináře kočkám dávám Brit Care Sterilized Urinary. Objednávám na internetu a dá se sehnat i pod 100 Kč/kg.
Nevím, co jste dávali, jak je vaše kočka stará, jestli je venku nebo doma a teda která řada by vám vyhovovala... mají jich spoustu a určitě vyberete. Já si je nemůžu vynachválit, kočkám moc chutnají a jsou po nich fit, složení je za mě super.
ddggkk

XXX.XXX.244.105
Maso bohužel nejde kvůli pracnosti a skladování. Jde o 8 venkovních koček různého věku. Do teď dostávaly Brit care cat Sunny i've beautiful hair střídané s Brit care cat Cocco I'm gourmand. Potíž je v tom že tahle "stará" řada se přestala vyrábět a stejná věc v novém obalu (nová řada) je o 100kč/pytel dražší.
Zatím mě napadá Calibra, ale to jsme zkoušeli pár let zpáky a kočky se na to vůbec netvářily. Nebo potom o schůdek dolů a vzít Brit premium, ale... No zkrátka nevím.

ddggkk
napsal(a):
Maso bohužel nejde kvůli pracnosti a skladování. Jde o 8 venkovních koček různého věku. Do teď dostávaly Brit care cat Sunny i've beautiful hair střídané s Brit care cat Cocco I'm gourmand. Potíž je v tom že tahle "stará" řada se přestala vyrábět a stejná věc v novém obalu (nová řada) je o 100kč/pytel dražší.
Zatím mě napadá Calibra, ale to jsme zkoušeli pár let zpáky a kočky se na to vůbec netvářily. Nebo potom o schůdek dolů a vzít Brit premium, ale... No zkrátka nevím.
8 koček, to docela chápu. Ale... na druhou stranu, kamarádka měla před 30 lety smečku osmi huskyů a velký mrazák jen pro ně. Tehdy žádné granule nebyly.
ddggkk
napsal(a):
Dobrý den,
Máte nějaké nápady?
Já krmila Josery..Byly na váhu a dala jsem za ně mezi 96-104Kč/kg..a Maxovi moc chutnaly...Různé "příchutě"...V Olomouci za Baumaxem směr Holice-po levé straně za kolejema je obchod...

https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_kocky/granule_pro_kocky/brit_cat
venkovním bych dávala ty kotěcí
jinak teda roky jsem měla smečku v počtu 9 (i 10) a většina na mase......(granule k dispozici trvale)
ddggkk

XXX.XXX.244.105
Na Joseru se podívám, děkuji.
Vím že na mase mají lidi i větší smečky, ale jak říkám v našich podmínkách to opravdu není možné.
Kotěcí taky občas dostávaly ale je v nich víc "čehosi" co pro dospělé kočky není dobré na ledviny. Ráda bych řekla čeho nebo zdroj téhle informace, ale je to už několik let zpátky co jsem to četla takže nevím.
ddggkk
napsal(a):
Na Joseru se podívám, děkuji.
Vím že na mase mají lidi i větší smečky, ale jak říkám v našich podmínkách to opravdu není možné.
Kotěcí taky občas dostávaly ale je v nich víc "čehosi" co pro dospělé kočky není dobré na ledviny. Ráda bych řekla čeho nebo zdroj téhle informace, ale je to už několik let zpátky co jsem to četla takže nevím.
Mě vysvětlovala prodavačka,že kotěcí jsou víc výživné,že by dospěláci zbytečně přibírali... Dávala jsem mu kotěcí pak chvíli,až jak byl v rekonvalesdenci,aby se spravil
Bobča
napsal(a):
Mě vysvětlovala prodavačka,že kotěcí jsou víc výživné,že by dospěláci zbytečně přibírali... Dávala jsem mu kotěcí pak chvíli,až jak byl v rekonvalesdenci,aby se spravil
Ano, prý výživnější, čemuž u granulí ani moc nevěřím. No a u venkovních koček jenom dobře. Ještě jsem neviděla tlustou venkovní kočku

- kotěcí by teoreticky měli mít větší energetickou hodnotu, což venkovní kočky jen a jen potřebují
- jinak je dobré si porovnat složení/analýzu......mnohdy se od dospěláckých v podstatě neliší

lesnížínka
napsal(a):
Ano, prý výživnější, čemuž u granulí ani moc nevěřím. No a u venkovních koček jenom dobře. Ještě jsem neviděla tlustou venkovní kočku
Naše školní skoro je!
Tak kotěcí granule bych dlouhodobě dospělým kočkám nekmila. Je pravda, že důležité je vždycky si prostudovat to složení, protože někdy je to jen jiný obal, ale u těch lepších značek rozdíly jsou a kotě má prostě jiné nároky na výživu než dospělá kočka - a ano, dlouhodobě to může zatěžovat ledviny.
Jinak Josera je celkem dobrá volba (s ohledem na poměr cena x kvalita), v tomto ranku se dále pohybuje např. Porta 21, Sanabelle či Smilla.

lesnížínka
napsal(a):
Ale ona asi nežije venku, že ne? No ona Gůča taky žije celé léto venku, ale dobře ví, kde má pořád žrádlo, ta nouzí nikdy netrpí a školní kočka se určitě chodí krmit ke kuchyni a je kastrovaná, viďte?
Žije venku, max si zaleze do stáje, kde je skoro stejná teplota jako venku. Ano, je kastrovaná a školní kuchyně chodí za ní . + kolegyně nosí granule a já konzervy.