Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2021 14:50
evila

XXX.XXX.23.8

Prosím o radu zkušené chovatele britských koček.
Mám doma tříměsíčního kocourka britské modré. Krmím přemraženým masem (kuřecí, krůtí, hovězí) , kvalitními konzervami (maso , tunák -cosma , Aplaws), granulky má k dispozici stále, denně mu dám kopeček zakysané smetany, nebo trochu tvarohu, občas žloutek.
Maso kocourek ale miluje nejvíc, dávám mu jej ve třech dávkách za den . Kolik ale mohu dát masa tříměsíčnímu kotěti za den celkem? On je velký žrout a na posezení v jedné dávce spořádá i 50g masa a kdybych mu dala víc tak i to.
Říkám se že roste, ale at se mu zas nepřetěžují ledviny.
Děkuji všem za odpověd.

2.12.2021 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A čím by se mu tak přetěžovaly? Kočka je masožravec, šelma, tak se mrkněte, co přesně to znamená Dostává granule, kapsičky, tam je toho, co by nemusel až, až takže mu klidně dávejte masa, co sežere. A ne, přemražené být nemusí, pokud ho kupujete normálně v obchodě. Klidně mu ho dejte, tak jak přinesete (mám dvě britky, druhou generaci) První maso takřka nejedly, nechtěly, kočka občas, kocour by se ho ani nedotknul. Ale byli venkovní, takže si chytili myší, co hrdlo ráčí

2.12.2021 15:17
evila

XXX.XXX.23.8

Myslela jsem tím množstvím masa. Vím , že kočka je masožravec, ale 150g masa na den by stačilo i mi, natož 2kg vážícímu kotětí :-) Klidně by spořádal i víc. ...A mám dotaz i ohledně vepřového masa. Někdo říká kočkám ne, ale pokud koupím libovou kotletu u řezníka , tak by snad neměl být problém, ne? Děkuji za odpověď.

2.12.2021 15:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kočkám se vepřové nedává kvůli aujezskyho chorobě. Ale kupované od řezníka tady myslím všichni normálně dáváme, jde spíš o vepřové z domácích či pochybných zdrojů. Moje kočky nedají do huby kuřecí(ani pes) ale vepřové mají kočičáci rádi Kotě je fakt ve vývinu, tolik nebude jíst pořád

2.12.2021 15:42
sharingan

XXX.XXX.186.2

Co z masa sežere, to sežere. Lidská měřítka a žaludky neaplikovat.

K vepřovému masu: ohledně masa z divočáků, to raději nepodávat. Přibližně třetina divočáků v ČR má, nebo si prošla, Aujezskyho chorobou (pseudovzteklina). Pro nakažené šelmy cca do týdne smrtelná, neléčitelná. Prasata se z ní většinou vylížou, ale jsou do smrti pozitivní. Primáti jsou proti ní zcela imunní.

maso z domácích prasat: oficiálně jsou ČR chovy snad od 80. let prosté pseudovztekliny, takže maso kočkám klidně podávat. Proč se nedoporučuje - vysoké procento tuku ve vepřovém, a pokud by mělo tvořit základ krmné dávky, máte z čičin brzy neforemné koule. Pokud se podává příležitostně, nevidím v tom problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2021 16:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

evila napsal(a):
Prosím o radu zkušené chovatele britských koček.
Mám doma tříměsíčního kocourka britské modré. Krmím přemraženým masem (kuřecí, krůtí, hovězí) , kvalitními konzervami (maso , tunák -cosma , Aplaws), granulky má k dispozici stále, denně mu dám kopeček zakysané smetany, nebo trochu tvarohu, občas žloutek.
Maso kocourek ale miluje nejvíc, dávám mu jej ve třech dávkách za den . Kolik ale mohu dát masa tříměsíčnímu kotěti za den celkem? On je velký žrout a na posezení v jedné dávce spořádá i 50g masa a kdybych mu dala víc tak i to.
Říkám se že roste, ale at se mu zas nepřetěžují ledviny.
Děkuji všem za odpověd.

Viz výše, dávejte, kolik sežere.

Přidejte reakci

Přidat smajlík