Učili jste svoje kočky nějak na kryté wc?
Nebo jste ho jen "naistalovali" a kočky si zvykly ?
Nebo jen odělat dvířka a po čase je vrátit zpátky ?
Petra549

XXX.XXX.8.138
Len som ho tam dala, ale bez dvierok a macky ho hned vyskusali. Dvierka tam nemam doteraz.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bobča
napsal(a):
Já neměla krytý záchodek..bála jsem se,že první noc bude někde bobek..že jestli mu nemám nechat dokonce svítit
-jen jsem mu ho ukázala,kde je..a v pohodě 6týdenní kotě potmě chodilo samo do koupelny...
Kočky mají lepší čich a zrak než my, takže tma jim nevadí.
Bobča
napsal(a):
Já neměla krytý záchodek..bála jsem se,že první noc bude někde bobek..že jestli mu nemám nechat dokonce svítit
-jen jsem mu ho ukázala,kde je..a v pohodě 6týdenní kotě potmě chodilo samo do koupelny...
Ha, ha a není to děcko, které čumí na deb.lní pořady v telce a pak nepůjde na WC samo ani za boha...viz naše Ela
Měli jsme problém, že se naše kočka bála chodit na záchod, takže nám čůrala na deky. Základ je začít postupně a vypozorovat, co je kočce příjemné, některé mají radši rozhled po celé místnosti (ty nejspíš na krytý nenaučíte), některé zase výhled jen na jednu až dvě strany. Naše kočka je druhý typ.
Já to naučila kočku, tak že jsem jí týden nechala odkrytý, ať pro ní není chození na záchod více stresující, když byla v novém prostředí. Potom jsem přidala vršek, ale bez dvířek, nechala jsem jí tam počůraný kočkolit, aby věděla, že je to záchod a posadila jsem jí tam. Pokaždé vykonané potřebě jsem pochválila (má záchod v obývacím pokoji, takže jsem měla přehled ).
Takhle ho měla asi měsíc. Pak jsme začali s dvířkama, naprosto stejný postup jako při zakrytí. Doporučuji tam ze začátku kočku šoupnout a dát dvířka, najde si tak způsob, jak odejít a tím pádem i vejít. A samozřejmě spousta pochval.
Ze začátku jí bude nejspíš nepříjemné, že se jí dvířka dotýkají, ale zvykne si. Naše kočka se teď cítí nesvá, když je bez nich
p.ondrash

XXX.XXX.128.16
Náš kocour se dostal do bytu, na jeho přání, až ve cca 5 měsících. Nekrytá toaleta nás přestala bavit po pár týdnech. Po koupi kryté toalety jsem s ním, on rád asistuje u čehokoliv, toaletu celou složil, ukázal mu dvířka a do stále ještě prázdné toalety hodil dobrotu.Okamžitě se tam dvířka nedvířka vrhnul. Poté jsem za jeho asistence novou toaletu naplnil a starou odvezl na chalupu. Chodil tam hned.
Jde o mé první soužití s kočkou a překvapilo mne, jak jednoduše změna proběhla. Ovšem známá s kočkami mi potvrdila, že všichni to tak jednoduché nemají. Asi máme chytré zvíře. Uff :) Nyní jsem se na jiné diskuzi dočetl, že posledních pár kamínků před toaletou lze vyřešit i tím, že se před dvířka dá ještě nějaký kus předložky. To zkusíme nyní. Ale i bez ní je to o hodně větší pohoda.
Jen pozor, krytá toaleta zas odkryje lenost páníčka. Domníval jsme se, že to už nebudu muset čistit, když ty jejich smrdící poklady nevidím. Po prvním vydělání se mimo toaletu si to již opět dobře hlídám a kocour je dál čistotný. Mno učím se, ale je to radost.
p.ondrash
napsal(a):
Náš kocour se dostal do bytu, na jeho přání, až ve cca 5 měsících. Nekrytá toaleta nás přestala bavit po pár týdnech. Po koupi kryté toalety jsem s ním, on rád asistuje u čehokoliv, toaletu celou složil, ukázal mu dvířka a do stále ještě prázdné toalety hodil dobrotu.Okamžitě se tam dvířka nedvířka vrhnul. Poté jsem za jeho asistence novou toaletu naplnil a starou odvezl na chalupu. Chodil tam hned.
Jde o mé první soužití s kočkou a překvapilo mne, jak jednoduše změna proběhla. Ovšem známá s kočkami mi potvrdila, že všichni to tak jednoduché nemají. Asi máme chytré zvíře. Uff :) Nyní jsem se na jiné diskuzi dočetl, že posledních pár kamínků před toaletou lze vyřešit i tím, že se před dvířka dá ještě nějaký kus předložky. To zkusíme nyní. Ale i bez ní je to o hodně větší pohoda.
Jen pozor, krytá toaleta zas odkryje lenost páníčka. Domníval jsme se, že to už nebudu muset čistit, když ty jejich smrdící poklady nevidím. Po prvním vydělání se mimo toaletu si to již opět dobře hlídám a kocour je dál čistotný. Mno učím se, ale je to radost.
Očividně se učíte pomaleji než kocour, ale jde to