Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2021 21:41

Je v JČ někde dočaska nebo někdo, kdo se postará o nemocného kocoura...
Cca 14 dní, u dcery být nemůže má vlastního a s tímto nevychází. Už mu prokousl v létě nohu. Je to cizí venkovní kocour, co se chodil nažrat, dcera zjistila, že má žlutou hubu, dneska už ho odnesla na veterinu, nechali si ho tam, rozpad červených krvinek, ale co pak s ním…
Nocleh na veterině na 14 dní je scifi. po tu dobu by měl být v léčbě. "Majitelka" na výzvu, že je kocour nemocný nereagovala.
Volala jsem do cibeli, mají plno, doktorka taky bude hledat, tak uvidíme....
Zatim dík za inspiraci a návrhy. Jdu zase vrazit ruce do těsta a formiček.

17.12.2021 09:45

"má žlutou hubu, dneska už ho odnesla na veterinu, nechali si ho tam, rozpad červených krvinek, ale co pak s ním…"

teď jsem řešila totéž
rozpad červených krvinek, selhání ledvin, jater.....
včera jsem Tomíčka pohřbila
příčina neznámá

držím palce, ať to dopadne lépe

17.12.2021 22:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"má žlutou hubu, dneska už ho odnesla na veterinu, nechali si ho tam, rozpad červených krvinek, ale co pak s ním…"

teď jsem řešila totéž
příčina neznámá

..to je mi moc lito, držte se...

17.12.2021 23:05
canka

XXX.XXX.215.25

teď jsem řešila totéž
příčina neznámá

Chudáček Je mi to moc líto

18.12.2021 09:38

ještě první týden v srpnu jsem jich měla 8
teď 5

a tím výčet průserů nekončí...

18.12.2021 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Otrava. To bude to sypání jedu na hraboše ve velkém(po polích myslím) V této fázi si myslím, že už kocourka nic nezachrání.
Verun, to snad ani nebude na kočičí, tu mají všichni svoje kočky, ke kterým nemocnou nevemem Na psím zase často psy, co nesnesou kočky...je to těžké Je mi to líto

20.12.2021 15:35

teď jsem řešila totéž
příčina neznámá

Kocour už druhý den žral a vypadal lépe, byla jsem na veterině s dcerou mu zaplatit Ježíška , dostává kortikouidy a ATB, příčina proč je neidentifikovatelná, za rozpad č. krvinek může hodně věcí, asi víte, nejdříve mu naději nedávali, spíš, že ho druhý den utratí, kocour byl úpně odevzdaný a strašně holce vděčný , přišel si pro pomoc(taktéž jeho parťačka kočička , se kterou měl koťata, ta si přišla letos v létě pro pomoc po měsíci, co někde byla zalezlá u koťat a kojila, vyhublá, během tří dnů donesla 5 koťat + i s ní si je odvezla neteř, dvě koťata i přes péči lékaře to nedala)
....kocoura si nakonec nechali tam, postará se po dobu podávání léků o něj asi sestřička, po svátcích nám ho vrátí a my ho pustíme zase do jeho teritoria, ještě bych ho nechala vykastrovat- pere se s dcery kocourem-kastrovaným a očůrává jí přízemní okna. Kdyby si ho taky chtěla nechat, nikdo by ho nehledal....

20.12.2021 16:10

nemusí to být hned průšvih, nemá prostě hemobartonelózu? takových žlutých kocourů už jsem potkala vícero a ten doxygal je na tohle zázrak

20.12.2021 18:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

nemusí to být hned průšvih, nemá prostě hemobartonelózu? takových žlutých kocourů už jsem potkala vícero a ten doxygal je na tohle zázrak

Aha, o tom slyším prvně(nemusíme mít všechno ) a tak to by bylo nakonec super. Dá se nějak zjistit, jestli je kocour žlutý z tohoto onemocnění, nebo tedy z čeho? Ptám se proto, že u Beruška na to za dva měsíce pátrání nepřišli...

20.12.2021 18:04

to se domnívala vetka u toho mého kocoura

20.12.2021 20:05

lesnížínka napsal(a):
Aha, o tom slyším prvně(nemusíme mít všechno ) a tak to by bylo nakonec super. Dá se nějak zjistit, jestli je kocour žlutý z tohoto onemocnění, nebo tedy z čeho? Ptám se proto, že u Beruška na to za dva měsíce pátrání nepřišli...

udělám krevní nátěr a vidím.

20.12.2021 20:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

udělám krevní nátěr a vidím.

Že je tam ta potvora, předpokládám? Tak to asi není složité, to by měli na veterině zjistit. Takže by mě zajímalo Verun, mají diagnozu, nebo je to léčení báj očko?

20.12.2021 21:22

lesnížínka napsal(a):
Že je tam ta potvora, předpokládám? Tak to asi není složité, to by měli na veterině zjistit. Takže by mě zajímalo Verun, mají diagnozu, nebo je to léčení báj očko?

Nevím, odebrali krev, sono, zaléčili, ubytovali...já jsem jen platič této akce, jelikož to není náš kocour, omezili se na -domluvili jsme se- na finančním stropu, nebojte byly to tisíce a ne dva, tak myslím, že nějaké testy proběhly, na mojí otázku, z čeho to má, ten rozpad krvinek padlo, autoimunita i paraziti, já, že ho dcera určitě taky odčervila, když odčervuje svého kocoura a vet, že tito paraziti ne, asi myslel krevní, já tam měla psa na vodítku, tak jsem moc neposlouchala.....dcera měla obavy aby to nechytl její kocour, prej ne, tak já nevím...v kontaktu jsou a holky kocour zatím nežloutne.
Až tam půjdem, optám se na tuto nemoc.

21.12.2021 12:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To věřím Verun, ale nejvyšší částku, teda minimálně u nás, dělalo to ubytování, teda 24h péče. Je to od vás moc hezké

17.1.2022 21:49

Tak, kocour je pravděpodobně vykastrovaný a jelikož musí mít dietu, nemůže být puštěn do svého teritoria(je venkovní), kde by zase žral kde co... prý na veterině zkoušeli, ale zhoršoval se a zas přestával žrát a když už se ho povedlo zachránit, byla by prý škoda ho zkoušet vracet, nemusel by to přežít. říkají mu Citron a asi bude k adopci...informace mám přeneseně, tak toho moc nevím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík