Karolína789

XXX.XXX.30.254
Dobrý den,
nevíte o někom, kdo má zkušenosti s toulavými (polodivokými) kočkami a léčbou jejich nemocí, když se nedají odchytit?
Koupili jsme domek, kde byla jedna mazlivá kočička, tak je na ošetřování, odčervení atd. úplně v pohodě, fakt zlatá. Pak jsme zjistili, že je tady i kocourek, ovšem velmi plachý. Už si na mě zvykl, čeká u misky na jídlo, ale syčí na mě a při jakémkoliv pohybu blíže k němu zdrhne. Začal teď kašlat a "chrčí" v něm. Začalo to až teď, kdy u nás byla fakt dost zima. Obě kočky jsou venku, spí na půdě, kde mají seno a zateplenou boudičku (do té samozřejmě nechodí).
Kdyby šlo o druhou kočku, co se nechá ošetřit, tak jedeme hned k veterinářce, ale s ním absolutně nevím, jestli by to mělo smysl. Odchytovou klec bychom si sice někde půjčili asi, vetka by mu něco píchla a i kdyby se mi ho podařilo zavřít někam, tak pochybuju, že by mi nezdrl, nebyl ve stresu a jestli by se mi ho podařilo vůbec odchytit třeba na podání léků.
Budu v pondělí volat vetce, ale mezitím jsem chtěla zkusit kontaktovat někoho, kdo má s tímhle zkušenosti a poradil by mi nějaký produkt a způsob, jak do toho kocoura dostat aspoň něco, co by mu trošku pomohlo. Našla jsem jitrocelový sirup, bylinkové čaje oslazené, celaskon atd., ale netuším, jestli to sežere dobrovolně. Ten jitrocelák chutná taky jen nějakým psům, takže to u koček bude asi obdobný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je těžké no.
neřešitelné.