Starý kocour - naučí se na záchod?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2022 10:21

Jak víte, nejsem kočkař, tak se zeptám zkušených. Pana Bečku bereme čím dál více domů, obzvlášť teď v mrazech. Je schopný tam vydržet od 18 hodin od večera až do rána. Chtěla bych mu pořídit záchod, přijde mi to hodně hodin na to, aby byl bez vykonání potřeby. Ale naučí se tak starý venkovní kocour na wc? Mám/můžu tomu nějak pomoct?

12.1.2022 12:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak víte, nejsem kočkař, tak se zeptám zkušených. Pana Bečku bereme čím dál více domů, obzvlášť teď v mrazech. Je schopný tam vydržet od 18 hodin od večera až do rána. Chtěla bych mu pořídit záchod, přijde mi to hodně hodin na to, aby byl bez vykonání potřeby. Ale naučí se tak starý venkovní kocour na wc? Mám/můžu tomu nějak pomoct?

Já myslím, že by mohl. Kočky instinktivně vyhledávají místa, kde se dá potřeba zahrabat. Zkusit mu ukázat záchůdek se stelivem, zahrabat mu tam packou, to by mohl pochopit. Dejte pak vědět, jak to dopadlo. Jinak od 18 hodin do rána to není zase tak dlouho. Pokud je kočka zdravá, stačí jí navštívit toaletu 1 - 2x denně.

12.1.2022 12:59

Díky za info. On je jinak velmi čistotný, i venku vše zahrabe, v životě jsem po něm nikde nic nenašla.

12.1.2022 16:07

Díky za info. On je jinak velmi čistotný, i venku vše zahrabe, v životě jsem po něm nikde nic nenašla.

Ještě mě napadlo, že možná budete muset vyzkoušet více druhů steliva, některé kočky jsou vybíravé i v tomto. Ale třeba se mu trefíte do gusta napoprvé.

12.1.2022 16:23

nemyslím si, že by v tom hlavní roli hrálo stáří
spíš vhodné stelivo
umístění wc
a určitě ty záchodky 2
jo, a samo povaha dotyčného....

12.1.2022 18:39

Jeeežiš to je taková věda? Já ho chci zachovat jako venkovního (on sám tomu dává přednost). Jen přes tu zimu…

12.1.2022 18:58

Jeeežiš to je taková věda? Já ho chci zachovat jako venkovního (on sám tomu dává přednost). Jen přes tu zimu…

U koček je všechno věda Ve škole mám na skříni citát - "Již ve starém Egyptě byly kočky uctívané jako bohyně. Většina z nich na to dodnes nezapomněla". Jenom tak se s něčím nespokojí.

12.1.2022 19:08

U koček je všechno věda Ve škole mám na skříni citát - "Již ve starém Egyptě byly kočky uctívané jako bohyně. Většina z nich na to dodnes nezapomněla". Jenom tak se s něčím nespokojí.

Ještěže je Pan Bečka mops!!!

12.1.2022 19:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mám dvě kočky, chodí sice ven, ale teď v zimě se jim moc nechce, nedá se to zahrabat tak jdou radši doma. Mají jeden záchod právě pro případ,,kdyby museli". Žádný problém, klidně se tam jdou vyčůrat po sobě oba dva. Ráno najdu dvě koule načůrané a jeden zahrabaný bobek. Asi kdo byl první Ten co nestihnul, musí vydržet, až je pustím ven, nebo bobek odklidím Jeden kocour s jedním záchůdkem v pohodě. Myslím, že nemusíte ani hrabat kocourovýma pacičkama stačí když zaškrábete, přehrnete stelivo před ním. Já mám nějaké bio, co se může splachovat do wc, nebo nosit na kompost. Mám něco podobného, to moje jsem nenašla: https://www.tera-zoo.cz/bio-rozlozitelna-tofu-podestylka-s-vuni-zeleneho-caje--stelivo-pro-kocky-bez-chemickych-prisad--2-5-kg--kockolit--tofu-cat-litter-green-tea-/

13.1.2022 19:25
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Některé kočce může stelivo s vůní vadit.

Vystřídali jsme různá steliva, vždy spokojenost.
Nikdy nebylo z WC nic cítit,
jen stelivo z Kauflandu bylo špatné.
Nehrudkovalo a po každém použití kočkou
smrděl celý dům.
Začala jsem kupovat v DM
Klumpstreu - 8 L (lila pruh na pytli)
- perfektní. Už jsem to tam delší dobu nekupovala,
snad se nezměnilo.
Vždy jsem nasypala celý pytel.
Kočka neznečistila bedýnku.

13.1.2022 20:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Některé kočce může stelivo s vůní vadit.

Vystřídali jsme různá steliva, vždy spokojenost.
Nikdy nebylo z WC nic cítit,
jen stelivo z Kauflandu bylo špatné.
Nehrudkovalo a po každém použití kočkou
smrděl celý dům.
Začala jsem kupovat v DM
Klumpstreu - 8 L (lila pruh na pytli)
- perfektní. Už jsem to tam delší dobu nekupovala,
snad se nezměnilo.
Vždy jsem nasypala celý pytel.
Kočka neznečistila bedýnku.

Ano, to je něco podobného. To naše nijak nevoní, nebo taky tak jako dřevnatě Zelený čaj, co byl v odkazu je taky v pohodě, to kočkám voní jako by trávou. Prostě hlavně ne ty umělé vůně, které kupují do záchodku lidi, kteří chtějí ten kočičí smrádek stůj co stůj přerazit.

14.1.2022 09:50
Bobča

XXX.XXX.20.192

Pan Bečka má ještě dalšího kamaráda?? kolik máte doma zvířátek??..Já bych ten záchodek pořídila jeden-pro případ nouze...a zatím nějaké menší balení kočkolitu...Já zkoušela zkraje z Tesca za asi 60 kč."bruno",nebo tak nějak...asi 5 kilo...vyhovoval mu,ale bacha,nesplachovací...

14.1.2022 10:29

Bobča napsal(a):
Pan Bečka má ještě dalšího kamaráda?? kolik máte doma zvířátek??..Já bych ten záchodek pořídila jeden-pro případ nouze...a zatím nějaké menší balení kočkolitu...Já zkoušela zkraje z Tesca za asi 60 kč."bruno",nebo tak nějak...asi 5 kilo...vyhovoval mu,ale bacha,nesplachovací...

To, co je s Panem Bečkou na fotu, momentálně hlídáme kamarádce. Jinak naše standartní smečka jsou tři mopsle a Pan Bečka.

Jinak děkuji za rady

15.1.2022 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Efe, zkoušela jste už ten záchodek? Já vím, teprve jste řešila, já jen kdyby náhodou, jsem zvědavá Naše první britky Gucci a Leonek byli od mala spíš venku než doma a ti žádný záchůdek doma neměli, automaticky si všechno nechávali na ven vůbec je ani nenapadlo, že by mohli záchod hledat doma. Takže si myslím, že pan Bečka stejně bude chodit ven, jak je zvyklý. Ale zase vzhledem k tomu, jak je adaptabilní...

15.1.2022 12:37

a k nám chodili na wc zvenku, ti cizí

15.1.2022 19:33

Naše kočky jsou převážně venkovní,ale aby nám nechodili se venčit do sena a slámy pro zvířata,mají ve stodole a ve chlívě bedny s kočkolitem,které se každý den čistí.
Pokud je zima a ošklivo a zdržují se uvnitř,tak na ně chodí spolehlivě.Pokud jsou venku chodí ven.Naučil se to všichni a dokonce si myslím,že tam chodí i ten divoký kocour co se ve stodole schovává.

15.1.2022 20:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

a k nám chodili na wc zvenku, ti cizí

Jako, že: dobrý den, mohli by jsme prosím použít vaše WC?

16.1.2022 08:58

lesnížínka napsal(a):
Jako, že: dobrý den, mohli by jsme prosím použít vaše WC?

bez pozdravu rovnou na věc

17.1.2022 21:03

Zatím jsem nic nepořídila, Panu Bečkovi se celonoční nocování v suchu a teple zajedlo a cpe se na noc ven

18.1.2022 07:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Asi to dělají ty ,,bílé noci", Gůča předevčírem na noc domů vůbec nepřišla, včera večer omrknula doma misky a mazala zase ven a to tam bylo nic moc počasí. O půlnoci ji hlad asi dohnal, tak jsem ji takticky zabásnula přece jsem jsem klidnější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík