Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kája111

18.2.2022 08:33
Kája111

XXX.XXX.112.225

Dobrý den,
máme doma kočičku a ta měla minulý rok koťátka. Dneska už jsou velký a ta jejich maminka kočka
se k nim chová jako by byli cizí. Neubližuje jim to ne, ale nevšímá si jich. Už je neoblizuje, nestojí o jejich společnost,
občas, třeba při jídle když se k nípřiblíží, tak je i trochu sekne packou.
To ona už si nepamatuje, že jsou její děti a ona jejich máma? Jak dlouho to ta kočička ví, že jsou její děti?
děkuju, že mi někdo snad odpoví Kája

18.2.2022 10:57
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

To se ptá dítě?

Kolik máte koček?
Kočka potřebuje mít taky
svůj klid, prostor.
Příbuznost neřeší, klidně se ožení syn s matkou.

18.2.2022 12:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ano, po odstavu jsou jí už její děti cizí, plánuje nové Doufám, že už máte všechny kočky kastrované...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2022 12:31

Kája111 napsal(a):
Dobrý den,
máme doma kočičku a ta měla minulý rok koťátka. Dneska už jsou velký a ta jejich maminka kočka
se k nim chová jako by byli cizí. Neubližuje jim to ne, ale nevšímá si jich. Už je neoblizuje, nestojí o jejich společnost,
občas, třeba při jídle když se k nípřiblíží, tak je i trochu sekne packou.
To ona už si nepamatuje, že jsou její děti a ona jejich máma? Jak dlouho to ta kočička ví, že jsou její děti?
děkuju, že mi někdo snad odpoví Kája

Je to normální. Po odstavu jsou pro ni cizí. Není to jako u lidí nebo třeba slonů. Doufám, že zvažujete kastraci matky i těch koťat.

Kája111

18.2.2022 12:46
Kája111

XXX.XXX.112.225

rapotacka11 napsal(a):
To se ptá dítě?

Kolik máte koček?
Kočka potřebuje mít taky
svůj klid, prostor.
Příbuznost neřeší, klidně se ožení syn s matkou.

Děkuju za odpověď, je mi 9 let. Nevadí, že se tady ptám?
Takže oni tu příbuznost nevnímají jako mi lidi?
Takže když si to asi 5 měsíční kotě brzy vezme teta, tak té kočce nebude chybět, nebude smutná, že přišla o svoje dítě?
Máme teď tři kočičky, ale ty dvě malé půjdou k příbuzným do nových domovů a byli to první děti kočičky a mněla jenom dvě a ještě chce tetička z Kromněříže koťátko, tak prý kočička ještě nějaké mít bude. Mamka s taťkou o kasaci mluvili, ale nebude to kočičku bolet?

18.2.2022 13:14

Kája111 napsal(a):
Děkuju za odpověď, je mi 9 let. Nevadí, že se tady ptám?
Takže oni tu příbuznost nevnímají jako mi lidi?
Takže když si to asi 5 měsíční kotě brzy vezme teta, tak té kočce nebude chybět, nebude smutná, že přišla o svoje dítě?
Máme teď tři kočičky, ale ty dvě malé půjdou k příbuzným do nových domovů a byli to první děti kočičky a mněla jenom dvě a ještě chce tetička z Kromněříže koťátko, tak prý kočička ještě nějaké mít bude. Mamka s taťkou o kasaci mluvili, ale nebude to kočičku bolet?

Nevadí, že se ptáš. Ne, nevnímají příbuznost jako lidi. Naopak, odrostlá koťata jsou pro kočky - matky jako konkurence a můžou je vyhánět. Určitě po nich nebude smutnit. Netvrdím, že kastrace vůbec nebolí, ale pokud ji šikovný veterinář udělá laparoskopicky, což už většinou ano a dá injekci proti bolesti, bude kočka v pohodě.

18.2.2022 13:25

já jsem měla kočičku + 5 koťat, všichni zůstali doma, a dvě kočenky (dcery) byly na mámu celoživotně dost fixované
kočka máma byla na kastraci když jim byly cca 2 měsíce, už byla znovu březí, ale i poté kojila a nikdy se vůči nim nechovala nepřátelsky, byly hodně semknuté jako rodina (byly s tvrdým y, neb jediný kocourek zemřel v cca 2 letech )

ale to jen jako konverzační poznámka
jinak souhlas s výše uvedeným

18.2.2022 15:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
já jsem měla kočičku + 5 koťat, všichni zůstali doma, a dvě kočenky (dcery) byly na mámu celoživotně dost fixované
kočka máma byla na kastraci když jim byly cca 2 měsíce, už byla znovu březí, ale i poté kojila a nikdy se vůči nim nechovala nepřátelsky, byly hodně semknuté jako rodina (byly s tvrdým y, neb jediný kocourek zemřel v cca 2 letech )

ale to jen jako konverzační poznámka
jinak souhlas s výše uvedeným

Ony se kočky(stejně tak jako lidi i ostatní zvířata) prostě někdy skamarádí a mají se rádi, přesto, že nejsou ani příbuzní, ba dokonce jsou i jiný živočišný druh...

Přidejte reakci

Přidat smajlík