Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2022 11:31
Roniček

XXX.XXX.78.21

Dobrý den.Chtěla bych prosím poprosit o radu.Màm problém s naší kočičkou.Už měsíc bojujeme s problémem s dásněmi.Nejdříve ji dal vet antibiotika která vůbec nezabrala.Potom dostala kortikoidy,kočka začala jíst a byla změna k lepšímu.Posledních pár dní má zase problém přijímat potravu.Byla jsem znova u veta a říkal,že se to musí užívat dlouho.Jenže kočička se zase zhoršila.Nemàte někdo podobnou zkušenost?Nevím zda jít zase k tomu samému vetovi a nebo jít někde jinde.Kočička se snaží jíst ale prostě ji to bolí tak si jen lízne a nechce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2022 12:19

Roniček napsal(a):
Dobrý den.Chtěla bych prosím poprosit o radu.Màm problém s naší kočičkou.Už měsíc bojujeme s problémem s dásněmi.Nejdříve ji dal vet antibiotika která vůbec nezabrala.Potom dostala kortikoidy,kočka začala jíst a byla změna k lepšímu.Posledních pár dní má zase problém přijímat potravu.Byla jsem znova u veta a říkal,že se to musí užívat dlouho.Jenže kočička se zase zhoršila.Nemàte někdo podobnou zkušenost?Nevím zda jít zase k tomu samému vetovi a nebo jít někde jinde.Kočička se snaží jíst ale prostě ji to bolí tak si jen lízne a nechce.

Jak je stará? Dlouhodobé používání kortikoidů na problém s dásněmi? Jaký? Zubní kámen? Zánět? Foto? Veta bych změnila.

6.3.2022 12:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kolik jí je? Je to zánět dásní od špatných zubů? Nevím, jestli se vám ta rada bude líbit, ale zkuste homeopatikum
Mercurius Corrosivus CH15. Vemte decovou skleničku, nalejte si do ní převařenou vodu a po vychladnutí vsypte 10 kuliček. Po rozpuštění natáhněte do 2ml stříkačky, cca tu polovinu a stříkejte kočičce do tlamky zpočátku klidně i třikrát, za pár dní 2x denně. Je to sladká vodička, náš kocour si na to za chvilku zvyknul a když jsem veterináři po necelém měsíci ukazovala zuby, že nám jiná vetka říkala, že má zánět dásní a musí se to řešit...koukal, že tam teda nic nevidí a netuší, co viděla ona. Neodpřísáhnu vám, jestli i vaší kočičce to pomůže, ale nám to pomohlo. Za půl roku ho přejelo auto takže jak by to bylo dál, nevím. Homeo stojí asi 90Kč, takže na zkoušku to není taková hrůza. Skleničku uchovávajte v lednici.

6.3.2022 12:31
Roniček

XXX.XXX.78.21

Má šest let.Myslím,že jsou to následky z minulého roku.Tehdy jsme ji nemohli venku nikde najít a obešli jsme co se dalo.Byla téměř devět dní zavřená bez jídla a vody ve stodole u sousedů.Tehdy jsme ji našli za minutu dvanáct.Už kolabovala.A přitom jsme ji tam hledali a neozvala se.Doktor říkal,že to vypadá jako kdyby tam okusovala hlady dřevo.Je mi ji moc líto.Zítra zkusím zajít jinde.Nevím zda by se třeba neměl udělat rentgen nebo tak něco.Nejsem veterinář tak nevím jaký je postup.Jinak říkal,že je to zánět dásní.Vyfotit to asi nepůjde.Mà dásna hodně tmavě červené.

6.3.2022 12:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Roniček napsal(a):
Má šest let.Myslím,že jsou to následky z minulého roku.Tehdy jsme ji nemohli venku nikde najít a obešli jsme co se dalo.Byla téměř devět dní zavřená bez jídla a vody ve stodole u sousedů.Tehdy jsme ji našli za minutu dvanáct.Už kolabovala.A přitom jsme ji tam hledali a neozvala se.Doktor říkal,že to vypadá jako kdyby tam okusovala hlady dřevo.Je mi ji moc líto.Zítra zkusím zajít jinde.Nevím zda by se třeba neměl udělat rentgen nebo tak něco.Nejsem veterinář tak nevím jaký je postup.Jinak říkal,že je to zánět dásní.Vyfotit to asi nepůjde.Mà dásna hodně tmavě červené.

Tmavě červená, je už hodně špatně. V 6 by snad zuby zkažené mít neměla. Zkuste prosím ta homeopatika, alespoň, byla bych strašně ráda, kdyby se jí ulevilo, doufám, že jí to pomůže, kdyby i jen trošku.

6.3.2022 12:36
Roniček

XXX.XXX.78.21

Děkuji za radu.Na ta homeopatika hned zítra mrknu.Za zkoušku to určitě stojí.Vašeho kocourka je mi líto😢.Zuby právě vypadají,že jsou v pořádku.A pořád cpát do kočičky antibiotika a kortikoidy nechci.

6.3.2022 12:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Roniček napsal(a):
Děkuji za radu.Na ta homeopatika hned zítra mrknu.Za zkoušku to určitě stojí.Vašeho kocourka je mi líto😢.Zuby právě vypadají,že jsou v pořádku.A pořád cpát do kočičky antibiotika a kortikoidy nechci.

Ty klidně dávejte, ono se to nijak neovlivňuje, nevylučuje. Ale chápu vás, já jsem se zatím těmto věcem se zvířaty celkem úspěšně vyhýbala. Pes měl jednou za 14let ATB. Kočky nikdy. Kortikoidy nikdo, až kočička těsně před smrtí, měla sarkom po očkování, umírala.

6.3.2022 13:02

zánět dásní u koček je potřeba řešit.

a to zubním ošetřením. může tam být krčková léze, v podstatě druh zubního kazu, nebo prostě zubní kámen a plak.

někdy se jedná o patologickou reakci na samotný plak a pak se to léčí pečlivým ošetřením a každodenním domácím čistěním.

nebo, v refrakterních případech, vytrháním všech zubů. a někdy je potřeba i pak každodenní čištění. kortikoidy bez čištění nebo trhání nepomáhají, ale někdy jsou potřeba.

6.3.2022 15:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zánět dásní u koček je potřeba řešit.

a to zubním ošetřením. může tam být krčková léze, v podstatě druh zubního kazu, nebo prostě zubní kámen a plak.

někdy se jedná o patologickou reakci na samotný plak a pak se to léčí pečlivým ošetřením a každodenním domácím čistěním.

nebo, v refrakterních případech, vytrháním všech zubů. a někdy je potřeba i pak každodenní čištění. kortikoidy bez čištění nebo trhání nepomáhají, ale někdy jsou potřeba.

Tu kočku vet viděl, tak by měl samozřejmě on vědět, tedy vyšetřit, posoudit a říct, co s tím. Zatím nasadil léky, nevím, třeba až se to zklidní, bude řešit dál. To všechno by měl...otázka jestli ví, nedivila bych se už ničemu.

6.3.2022 15:27

ledviny má v pořádku?

6.3.2022 15:41

ledviny má v pořádku?

šestiletá by měla mít,

ale odběr krve a vyšetření a testy na FIV/FeLV nikdy u zánětu dásní neublížily

6.3.2022 16:43
Roniček

XXX.XXX.78.21

Děkuji všem za rady.Tak zítra půjdu jinam a budu chtít ošetřit i zuby.A ty ledviny taky nechám zjistit.Jen doufám,že to opravdu nemůže být od těch ledvin.Jak byla tehdy tak dlouho zavřená bez jídla a bez pití.Ja jsem právě vetovi říkala zda by to nechtělo ošetřit i zuby.A on mi říkal,že by ji musel uspávat třikrát týdně aby to pomohlo.A dal by mi na výplach nějaký roztok který by si prý nenechala dàt,že pálí.No a proto mi dal ten kortikoid.

6.3.2022 19:15

Roniček napsal(a):
Děkuji všem za rady.Tak zítra půjdu jinam a budu chtít ošetřit i zuby.A ty ledviny taky nechám zjistit.Jen doufám,že to opravdu nemůže být od těch ledvin.Jak byla tehdy tak dlouho zavřená bez jídla a bez pití.Ja jsem právě vetovi říkala zda by to nechtělo ošetřit i zuby.A on mi říkal,že by ji musel uspávat třikrát týdně aby to pomohlo.A dal by mi na výplach nějaký roztok který by si prý nenechala dàt,že pálí.No a proto mi dal ten kortikoid.

Jděte jinam. Kortikoidy jsou až poslední možnost.

7.3.2022 08:46
Roniček

XXX.XXX.78.21

Tak jsem s kočičkou objednaná dnes na 13hod.k jinému vetovi.Snad jí pomůže.Už je chudinka úplně slabá,pije jen mléko,nic jiného nechce.Vím,že ho kočky nemají ale prostě nic jiného nechce.Pořàd chodí kolem jídla,jde vidět,že by chtěla jíst a nejde to.Ani nevíte jaký mám strach jak to dopadne.Dětem jsem slíbila,že se uzdraví.Ach jo,člověk řeší problém hned a takto to dopadne.Držte mi prosím pěsti ať to naše Minda zvládne a ať se přijde na to kde je problém.

7.3.2022 09:29
Bobča

XXX.XXX.20.192

Roniček napsal(a):
Tak jsem s kočičkou objednaná dnes na 13hod.k jinému vetovi.Snad jí pomůže.Už je chudinka úplně slabá,pije jen mléko,nic jiného nechce.Vím,že ho kočky nemají ale prostě nic jiného nechce.Pořàd chodí kolem jídla,jde vidět,že by chtěla jíst a nejde to.Ani nevíte jaký mám strach jak to dopadne.Dětem jsem slíbila,že se uzdraví.Ach jo,člověk řeší problém hned a takto to dopadne.Držte mi prosím pěsti ať to naše Minda zvládne a ať se přijde na to kde je problém.

Pokud kočička jen pije,zkuste jí uvařit nesolený vývar(já zrovna měla krůtí krky..)...Já tak léčila hubeného kocourka,když byl 14 dní u koní-vyzáblý....Vlažný ho pěkně pil...Myslím,že mu pomohl do kondice..byl dost špatný..

7.3.2022 09:35
Roniček

XXX.XXX.78.21

Děkuji za radu.Určitě to zkusím.Naše Minda je taky hodně hubenà.Nový vet ji bude uspávat a kontrolovat ty zuby.Uplně trnu hrůzou aby to zvládla.

GuKo

7.3.2022 10:36
GuKo

XXX.XXX.53.248

Zdravím. Měli jsme podobný problém, kočka přestala přijímat potravu a začala hubnout.
K veterináři jsme s ni chodili každý den, píchal ji antibiotika i když diagnózu nemohl určit.
Stříkali jsme ji do pusy rozmixovaný vývar s hovězím masem a vodu, aby nepřestal fungovat žaludek a aby nezemřela na podvýživu a dehydrataci.
Po týdnu nám bylo sděleno, ze se ji asi zachránit už nedá !!
Po této strašné informaci jsme šli ještě v ten samý den k jinému veterináři, ten jí vzal hned krev a řekl, že má ledvinový problém a je za pět minut dvanáct.
Hned jsme s ni je-li na kliniku, kde si jí ponechali.
Nevím, jak probíhala léčba, ale kočička je nyní již ve stavu stejném jak před nemoci.
Poučili jsme se , že o životě a smrti kočky rozhodne kvalita veterináře a jeho vybavení ordinace.
Přeji vaší kočičce ať trefi na dobrého doktora !!

7.3.2022 11:02
Bobča

XXX.XXX.20.192

já to brala podle toho,že nemocného taky postaví na nohy vývar-hlavně slepičí ..dávala jsem mu ho skoro 14 dní...pak už i začal jíst..našprtané to vařené maso,vařený žloutek,trochu zakysané smetánky(to tu hodně Canka dává kocourům )trošinku strouhaného sýra-bo je slaný...

7.3.2022 11:12
Roniček

XXX.XXX.78.21

Děkuji,snad bude mít naše kočička taky to štěstí,že se z toho dostane.Nikdy by mě nenapadlo,že vet nebude vědět,co dělat se zuby.Říkala jsem si,že to je problém který určitě řeší dnes a denně.Ach jo,já mu věřila a teď o ní možná přijdu😢.Zrovna jí vařím ten vývar tak doufám,že jak přijdeme z veteriny si dá.

7.3.2022 12:36

Roniček napsal(a):
Děkuji za radu.Určitě to zkusím.Naše Minda je taky hodně hubenà.Nový vet ji bude uspávat a kontrolovat ty zuby.Uplně trnu hrůzou aby to zvládla.

Já jenom pro jistotu. Nejdřív bych nechala zkontrolovat ty ledviny. Souhlasím, že 6 let je ještě mladé zvíře, ale kdyby to nedej bože byly ledviny, tak je ta narkóza dorazí.

7.3.2022 12:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jenom pro jistotu. Nejdřív bych nechala zkontrolovat ty ledviny. Souhlasím, že 6 let je ještě mladé zvíře, ale kdyby to nedej bože byly ledviny, tak je ta narkóza dorazí.

Předpokládám, nevím, jen předpokládám, že před narkózou by mělo proběhnout základní předoperační vyšetření?

7.3.2022 13:50

"Nový vet ji bude uspávat"

ale nejdřív ty ledviny!
jinak by to uspání mohlo být definitivní!

aktuálně mám kocourka cca 9 let - selhání ledvin, má zánět dásní
což může být příznak právě selhání ledvin

7.3.2022 17:18

lesnížínka napsal(a):
Předpokládám, nevím, jen předpokládám, že před narkózou by mělo proběhnout základní předoperační vyšetření?

U takhle mladého zvířete to není běžné.

7.3.2022 17:20

"Nový vet ji bude uspávat"

ale nejdřív ty ledviny!
jinak by to uspání mohlo být definitivní!

aktuálně mám kocourka cca 9 let - selhání ledvin, má zánět dásní
což může být příznak právě selhání ledvin

Přesně tak. Nemocné ledviny jsou často doprovázené záněty nebo vředy v dutině ústní.

7.3.2022 17:50
Roniček

XXX.XXX.78.21

Tak už jsme doma.Nakonec jsme šli na řadu o něco později.Kočička má vyčištěné zuby,měla na stoličkách hodně povlak.Zrovna se probouzí z narkózy.Krev se brala a výsledky budou cca za dva dny.Snad ta krev dopadne dobře.Pokud to bude špatné tak ji dàl trápit nenechám.Ona je na půl venkovní a kdyby měla nemocné ledviny tak vůbec nevím jak by to bylo.Doma by se utrápila,je zvyklá chytat myši a lítat venku.Nikdy jsem kočičku s nemocnýma ledvinama neměla tak vůbec nevím co to obnáší.Zda se to dá nějak léčit a mohla by normálně chodit ven.No jsou to nervy.Tak by jsme byli všichni rádi kdyby to pomohlo a byla v pořádku.

7.3.2022 18:22

držím palce, aby to byl skutečně její jediný problém a vy měli vyřešeno

7.3.2022 18:28
Roniček

XXX.XXX.78.21

Moc děkuji.Doktor ji ještě vyšetřoval a jinak se mu zdála v pořádku.Samozřejmě více se bude vědět až budou výsledky.Ještě dostala gel na potírání dásní a léky.Jen mám hrůzu jak jí to budu natírat.No nějak to budu muset zvládnout .Udělám co budu moc,hlavně nesnesu aby se trápila.

8.3.2022 17:35
Roniček

XXX.XXX.78.21

Tak kočička má ledviny v pořádku🙂.Ráno krásně jedla a byla i taková živější.Doktor říkal,že to vypadá na nějaký zánět v těle a nebo se setkala i s nějakou lehčí otravou.Něco v té krvi vyšlo ale říkal,že to není žádná hrůza.Tak snad se brzo vyléčí a bude v pořádku.

8.3.2022 19:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Roniček napsal(a):
Tak kočička má ledviny v pořádku🙂.Ráno krásně jedla a byla i taková živější.Doktor říkal,že to vypadá na nějaký zánět v těle a nebo se setkala i s nějakou lehčí otravou.Něco v té krvi vyšlo ale říkal,že to není žádná hrůza.Tak snad se brzo vyléčí a bude v pořádku.

Jsem věřila, že ledviny to nebudou, vzhledem k věku. Já myslím, že jak ji přestanou ty dásně bolet, kombinace ATB, vyčištěných zubů, nějaký ten gel, co jste psala...jí to zlepšil a ona se konečně může bez velké bolesti napapat Tak ať je to jen lepší už

8.3.2022 19:29
Roniček

XXX.XXX.78.21

Děkuji🙂.Jde opravdu vidět,že se jí hodně ulevilo.Dokonce jí teď ani nevadí,že je doma.Řekla bych,že si to užívá🙂.A ta homeopatika jsem taky koupila tak jí to budu vyplachovat.Jà mám takovou radost,snad už to bude opravdu brzy v pořádku.Tak mě to trápilo jak trpěla.

8.3.2022 19:33

"....nebo se setkala i s nějakou lehčí otravou.Něco v té krvi vyšlo..."

nevíš co "něco"?
nemáš výsledky?

"Jsem věřila, že ledviny to nebudou, vzhledem k věku"
kocourek Murášek, v cca 5ti letech selhání ledvin, cca týden na kapácích, dal ještě rok

8.3.2022 20:09
Roniček

XXX.XXX.78.21

Výsledky ještě nemám.Doktor mi je teprve volal.Měli by mi dojít poštou,ale to chvilku potrvá.Pamatuji si jen,že byla trochu zvedlà bílkovina a játra.Více budu vědět až mi to dojde.I když stejně bych se v tom neorientovala.Jak dojí léky tak jdeme na kontrolu.Pak se krev asi vezme znovu.Aspoñ myslím.

8.3.2022 20:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Roniček napsal(a):
Výsledky ještě nemám.Doktor mi je teprve volal.Měli by mi dojít poštou,ale to chvilku potrvá.Pamatuji si jen,že byla trochu zvedlà bílkovina a játra.Více budu vědět až mi to dojde.I když stejně bych se v tom neorientovala.Jak dojí léky tak jdeme na kontrolu.Pak se krev asi vezme znovu.Aspoñ myslím.

To si myslím, že není z ,,otravy", ale z toho, jak nejedla, či jedla minimálně. Věřím, že se to srovná, až se dá trochu dokupy.

8.3.2022 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

"....nebo se setkala i s nějakou lehčí otravou.Něco v té krvi vyšlo..."

nevíš co "něco"?
nemáš výsledky?

"Jsem věřila, že ledviny to nebudou, vzhledem k věku"
kocourek Murášek, v cca 5ti letech selhání ledvin, cca týden na kapácích, dal ještě rok

Určitě jsou, stejně jako u lidí i tací, co se s problémem s ledvinama už narodí, to už jsem psala někdy na začátku. Ale není jich moc, není to až tak pravděpodobné. Další jsou ta zvířata po otravách.

8.3.2022 20:40
Roniček

XXX.XXX.78.21

Já taky doufám,že to bude z té hladovky.V podstatě už je to měsíc co s tím bojuje.A teď těch pár dní téměř nic nejedla.Jak budu s doktorem osobně tak se ho ještě pořádně zeptám.

8.3.2022 21:04

Roniček napsal(a):

Něco v té krvi vyšlo... Můžete být konkrétnější?

9.3.2022 06:42
Roniček

XXX.XXX.78.21

Až budu mít výsledky v ruce tak můžu.Teď to nevím.A hlavně nejsem veterinář abych tomu rozuměla jako on.Jak to dojde písemně tak to napíšu.Hlavně jsem ráda,že je kočičce lépe.Tak snad už to bude jen e jen lepší.

9.3.2022 14:17

Roniček napsal(a):
Až budu mít výsledky v ruce tak můžu.Teď to nevím.A hlavně nejsem veterinář abych tomu rozuměla jako on.Jak to dojde písemně tak to napíšu.Hlavně jsem ráda,že je kočičce lépe.Tak snad už to bude jen e jen lepší.

No že bychom se tady na to podívali. Pár odborníků tu je.

9.3.2022 20:34
juhaj

XXX.XXX.164.121

Akorát, že jsou výsledky tak za dlouho? Kocour byl loni taky léčen se zuby, narkoza, antibiotika, pak injekce, minulý týden se to vrátilo, přestal žrát, seděl jako hromádka neštěstí, z huby mu teklo. Jeli jsme v pátek dopoledne na veterinu, veterinář ho prohmatal a řekl, že tentokrát je to od ledvin. Vzal mu krev, dostal kapačku, injekci, druhý den, v sobotu, jsme jeli znovu, výsledky už měl v mailu, zánět ledvin. Do soboty ještě kocour špatný, ale od soboty se radikálně lepsil a už je v pořádku a cpe se zas jak čunik. Dost jsem si oddychla, kocour je venkovnědomáci ( spíš uz domácí), má 12 let. No a asi jen 5 zubů, ale v klidu žere i granule.

Přidejte reakci

Přidat smajlík