Dobrý den, prosila bych o radu.
Včera jsem si domů vzala nalezené 3 měsíční kotě, které někdo vyhodil z bytu.
Mám doma už půl roku kočičku, které je 9 měsíců. Je hodná, velmi hravá a kontaktní. Kvůli tomu jsem i dlouho přemýšlela nad druhou kočkou, protože se se mnou tolik nevyhraje a nejsem doma pořád.
Malou jsem to tu nechala očuchat a pak jsem je dala k sobě, ať se očuchají.
Ta stará na tu novou pořád vrčí a syčí. Občas na ní udělá packou takové to jejich gesto, ale nikdy na ni nezaútočí. Ta malá na ni ze začátku jen koukala, ale neschovala se a teď už na ni taky občas zavrčí. Někdy na sebe i vyběhnou (spíše ta starší na tu mladší), ale opravdu na sebe nikdy nezaútočí.
Včera si spolu chvíli i hrály a ležely vedle sebe a ignorovaly se nebo se chvíli očuchávaly.
Přes noc jsem je nechala zavřené každou v jiné místnosti (mám 1+1). Tu starou u mě a novou vedle, aby neměla pocit, že jde stranou, když sem přijde nová kočička.
Co myslíte, je to na dobré cestě? Mohla bych pro to ještě něco udělat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

natka98
napsal(a):
Dobrý den, prosila bych o radu.
Včera jsem si domů vzala nalezené 3 měsíční kotě, které někdo vyhodil z bytu.
Mám doma už půl roku kočičku, které je 9 měsíců. Je hodná, velmi hravá a kontaktní. Kvůli tomu jsem i dlouho přemýšlela nad druhou kočkou, protože se se mnou tolik nevyhraje a nejsem doma pořád.
Malou jsem to tu nechala očuchat a pak jsem je dala k sobě, ať se očuchají.
Ta stará na tu novou pořád vrčí a syčí. Občas na ní udělá packou takové to jejich gesto, ale nikdy na ni nezaútočí. Ta malá na ni ze začátku jen koukala, ale neschovala se a teď už na ni taky občas zavrčí. Někdy na sebe i vyběhnou (spíše ta starší na tu mladší), ale opravdu na sebe nikdy nezaútočí.
Včera si spolu chvíli i hrály a ležely vedle sebe a ignorovaly se nebo se chvíli očuchávaly.
Přes noc jsem je nechala zavřené každou v jiné místnosti (mám 1+1). Tu starou u mě a novou vedle, aby neměla pocit, že jde stranou, když sem přijde nová kočička.
Co myslíte, je to na dobré cestě? Mohla bych pro to ještě něco udělat?
Už to tady bylo několikrát. Dá se najít video, jak seznámit 2 kočky. Ale osobně si myslím, že je to na dobré cestě i bez něj. Takhle staré (či spíše mladé ) kočky by to měly zvládnout v pohodě. Podle toho, co popisujete.