Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2022 18:36
natka98

XXX.XXX.150.44

Dobrý den, 14 dní zpět jsem si domů přinesla nalezené 3 měsíční kočičku. Doma mam už 8 měsíční kočičku a ze začátku na sebe hodně vrčely a syčely. Po cca 3 dnech přestaly a normálně spolu fungují. Akorát se mi nelíbí jejich hry. Nevím jestli tomu mam říkat hra nebo boj. Protože třeba několikrát za den ta starší kočka honí a vyskakuje na tu mladší a ta mladší na ni vrčí a syčí, mají uši dozadu a lítají z obou chlupy. Ale i ta mladší honí tu starší a lítají po bytě jak praštěný.
Raději se ptám, abych něco nepodcenila a nebyla jedna z nich nějak ve stresu.
Dekuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2022 20:35

natka98 napsal(a):
Dobrý den, 14 dní zpět jsem si domů přinesla nalezené 3 měsíční kočičku. Doma mam už 8 měsíční kočičku a ze začátku na sebe hodně vrčely a syčely. Po cca 3 dnech přestaly a normálně spolu fungují. Akorát se mi nelíbí jejich hry. Nevím jestli tomu mam říkat hra nebo boj. Protože třeba několikrát za den ta starší kočka honí a vyskakuje na tu mladší a ta mladší na ni vrčí a syčí, mají uši dozadu a lítají z obou chlupy. Ale i ta mladší honí tu starší a lítají po bytě jak praštěný.
Raději se ptám, abych něco nepodcenila a nebyla jedna z nich nějak ve stresu.
Dekuji za odpovědi.

Stačí napsat jednou. My tady nejsme většinou on line, abychom odpovídali(y) okamžitě. Při opravdovém boji vydávají kočky specifické zvuky. Ale nevím, jestli to poznáte. Zkuste vložit video.

25.3.2022 01:58
natka98

XXX.XXX.150.44

Co tohle

25.3.2022 04:21
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Myslíte, že tohle je hra?

25.3.2022 10:49
natka98

XXX.XXX.154.159

Já právě nevím, proto se ptám.

25.3.2022 11:09
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Prozradím to tedy.
RVOU SE.
Někdo si opravdu může myslet, že ječí blahem?
Hlídat!
Netrpět šikanu!

Když dojde k napadení pocákat vodou.
Praváci pravačkou a naopak.

Starší je kastrovaná?
Nemohou ven?

25.3.2022 12:36
natka98

XXX.XXX.179.225

Já si právě nebyla jistá, protože si jindy hrají normálně a i ta černá (mladší) doráží na tu starší. A i normálně spolu fungují, olizujou se, spí se mnou v posteli, jí vedle sebe, tak jsem si nebyla jistá, protože mi okolí říkalo, že kdyby se nějak neměly rády, tak by vedle sebe nemohly ani být.
A to jak se perou mi přišlo kolikrát už moc, tak proto jsem se obrátila sem na vás.
Ta starší je kastrovaná a nemohou ven.

25.3.2022 13:12

rapotacka11 napsal(a):
Myslíte, že tohle je hra?

Mně to jako boj nepřipadá. Spíš drsnější hra. Mám 2 kocoury, cca 13 let od sebe. Mladší většinou útočí na staršího a vypadá to dost podobně. Starší občas vřískne, popoběhne, ale hned se zastaví a v klidu kouká. A to spolu nespí ani se navzájem neolizují. V tomhle jsou zadavatelčiny kočky dál. Jo a taky nechodí ven. Zvuky při opravdovém boji znějí jinak - je to takové hluboké vrčení nebo bublání (nevím, jak to líp popsat), při kterém mi vstávají chlupy a je z toho fakt cítit, že je to opravdu na život a na smrt. Zažila jsem jednou (ne u svých kocourů) a je to nezaměnitelné.

25.3.2022 13:30
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Já jsem toto doma nezažila.
I když k nám přibyl nový přírůstek, nenechala
jsem je, aby se mydlili.
U nás mohli ven = větší prostor, ale většinou chodili spolu.
Takhle si s nimi "hrál" leda cizí kocour na dvoře
a to běželi vystrašeně domů.

Janae.

25.3.2022 14:14
Janae.

XXX.XXX.160.6

Také mi to nepřijde jako boj.
Takto vyvádí i naše kočky. Boj je větší mela.
Já nezasahuji, jen pokud je toho příliš a vidím, že se to kočce v podřízené pozici hodně nelíbí a hra je to pouze jednostranná, tak útočníka vyhazuji ven.
Ale u nás je to u jedné z dvojic koček umocněno, že podřízená kočka má 1,5kg a dělá velkému kocourovi doslova myš, je lovena a je s ní jako s myší zacházeno, tak více hlídám.

25.3.2022 16:57
canka

XXX.XXX.215.25

Tak přesně tohle se nám odehrává domas kocourama Starší skoro 3-letý kocour Briťák a skoro roční obyč kočičák....oba kastrovaní...

Za mě je to rvaní...když si kluci hrají normálně,honí se po bytě,pošťuchují,všude skáčou..a pak když se mladý rozdovádí,začne být přesně takhle surový a chlupy lítají...v tu chvíli zařvu,vylítnu a dostane přes zadel..a je klid...a to podotýkám,že spolu kluci normálně fungují..hrají si,leží vedle sebe,baští spolu..ale prostě nenechám je se takhle rvát..

25.3.2022 17:20
lesnížínka

XXX.XXX.42.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně to jako boj nepřipadá. Spíš drsnější hra. Mám 2 kocoury, cca 13 let od sebe. Mladší většinou útočí na staršího a vypadá to dost podobně. Starší občas vřískne, popoběhne, ale hned se zastaví a v klidu kouká. A to spolu nespí ani se navzájem neolizují. V tomhle jsou zadavatelčiny kočky dál. Jo a taky nechodí ven. Zvuky při opravdovém boji znějí jinak - je to takové hluboké vrčení nebo bublání (nevím, jak to líp popsat), při kterém mi vstávají chlupy a je z toho fakt cítit, že je to opravdu na život a na smrt. Zažila jsem jednou (ne u svých kocourů) a je to nezaměnitelné.

Gucci s Viktorem podobně. Ona ho provokuje, pak ječí jako by ji na nože brali, jen na ni skočí. A to vidím, že jí ani nic hrozného nedělá. Jak ji pustí, sedne si kousek vedle a číhá na něho, aby mu to oplatila. Jo, když začnou ječet, teda ječí myslím výhradně Gucci(no jo, uvřískaná baba ) tak je rozeženu: nechte toho, nebo vás vyhodím ven oba! Když provokuje Viktorek a má ,,bojovou", tak mu říkám:,,Viktěno nevyrypuj, protože henta slonice tě převalchuje ani nemrkneš" Jestli je to někdy i opravdu boj...nevím. Oni třeba spí spolu v jedné místnosti, v pracovně na noc je asi vyhlášeno příměří vždycky, tam se nikdy nemelou. Žádné něžnosti ale mezi nima neprobíhají, neolizujou se, ani nespí pospolu. Tak nějak se tolerujou, chybí si, ale nemuckají se spolu...no však to ani nějak s náma ne. Gucci Viktorovi pravidelně nosí všechny ulovené myši, jako by ho učila lovit.

26.3.2022 10:02

na tom videu je boj
a je jedno, že intenzita je malá

"Protože třeba několikrát za den ta starší kočka honí a vyskakuje na tu mladší a ta mladší na ni vrčí a syčí, mají uši dozadu a lítají z obou chlupy. "
tohle taky není popis hry

teoreticky mohu dát videa jedné konkrétní dvojice kočka+kocour
- hra
- boj
-jeden si jde hrát, druhý nesouhlasí , nehraje si ale brání se, případně tedy prchá

27.3.2022 23:13
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Mám 11m kastrovaného kocoura a 7m kočku, valchuji se navzájem, dřív jsem si myslela, že náš 6kg drobeček šikanuje malou, ale pak jsem vypozorovala, že se škádlí navzájem, malá u toho občas zaječí, oba mručí, vrčí, nesyčí teda ani jeden. Pak mají tajné znamení, když ona vida jeden zvuk, neumím ho popsat, takový jako kuňk,on hned přestane a začne ji olizovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík