Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ElSol

28.3.2022 07:36
ElSol

XXX.XXX.24.54

Dobrý den,
máme 5 koťátek 70 dní starých. Velká kočka je ještě občas kojí, jinak jedí tvaroh s kotěcím mlékem, ale konzervičku nebo granulky nesní ani když je dám do tvarohu nebo mléka. Když jim je nacpu do tlamičky, tak je vyplivnou.
Zkusím dnes ještě syrové maso, ale prosím o radu, jak je naučit jíst něco jiného než tvaroh. Přemýšlela jsem, že jim nechám v misce jen granulky s mlékem nebo tvarohem a samotný tvaroh jim vůbec nedám, aby je z hladu snědly, ale ....... .
Předem děkuji

28.3.2022 07:58
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Maso!
Všechno měly odkoukat od matky.
Matka granule nežere?

Tak stará koťata - mláďata masožravce
ještě neokusila maso?

ElSol

28.3.2022 08:22
ElSol

XXX.XXX.24.54

No hrůza vím, matka jí granule, kapsičky. Zkusím jí nedávat kapsy ať jí vidí a slyší křoupat granule. Máte nějakou radu? Zkusím snad vše

28.3.2022 08:41
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Ať sledují všechno.
Všechno.
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/

ElSol

28.3.2022 08:53
ElSol

XXX.XXX.24.54

Moc děkuji :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2022 11:24

ElSol napsal(a):
No hrůza vím, matka jí granule, kapsičky. Zkusím jí nedávat kapsy ať jí vidí a slyší křoupat granule. Máte nějakou radu? Zkusím snad vše

vše?
MASOMASOMASO!

ElSol

28.3.2022 13:06
ElSol

XXX.XXX.24.54

vše .... tím jsem myslela jakoukoli radu od vás, např. kdyby jste napsala maso namočit do .....
Ne, že jim dám vše, umím číst, když píšete maso, dám maso

28.3.2022 15:58
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Kočkám vyzkoušejte postupně všechny druhy
čerstvého, syrového masa.
Nakrájím na drobno, zaleji teplou vodou,
aby nebylo studené,
vyberu z vody a podávám.

tady ke konci Klára vlídně poučuje, že kočka maso potřebuje
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/221562221350011/

ElSol

29.3.2022 07:06
ElSol

XXX.XXX.24.54

Rapotacko11 děkuji,
včera jsem namlela hovězí syrové maso a nic, tak jsem jim ho vetřela na dásně a taky nic. Vzala jsem tvaroh, vidličkou jsem do něj vetřela syrové hovězí a jedna z pěti začala baštit jak blázen. Měla jsem takovou radost .
Ostatní okolo hrabaly , nedala jsem jim nic jiného, jen vedle do misky granulky (kdyby náhodou, ať si vyberou). Ráno vstanu a jedna miska s masem snědená, ostatní netknuté, tak jsem opět dnes ráno vzala hovězí s tvarohem a už žraly 3 .
Odpo zkusím jak píšete namočit do teplé vody, třeba těm dvěma bude chutnat, když bude vlhčí. Budu doufat.
A díky za video

ElSol

29.3.2022 07:33
ElSol

XXX.XXX.24.54

ještě k tomu "čerstvého syrového masa" - četla jsem, že podávat syrové (jen hovězí a kuřecí) a hlavně 72 hodin přemražené. Vy mrazíte nebo ne?

29.3.2022 07:43
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Nemrazím.
Nechtěli to.

Nemá se dávat z divokého prasete, vůbec.
Když jsem dostala srnčí, mohli se radostí zbláznit.
Některá kočka miluje ryby, jiná ne.
Občas kousek jater ...
Vodou zahřívám maso tak minutku.

Opravdu jim je 70 dní?
Proč jim to melete?

ElSol

29.3.2022 08:05
ElSol

XXX.XXX.24.54

Opravdu včera 70 dní.
Raději jsem to nejdřív namlela, protože když jsem jim dřív zkoušela dávat granule do pusy, tak je plivaly, takže jsem si říkala, mléko pily, tvaroh lízaly, kousat nechtěj, tak hruběji namleté, později nakrájené nadrobno a tak bych dál pokračovala.
Ale zkusím dnes nakrájet a dám jim i kuřecí, třeba jim pojede. Zkusím to jako vy.
Jinak naše velká ryby nějak nemusí a když jsem jí zkoušela kdysi dávat právě maso, tak když ho viděla, utekla, jak kdybych jí ukázala mrtvolu , ale včera si dala s prckem to hovězí s tvarohem (to bylo radosti), samotné ho také nechtěla.
Dřív, když jsem měla kočky, tak jedly všechno, ale to byly kočičky venkovní. Teď mám domácí (sphynx) a koťátka poprvé a já měla takový strach, aby měly všechny živiny, aby nehubly .... no jsou to miláčci, ale to určitě znáte
Jinak, že divočáka nesmí - já četla, že nesmí ani normální vepřové.

29.3.2022 08:17
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Pestrá strava je základ zdraví.
Krmím všechno, mnoho let
a nikdy nebyl problém.

Ale stát se může kdykoliv cokoliv,
to je život ...
Dejte jim kuřecí prso = jemné maso, nemelte.
Zítra klidně vepřové.

ElSol

29.3.2022 08:33
ElSol

XXX.XXX.24.54

Tak jo, díky moc za rady. Pak dám vědět, jak jsme na tom

29.3.2022 08:39

ElSol napsal(a):
ještě k tomu "čerstvého syrového masa" - četla jsem, že podávat syrové (jen hovězí a kuřecí) a hlavně 72 hodin přemražené. Vy mrazíte nebo ne?

Já mrazím, ale jenom z praktických důvodů. Když natrefím v řeznictví na srdce, vezmu co mají. Něco dostanou kocouři hned, zbytek jde do zásoby do mrazáku.

29.3.2022 08:42

ElSol napsal(a):
Opravdu včera 70 dní.
Raději jsem to nejdřív namlela, protože když jsem jim dřív zkoušela dávat granule do pusy, tak je plivaly, takže jsem si říkala, mléko pily, tvaroh lízaly, kousat nechtěj, tak hruběji namleté, později nakrájené nadrobno a tak bych dál pokračovala.
Ale zkusím dnes nakrájet a dám jim i kuřecí, třeba jim pojede. Zkusím to jako vy.
Jinak naše velká ryby nějak nemusí a když jsem jí zkoušela kdysi dávat právě maso, tak když ho viděla, utekla, jak kdybych jí ukázala mrtvolu , ale včera si dala s prckem to hovězí s tvarohem (to bylo radosti), samotné ho také nechtěla.
Dřív, když jsem měla kočky, tak jedly všechno, ale to byly kočičky venkovní. Teď mám domácí (sphynx) a koťátka poprvé a já měla takový strach, aby měly všechny živiny, aby nehubly .... no jsou to miláčci, ale to určitě znáte
Jinak, že divočáka nesmí - já četla, že nesmí ani normální vepřové.

Normální vepřové, když je tučné, se nedoporučuje. Záleží na kondici kočky, jestli je tlusťoch, tak ne. Jako u lidí, že jo- Když budete chtít zhubnout, tak se taky nebudete nacpávat bůčkem.

ElSol

29.3.2022 09:11
ElSol

XXX.XXX.24.54

mě ty koťátka tlustý nepřipadají , ale klidně jim to tlustý vypreparuji jako to dělá moje sestra

29.3.2022 09:19
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Nechte je ať si berou co chtějí.

ElSol

29.3.2022 09:28
ElSol

XXX.XXX.24.54

Nechám, to byla legrace , hlavně ať jim chutná

29.3.2022 09:55

ElSol napsal(a):
mě ty koťátka tlustý nepřipadají , ale klidně jim to tlustý vypreparuji jako to dělá moje sestra

Koťata jsou ve vývoji, ty nic preparovat nepotřebují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík