Pomoc s kočičí trávou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2022 17:22
Bulila

XXX.XXX.127.225

Dobrý den, potřebovala bych pomoci s kočičí trávou. Nevím proč ale stále mi umírá a nevím jak si udržet. Pokud máte nějaké tipy budu za ně velmi ráda. Dekuji

18.4.2022 17:33
lesnížínka

XXX.XXX.43.96

Pod názvem ,,kočičí tráva" se totiž prodává lecos a podle fotky si nejsem jistá, co to máte. Vypadá to trochu jako nějaká ostřice, ale může to být cokoliv. Není někde na ní latinský název?

18.4.2022 18:27
Bulila

XXX.XXX.127.225

lesnížínka napsal(a):
Pod názvem ,,kočičí tráva" se totiž prodává lecos a podle fotky si nejsem jistá, co to máte. Vypadá to trochu jako nějaká ostřice, ale může to být cokoliv. Není někde na ní latinský název?

Bohužel nemám.

Janae.

18.4.2022 20:48
Janae.

XXX.XXX.160.6

Dle mého je to druh šáhoru.¨
Na pěstování dost náročný, skoro až nemožné. Také mi vždy chcípne.
Už se o pěstování ani nesnažím, beru ho jako spotřební zboží.

Jinak potřebuje vlhkost a hlavně hodně vlhký vzduch, časté rošení odstátou vodou.
Už jsme zkoušela i pěstování šáchoru dle babičky, tedy aby květináč stál ve vodě a opět nic.
Ale chovatelé hodně pěstují pro kočky i jiné druhy šáchorů, včetně toho, co pěstovaly naše babičky - střídavolistého.

Hledejte Cyperus Zumula

18.4.2022 21:06
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Tak si něco venku vyrýpněte a dejte do květináče.
Zeleně je všude plno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2022 21:17

rapotacka11 napsal(a):
Tak si něco venku vyrýpněte a dejte do květináče.
Zeleně je všude plno.

Já vyrábím trávník z osení. Vyžebrávám u kamarádek obilí a dávám na vlhčenou vatu. A kocouři se pasou.

18.4.2022 21:37
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

To ano, ale trávy asi chutnají různě,
některou mají raději.

19.4.2022 09:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

já jsem zalívala občas..podle fotky bych řekla,že ta vaše je nějaká jiná...Tohle mi dali v OBI jako "kočičí trávu"...Byla hustá,Maxovi chutnala... i ji často jen tak fetoval

19.4.2022 13:59
lesnížínka

XXX.XXX.14.14

Janae. napsal(a):
Dle mého je to druh šáhoru.¨
Na pěstování dost náročný, skoro až nemožné. Také mi vždy chcípne.
Už se o pěstování ani nesnažím, beru ho jako spotřební zboží.

Jinak potřebuje vlhkost a hlavně hodně vlhký vzduch, časté rošení odstátou vodou.
Už jsme zkoušela i pěstování šáchoru dle babičky, tedy aby květináč stál ve vodě a opět nic.
Ale chovatelé hodně pěstují pro kočky i jiné druhy šáchorů, včetně toho, co pěstovaly naše babičky - střídavolistého.

Hledejte Cyperus Zumula

Ano, pokud by šlo o šáchor, ten by měl mít neustále vlhko. A také neznám nikoho, komu by přežil...včetně mě. To spíš ,,paraplíčka" - ten se ještě zvládá. Všechno zvěrstvo žere s nadšením pýr. Já ho domů nosit nemusím, žerou v zahradě.

19.4.2022 14:53
asnipetr

XXX.XXX.116.7

Tazatelka má na fotce podle mě opravdu Cyperus Zumula. A to je nejspíš jen odrůda Cyperus alternifolius, čili toho úplně normálního šáchoru. Ten kočky rády baští, ale po jejich okusování nevypadá moc vzhledně - má pak polámaná stébla.
Co poradit - koupit vždy po čase nový. Dá se sice pěstovat, ale vyžaduje vcelku dost světla (na okně). Zálivka spíše bohatá, přes zimu slabší, ale přesto nevyschnout. Pak i obrazí, ale vypadá nehezky. A nesmí uschnout úplně. Docela hezky se mu přes léto daří venku volně vysazený do záhonku. V zimě a suchém vzduchu pozor na svilušky - ty ho mohou dost decimovat. Postřiky a jiná chemie nepřichází kvůli kočkám v úvahu.
Z toho důvodu doporučuji koupit vždy nový.
Klidně si ale můžete vzít odněkud drn, zasadit, aby to kočka nevytáhla - asi trochu zatížit a nemusíte nic extra kupovat. Ale volte opravdu opravdu nějakou trávu, pozor na záměnu či přehlédnutí např. jarních cibulovin, které mohou listy připomínat trávu. Udává se, že jsou pro kočky často toxické. Můžete táž vyset buď travní semeno anebo si spíše sežeňte pšenici či jiné obilí (nemořené!) a vysejte do květináče - na světlo a zalévat. Jen je potřeba, aby to dobře prokořenilo, protože kočky tu trávu mohou vytahat i s kousky půdy, neboť mají problémy ji překousnout - nemají na to zuby.
Pokud má kočka přístup na zahradu, tak se s trávou vůbec nemořte. Najde si ji venku.
Hodně zdaru při pěstění!
Petr

19.4.2022 15:21

asnipetr napsal(a):
Tazatelka má na fotce podle mě opravdu Cyperus Zumula. A to je nejspíš jen odrůda Cyperus alternifolius, čili toho úplně normálního šáchoru. Ten kočky rády baští, ale po jejich okusování nevypadá moc vzhledně - má pak polámaná stébla.
Co poradit - koupit vždy po čase nový. Dá se sice pěstovat, ale vyžaduje vcelku dost světla (na okně). Zálivka spíše bohatá, přes zimu slabší, ale přesto nevyschnout. Pak i obrazí, ale vypadá nehezky. A nesmí uschnout úplně. Docela hezky se mu přes léto daří venku volně vysazený do záhonku. V zimě a suchém vzduchu pozor na svilušky - ty ho mohou dost decimovat. Postřiky a jiná chemie nepřichází kvůli kočkám v úvahu.
Z toho důvodu doporučuji koupit vždy nový.
Klidně si ale můžete vzít odněkud drn, zasadit, aby to kočka nevytáhla - asi trochu zatížit a nemusíte nic extra kupovat. Ale volte opravdu opravdu nějakou trávu, pozor na záměnu či přehlédnutí např. jarních cibulovin, které mohou listy připomínat trávu. Udává se, že jsou pro kočky často toxické. Můžete táž vyset buď travní semeno anebo si spíše sežeňte pšenici či jiné obilí (nemořené!) a vysejte do květináče - na světlo a zalévat. Jen je potřeba, aby to dobře prokořenilo, protože kočky tu trávu mohou vytahat i s kousky půdy, neboť mají problémy ji překousnout - nemají na to zuby.
Pokud má kočka přístup na zahradu, tak se s trávou vůbec nemořte. Najde si ji venku.
Hodně zdaru při pěstění!
Petr

Já právě dávám zrní na namočenou vatu (do květináče), protože z ní to kocouři nevytahají. Když jsem to sela na klasickou zeminu, byla roztahaná všude.

20.4.2022 14:47

Já mám zelenec, to je skutečně ultranenáročná a ultranezabitelná kytka. Mám ho od dětství a kocour si ho dost oblíbil. Musela jsem středovou růžici kytky strčit do igeliťáku, protože kocour vyhlodával pochopitelně ty nejkřehčí lístečky

Pravidelně odkusuje ty postranní rozmnožovací rostlinky a cvrnká si s nima po kuchyni...

20.4.2022 19:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám zelenec, to je skutečně ultranenáročná a ultranezabitelná kytka. Mám ho od dětství a kocour si ho dost oblíbil. Musela jsem středovou růžici kytky strčit do igeliťáku, protože kocour vyhlodával pochopitelně ty nejkřehčí lístečky

Pravidelně odkusuje ty postranní rozmnožovací rostlinky a cvrnká si s nima po kuchyni...

Tak já dokázala zlikvidovat i ten zelenec... A to jsem ho mívala, vyhazoval i ty šlahouny s "mláďatky", vypadalo to moc hezky. A najednou šlus a už léta mi nejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík