Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Robert2

27.4.2022 15:19
Robert2

XXX.XXX.112.225

Dobrý den,

naše kočka má boláčky a stroupky na kůži, kouše si ta místa. Neví někdo co to může být? Navíc má řidší srst na uších a nad očima. Veterinář cca před 3 lety říkal, že to některé kočky mívají (ta ouška a oči). Ty boláčky má poslední cca 2 měsíce. Je pravidelně odčervená a dostává pipetu proti klíšťatům a blechám.
Druhá kočka,která má stejnou péči je naprosto v pořádku. Neví někdo co by to mohlo být?
Děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2022 19:07

Robert2 napsal(a):
Dobrý den,

naše kočka má boláčky a stroupky na kůži, kouše si ta místa. Neví někdo co to může být? Navíc má řidší srst na uších a nad očima. Veterinář cca před 3 lety říkal, že to některé kočky mívají (ta ouška a oči). Ty boláčky má poslední cca 2 měsíce. Je pravidelně odčervená a dostává pipetu proti klíšťatům a blechám.
Druhá kočka,která má stejnou péči je naprosto v pořádku. Neví někdo co by to mohlo být?
Děkuji za odpověď

Svrab? Plíseň? Alergie? Bakteriální zánět?

27.4.2022 19:48

řidší srst mezi očima a ušima je celkem normální

boláčky ale ne

takže šupky dupky za veterinářem.

28.4.2022 09:39
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Svrab? Plíseň? Alergie? Bakteriální zánět?

prašivina?..pamatuju si,že jak jsme mívali hodně koček v dětství,tak přesně tohle měl můj nejmilejší kocour Mourek...olezlou srst v obličeji.uších...Táta vzal pytel a.....kdyby mě aspoň poslal pryč !! vidím to dodnes..tenkrát se nic takového neléčilo..+ - 1965..

28.4.2022 13:46

Bobča napsal(a):
prašivina?..pamatuju si,že jak jsme mívali hodně koček v dětství,tak přesně tohle měl můj nejmilejší kocour Mourek...olezlou srst v obličeji.uších...Táta vzal pytel a.....kdyby mě aspoň poslal pryč !! vidím to dodnes..tenkrát se nic takového neléčilo..+ - 1965..

Ano, prašivina. Napsala jsem na prvním místě, protože uši jsou typická lokalizace.

29.4.2022 07:26
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, prašivina. Napsala jsem na prvním místě, protože uši jsou typická lokalizace.

nedošlo mi,že svrab=prašivina...tak se tomu asi říkalo dřív,že?

29.4.2022 13:41

Bobča napsal(a):
nedošlo mi,že svrab=prašivina...tak se tomu asi říkalo dřív,že?

To se používá pořád, je to synonymum.

Přidejte reakci

Přidat smajlík