Dobrý den naše kočička má cca devět měsíců. Chtěla jsem se zeptat na její březost. Je březí asi tak od půlky března přesný datum nevíme. Proto jsem se chtěla zeptat vás jako chovatelů například Jak poznám kdy se začne blížit porod a jak se na něj připravit.
Kočička je převážně venku domů však chodí normálně. Kočička je drobná. Březí je poprvé hodně jí narostlo břicho a asi tak poslední dva až tři dny nechodí spát ven ale chodí ke mně do postele a schovává se pod peřinu kde taky spí je více mazlivá ale zatím žere normálně. Děkuji všem za rady jak se na porod připravit a taky obecně co s kočičkou udělat.
Mockrát děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lukešová Eliška
napsal(a):
Dobrý den naše kočička má cca devět měsíců. Chtěla jsem se zeptat na její březost. Je březí asi tak od půlky března přesný datum nevíme. Proto jsem se chtěla zeptat vás jako chovatelů například Jak poznám kdy se začne blížit porod a jak se na něj připravit.
Kočička je převážně venku domů však chodí normálně. Kočička je drobná. Březí je poprvé hodně jí narostlo břicho a asi tak poslední dva až tři dny nechodí spát ven ale chodí ke mně do postele a schovává se pod peřinu kde taky spí je více mazlivá ale zatím žere normálně. Děkuji všem za rady jak se na porod připravit a taky obecně co s kočičkou udělat.
Mockrát děkuji za radu.
V první řadě nemá být 9měsíční kočka březí. Je ještě "pod zákonem"(sama píšete, že je drobná). Ale budiž - asi od půlky března, takže asi v půlce května bude rodit. Sledujte a mějte číslo na veterináře pro případ komplikací. Po porodu je potřeba kvalitně krmit. A pak nechte kočku vykastrovat.

"A ještě sem se chtěla zeptat jestli je jedno kde porodí nebo jestli se máme nějak přizpůsobit k tomu aby rodila doma?"
holka si už pelíšek vybrala :
"asi tak poslední dva až tři dny nechodí spát ven ale chodí ke mně do postele a schovává se pod peřinu"
určitě ji nechat doma, připravit "kukaň", krytý pelíšek, může to být i místo ve skříni, ale pozor, záleží na kočičce, zda to je v pořádku a na tom správném místě, jinak bude koťata stěhovat
moje kočenka, chatová, si udělala pelíšek v ustlaných peřinách (jako mezi peřinami), kde se okotila
Lepší a řekla bych, že zásadní je, aby porodila doma.
Koťata budou v bezpečí a nic je nesežere, budou
zvyklá na pobyt v bytě, nebudou polodivoká.
Naše kočička rodila nad ránem - skočila mi do
postele. Vše šlo samo ...
Byl to silný zážitek a kočičí matka a mimina = nádhera.
Nikde ani loužička, ani bobeček.
Strašný je dát je pryč ... a vybrat dobré lidi.
Držím palce - všem.
PRO jistotu se domluvit s vetem, kdyby byly komplikace.

Lukešová Eliška
napsal(a):
Děkuju moc všem.
Dnes koťata kopu celí den a zdá se mi že jí trochu padá břicho.
Znamena to něco nebo ne?
"kopu celí den" ? Pokles břicha je známkou blížícího se porodu.

Lukešová Eliška
napsal(a):
Omlouvám se za chybu mělo tam být kopou
Sledujte. Zelený výtok bude známkou začínajícího porodu.

Lukešová Eliška
napsal(a):
Děkuju moc
Jestě se chci zeptat jak vypadá 1. Fáze porodu?
Neklid, zalézání na různá skrytá místa, některé kočky naopak vyhledávají přítomnost majitele a významně na něj hledí. Ale nebojte, většina koček porod zvládne sama.

"některé kočky naopak vyhledávají přítomnost majitele a významně na něj hledí."
moje Minduška si mě odvedla do ložnice, vlezla si do té své porodny v zastlaných peřinách a okamžitě začala rodit
s první holčičkou jsem pomohla, dál už to hezky zvládla
zůstali všichni, jsem hamoun....

Lukešová Eliška
napsal(a):
Dovbrý den a za jak dlouho od výtoku očekávat porod?
Brzy.
Děkuji moc už to mame zasebou rodila vnoci u mě v posteli, trvalo to asi 6 h vše dopadlo skvěle máme 3 nádherná koťátka

Lukešová Eliška
napsal(a):
Děkuji moc už to mame zasebou rodila vnoci u mě v posteli, trvalo to asi 6 h vše dopadlo skvěle máme 3 nádherná koťátka