Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

irikap

12.5.2022 14:21
irikap

XXX.XXX.199.106

Dobrý den, potřebovala bych poradit, možná někdo měl podobnou zkušenost. Máme téměř 5 letou kočičku, kastrovaná, jedináček, miláček, je pouze v bytě, paní domu, kvalitní strava, trochu stresář (vysavač, fén, cizí návštěvy, prostě klasika), jinak je v pohodě. Ráda chodí na balkon (zasíťovaný), má tam pelíšek. V sobotu byla se mnou na balkóně, pohoda, přišel manžel, zase pohoda, pak se z ničeho nic zahledla do opačného rohu balkonu, nic tam nebylo, možná nějaký chuchvalec. Koukala poměrně dlouho, pak se jakoby lekla a nečekaně skočila dolu, zamotala se mi do chůze, takže se vystrašila ještě víc a utíkala do ložnice. Od té doby se chová divně, často se schovává, lekne se každé blbosti, skoro nevychází z ložnice a pokud ano, tak balkónu a obýváku vyhýbá. Jí, pije a vylučuje standardně. Mazlí se jen pokud k ní přijdu, ale i tak je pořád v pozoru. Myslím si, že i spí méně. Jsem přesvědčená, že se ji nic fyzického nestalo. Byl u toho i manžel a také se ničeho nevšiml. A nic jiného se u nás nezměnilo. Je vidět, že se bojí. Ale čeho? A co s tím? Kozlík, šanta nefungují. Hračky také ne. Koukala jsem na Feliway, nic moc recenze. Prosím, pokud máte podobné zkušenosti a osvědčené rady, budu moc vděčná. Chci svoji kočku zpátky 🙁

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2022 09:25

irikap napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit, možná někdo měl podobnou zkušenost. Máme téměř 5 letou kočičku, kastrovaná, jedináček, miláček, je pouze v bytě, paní domu, kvalitní strava, trochu stresář (vysavač, fén, cizí návštěvy, prostě klasika), jinak je v pohodě. Ráda chodí na balkon (zasíťovaný), má tam pelíšek. V sobotu byla se mnou na balkóně, pohoda, přišel manžel, zase pohoda, pak se z ničeho nic zahledla do opačného rohu balkonu, nic tam nebylo, možná nějaký chuchvalec. Koukala poměrně dlouho, pak se jakoby lekla a nečekaně skočila dolu, zamotala se mi do chůze, takže se vystrašila ještě víc a utíkala do ložnice. Od té doby se chová divně, často se schovává, lekne se každé blbosti, skoro nevychází z ložnice a pokud ano, tak balkónu a obýváku vyhýbá. Jí, pije a vylučuje standardně. Mazlí se jen pokud k ní přijdu, ale i tak je pořád v pozoru. Myslím si, že i spí méně. Jsem přesvědčená, že se ji nic fyzického nestalo. Byl u toho i manžel a také se ničeho nevšiml. A nic jiného se u nás nezměnilo. Je vidět, že se bojí. Ale čeho? A co s tím? Kozlík, šanta nefungují. Hračky také ne. Koukala jsem na Feliway, nic moc recenze. Prosím, pokud máte podobné zkušenosti a osvědčené rady, budu moc vděčná. Chci svoji kočku zpátky 🙁

Od té doby se chová divně - to je jak dlouho?

13.5.2022 12:47
odberryho

XXX.XXX.161.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Od té doby se chová divně - to je jak dlouho?

Píše, že se to stalo v sobotu.

Je to zvláštní. Mohla tam vidět i jen stín. Jeden z našich kocourů se občas lekne odrazu ve střešním okně. Nechce pak vůbec do obýváku, kde se mu to povede nejčastěji. Ale dá se "restartovat" na hračku.
Náš kočičí důchodce se mě lekl předevčírem. Asi hůř slyší a ač jsem byla přesvědčená, že o mě ví a přišel, abych mu dala prášek, tak se vyděsil natolik, že do večera se mi obloukem vyhýbal. Ale pak už byl zase v pohodě.

Kdyby se to týkalo jen balkonu, asi bych nad tím mávla rukou. Ale pokud je ve stresu i doma a běžné činnosti k uklidnění nepomáhají, jako první bych ji uklidila do místnosti, kde vypadá vyděšeně nejméně. A tam ji co nejvíc mazlila, hrála si s ní.... opravdu se jí teď víc věnovala, ať zase získá trošku sebevědomí.

Feliway mi kdysi hodně pomohl.... zateplovali panelák a jindy suverénní kocour přestal i jíst. S feliway se během dne hodil opět do pohody a za pár dní už rekonstrukci neřešil ani po vytažení feromonů ze zásuvky. Ale je to sázka do loterie, někomu pomůže, jinému vůbec.

Rozhodně ji do obýváku nenoste. Až bude chtít, sama si to tam zase proleze. Pokud běhá za provázky, občas se můžete "zapomenout" vy a dojít s provázkem až k balkonu.

Napadlo mě, jestli si někdo nepořídil ultrazvukový plašič na ptáky/kuny. To by jí mohlo být zhusta hodně nepříjemné, ale netuším, jak by se to dalo zjistit

MartinFolbrecht

1.8.2022 01:17
MartinFolbrecht

XXX.XXX.174.157

Dobrý den,
Stalo se nám to a samé s naším kocourem.Před 4 dny se něčeho leknul na zahradě.Teť má strach úplně ze všeho co vidí.Bojí se udělat krok před sebe aniž by to pořádně neprozkoumal.Lekne se rychlého pohybu a hlasů.Je to jako by vůbec nic nepoznával.Bojí se chodit po podlaze.Celý den leží na jednom místě a musíme ho přenášet k jídlu, pití a na záchod.Veterinářka nám dala granulky s uklidňujícíma látkama.Prosím odepište mi jak jste na tom teťkon.Jak se to zlepšilo a co jste všechno dělala aby byl zase v pořádku.Děkuji.

1.8.2022 07:36

MartinFolbrecht napsal(a):
Dobrý den,
Stalo se nám to a samé s naším kocourem.Před 4 dny se něčeho leknul na zahradě.Teť má strach úplně ze všeho co vidí.Bojí se udělat krok před sebe aniž by to pořádně neprozkoumal.Lekne se rychlého pohybu a hlasů.Je to jako by vůbec nic nepoznával.Bojí se chodit po podlaze.Celý den leží na jednom místě a musíme ho přenášet k jídlu, pití a na záchod.Veterinářka nám dala granulky s uklidňujícíma látkama.Prosím odepište mi jak jste na tom teťkon.Jak se to zlepšilo a co jste všechno dělala aby byl zase v pořádku.Děkuji.

Jídlo, pití a záchod bych dala k němu. Nepřenášela bych ho. To je pro něj taky stres.

Mimochodem, co to jsou za uklidňujicí granule? V životě jsem o nich neslyšela. Ani u koček, psů nebo koní. Pokud vím, existují pouze uklidňující doplňky stravy, případně u koček feromony.

1.8.2022 08:47
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Pán asi myslel krkovičku, roštěnčičku, kuřátko ...

1.8.2022 14:40
fikovnice

XXX.XXX.135.199

rapotacka11 napsal(a):

2.8.2022 09:51
Bobča

XXX.XXX.20.192

rapotacka11 napsal(a):

teda holky Martin má problém,a vy takhle...

2.8.2022 12:42

Bobča napsal(a):
teda holky Martin má problém,a vy takhle...

Martin hlavně neodpovídá.

14.9.2022 14:39
amiris

XXX.XXX.199.106

Dobrý den, především se omlouvám, řešila jsem to na několika místech a při těch starostech jsem pozapoměla koukat na všechny odpovědi. Děkuji, že jste psali. Kočička se asi týden schovávala, také jsem nosila jídlo a vše ostatní k ní. Nedělala jsem v podstatě nic zvláštního, jen jsem se snažila byt trpělivá. Jedla a vylučovala dobře, proto jsem pouze čekala. Pomohlo i to, že jsme odjeli na 2 dny a řekla bych, že byla potom klidnější. Nedávno se zase lekla, a zase na balkoně, ale tentokrát byl důvod - hlasitě spadl košík s kolíčky a vystresovalo ji to :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík