Ahoj všem,
od té doby, co naši koupili chalupu, mají pořád kočky. Teď mají dvě kastrované a od září k nim chodí nová kočka. Je hezká, zdravá, ale je problém, že se pere s těmi domácími. Ale ještě větší problém je, že kouše i mě. Nechá se pohladit, hezky na mě mluví, tváří se jako kamarádka, přede, a pak se otočí a rafne mě. Nenechá se chovat, ale když jsem jí poponesla, nesekla mě ani nebyla zlá. Když jí zavolám, přijde ke mě a dělá mi osmičky mezi nohama a já jí pohladím. Hladím jí někdy na hřbítku a ona si to nechá líbit, ale pak začně být nervózní otočí se a hryzně mě. Dneska si přede mnou lehla na záda a já jí chtěla pohladit po pacce a ona takhle zareagovala. Minulý týden ležela na zádech a nechala si hladit polštářky u pacinky. Tak nevím, co dělám zle.
Takového mám kocoura. Hladit ano, ALE!! jen párkrát, jen na hlavě a první půlce zad. Někdy pod krkem, ale jen chvilku. Ne zadek, ne břicho, nesahat na packy, nesahat na ocas. Hryznutá jsem od něj byla hodně krát a než ho vyčesávat, je lepší ho vysprchovat. Ve sprše nadává, ale nekouše. Když jsem ho česala, vždy se mu povedlo aspoň seknout. Když se přijde mazlit a lehne si na klín, pohladím ho jen 3x a pak ho nechám jen ležet, protože cokoliv nad tři tahy už může být nebezpečné.
Je mu 15 let, dělá to celý život. Čím je straší, tím se mazlí raději, ale stejně je nevyzpytatelný. Teď, co aspoň nemá zuby, je to o fous bezpečnější. Kupodivu léky ráno a večer vůbec neřeší. Občas si i sám přijde, že ještě nedostal
Takže ani nic špatného dělat nemusíte. Někdy jsou ti jedinci trošku porouchaní Pokud víte, že ji nic nebolí a takhle praštěně se chová pořád, tak s tím prostě jen počítejte, že sem tam poteče krev.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tomíček, Terezka, Bertík Béďa......
jo, je to normální
prostě to chce zvíře respektovat, číst ho
ale i učit, krok po kroku
a u nové kočičky to bude i otázka důvěry