koťátko kartouzská modrá,chartreux s PP

Prodám Kartouzskou kočku - V naší chovné stanici HM Grey Spirit se tešíme z...
28000 KčOpičák
XXX.XXX.105.36
Vážení,
jeden můj známý má dospělého nekastrovaného evropského kocoura. Když jsem se ho ptal, jak snáší jeho špricování a mrouskání, odpověděl mi, že nemrouská ani nešpricuje, protože ještě neměl kočku. A proto ho nikdy ke kočce nedá. Podle něho kocour začne špricovat a mrouskat až tehdy, když má první pohlavní styk s kočkou. Mám do budoucna nabídku kartouzského kocoura, kterého bych nedal kastrovat. Pokud je pravda, co mi říkal ten známý a pokud to platí pro všechna plemena koček, pak přijetí nabídky zvážím. Víte o tom někdo něco? Předem děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
mrouskají se kočky, jako holky
ne kocouři
co je špricování?
značkování?
Opičák
XXX.XXX.105.36
Špricování je značkování. Měl jsem jako kluk chovného siamáka. Ten, když zrovna nedělal koťata, což bylo často, vydával skoro stejné, ale hlubší a ještě silnější zvuky jako mrouskací kočka. Nevím, jestli je toto "mrouskání" i u kocourů jiných kočičích plemen.
Opičák
XXX.XXX.105.36
Takže je to podobné jako u koček, prostě když kocour dospěje, tak ať kryje nebo nekryje kočku, tak z 99,9 % značkuje. Takže známý má asi jednoho z 0,1 % kocourů, který neznačkuje. Pochopil jsem to správně?
P. S., Mám čivaváka. Zvažoval jsem jeho uchovnění. Je dospělý a doma neznačkuje. Chovatelka mi však upozornila, že pokud bude krýt, začne značkovat. Takže jsme mu místo feny koupili medvídka.
Opičák
napsal(a):
Takže je to podobné jako u koček, prostě když kocour dospěje, tak ať kryje nebo nekryje kočku, tak z 99,9 % značkuje. Takže známý má asi jednoho z 0,1 % kocourů, který neznačkuje. Pochopil jsem to správně?
P. S., Mám čivaváka. Zvažoval jsem jeho uchovnění. Je dospělý a doma neznačkuje. Chovatelka mi však upozornila, že pokud bude krýt, začne značkovat. Takže jsme mu místo feny koupili medvídka.
Ano, pochopil(a) jste to správně. Mám už několikátého domácího kocoura a všichni šli na kastraci. A všichni začali značkovat bez ohledu na přítomnost kočky.
P.S. A při medvídkovi nebude značkovat? Navíc je to nesmysl. Spousta chovatelů má chovného psa doma. Někdy dokonce i s fenou.
Opičák
XXX.XXX.105.36
Při plyšovém medvídkovi čivavák neznačkuje vůbec. Podle veterinářky, od níž mám čivaváka, pes se začne chovat teritoriálně až poté, co má první pohlavní styk s fenou, nikoli s nějakou náhražkou.
Co se týká kocoura, jestli jsem to dobře pochopil, když pohlavně dospěje, začne značkovat a mrouskat, a to, jestli měl nebo neměl kočku, je lhostejné. Takže ten známý asi má štěstí, že má neznačkujícího a nemrouskacího kocoura, který není kastrovaný. Jedná se zřejmě ale o zcela výjimečný případ. Takže jsem marně doufal, že kocour, když ho nedám ke kočce, značkovat a mrouskat nebude. Je to asi tím, že kočka i kocour se přirozeně chovají teritoriálně už jako koťata.
Měla jsem takového kocourka.
Přišel k nám na dvůr, v zimě.
Drobný mourek.
Myslela jsem, že je to odrůstající kotě,
ale měl hrozný zuby, byl starší.
Asi neměl pravidelnou stravu, byl takový
podtržený. Milý, přítulný, nekastrovaný.
A ten opravdu neznačkoval.
Měli jsme ho rok, pak zmizel. U nás byl
doma a mohl i ven.
Opičák
napsal(a):
Při plyšovém medvídkovi čivavák neznačkuje vůbec. Podle veterinářky, od níž mám čivaváka, pes se začne chovat teritoriálně až poté, co má první pohlavní styk s fenou, nikoli s nějakou náhražkou.
Co se týká kocoura, jestli jsem to dobře pochopil, když pohlavně dospěje, začne značkovat a mrouskat, a to, jestli měl nebo neměl kočku, je lhostejné. Takže ten známý asi má štěstí, že má neznačkujícího a nemrouskacího kocoura, který není kastrovaný. Jedná se zřejmě ale o zcela výjimečný případ. Takže jsem marně doufal, že kocour, když ho nedám ke kočce, značkovat a mrouskat nebude. Je to asi tím, že kočka i kocour se přirozeně chovají teritoriálně už jako koťata.
Psi taktéž začínají značkovat s dospíváním, nejde tam o feny, ale o konkurenci. Pes, i ten co nikdy doma neznačkoval, přeznačkuje byt u návštěvy, nebo začne značkovat, když návštěva přijde k vám stačí, že se mu na tom něco nezdá a vůbec nemusí být cítit jiným psem U psa se to dá zvládnout důsledností, jak už psala rapotacka, u kocoura těžko, tam pomůže jen ta kastrace.
Opičák
napsal(a):
S paní veterinářkou nesouhlasím. Nejde o pohlavní styk s fenou, ale o přirozené dospívání.
Opičák
XXX.XXX.105.36
Děkuji všem za odpovědi. Takže pořídit si nekastrovaého kocoura, který nikdy nekryl, a doufat, že nebude značkovat a ni mrouskat, je asi naivní. Nechat kocoura kastrovat se mi, alespoň nyní, příčí. Takže do toho raději nejdu. Co se týká kastrace kocoura, založil jsem nové vlákno.
Měla jsem chovného kocoura. K němu jsem pořídila nechovného, jako kamaráda s tím, že v budoucnu ho nechám vykastrovat. Varovali mě, že když starší bude mít doma dalšího kocoura, začne značkovat. Nezačal. Těsně před prvními narozeninami začal značkovat mladší. Kočku, natož mrouskající, nikde nepotkal. Do týdne byl vykastrován.
Později jsem u sebe měla na pár dní kočku na krytí. Kocour se mnou často jezdil k našim, mamina měla kočku, která kastrovaná nebyla, dvakrát jsme se s návštěvou trefili v době mrouskání (takže byli odděleni). Ani jednou mi nic nezoznačkoval. A to ani na návštěvě, kde cítil jiné kočky nebo kocoury.
Ale to je fakt vzácná výjimka. To, jestli někdy kryl nebo nekryl v tom nehraje vůbec žádnou roli. Častěji se stane, že kocour kastrovaný až po té, co začal značkovat, v tom vesele pokračuje i po kastraci.
Takže pak je otázka.....chcete to riziko podstoupit? Co budete dělat, když vám bude kocour dalších 12-15 let obchcávat byt?
Mmch, k veterinářce s takovými názory bych neměla důvěru.
Opičák
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi. Takže pořídit si nekastrovaého kocoura, který nikdy nekryl, a doufat, že nebude značkovat a ni mrouskat, je asi naivní. Nechat kocoura kastrovat se mi, alespoň nyní, příčí. Takže do toho raději nejdu. Co se týká kastrace kocoura, založil jsem nové vlákno.
Vím. Však on vás ten smrad přinutí změnit názor.