Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2022 13:47
Nugátek

XXX.XXX.150.177

Dobrý den, kocourek kulhá na přední tlapku, nemá žádnou ránu, ale pacičku nateklou. Jenže je sobota a žádná veterinář není u nás otevřená . Potřebovala bych pomoc, co bych mohla udělat, než budou mít otevřeno? Dá se vůbec něco takhle doma udělat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2022 13:55

nedá se dělat nic

teda dá se si v hlavě vypnout omezení na určitou geografickou oblast a prostě jet tam, kde otevřeno je.

28.5.2022 14:03
Nugátek

XXX.XXX.150.177

Dali jsme mu zatím aspoň obvaz, ale naštěstí nemá nechuť.

A ta "geografická oblast" se týká okolí do 30 km, nikde nemají v sobotu odpoledne otevřeno.

28.5.2022 14:45
lesnížínka

XXX.XXX.41.168

Nugátek napsal(a):
Dobrý den, kocourek kulhá na přední tlapku, nemá žádnou ránu, ale pacičku nateklou. Jenže je sobota a žádná veterinář není u nás otevřená . Potřebovala bych pomoc, co bych mohla udělat, než budou mít otevřeno? Dá se vůbec něco takhle doma udělat?

Chodí ven? Packa může být zlomená, pravděpodobnější je ale kousanec, který nevidíte, protože kočky mají špičáky tenké, rána se uzavře a není vidět nic. Zkuste ještě opatrně prohlédnout, co nejvíc, rozhrnovat srst kousek po kousku. Vím, že u koček je to celkem problém, moje by se asi ani nenechaly. Minulý kocour, když byl pokousaný(taky packa) se několik dní schovával, pak jsem ho objevila v psí boudě, to už měl nohu snad třikrát takovou a byl už bezvládný...měl otravu krve. Přežil, ale už bylo ne, že za minutu 12, ale po 12 Do pondělí v tomto stavu...bych to neriskovala.

28.5.2022 15:00

nebo píchanec-vosa, včela

28.5.2022 16:00

Nugátek napsal(a):
Dali jsme mu zatím aspoň obvaz, ale naštěstí nemá nechuť.

A ta "geografická oblast" se týká okolí do 30 km, nikde nemají v sobotu odpoledne otevřeno.

no a co? tak prostě musíte jet třeba 60 km.

28.5.2022 20:12

Nugátek napsal(a):

Nedá. Viz výše - může to být zlomenina, kousanec, zabodlé něco, žihadlo...Ale s velkou pravděpodobností na to neumře. Kde bydlíte, že nemáte v okolí veterinární pohotovost? Nebo číslo na vašeho dvorního veterináře?

28.5.2022 20:32
fikovnice

XXX.XXX.133.163

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nedá se dělat nic

teda dá se si v hlavě vypnout omezení na určitou geografickou oblast a prostě jet tam, kde otevřeno je.

Potvrzuji!
Já tu řeším absces u mého kocoura. Vetka se zachovala úžasně , ALE: poslední den dva byly divné - nereagují na SMS, na telefonáty... Domluva byla jasně na pátek dopoledne, posléze z jejich strany přesun na pátek odpoledne, pak na sobotu a to už byla dnes celý den nulová reakce na telef. (i když v pá mi přišla SMS, že mám na dotyčné číslo volat nebo psát). Chápu, že toho mohou mít moc, ale aspoň jednou mohly třeba narychlo zvednout ten mobil, no... Takže právě TEĎ ke mně jede úplně jiná vetka odjinud, do telefonu velmi ochotná... Říkala mi, že by drén nenechávala tak dlouho...že kocoura vyšetří a dle stavu bude drén ex (anebo ještě ne).
Každopádně, na stranu druhou, největší penzum práce a míru ochoty odvedla právě ta původní vetka . Myslím, že ty problémy posledních dvou dní byly způsobeny tím, že mě s Fidem převelela k jiné kolegyni a ta asi nějak těžce nestíhala.

29.5.2022 15:18
Nugátek

XXX.XXX.175.33

lesnížínka napsal(a):
Chodí ven? Packa může být zlomená, pravděpodobnější je ale kousanec, který nevidíte, protože kočky mají špičáky tenké, rána se uzavře a není vidět nic. Zkuste ještě opatrně prohlédnout, co nejvíc, rozhrnovat srst kousek po kousku. Vím, že u koček je to celkem problém, moje by se asi ani nenechaly. Minulý kocour, když byl pokousaný(taky packa) se několik dní schovával, pak jsem ho objevila v psí boudě, to už měl nohu snad třikrát takovou a byl už bezvládný...měl otravu krve. Přežil, ale už bylo ne, že za minutu 12, ale po 12 Do pondělí v tomto stavu...bych to neriskovala.

Děkuji za ohlas, dívala jsem se a ránu ne a ne najít, takže to asi kousanec nebude, on si dává na psy velký bacha.
Ven chodí, ale je kastrovaný.
Jinak se chová úplně normálně, jako kdyby tu packu neměl nateklou. Pořád chce jít ven a je naštvaný, že ho nechce pustit, ji taky normálně, pije, jen trochu víc spí. A obvaz si mizerka sundal.
Ještěže čas kocourek přežil, jedem na vteřinu zítra, ale myslím, že zrovna náš případ není tak akutní (doufám!!)

29.5.2022 15:20
Nugátek

XXX.XXX.175.33

Nejsem zletilá, já s ním nikam jet nemůžu. Je to na mamce a ta má už tak dost práce, aby jezdila někam do Prahy. Samozřejmě že kdyby mu bylo opravdu na umření, tak bychom jeli vzdálenost nevzdálenost, ale pokud je mu takhle, tak jedem zítra.

29.5.2022 15:22
Nugátek

XXX.XXX.175.33

Tady je on.

29.5.2022 15:42
lesnížínka

XXX.XXX.41.3

Ještě dodám, že kousanec nenašli ani na veterině, ale tušili ho, stejně museli přijít na to, co to je, takže packu vyholili a kousanec byl v lokti. Hnisalo to do kloubu, proto se to ani za takovou dobu neprovalilo ven. To, že je kastrovaný nic na věci nemění, cizí kocouři na něj útočit budou a on se bude bránit, takže bitka z toho stejně je. Jednou přišel Leon celý od krve, i brána byla umazaná, jak jí prolézal, byla jsem vyděšená na smrt, než jsem ho našla a prohlédnula. Nebylo mu tehdy nic, ta krev nebyla jeho Byl to kastrovaný papírový briťák.

1.6.2022 10:05
Nugátek

XXX.XXX.175.254

V pondělí jsme byli s kocourem na veterině a světě div se fakt to byl kousanec . Takže se asi popral. Dostal 3 injekce (proti bolesti, infekci a antibiotika) a brzy poté co jsme přišli domu už trajdal po čtyřech nohách. Už mu z toho vytýká hnis, zítra jdem ještě na jednu injekci.
Takže to dobře dopadlo

1.6.2022 17:15
lesnížínka

XXX.XXX.45.64

Nugátek napsal(a):
V pondělí jsme byli s kocourem na veterině a světě div se fakt to byl kousanec . Takže se asi popral. Dostal 3 injekce (proti bolesti, infekci a antibiotika) a brzy poté co jsme přišli domu už trajdal po čtyřech nohách. Už mu z toho vytýká hnis, zítra jdem ještě na jednu injekci.
Takže to dobře dopadlo

No já se nedivila známe Když to vytéká, je to dobré, to se vyléčí

1.6.2022 19:27
Nugátek

XXX.XXX.167.18

Jo už litá venku, bohužel 🤨🙂

2.6.2022 23:54
fikovnice

XXX.XXX.132.49

Nugátek napsal(a):
Takže to dobře dopadlo

V případě zájmu přejděte na "Psy" a tam vyhledejte vlákno "Absces". Řešila jsem a řeším OBŘÍ absces u kocoura, na 99.99% po kousnutí jiným kocourem. Můžete tam třeba i najít různé rady, tipy, doporučení!

3.6.2022 07:49
Nugátek

XXX.XXX.175.254

fikovnice napsal(a):
V případě zájmu přejděte na "Psy" a tam vyhledejte vlákno "Absces". Řešila jsem a řeším OBŘÍ absces u kocoura, na 99.99% po kousnutí jiným kocourem. Můžete tam třeba i najít různé rady, tipy, doporučení!

Naštěstí o takový abces nešlo. Našemu kocourkovi už vytekl z tlapky hnis a včera byl na posilující dávce antibiotik, ještě mu tlapku mažeme, ale už je v pohodě. Snad už se mu tohle nikdy nestane

3.6.2022 12:02
fikovnice

XXX.XXX.135.116

Nugátek napsal(a):
Naštěstí o takový abces nešlo. Našemu kocourkovi už vytekl z tlapky hnis a včera byl na posilující dávce antibiotik, ještě mu tlapku mažeme, ale už je v pohodě. Snad už se mu tohle nikdy nestane

Držím pěsti, můj kocour měl fakt namále, dostal i Convenii = ATB, denně se to proplachovalo a pak aplikoval Tenazym. Ten teď budu doporučovat, myslím, že hodně přispěl k hojení. Jinak vetka mi říkala, že na tlapce, když se nahromadí hodně hnisu a vlivem gravitace to třeba steče dolů, tak pak kočky můžou mít nohu jak bačkoru!

3.6.2022 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.44.145

fikovnice napsal(a):
Držím pěsti, můj kocour měl fakt namále, dostal i Convenii = ATB, denně se to proplachovalo a pak aplikoval Tenazym. Ten teď budu doporučovat, myslím, že hodně přispěl k hojení. Jinak vetka mi říkala, že na tlapce, když se nahromadí hodně hnisu a vlivem gravitace to třeba steče dolů, tak pak kočky můžou mít nohu jak bačkoru!

No kdyby jsi viděla tehdá Leonkovu Minimálně jednou, ale řekla bych že i 2x tak tlustou ji měl! Fakt obří Škoda, že jak jsem byla v šoku, když jsem ho našla, jsme to nevyfotili...

3.6.2022 19:45
juhaj

XXX.XXX.164.121

Vůbec nespoléhat na kastraci, že se nebude prát! Náš kastrovaný kocour, teď 12 let, na vrcholu sil šéfoval všem kocourům v okolí a rval se jako čert.

3.6.2022 21:18

sotva se vyléčila pokousaná packa kastráta Bertíka, přikulhal kastrát Bedřich...s pokousanou packou
říkala vetka, že to je teď jak na běžícím pásu

3.6.2022 22:59
Nugátek

XXX.XXX.190.182

juhaj napsal(a):
Vůbec nespoléhat na kastraci, že se nebude prát! Náš kastrovaný kocour, teď 12 let, na vrcholu sil šéfoval všem kocourům v okolí a rval se jako čert.

On se ale fakt nepere, je takový asociál, spíš chodí většinou sám, takže asi vlezl nějakému kocourkovi do revíru a ten ho takhle zřídil.
Packu měl taky jak balón, natekla během jednoho dne.

4.6.2022 14:22
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Nugátek napsal(a):
On se ale fakt nepere, je takový asociál, spíš chodí většinou sám, takže asi vlezl nějakému kocourkovi do revíru a ten ho takhle zřídil.
Packu měl taky jak balón, natekla během jednoho dne.

Můj se také nepere, ač je obrovský...
I proto měl absces už podruhé na zádech - zdrhá před trapitelem a ten jej rafne do zad! A průšvih je na světě...

4.6.2022 14:25
fikovnice

XXX.XXX.135.240

sotva se vyléčila pokousaná packa kastráta Bertíka, přikulhal kastrát Bedřich...s pokousanou packou
říkala vetka, že to je teď jak na běžícím pásu

Hmmm, přitom bych řekla, že víc se kocouři nahánějí třeba v únoru...
Ale teda ten můj mohl být pokousanej už třeba od půlky dubna, to už se teď nezjistí... Každopádně vetka opakovaně používala výraz "obří absces", že snad takto velký ještě neviděla... A tedy to vymačkávání hnisu bylo pro kocoura logicky velmi bolestivé - to je moje jediná výtka - že jej přece jen při tomto úkonu a při zavádění a všití drénu měli sedovat... Prosila jsem za něj a nechtěli.

4.6.2022 14:25
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Nugátek napsal(a):

Jo, jen ze zájmu: Čím tlapku mažete?

4.6.2022 23:24
Nugátek

XXX.XXX.190.182

fikovnice napsal(a):
Jo, jen ze zájmu: Čím tlapku mažete?

Veterinář nám dal Ophtalmo-Framykoin, mažeme 2x denně a fakt pomáhá

5.6.2022 08:39

Nugátek napsal(a):
Veterinář nám dal Ophtalmo-Framykoin, mažeme 2x denně a fakt pomáhá

Zvláštní. Proč ne rovnou Framykoin? Ale asi měl své důvody.

5.6.2022 21:15
fikovnice

XXX.XXX.134.226

No, je to zvláštní...

6.6.2022 00:34

Nemůže to být kvůli rychlejšímu vstřebávání?

6.6.2022 08:33
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Ani ne. Oční masti mají jiná vehikula, jinak je složení stejné...
Třeba vet dal mast, co měl zrovna v ordinaci...

6.6.2022 10:40

Ne. Ale třeba ji měl opravdu jako jedinou po ruce.

6.6.2022 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.44.47

Nevím, co řešíte, ta mast je naprosto totožná, jen s nižším obsahem účinných látek, asi proto, že je prostě do oka.

7.6.2022 11:14

lesnížínka napsal(a):
Nevím, co řešíte, ta mast je naprosto totožná, jen s nižším obsahem účinných látek, asi proto, že je prostě do oka.

No právě - nižší obsah účinných látek. Takže na spojivku OK, na kožní ránu je lepší silnější kalibr. Platí obecně.

7.6.2022 11:31
lesnížínka

XXX.XXX.44.140

No právě - nižší obsah účinných látek. Takže na spojivku OK, na kožní ránu je lepší silnější kalibr. Platí obecně.

Však jo, tak to tam prostě bude matlat častěj.

7.6.2022 12:54

lesnížínka napsal(a):
Však jo, tak to tam prostě bude matlat častěj.

A vyrobí rezistenci.

7.6.2022 14:08
lesnížínka

XXX.XXX.44.140

A vyrobí rezistenci.

Rezistenci vyrobí, když místo dvakrát denně, namaže třikrát? Opravdu?

7.6.2022 15:39

lesnížínka napsal(a):
Rezistenci vyrobí, když místo dvakrát denně, namaže třikrát? Opravdu?

Když bude mazat přípravkem s nižším obsahem ATB, tak může.

7.6.2022 17:35
lesnížínka

XXX.XXX.44.140

Když bude mazat přípravkem s nižším obsahem ATB, tak může.

Aha, takže někdo na nemoc bere už třetí ATB, protože nezabrala, takže ty dvoje před tím, byly k ničemu? Tak to bude mít taky rezistenci...nejspíš a ne vlastní vinou.

7.6.2022 20:27

lesnížínka napsal(a):
Aha, takže někdo na nemoc bere už třetí ATB, protože nezabrala, takže ty dvoje před tím, byly k ničemu? Tak to bude mít taky rezistenci...nejspíš a ne vlastní vinou.

Ano, ta dvoje předtím byla k ničemu. Přesně takhle vzniká rezistence. Že se předepisují ATB "podle abecedy" a ne podle citlivosti.

7.6.2022 22:52
lesnížínka

XXX.XXX.44.140

Ano, ta dvoje předtím byla k ničemu. Přesně takhle vzniká rezistence. Že se předepisují ATB "podle abecedy" a ne podle citlivosti.

Ne, to nebylo o mě, já ATB neberu, měla jsem asi dvakrát za život. Posledně příbuzný na močové cesty. Já nějak ten princip rezistence asi úplně nechňápu. Vždycky se říkalo, že je to proto, že se nedoužívají. Z toho chápu, že to nevyvraždí všechny bakterie a ty, co ten pogrom přežily, se naučí těmto ATB bránit? No jo, jenže nikdo nikdy nezjišťuje přece, jestli v těle nezbyla byť jen jedna hrdinná bakterie. Předpokládá se, že ne, asi se to testovalo, ale to by pak lidi nemuseli brát ATB i 6x po sobě..

8.6.2022 15:30

lesnížínka napsal(a):
Ne, to nebylo o mě, já ATB neberu, měla jsem asi dvakrát za život. Posledně příbuzný na močové cesty. Já nějak ten princip rezistence asi úplně nechňápu. Vždycky se říkalo, že je to proto, že se nedoužívají. Z toho chápu, že to nevyvraždí všechny bakterie a ty, co ten pogrom přežily, se naučí těmto ATB bránit? No jo, jenže nikdo nikdy nezjišťuje přece, jestli v těle nezbyla byť jen jedna hrdinná bakterie. Předpokládá se, že ne, asi se to testovalo, ale to by pak lidi nemuseli brát ATB i 6x po sobě..

Dneska se už od dobírání ATB ustoupilo. Stačí 3 dny po vymizení klinických příznaků. Velký problém je nadužívání ATB = jejich zbytečné předepisování. A jejich vylučování močí. Při ústích kanalizací už jsou tzv. superbaktérie, které si postupně na malé dávky navykly. A už je nezlikviduje nic.

9.6.2022 14:44
fikovnice

XXX.XXX.20.198

lesnížínka napsal(a):

Některá ATB a chemoterapeutika už mají stop stav. Jsou špitály, kde se třeba na ARO nesmí dávat. Jako příklad mě napadá z fluorochinolonů ciprofloxacin...
Rezistence zdaleka zdaleka nevzniká jen kvůli pacientově neadherenci k léčbě. Prostě baktérie samy o sobě se brání - a různými mechanismy si vyrábí rezistenci.

Je ale fakt, že jsou předepisována mnohdy neuváženě a s prominutím naprosto blbě. Příkladem jsem já, když jsem dostala tu nemoc páteře. Jednak asi 11 měsíců neschopenka, ale hlavně cca 10 měsíců ATB - odhaduji, že to bylo nejméně 5 - 6 druhů. Na závěr této léčby už jsem byla antibiotiky de fakto intoxikovaná!

Přidejte reakci

Přidat smajlík