Kočka močí na koberec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2022 08:23
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Máme doma dvě asi pětileté kočky (sestry), obě kastrované zhruba v roce a půl. Jedna z nich nám v posledních týdnech začala chodit močit na koberec do obýváku. Nejsou tam dveře, hned za rohem mají dva kryté záchody, už roky stejný typ steliva, měníme podle potřeby. Bobek nikdy mimo neudělají, ale ta jedna má prostě nějaký problém, jednu dobu nám chodila močit psovi do pelechu- nemá ho ráda. Tam jsem to částečně vyřešila nepromokavým prostěradlem, ale koberec je celkem velký, huňatý, špatně čistitelný a nechci ho dávat pryč.
Zkusila jsem spreje prosti značkování, smrdí hrozně (nám lidem), kočka tam klidně za den opět udělala loužičku. Při činu ji téměř nenachytáme, většinou si všimneme, až když hrabe "po akci" a následně zdrhá. Není to ovšem tak, že by nikdy nemočila do wc, jen prostě třeba 1x za dva dny udělá jednu loužičku na ten koberec.

nemáte zkušenost s nějakým přípravkem, který by se dal nastříkat/nasypat na koberec, aby tam nemočila?

9.6.2022 09:53
Bobča

XXX.XXX.20.192

Zadejte si nahoře v okýnku nad vlákny "kočka močí mimo záchod"...a vyhledat(lupu)..objeví se vám spousta podobných dotazů následně rad....

9.6.2022 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.44.101

Nepletu se, když napíšu, že máte nového pejska? Tipla bych si, že příčina bude tohle.

9.6.2022 10:59
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

lesnížínka napsal(a):
Nepletu se, když napíšu, že máte nového pejska? Tipla bych si, že příčina bude tohle.

Fenu máme už skoro tři roky, s kočkama se sžívala složitěji (akční štěně), ale nijak jim neubližuje. S jednou z nich už je v pohodě, olizují se a tulí, druhá kočka ji ráda nemá, ale tak nějak se zpovzdálí trpí. Nicméně tuto příčinu neodstraním, feny ani koček se vzdávat nehodláme.

9.6.2022 16:53
lesnížínka

XXX.XXX.44.101

Terapeutka napsal(a):
Fenu máme už skoro tři roky, s kočkama se sžívala složitěji (akční štěně), ale nijak jim neubližuje. S jednou z nich už je v pohodě, olizují se a tulí, druhá kočka ji ráda nemá, ale tak nějak se zpovzdálí trpí. Nicméně tuto příčinu neodstraním, feny ani koček se vzdávat nehodláme.

Aha, já jsem to moc nečetla, jen jsem si na něco s pejskem vzpomněla. A která z koček teda močí mimo? Ta, co fenu nemusí? A vlastně...začala to dělat až teď, po tak dlouhé době? Nebude v tom tedy ještě nějaká změna v domě?

14.6.2022 22:48
fikovnice

XXX.XXX.135.192

Terapeutka napsal(a):

Záchodků má být o jeden více než je koček...
Zkusila bych jiný typ steliva, i třeba jiný záchodek - pro změnu otevřený. Moji kočičáci se do zavřeného bojí chodit...
No, a pak je tu možnost, že je číča nemocná...
Jak píše "Bobča", další rady a tipy naleznete v jiných diskuzích. Napsala jsem jen to, co mě uhodilo do očí jako první!

14.6.2022 22:49
fikovnice

XXX.XXX.135.192

lesnížínka napsal(a):
Aha, já jsem to moc nečetla, jen jsem si na něco s pejskem vzpomněla. A která z koček teda močí mimo? Ta, co fenu nemusí? A vlastně...začala to dělat až teď, po tak dlouhé době? Nebude v tom tedy ještě nějaká změna v domě?

Raduš, mně se neustále plete "Turistka" a "Terapeutka" ...a Tobě možná také, nemám pravdu?

14.6.2022 23:05
lesnížínka

XXX.XXX.36.120

fikovnice napsal(a):
Raduš, mně se neustále plete "Turistka" a "Terapeutka" ...a Tobě možná také, nemám pravdu?

Je to možné, já už na psy nechodím, tak jsem to ,,nekontrolovala" Já ani nevím, že jsou dvě až teď jak to píšeš, si něco takového uvědomuju. Takže se dámám omlouvám, že jsem je asi pomotala

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2022 07:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terapeutka napsal(a):

Zdravotní příčina vyloučena? FLUTD? Zkusit kozlík nebo uklidňující feromony?

Přidejte reakci

Přidat smajlík