Moura po zemřelé paní hledá hodně trpělivý domov

Moura (roční kočička) nám dorazila s velkou partičkou po zemřelé paní. U...
Dobrý den,
mám takový dotaz - mám 3 měsíční kotě a je opravdu nenažrané, jedlo by opravdu všechno a furt. S koťaty zkušenost mám a nemyslím si, že je toto normální.
Bobky dělá normální, takže bych to paraziti nebudou, navíc je pravidelně odčervován. Může to být způsobeno něčím jiným, než že je prostě jenom “nenažrané”?
Děkuji za odpověď
No jídlo, které dostane, sní hned, ale to neřeším.. Spíš to, že sní na co přijde i věci, které k jídlu vůbec nejsou 🙈 .. A jakmile my něco jíme a on to spozoruje, je hned u nás a leze do talíře nebo si vyleze na rameno a skáče po jídle, případně jen sedí a mňouká, že chce taky 😅 No prostě horší, než pes. U 2 předešlých koček jsem toto nezažil, takže jsem z toho trochu vyděšený.
Jinak kocourek je od vesnické venkovní kočky, takže možná je to výchovou? 😅.
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to normální
mohlo už se naučit, že co nesežere hned, nemá a bude hlad
a je v růstu, to koťata umí sežrat neuvěřitelná množství
a vykrmit se do tvaru koule
a pak z toho vyrostou
Lkpaldus
napsal(a):
Kdyby byla stále plná, tak sní vše a pak to vyzvrací 🙈
už se to stalo??...to co jste popisoval,že mu dáváte,si myslím,že je dost málo-3-4deka granulí+ půl kapsy..to je jak nic..
a jak píše Rapoťačka-syrové maso jste zkusil?..třeba ho víc zasytí...ale i když se pozvrací-myslím,že příště by to nedělal..kdyby mu to nedělalo dobře..dejte mu víc těch granulí...právě,že má málo té kapsičky třeba ráno,tak se dojí granulema.a pak si chodí uzobávat během dne..zkuste to
Lkpaldus
napsal(a):
Kdyby byla stále plná, tak sní vše a pak to vyzvrací 🙈
no, to je takový uzavřený okruh
protože se bojí, že jídlo nebude (pravděpodobně), sežere vše a pak tedy může zvracet
nejdřív musí přijít na to, že jídla má dost a vždy
kočky by měly mít granule k dispozici trvale, je běžné, že si x-krát denně zobnou pár granulek, a hlad nemají
kočka není pes
syrové maso bych zcela jistě zkusila (nebo i vařené), jednak je to strava pro masožravce přirozená, a pak může tělo z hlediska živin i chutí "uspokojit"a nebude tak dlábit
ale tak malé kotě by mělo jíst rozhodně častěji, při popisovaném režimu (nevhodném režimu) a množství hlad jistě mít může
většina mých dospělých koček jí častěji, včetně noci
S koťaty zkušenost mám
a nemyslím si, že je toto normální.
Opravdu to není normální!
Odpočítávat (odvažovat) zvířeti granule.
..... jíme a on to zpozoruje,
je hned u nás a leze do talíře
nebo si vyleze na rameno a skáče po jídle,
případně jen sedí a mňouká, že chce taky
Jak jinak vám má kůtě říct, že má hlad?!
Čerstvé syrové maso!
Všechna masa.
Nutné!
Lkpaldus
napsal(a):
Krmím Britem pro koťata - 30-40g ráno a večer + půl kapsičky denně, takže hladem snad netrpí 😬😁
Trpí. Vykašlete se na tabulky. Vy taky jíte podle nich? Proč nekrmíte maso? A nikdy mě nenapadlo krmení pro kotata odvažovat. Vlastně ani pro dospělé ne. Když se mi zdálo, že tloustnou, tak jsem od oka ubrala a bylo.
lesnížínka
napsal(a):
Vyzvracet to mohl, jak píšou holky, že to zhamtal, protože se bál, že příště nebude. Druhá věc, že mu ty granule nesedí, je po nich hladový a když sní víc, je vyblije. Zkuste jiné granule, třeba Purizone si lidi chválí.
Ale základem je pořád maso. Já dávám granule jenom jako doplněk, aby měli kocouři co zobat, když nejsem doma.
Lkpaldus
napsal(a):
No jídlo, které dostane, sní hned, ale to neřeším.. Spíš to, že sní na co přijde i věci, které k jídlu vůbec nejsou 🙈 .. A jakmile my něco jíme a on to spozoruje, je hned u nás a leze do talíře nebo si vyleze na rameno a skáče po jídle, případně jen sedí a mňouká, že chce taky 😅 No prostě horší, než pes. U 2 předešlých koček jsem toto nezažil, takže jsem z toho trochu vyděšený.
Jinak kocourek je od vesnické venkovní kočky, takže možná je to výchovou? 😅.
Já měla koťata jenom od venkovních koček a žádné se takhle nechovalo. To vaše má prostě hlad.
napsal(a):
Ale základem je pořád maso. Já dávám granule jenom jako doplněk, aby měli kocouři co zobat, když nejsem doma.
To určitě, pokud ho bude jíst. Viktor si třeba dva dny po sobě veme, ale když mu dám maso v jednom dni dvakrát, podruhé už ho nechce. Někdy ho nechce vůbec, třeba tři dny(samozřejmě ne to stejné staré maso ) Gucci ho sní s větší pravděpodobností, ale má taky dny kdy čichne a jde se najíst granulí.
K zamyšlení.
https://www.stream.cz/adost/10030066-psi-zradlo-co-je-odpad-za-velke-penize-a-cim-zvire-rozhodne-nekrmit?rss&dop-ab-variant=9&seq-no=3
https://rockyhostranky.estranky.cz/clanky/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_.html
""""""""""""""""""""
https://www.krmimkvalitne.cz/jak-vybrat-kvalitni-krmivo-pro-kocku-krmimkvalitne/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=CZ-CS+%7c+DIS+%7c+Native+%7c+RMK%2bRET&utm_content=Navstivili+web+(nenakoupili)+%7c+30&utm_term=
Zkoušet, vybrat vhodné + maso, kapsičky
Co vyhovuje jedné, nemusí sednout jiné kočce.
lesnížínka
napsal(a):
Vyzvracet to mohl, jak píšou holky, že to zhamtal, protože se bál, že příště nebude. Druhá věc, že mu ty granule nesedí, je po nich hladový a když sní víc, je vyblije. Zkuste jiné granule, třeba Purizone si lidi chválí.
Purizonky já doporučuji, ale jsou hodně aromatické a ne každému sednou. Třeba vyzkoušet.
purizonama krmím, ale pouze některé příchutě. Jiné zcela odmítají, všichni.
napsal(a):
purizonama krmím, ale pouze některé příchutě. Jiné zcela odmítají, všichni.
Moji mají rádi ryby, tuším kance, králíka...ty obvykle objednávám. Ale někdo mi psal, že ani ty Purizonky ne každému sednou a je fakt, že třeba Elsa je výhradně granulová...a teď má zvracecí období - ale tam to bude tou srstí a bezoáry. Musím pozvat vetku na to oholení - alespoň podvozku...
lesnížínka
napsal(a):
To určitě, pokud ho bude jíst. Viktor si třeba dva dny po sobě veme, ale když mu dám maso v jednom dni dvakrát, podruhé už ho nechce. Někdy ho nechce vůbec, třeba tři dny(samozřejmě ne to stejné staré maso ) Gucci ho sní s větší pravděpodobností, ale má taky dny kdy čichne a jde se najíst granulí.
Hele prostředňák už si tak navykl na syrové maso, že si je večer vyloženě vyřvává! Je z mých koček nejmenší, ale je totálně atletické postavy - nasvalený a spaluje jak blázen...žral by furt, a hlavně syrové!!! Blbý je, že moji kocouři mají víceméně rádi jen vnitřnosti, a to je nic moc. Z čistého masa teda, pravda, rybí.
purizon je i králík?
napsal(a):
purizon je i králík?
Víš, že jsem nad tím pak přemýšlela...a asi ne . Já to mám spojeno s tím, že moje kočky mají rády králičí, takže jsem to evidentně popletla s nějakou jinou značkou...
Mám pocit (nedívala jsem se), že Purizonky teda objednávám rybí, divočáka a kachnu (doufám, že jsem to teď nepopletla ).