Zdravím, našemu koťátku se rozjela kočičí rýma se zánětem spojivek.
Od veterináře máme naordinovaná antibiotika a mast do očíček (2x denně) po dobu 14 dní. Chtěla bych se zeptat jak efektivně mastičku nanést? Kocourek se opravdu nenechá, musíme ho silou držet a já mám strach, že za dva týdny si k nám kvůli tomu už nepřijde ani pro pohlazení.
Ráda bych ho motivovala pamlskem po aplikaci, bohužel od začátku co ho máme tak na pamlsky nereaguje (už jsem vyzkoušela 4 druhy) jinak kapsičky a granulky krásně papá.
Nemáte pro mě někdo nějákou radu, jsem z celé situace strašně smutná.
Moc děkuji.
Mentholka
napsal(a):
Zdravím, našemu koťátku se rozjela kočičí rýma se zánětem spojivek.
Od veterináře máme naordinovaná antibiotika a mast do očíček (2x denně) po dobu 14 dní. Chtěla bych se zeptat jak efektivně mastičku nanést? Kocourek se opravdu nenechá, musíme ho silou držet a já mám strach, že za dva týdny si k nám kvůli tomu už nepřijde ani pro pohlazení.
Ráda bych ho motivovala pamlskem po aplikaci, bohužel od začátku co ho máme tak na pamlsky nereaguje (už jsem vyzkoušela 4 druhy) jinak kapsičky a granulky krásně papá.
Nemáte pro mě někdo nějákou radu, jsem z celé situace strašně smutná.
Moc děkuji.
Já mám zkušenost teda,že když jsem mazala nemocné očko,jsem si Maxe položila,jakoby zalehla-levou rukou vzala hlavu do dlaně a prsty rozevřela oko...(vy jste na to 2,já byla sama)Nevím,jestli to bylo tím,že ho to bolelo,tak se nechal,věděl,že mu to asi pomáhá-až tak moc se nebránil-hned se mazlil..a nezanevřel na mě..nebojte se..Prostě vyléčit se musí...hned ho mazlete,hlaďte,mluvte s ním jak s miminkem,jak je šikovný
A pamlsky měl oblíbené z Lidlu..je to takový podlouhlý sáček,asi 3 druhy-víc příchutí(před 4 lety byl za asi 14 korun...jsou tam polštářky)...myslím losos,nějaká jiná ryba atd..udělala jsem mix do skleničky a stačilo zaštěrchat a přiletěl odkudkoli...jsem ho tak přivolávala ze schodiště...Dávala jsem mu tak 6-8 kousků...
Bobča
napsal(a):
Já mám zkušenost teda,že když jsem mazala nemocné očko,jsem si Maxe položila,jakoby zalehla-levou rukou vzala hlavu do dlaně a prsty rozevřela oko...(vy jste na to 2,já byla sama)Nevím,jestli to bylo tím,že ho to bolelo,tak se nechal,věděl,že mu to asi pomáhá-až tak moc se nebránil-hned se mazlil..a nezanevřel na mě..nebojte se..Prostě vyléčit se musí...hned ho mazlete,hlaďte,mluvte s ním jak s miminkem,jak je šikovný
A pamlsky měl oblíbené z Lidlu..je to takový podlouhlý sáček,asi 3 druhy-víc příchutí(před 4 lety byl za asi 14 korun...jsou tam polštářky)...myslím losos,nějaká jiná ryba atd..udělala jsem mix do skleničky a stačilo zaštěrchat a přiletěl odkudkoli...jsem ho tak přivolávala ze schodiště...Dávala jsem mu tak 6-8 kousků...
Děkuju, po těch pamlscích v Lidlu se podívám... Zatím jsem koupila dva druhy od Carnilove, jeden druh od Brit a jeden druh Onatrlo a zatím nad vším ohrnul čumák. Pamlsek od Britu zbaštil, ale po "přemlouvání" a tak si efekt pamlsku také nepředstavuji.
Hladit a chválit se snažíme o sto šest, ale po aplikaci od nás prostě uteče a nebaví se s námi, preventivně sleduje co máme v rukách než se nechá pomazlit.
rapotacka11
napsal(a):
Dát na prst a máznout?
To jsme zkoušeli jako první. Bohužel se téměř nic do očka nedostalo, proto jsme to začali řešit kápnutím přímo z tubičky a utření přebytečné mastičky do ubrousku.
Každopádně s námi bojuje hodně a my nevíme jak ho ukonejšit, aby se to nezhoršilo na tolik, že prostě nebude možné mastičku aplikovat, protože ho ani neodchytíme. Kotě máme teprve 10 dní, je to čerstvé a prostě v nás asi nemá ještě potřebnou důvěru.