Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2022 09:17
Mikesek123

XXX.XXX.166.111

Ahoj.
Vcera jsme si domu privezli noveho bengalaka. Rekli jsme si totiz, ze by mohlo byt zajimave mit doma dva (kocouri - jeden tmavý a druhý bílý) :D. Jednoho mame uz delsi dobu nereknu jak dlouho ale cca rok asi? Ze zacatku se bal, zalizal vsude kam se nedostali ostatni kocky, ale po nejake dobr se seznamil a vse v pohode, akorat dela hodne bordel s ostatnima.. A ted ten problem, vcera sme privezli noveho bileho bengalaka, ktery ma cca dva mesice a ten tmavy bengalak, kterejo sme meli do ted se ho boji. Neni sam ostatni kocky na nej sici, ale tmavy bengalak je vylozene prikrceny porad, nesici na nej, je nekde zalezli a kdyz maleho videl, vycural se asi strachem na parapet.. Neni to nejaky problem? Protoze je zvlastni kdyz takovy kocour, ktery tady dal vse do poradku se pocurava z dvou mesicniho mimina?

28.6.2022 09:40
Bobča

XXX.XXX.20.192

Rekli jsme si totiz, ze by mohlo byt zajimave mit doma dva (kocouri - jeden tmavý a druhý bílý) :D.

..zacatku se bal, zalizal vsude kam se nedostali ostatni kocky,

Protoze je zvlastni kdyz takovy kocour, ktery tady dal vse do poradku se pocurava z dvou mesicniho mimina?

vidíte..tak musíte asi taky trpělivě vyčkávat a zjišťovat,jak je sblížit..kolik máte koček?..Já bych se teda bála,že ten starší začne čurat ještě jinam...Je to pro něho nový "vetřelec".

Vám tu ještě holky poradí...

28.6.2022 09:48
Mikesek123

XXX.XXX.166.111

Bobča napsal(a):
Rekli jsme si totiz, ze by mohlo byt zajimave mit doma dva (kocouri - jeden tmavý a druhý bílý) :D.

..zacatku se bal, zalizal vsude kam se nedostali ostatni kocky,

Protoze je zvlastni kdyz takovy kocour, ktery tady dal vse do poradku se pocurava z dvou mesicniho mimina?

vidíte..tak musíte asi taky trpělivě vyčkávat a zjišťovat,jak je sblížit..kolik máte koček?..Já bych se teda bála,že ten starší začne čurat ještě jinam...Je to pro něho nový "vetřelec".

Vám tu ještě holky poradí...

Ted mame kocek 5 a prave nevime co delat, jestli maleho mame dat pryc nebo pockat a nechat si ho..

28.6.2022 09:51
Bobča

XXX.XXX.20.192

Mikesek123 napsal(a):
Ted mame kocek 5 a prave nevime co delat, jestli maleho mame dat pryc nebo pockat a nechat si ho..

a navíc-2 kocouři...Ale jsou tu zkušenější ...to byl jen můj laický názor...za mě,já bych byla ráda,že se ten starší sžil s ostatníma...teď má momentálně stres...

28.6.2022 09:56
Mikesek123

XXX.XXX.166.89

Bobča napsal(a):
a navíc-2 kocouři...Ale jsou tu zkušenější ...to byl jen můj laický názor...za mě,já bych byla ráda,že se ten starší sžil s ostatníma...teď má momentálně stres...

5 kocouru celkem, spatne jsem to napsala asi :D no kdyz tu byl novy ten tmavy starsi bengalak, tak na nej jen siceli ostatni a nejak ve stresu z nej nebyli prav nebo mi neprislo..

28.6.2022 10:13
lesnížínka

XXX.XXX.7.92

Nejsem žádný odborník přes kočky, ale chov koček ve větším počtu je pro kočky nepřirozený, kočky nejsou smečková zvířata. Některé to zvládnou, některé ne, je to o rase, o jedinci, ale prostě za mě celkově ne, maximum pro mě jsou dva, kočka a kocour, aby se předešlo agresi a ani to vždycky nevyjde. No a víc kocourů....to se už vylučuje hodně, málokdy to dopadne dobře.

28.6.2022 10:27
Mikesek123

XXX.XXX.254.187

lesnížínka napsal(a):
Nejsem žádný odborník přes kočky, ale chov koček ve větším počtu je pro kočky nepřirozený, kočky nejsou smečková zvířata. Některé to zvládnou, některé ne, je to o rase, o jedinci, ale prostě za mě celkově ne, maximum pro mě jsou dva, kočka a kocour, aby se předešlo agresi a ani to vždycky nevyjde. No a víc kocourů....to se už vylučuje hodně, málokdy to dopadne dobře.

Nikdy jsme kocku nemeli a ani nechceme, jelikoz kocoury vzy kastrujeme.. nechceme totiz kotata a nikdy problemy nebyly, vzdycky byli kocouri v pohode.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2022 10:58

....kamarád má tři kocoura a jsou v pohodě, ale mají režim dům - zahrada dle jejich uvážení...

28.6.2022 13:43

pohoda u nás byla, když byl jeden kocour a banda koček

kotě jste přivezli včera, zatím neměli čas se soužít, je ještě brzo se plašit
ale v každém případě bych tomu aktivně pomohla

a počural ze strachu - přišel vetřelec = začal si značkovat území

28.6.2022 14:58

Mikesek123 napsal(a):
5 kocouru celkem, spatne jsem to napsala asi :D no kdyz tu byl novy ten tmavy starsi bengalak, tak na nej jen siceli ostatni a nejak ve stresu z nej nebyli prav nebo mi neprislo..

Prosím, zkuste to česky. Tohle se opravdu špatně čte.

Janae.

28.6.2022 18:37
Janae.

XXX.XXX.160.6

Mikesek123 napsal(a):

A na jak velkém prostoru?
Kočka není smečkové zvíře, já teda ani tak úplně nesouhlasím s častým doporučením chovat kočky vždy dvě. Koťata si vyhrají, ale do budoucna vznikají problémy.

My máme koček vždy kolem 8 a z toho část nekonfliktní plemeno, teď teda pouze 3 stařičké, ale ony se další vyvrbí. Problémy víceméně nejsou, dům je velký a mají přístup ven, ale i tak občas řeším agresi nebo značkování.

28.6.2022 18:54
Mikesek123

XXX.XXX.248.104

Janae. napsal(a):
A na jak velkém prostoru?
Kočka není smečkové zvíře, já teda ani tak úplně nesouhlasím s častým doporučením chovat kočky vždy dvě. Koťata si vyhrají, ale do budoucna vznikají problémy.

My máme koček vždy kolem 8 a z toho část nekonfliktní plemeno, teď teda pouze 3 stařičké, ale ony se další vyvrbí. Problémy víceméně nejsou, dům je velký a mají přístup ven, ale i tak občas řeším agresi nebo značkování.

Prostor pouze byt. Ven je poustet nechceme, protoze tak drahe kocky by se nam uz nemuseli vratit :D ale taky mame jednoho kolem 14let a druhy 7let zbytek jsou mladsi, ale nikdy bordel nedelali v byte.. spis se honi a tak, delaji bordel mezi sebou

28.6.2022 20:05
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Reni-doplň a přehoď si písmenka..když byl nový ten starší tmavý bengalák,tak na něj jen syčeli ostatní,ale ve stresu z něho nebyli právě,nebo mi nepřišlo...hm?

28.6.2022 20:19
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Prostor pouze byt.
Ven je poustet nechceme,
protoze tak drahe kocky
by se nam uz nemuseli vratit :

Ze zacatku se bal, zalizal vsude kam se nedostali ostatni kocky ...

ve stresu z něho nebyli
nebo mi nepřišlo...

Tohle nejde komentovat .

28.6.2022 20:53

Mikesek123 napsal(a):
Prostor pouze byt. Ven je poustet nechceme, protoze tak drahe kocky by se nam uz nemuseli vratit :D ale taky mame jednoho kolem 14let a druhy 7let zbytek jsou mladsi, ale nikdy bordel nedelali v byte.. spis se honi a tak, delaji bordel mezi sebou

To máte tak velký byt, že se vám tam vejde 5 (nebo 6) koček?

28.6.2022 20:59

Bobča napsal(a):
Reni-doplň a přehoď si písmenka..když byl nový ten starší tmavý bengalák,tak na něj jen syčeli ostatní,ale ve stresu z něho nebyli právě,nebo mi nepřišlo...hm?

Mohla bych, ale proč? Když chci odpověď, tak bych se aspoň snažila o srozumitelnou otázku. Psanou bez hrubek, překlepů a s interpunkcí. Ano, vím, jsem vymírající druh.

29.6.2022 07:56
Bobča

XXX.XXX.20.192

Mohla bych, ale proč? Když chci odpověď, tak bych se aspoň snažila o srozumitelnou otázku. Psanou bez hrubek, překlepů a s interpunkcí. Ano, vím, jsem vymírající druh.

to máš pravdu ..

ale v dnešní době dislektiků,disgrafiků a bůhvíčeho dis...to beru celkem střízlivě..Po Leithian se svého času taky nedalo nic přečíst -že Leithian -ale ona spěchala...já si to po sobě většinou čtu,ale někdy stejně..

...mám novou klávesnici heč ..už je lepší schift-musela jsem hodně mačkat,aby bylo velké písmenko jsem si pořídila už bezdrátovou-po té mé stařence ,takže když mám na telce youtube,tak ji můžu mít na stole...i myšku..

29.6.2022 09:02

Bobča napsal(a):
to máš pravdu ..

ale v dnešní době dislektiků,disgrafiků a bůhvíčeho dis...to beru celkem střízlivě..Po Leithian se svého času taky nedalo nic přečíst -že Leithian -ale ona spěchala...já si to po sobě většinou čtu,ale někdy stejně..

...mám novou klávesnici heč ..už je lepší schift-musela jsem hodně mačkat,aby bylo velké písmenko jsem si pořídila už bezdrátovou-po té mé stařence ,takže když mám na telce youtube,tak ji můžu mít na stole...i myšku..

Já ne. Když píšu na úřad nebo žádost o zaměstnání, tak si dám sakra záležet, aby to bylo správně česky. Mám kamarádku dyslektičku. která je schopna do SMS napsat "pitel ovsa". Ale když píše někam úředně, tak si text nechá před odesláním zkontrolovat.

29.6.2022 22:07
Mikesek123

XXX.XXX.255.221

pardon, ale co na tom neprectete? neumite cist bez hacku a carek? v tom pripade je mi vas lito :D

30.6.2022 08:31

Mikesek123 napsal(a):
pardon, ale co na tom neprectete? neumite cist bez hacku a carek? v tom pripade je mi vas lito :D

Ne, že neumím, ale nechci. Nemusíte mě litovat. Jsem stará škola a mám svůj názor. Viz výše.

30.6.2022 09:20
Bobča

XXX.XXX.20.192

Mikesek123 napsal(a):

"Mikesku123"...proč takové odezvy?? bez háčků a čárek číst umíme-já mám mám starý tlačítkový mobil,taky na něm píšu bez čárek a dá se to...ale přečtěte si ty vaše příspěvky zpětně...hm?
Když pominu "sičení"...chybí vám taky sem tam písmenko,nebo je jiné...Nechtěla jsem takhle reagovat,přecházím to většinou..ale řekl(a) jste si to to

30.6.2022 09:22
Bobča

XXX.XXX.20.192

vidíte...taky mám "to to"..a mělo tam být "o to"(řekla bych,že jsem to tam 100%měla)...ale nebudu se hádat...

30.6.2022 16:06
Mikesek123

XXX.XXX.131.180

Bobča napsal(a):
"Mikesku123"...proč takové odezvy?? bez háčků a čárek číst umíme-já mám mám starý tlačítkový mobil,taky na něm píšu bez čárek a dá se to...ale přečtěte si ty vaše příspěvky zpětně...hm?
Když pominu "sičení"...chybí vám taky sem tam písmenko,nebo je jiné...Nechtěla jsem takhle reagovat,přecházím to většinou..ale řekl(a) jste si to to

A tenhle příspěvek je o čem? O mojí gramatice, která je úplně v pořádku, jen píšu prostě rychle a bez čárek a nebo o kočkách?? Jste jen člověk, co na všem hledá chyby, očividně.

30.6.2022 16:53

Mikesek123 napsal(a):
A tenhle příspěvek je o čem? O mojí gramatice, která je úplně v pořádku, jen píšu prostě rychle a bez čárek a nebo o kočkách?? Jste jen člověk, co na všem hledá chyby, očividně.

Cituji - moje gramatika je úplně v pořádku, jen píšu rychle a bez čárek (a s hrubkami) - tomu se říká oxymoron.

Janae.

30.6.2022 20:51
Janae.

XXX.XXX.160.6

Mikesek123 napsal(a):

Ono se není o čem jiném než o gramatice bavit, protože mít tolik koček v bytě je hloupost a nebude to nikdy fungovat. Malé kočky netvoří smečky jak je známe z dokumentů o lvech, aby se tolerovaly ve skupině, potřebují hodně prostoru a to tolika kočkám v bytě nemůžete nabídnout. Jenže toto vy nebude akceptovat, takže zbývá gramatika.

Bengálky nemám a moc jich neznám, ale těch pár co znám, jsou poněkud psychicky labilní ve smyslu, že si uchovali něco z divoké kočky a jsou poněkud více citlivé na welfare, co zkousne mourek nedá bengálka.
Ale třeba má někdo jiné zkušenosti, fakt znám asi tři.

30.6.2022 21:36

Janae. napsal(a):
Ono se není o čem jiném než o gramatice bavit, protože mít tolik koček v bytě je hloupost a nebude to nikdy fungovat. Malé kočky netvoří smečky jak je známe z dokumentů o lvech, aby se tolerovaly ve skupině, potřebují hodně prostoru a to tolika kočkám v bytě nemůžete nabídnout. Jenže toto vy nebude akceptovat, takže zbývá gramatika.

Bengálky nemám a moc jich neznám, ale těch pár co znám, jsou poněkud psychicky labilní ve smyslu, že si uchovali něco z divoké kočky a jsou poněkud více citlivé na welfare, co zkousne mourek nedá bengálka.

..měla jsem možnost vidět bebgálky dvě na výstavě a ty se tam tak přetočily v nervech, že dost zle vrčely i na své chovatele, odnést je museli i s voliérou zabalenou do dek, jinak to bylo životu nebezpečné...co vím, tak říkali, že potřebuji hodně prostoru a většinou mají k dispozici buď velký pro ně vybavený pokoj nebo voliéry...tady si myslím, že soudný chovatel by do takových podmínek vypiplané kotě nedal a ze je to produk chovu bez záruky....na druhou stranu jsem letos na For pets viděla paní s bengálkou na vodítku, která ochotně pózovala a nechala se hladit, ale byla to asi výjimka...neměla jsem příležitost paní vyzpovidat....

1.7.2022 13:23
Mikesek123

XXX.XXX.131.80

Janae. napsal(a):

Jak bych to asi mohla akceptovat, když bydlím s rodiči a kočky jsou jejich? :D v tom případě mě jen urážíte, když to je jen o gramatice.

1.7.2022 13:49

mikesek 123, doporučím shlédnout co nejvíce dílů "má pekelná kočka" (i bengálka/y se tam řešila/y), týpek tam řeší různé problémy a čím víc se budeš koukat, tím dříve zjistíš, že platí obecné principy....a čerpat inspiraci

Denní režim - spánek - lov (=hra) - jídlo - spánek

Byt - musí být cat friendly = kočky musí mít mnoho cest (i pod stropem), šplhadel, skrýší, pelíšků dole i nahoře. Musí mít možnost se minout a bezpečně se vyhnout různými cestami (to jsou ty ve výšce, uprostřed i dole).....máte takový byt?

Není jedno kde mají, a kolik, wc

není jedno kde se krmí

to všechno v tom pořadu najdeš
týpek fakt umí

1.7.2022 14:21
fikovnice

XXX.XXX.63.10

Nejste...
Také miluji mateřštinu a její správné používání.

1.7.2022 14:33

fikovnice napsal(a):
Nejste...
Také miluji mateřštinu a její správné používání.

to je v pořádku
jen....to nesmí být na úkor věcné diskuze, nesmí to zabíjet témata, témata o něčem a kvůli kterým tady jsme.......

1.7.2022 15:14
lesnížínka

XXX.XXX.7.27

Mikesek123 napsal(a):
Jak bych to asi mohla akceptovat, když bydlím s rodiči a kočky jsou jejich? :D v tom případě mě jen urážíte, když to je jen o gramatice.

Kočky jsou vlastně rodičů, tak kdo si tedy pořídil dalšího bengála a proč to řešíte Vy, když kočky jsou rodičů? Jim to nevadí, neřeší, jen pořizují další a další kočky? Nějak se v tom ztrácím.

1.7.2022 15:17

Mikesek123 napsal(a):

V tom případě viz hmn.

1.7.2022 16:33
Bobča

XXX.XXX.210.142

Mikesek123 napsal(a):

Já reagovala na toto.. Mě je úplně jedno jak píšete.. Jen ten dotaz byl taky zvláštní, když kočky jsou rodičů, jsou konečně v pohodě a vy jste se rozhodla doplnit k tmavé kočce světlou.. Pro parádu, nebo proc. Nerada reaguji ironicky, ale..

1.7.2022 17:51
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Dekorace
a má ten správný design.

1.7.2022 18:29

lesnížínka napsal(a):
Kočky jsou vlastně rodičů, tak kdo si tedy pořídil dalšího bengála a proč to řešíte Vy, když kočky jsou rodičů? Jim to nevadí, neřeší, jen pořizují další a další kočky? Nějak se v tom ztrácím.

Já taky. V úvodním dotazu je "včera jsme si přivezli, řekli jsme si...". Tak kdo má tedy poradní hlas?

1.7.2022 18:34

Bobča napsal(a):
Já reagovala na toto.. Mě je úplně jedno jak píšete.. Jen ten dotaz byl taky zvláštní, když kočky jsou rodičů, jsou konečně v pohodě a vy jste se rozhodla doplnit k tmavé kočce světlou.. Pro parádu, nebo proc. Nerada reaguji ironicky, ale..

MNĚ je to jedno. Ale to je vedlejší. Když si ty příspěvky přečtu od začátku, tak jsem akorát zmatenější. Čí ty kočky jsou? Kdo se rozhodl pořídit si novou? Schválně si to pročti taky.

1.7.2022 19:39
Bobča

XXX.XXX.210.142

MNĚ je to jedno. Ale to je vedlejší. Když si ty příspěvky přečtu od začátku, tak jsem akorát zmatenější. Čí ty kočky jsou? Kdo se rozhodl pořídit si novou? Schválně si to pročti taky.

Ano řekli jsme si, že by to bylo zajímavé..... mít 2 bengalky, světlou a tmavou.. Takže nejde o dotaz, nutný k soužití tolika koček... A pokud jsou rodičů, tak kdo si řekl... Kolik je zadavatelce roků... Že i takhle reaguje..nedospele..

. Píšu teď zas 10 dní na tabletu, neznám tady ta znaminka, omlouvám se.. Nevím,jak dát otazník

1.7.2022 19:39
Bobča

XXX.XXX.210.142

Ano řekli jsme si, že by to bylo zajímavé..... mít 2 bengalky, světlou a tmavou.. Takže nejde o dotaz, nutný k soužití tolika koček... A pokud jsou rodičů, tak kdo si řekl... Kolik je zadavatelce roků... Že i takhle reaguje..nedospele..

. Píšu teď zas 10 dní na tabletu, neznám tady ta znaminka, omlouvám se.. Nevím,jak dát otazník 0

1.7.2022 19:49
Bobča

XXX.XXX.210.142

Takže chybička se vloudila... mám to dvakrát... Ještě dodám, že pokud se konečně kocour seznámil s ostatními kočkami (ostatníma kočkama) tak bych byla za to ráda a neriskovala bych další problémy..

1.7.2022 19:57
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Píšu teď zas 10 dní na tabletu, neznám tady ta znaminka, ...

Já používám
šipku nahoru a současně stisknu i ?
šipku mám vlevo nad ctrl

1.7.2022 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.7.27

rapotacka11 napsal(a):

Já používám
šipku mám vlevo nad ctrl

Áno, taky píšu na tableto, no některé znaky mi pořád ještě zůstaly skryté, protože je nepotřebuju

1.7.2022 20:02
Bobča

XXX.XXX.210.142

rapotacka11 napsal(a):

Já používám
šipku mám vlevo nad ctrl

Děkuji zkusím. Není to tu.

To je ale na klávesnici, ale já píšu na tabletu, vyjede mi dotykovka.. a tady ta možnost není. Nabihaji mi slova nahoře. Ale otazník jsem nikde nenašla

1.7.2022 20:03
Bobča

XXX.XXX.210.142

I když zmacknu tu šipku 0

1.7.2022 20:04
lesnížínka

XXX.XXX.7.27

Bobča napsal(a):
Děkuji zkusím. Není to tu.

To je ale na klávesnici, ale já píšu na tabletu, vyjede mi dotykovka.. a tady ta možnost není. Nabihaji mi slova nahoře. Ale otazník jsem nikde nenašla

Co mi tam lezeš babo teď vypadám jak Hanák, vlezlo mi tam o místo u a než jsem na to přišla, jsi mi tam skočila ty

1.7.2022 20:05
Bobča

XXX.XXX.210.142

Ta nula tam neměla být bude to veselé ten týden.. Do 10. 7.

1.7.2022 20:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Pardon, pletu si ty cízí názvy (cizí slova)
mám not book(?)
omlouvám se

1.7.2022 20:07
Bobča

XXX.XXX.210.142

lesnížínka napsal(a):
Co mi tam lezeš babo teď vypadám jak Hanák, vlezlo mi tam o místo u a než jsem na to přišla, jsi mi tam skočila ty

Te Hanáko.. Máš mocho na repako..

1.7.2022 22:24
Bobča

XXX.XXX.210.142

rapotacka11 napsal(a):
Pardon, pletu si ty cízí názvy (cizí slova)
mám not book(?)
omlouvám se

V pohodě Rapotacko já bych se to ráda dozvěděla, ale nakonec jsem ráda, že jsem se sem vůbec dostala.. Nemám ani telefon ten velký.. Takže jsem ráda, že aspoň tady trochu píšu.. Jsem tu sama a bylo by mi smutno.. Zítra nafotím a pošlu vám ty kocicaky. Dobrou

1.7.2022 22:25
Bobča

XXX.XXX.210.142

Ale na víčka ať to tu neplenim

3.7.2022 13:16
Mikesek123

XXX.XXX.244.255

lesnížínka napsal(a):

Tak se proste ptam, je neco ja tom? ze jsou rodicu tak se nesmim ptat ostatnich? paneboze uz to tu neminim resit. dekuji vsem co se srozumitelne zapojili a napsali kde problem muze by a neresili mou gramatiku. hezky den preji.

3.7.2022 14:35
lesnížínka

XXX.XXX.15.96

Mikesek123 napsal(a):
Tak se proste ptam, je neco ja tom? ze jsou rodicu tak se nesmim ptat ostatnich? paneboze uz to tu neminim resit. dekuji vsem co se srozumitelne zapojili a napsali kde problem muze by a neresili mou gramatiku. hezky den preji.

A bolí Vás ruka, aby jste to napoprvé napsala celé a srozumitelně. Něco jako: naše rodina má dohromady x koček, poslední pořízený kocour je bengál a to a támhleto. My si těžko domyslíme, že je to celé jinak, takže je potřeba dotaz podat i se všema info o okolnostech.

4.7.2022 08:25
Bobča

XXX.XXX.210.38

Mikesek123 napsal(a):

Mikesku.. Nerozcilujte se.. Pekne vam to napsala lesnizinka.. Uznejte, že to bylo poprvé napsané nesrozmitelne.. Ta gramatika byla vedlejší. Musíte někdy zkousnout i nesouhlas, nebo jiný názor

4.7.2022 10:05

Bobča napsal(a):
Mikesku.. Nerozcilujte se.. Pekne vam to napsala lesnizinka.. Uznejte, že to bylo poprvé napsané nesrozmitelne.. Ta gramatika byla vedlejší. Musíte někdy zkousnout i nesouhlas, nebo jiný názor

Jenže ta nesrozumitelnost souvisí s gramatikou. Hlavně nešvar nepoužívat interpunkci. Protože to je moc práce.

12.7.2022 15:59

Musím reagovat, sama osobně mám bengálského kocoura.
Problémem paní je, že má těch koček příliš - bengálská kočka z mého pohledu vyžaduje velkou pozornost a důslednost majitele. (a pokud se majitel kočce věnuje - může jí naučit spoustu triků a povelů - jedná se o jedno z nejvíce inteligentních plemen koček a navíc nepelichá jako ostatní kočky)
Můj kocour nekouše ani neškrábe, a je to velký mazlík. Divokost koček na výstavách je, že chovatelé jich mají více a většinou je chovají ve voliéře, ale jinak lze bengálka chovat i v bytě.

12.7.2022 16:58
fikovnice

XXX.XXX.133.155

Problémem paní je, že má těch koček příliš - bengálská kočka z mého pohledu vyžaduje velkou pozornost a důslednost majitele. (a pokud se majitel kočce věnuje - může jí naučit spoustu triků a povelů - jedná se o jedno z nejvíce inteligentních plemen koček a navíc nepelichá jako ostatní kočky)
Můj kocour nekouše ani neškrábe, a je to velký mazlík. Divokost koček na výstavách je, že chovatelé jich mají více a většinou je chovají ve voliéře, ale jinak lze bengálka chovat i v bytě.

Můžu vědět jak je to s jeho hlasitostí? A upovídaností?

12.7.2022 18:09

Ano, upovídaný je - běda jakmile do bytu vletí moucha. Nebo pokud žebrá u botníku o pamlsky. Nebo jen z radosti. Ale sousedé říkají, že ho neslyší.

12.7.2022 21:29

...je nadhernej

13.7.2022 07:22

Ps. A ještě bych se chtěla vyjádřit k původnímu dotazu.
V dotazu vidím dva základní problémy.
a) pokud je kotě opravdu dvouměsíční tak se jedná o sobeckost majitele - 8/9 týdenní kotě má být se svou matkou a sourozenci. Ano kotě je rozkošné, ale správně bych si ho vzala tak 14/15 KT.
b) nemáte stanovenou hierarchii - bengálská kočka je velmi dominantní zvíře. Samozřejmě, že utočí na původního bengálského kocoura (předpokládám, že byl vůdce smečky ostatních koček - ale tím vůdcem máte být VY. První jste VY, pak kocour.)
Musíte nastavit hranice jak starému, tak novému - doporučila bych clicker trénink (např. naučit kocoura sednout)

Pořídit si kocoura pouze z důvodu prestiže, je hloupost (navíc žádný chovatel by Vám tak mladé kotě neprodal.) Očekávejte problémy!!!

13.7.2022 12:18
fikovnice

XXX.XXX.134.8

Ano, upovídaný je - běda jakmile do bytu vletí moucha. Nebo pokud žebrá u botníku o pamlsky. Nebo jen z radosti. Ale sousedé říkají, že ho neslyší.

Víte, já mám dva kocoury tzv. obyčejňáky a pak kočku s PP - MCO.
Hodně jsem ale vždy toužila po egyptské mau či ocicatce... Ale odradilo mě to, zda by si s mými kocoury sedla a také to, že se udává, že jsou hodně hlasití (bydlím v paneláku). MCO se ukázala jako super volba, jen kdyby té šíleně dlouhé a línající srsti nebylo!
Elsa je povahou správná flegmoška a hodně času prospí. U těch orientálek se trochu bojím jejich akčnosti. Je to tak?

13.7.2022 12:24

fikovnice napsal(a):
Hodně jsem ale vždy toužila po egyptské mau či ocicatce... Ale odradilo mě to, zda by si s mými kocoury sedla a také to, že se udává, že jsou hodně hlasití (bydlím v paneláku). MCO se ukázala jako super volba, jen kdyby té šíleně dlouhé a línající srsti nebylo!
Elsa je povahou správná flegmoška a hodně času prospí. U těch orientálek se trochu bojím jejich akčnosti. Je to tak?

....je takové pravidlo,čím štíhlejší kočka je, tím živější je její povaha, takže ano orientální a obdobná plemena jsou velmi živé akční kočky, I když existují i výjimky v daném plemeni...

13.7.2022 12:34

....je takové pravidlo,čím štíhlejší kočka je, tím živější je její povaha, takže ano orientální a obdobná plemena jsou velmi živé akční kočky, I když existují i výjimky v daném plemeni...

to mohu jednoznačně potvrdit - tělesný typ jde ruku v ruce s temperamentem
i u těch koček domácích nešlechtěných

13.7.2022 12:39

fikovnice napsal(a):

Také jsem měla strach, když jsem si Igina přinesla domů - bydlím v paneláku ve čtvrtém patře (aby nevyskočil a nevypadl z okna - které jsem zabezpečila - ale mám zvláštního bengálku (bojí se výšek).
Akční je - není možné, abychom šli spát bez toho, aniž by se vyběhal (a na 40 m2 je to docela úspěch Kuchyň - Ložnice). Důležité u těchto koček je zaměstnat jejich mysl - mám spoustu hraček /interaktivních a krmící míčky, čmuchací koberečky apod./
Ležet jak MCO Vám nebude a pravděpodobně Vám ji prožene

14.7.2022 11:47
fikovnice

XXX.XXX.133.191

to mohu jednoznačně potvrdit - tělesný typ jde ruku v ruce s temperamentem
i u těch koček domácích nešlechtěných

Já to vlastně také potvrzuji. Elsa a Fido jsou obrkočky, které furt chrní. Ale prostřední kocour je štíhlý, atletické postavy...a ten je teda akční až moc! A je i nejvíc upovídaný, v podstatě mele pořád a nejvíc při mém příchodu domů - se sousedkou vždy říkáme, že mě sprdává, že jsem nebyla doma. Dokonce občas, když se třeba lekne, mi předvede takový ten výskok na místě kolmo vzhůru, jako by měl v nohách pružiny! To mi ti dva zbylí nepředvedou ani náhodou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík