Šarlotka hledá milující domov

Šarlotka (6let) se k nám dostala s velkou partou kočiček po zemřelé majite...
Znáte někdo?
Pomůže při zacuchání?
https://semcoshop.cz/izdelek/safe-demating/?fbclid=IwAR0KRT9pPBFxeO5K-KbUtw-pVE8oj8lqDHCT1c83mXj__J9DW_-95jSRILo
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
Znáte někdo?
Pomůže při zacuchání?
https://semcoshop.cz/izdelek/safe-demating/?fbclid=IwAR0KRT9pPBFxeO5K-KbUtw-pVE8oj8lqDHCT1c83mXj__J9DW_-95jSRILo
Ozvou se povolanější. Za mě ne. Na dredy, pucky a tak pomohlo jenom ostříhání nůžkami.
rapotacka11
napsal(a):
Znáte někdo?
Pomůže při zacuchání?
Uvažuji o něm také. Na mainky jej sem tam někdo používá a jsou spokojeni, tak váhám. Furminator jednu dobu také dost frčel, nechala jsem se unést a od prvního vyzkoušení leží doma v šuplíku
rapotacka11
napsal(a):
Znáte někdo?
Pomůže při zacuchání?
"Rapotačko", srdečně zdravím!
Myslím, že mám ten hřeben, co máte v dotazu (ostatně mám snad deset druhů vyčesávadel). Tento funguje z jedné strany jako trimák...a po pravdě na Else se úplně neosvědčil. Jako tam, kde není srst extra problematická, tak pomůže. Ale tam, kde je fakt zacuckovaná a jsou dredy, tak prostě opět musí člověk zatahat a to už je pro Elsu znamení, že musí co nejrychleji zdrhnout!
lesnížínka
napsal(a):
To je Nora?
jo.
fikovnice
napsal(a):
"Rapotačko", srdečně zdravím!
Myslím, že mám ten hřeben, co máte v dotazu (ostatně mám snad deset druhů vyčesávadel). Tento funguje z jedné strany jako trimák...a po pravdě na Else se úplně neosvědčil. Jako tam, kde není srst extra problematická, tak pomůže. Ale tam, kde je fakt zacuckovaná a jsou dredy, tak prostě opět musí člověk zatahat a to už je pro Elsu znamení, že musí co nejrychleji zdrhnout!
Taky hezky zdravím. No jo, kočky jsou citlivky.
lesnížínka
napsal(a):
A co provedla, nechtěla se vyčesat?
no, říkám hele už ten zadek fakt musíme
a na tvrdo jsem si jí vyvázala což kupodivu pomohlo
ale pak jsem zjistila, že to není trochu plstnaté jakože vystříháme a zbytek se rozčeše, ale že je v celém mezinoží u kůže deka a nahoře až z toho chlupy.
no a lev je pokus udělat ze střihu na paviána něco slušivějšího
ale nevypadá to úplně nejhůř a Nora vypadá spokojeně
napsal(a):
no, říkám hele už ten zadek fakt musíme
a na tvrdo jsem si jí vyvázala což kupodivu pomohlo
ale pak jsem zjistila, že to není trochu plstnaté jakože vystříháme a zbytek se rozčeše, ale že je v celém mezinoží u kůže deka a nahoře až z toho chlupy.
no a lev je pokus udělat ze střihu na paviána něco slušivějšího
ale nevypadá to úplně nejhůř a Nora vypadá spokojeně
..moc se mi libi
napsal(a):
..moc se mi libi
je to hrozný, ale do zimy to zaroste
napsal(a):
je to hrozný, ale do zimy to zaroste
..určitě
Klonila bych se k větě: je to hrozné ale do zimy zaroste. Worka je na paviána taky, měl na obou stranách v tom vedru a jak jsem ho myla při průjmech po ATB - hotspoty. Ale vystříhat ho takto, tak s ním ani snad ven nejdu Jste to česání holky nějak podcenily U nás s česáním problém není, naštěstí. No a ani s časem, je mi jasné.
je to lepší než ten pavián, to fakt vypadalo děsně :D respektive ocas taky zachránit nešel, ten konec jsem rozčesávala s vypětím veškerých sil, aby to nebyl střih "prasátko" :D
Jsme tady ty kočky zasr... ale když vás tu Bodlinko máme, dáte tip, radu? Worka je inkontinentní, leží, pomalu učůrává, když se pohne. Na trávě to ničemu nevadí, jen jemu bohužel. Jak leží na levé či pravé straně, pomalu mu to obtéká dané stehno, takže je mokrý ani ne tak na vnitřní straně stehna, jako spíš na vnější vždycky. Vydrhnu to, vysuším, ale nevím, jak tomu zamezit. Dumala jsem právě o vystříhání těch stehen, ale si říkám, že ty chlupy zase tu moč líp zadrží a nemá ji pořád přímo na kůži. A nějaké trencle těžko, ty by sežral
lesnížínka
napsal(a):
Jsme tady ty kočky zasr... ale když vás tu Bodlinko máme, dáte tip, radu? Worka je inkontinentní, leží, pomalu učůrává, když se pohne. Na trávě to ničemu nevadí, jen jemu bohužel. Jak leží na levé či pravé straně, pomalu mu to obtéká dané stehno, takže je mokrý ani ne tak na vnitřní straně stehna, jako spíš na vnější vždycky. Vydrhnu to, vysuším, ale nevím, jak tomu zamezit. Dumala jsem právě o vystříhání těch stehen, ale si říkám, že ty chlupy zase tu moč líp zadrží a nemá ji pořád přímo na kůži. A nějaké trencle těžko, ty by sežral
ostříhat na lva taky.
chlupy sice moč zadrží, ale to není výhoda.
napsal(a):
při zacuchání nepomůže žádný hřeben.
To má úplně dohola?
Pěkný lefa....
Mažete jí to na sluníčku něčím s UV faktorem?
napsal(a):
To má úplně dohola?
Pěkný lefa....
Mažete jí to na sluníčku něčím s UV faktorem?
jo, na plešku, nemám jinou hlavu než desítku :D
a zadní strana stehen byla zplstnatělá až na kůži tak i tak.
nemažu ničím.
Tak UV index v těchto dnech asi v pohodě, to spíš příští týden, aby se nespálila při těch vedrech, co možná nastanou...
https://www.chmi.cz/aktualni-situace/aktualni-stav-pocasi/ceska-republika/ozonove-a-uv-zpravodajstvi
lesnížínka
napsal(a):
Ježkovy voči, to je zase zpráva!
Chodí i domů, nebo je teď furt venku? A inkontinentní "jen" stran moči nebo mu uniká (občas) i stolice?
fikovnice
napsal(a):
Ježkovy voči, to je zase zpráva!
Chodí i domů, nebo je teď furt venku? A inkontinentní "jen" stran moči nebo mu uniká (občas) i stolice?
Ne, do baráku nevkročí, už ani, když mu tam dám koberec, ale to už cca od zimy. Jak blbě vidí, bojí se podlah, přechodů materiálu, je problém mu vysvětlit i to, že z chodníku na cestu může, z trávy na chodník může, z chodníku zase zpět na trávu ho ukecávám 5minut. Inkontinentní jen s močí. Využíval Ypozane na umrtvení prostaty, říkala jsem si, že by to mohlo pomoct i na tohle, ale ne, zatím nepomohlo. Vetka mi řekla, že to prostě v takovém věku už bývá...jak u lidí, nefunguje pořádně nic.
lesnížínka
napsal(a):
Ne, do baráku nevkročí, už ani, když mu tam dám koberec, ale to už cca od zimy. Jak blbě vidí, bojí se podlah, přechodů materiálu, je problém mu vysvětlit i to, že z chodníku na cestu může, z trávy na chodník může, z chodníku zase zpět na trávu ho ukecávám 5minut. Inkontinentní jen s močí. Využíval Ypozane na umrtvení prostaty, říkala jsem si, že by to mohlo pomoct i na tohle, ale ne, zatím nepomohlo. Vetka mi řekla, že to prostě v takovém věku už bývá...jak u lidí, nefunguje pořádně nic.
A není něco přímo na inkontinenci? Na posílení svěračů?
Uniká mu moč trvale, nebo jen, když se pokouší zvednout? A zvedne se vůbec ještě sám?
napsal(a):
A není něco přímo na inkontinenci? Na posílení svěračů?
Uniká mu moč trvale, nebo jen, když se pokouší zvednout? A zvedne se vůbec ještě sám?
Většinou už se sám nezvedne. V jeho případě, je to skoro lepší, protože když se mu povede zvednout hrozí, že odejde někde na slunko a zůstane tam ležet, než to zjistím. Vytéká trvale, samozřejmě víc, když se snaží zvednout. Možná by na inkontinenci něco zabralo, ale v jeho věku si říkám, že zase x vedlejších účinků, tak už to na tu chvíli, co mu zbývá, nebudu lékově řešit. Ani vetka nenavrhla.
lesnížínka
napsal(a):
Většinou už se sám nezvedne. V jeho případě, je to skoro lepší, protože když se mu povede zvednout hrozí, že odejde někde na slunko a zůstane tam ležet, než to zjistím. Vytéká trvale, samozřejmě víc, když se snaží zvednout. Možná by na inkontinenci něco zabralo, ale v jeho věku si říkám, že zase x vedlejších účinků, tak už to na tu chvíli, co mu zbývá, nebudu lékově řešit. Ani vetka nenavrhla.
No právě, že v jeho věku bych se na nežádoucí účinky už vybodla a hledala cokoli, co mu ten konec zpříjemní. I za cenu, že mu to život zkrátí.
Jde i o kvalitu, nejen o délku dožití...
A být permanentně ložený zadkem v moči není zrovna fajn🙁
lesnížínka
napsal(a):
oholit celou zadní část těla, ještě víc, než to má Nora a zařídit ležení na ortopedickém pelechu se savou plenou na vrchu
teda pokud chceme udržovat při životě ležáka
v chlupech shnije, rozmočí se, udělají se proleženiny a sežerou ho mouchy.
napsal(a):
oholit celou zadní část těla, ještě víc, než to má Nora a zařídit ležení na ortopedickém pelechu se savou plenou na vrchu
teda pokud chceme udržovat při životě ležáka
v chlupech shnije, rozmočí se, udělají se proleženiny a sežerou ho mouchy.
Podložku jsem dala, to nejde, jen se otočím, tak ji sežere. Na žádnou matraci by mi nelehnul, všechno mu přijde teplé, maximáně ho po dešti donutím na umělou trávu a i to jen na chvilku. Samozřejmě ho v tom nenechám ležet. Za jedno ho přesunuju, aby se i prošel, vyčůral normálně. Je na trávě, takže vsakuje. Minimálně dvakrát denně ho umyju enzymatickým prostředkem, vysuším....což je ale řešení na chvíli, jak už jsem psala. Mouchy se objevily okamžitě s hotspoty, to bylo jasné, stačilo vyčistit a desinfekce už je odradila. Skvěle zabral ten silver spray z lékárny, čtvrtý den už byly hotspoty takřka vyhojené, zaschlé.
bez toho oholení to opravdu nepůjde, to prostě dlouhodobě neudržíte.
a pokud nebude ležet na měkkém, tak ty proleženiny přijdou. čím vlhčí to bude, tím rychleji.
napsal(a):
bez toho oholení to opravdu nepůjde, to prostě dlouhodobě neudržíte.
a pokud nebude ležet na měkkém, tak ty proleženiny přijdou. čím vlhčí to bude, tím rychleji.
Ojoj, tak to se asi týká i nás...
Jak dlouho je pro psa rizikové ležet, aby hrozily proleženiny?
Náš stařeček už taky tráví v pelíšku většinu dne, spí čím dál víc. Je teda v suchu a na měkkém, ale stejně 🙁
To mě vůbec nenapadlo, že by se mohl proležet.
napsal(a):
Ojoj, tak to se asi týká i nás...
Jak dlouho je pro psa rizikové ležet, aby hrozily proleženiny?
Náš stařeček už taky tráví v pelíšku většinu dne, spí čím dál víc. Je teda v suchu a na měkkém, ale stejně 🙁
To mě vůbec nenapadlo, že by se mohl proležet.
to se úplně takhle nedá říct, je to hodně individuální, záleží na množství tkáně nad kostními výběžky, jak přesně pes leží, jestli tam něco dalšího tlačí (třeba ta srst)
ale zvíře co se samo zvedne, stoupne, otočí, se neproleží.
proleží se ležák.
napsal(a):
to se úplně takhle nedá říct, je to hodně individuální, záleží na množství tkáně nad kostními výběžky, jak přesně pes leží, jestli tam něco dalšího tlačí (třeba ta srst)
ale zvíře co se samo zvedne, stoupne, otočí, se neproleží.
proleží se ležák.
Aha tak dobrý. Zatím se zvedá a hlemejždí, jen hodně spí. Tak to je asi jiná situace.
Já vím, že zase tnu do živého, ale Žínko, ve chvíli, kdy se mi pes nezvednul, resp. snažil se o to, ale neudržel se na nohách a opakovaně padal, jsem zavolala vetku. Život vleže není život.
Vím, že to vidíte jinak, ale pokud je ze psa ležák, má to svůj důvod a tím bude bolestivost nohou. Takže bolavý ležák. Zvažte to. A sakra vím, jak je to těžké.
napsal(a):
Já vím, že zase tnu do živého, ale Žínko, ve chvíli, kdy se mi pes nezvednul, resp. snažil se o to, ale neudržel se na nohách a opakovaně padal, jsem zavolala vetku. Život vleže není život.
Vím, že to vidíte jinak, ale pokud je ze psa ležák, má to svůj důvod a tím bude bolestivost nohou. Takže bolavý ležák. Zvažte to. A sakra vím, jak je to těžké.
Nebo slabost zadních nohou, tam to spěje u nás 🙁
Pokud se přestane zvedat, taky ho necháme uspat, nebo i z jiného vážného důvodu, pokud nastane dřív.
napsal(a):
Ne, on není ležák, už jsem psala. Nezvedne se, jo, někdy se mu to povede, ale spíš už ne. Hlavně proto, že kvůli drápu se tři týdny zvednout nemohl, nemohl se zapřít o tu nohu. No a tím mu ty zadní ochabnuly ještě víc, nemá v nich už sílu na zvednutí, prostě není mladý, aby to ještě rozchodil. Ale když ho zvednu jde, blbě, ale jde, navštíví sousedky, sice těch 200m jdeme půl hodiny, ale jdeme. Už nepadá, jak se mu zahojil dráp. No a točí se různě sám, jako proleženiny...to snad ne, to už asi ani kdyby se sám neotočil, ne?(beru to podle lidí)
lesnížínka
napsal(a):
Ne, on není ležák, už jsem psala. Nezvedne se, jo, někdy se mu to povede, ale spíš už ne. Hlavně proto, že kvůli drápu se tři týdny zvednout nemohl, nemohl se zapřít o tu nohu. No a tím mu ty zadní ochabnuly ještě víc, nemá v nich už sílu na zvednutí, prostě není mladý, aby to ještě rozchodil. Ale když ho zvednu jde, blbě, ale jde, navštíví sousedky, sice těch 200m jdeme půl hodiny, ale jdeme. Už nepadá, jak se mu zahojil dráp. No a točí se různě sám, jako proleženiny...to snad ne, to už asi ani kdyby se sám neotočil, ne?(beru to podle lidí)
Proleženiny nevím, nemám zkušenost. Pes do posledních dní vstával sám. A když už mu to nešlo, byl z toho opravdu nešťastný, nechápal a vím, že takhle by žít nechtěl.
napsal(a):
Proleženiny nevím, nemám zkušenost. Pes do posledních dní vstával sám. A když už mu to nešlo, byl z toho opravdu nešťastný, nechápal a vím, že takhle by žít nechtěl.
Možná tím, že mu už nešlo jít vůbec...toho se bojím pořád. Když zalehnul kvůli tomu drápu pitomému tak jsem si taky myslela, že ho to zlomí, ale naučil se si zaštěkat, když chce zvednout a pak bylo ,,maci hop, zvedáme, vyskoč, srovnej packy" - prostě jsme si z toho udělali jen další rituál.
lesnížínka
napsal(a):
Furminátor ale je trimák
Není, trimovací hřeben je jiný. Mám obojí, i furminator.
fikovnice
napsal(a):
Elsu čeká podobný trest, jen teda plánuji jí vzít celý podvozek - bude asi vypadat úchvatně!
Klífa už je nakrátko a je to vidět jen když lehne na bok a ten holý pupek rozvalí do strany teď už to tedy dost dorostlo, ale jakmile zase bude samý dred, už se nebudu tak dlouho snažit to rozčesat. Od té doby, co ho neštvu česáním břicha, už si nechá lépe česat zbytek.
napsal(a):
Není, trimovací hřeben je jiný. Mám obojí, i furminator.
Ony jsou různé,,najdi 5 rozdílů" https://www.darky.cz/trimovaci-hreben