Michal724

XXX.XXX.241.7
Zdravím, na začátek chci říct, že kočička (Cindy) na vteřině byla a ještě bude v rámci očkování až to věk dovolí 🙂
Je jí cca 6 týdnů, maminku nemá. Ujali jsme se jí pár dní zpět. Na veterině nám bylo řečeno, že má trošku větší bříško a může mít červy. Byli udělaný testy ze stolice a vyšli negativně. Koťátko je na mléce a v něm namáčíme granulky. Sama si dá, vyžádá si jídlo. Je hravá, plná života. Ale také hodně spí. Stolice pravidelná a v pořádku. Když je unavená a nemá svojí bojovnou/hravou náladu tak se nechá i po bříšku hladit. Jinak ne ale to se nenechá hladit vůbec, spíš pak kouše a chce si hrát. Není vyloženě agresivní, prostě taková hravá nálada. Běhá, skáče, šplhá, žádné negativní projevy. Může mít kotě trošku výraznější bříško vzhledem k tělu? Možná jsem jen paranoidní 🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

kotě bude starší než 6 týdnů
a žádné bříško nemá, na mně je to hubeňour
klidně se může prožrat do kuličky, roste a potřebuje hodně živin
s věkem z koule vyrostou ručičky a nožičky a najednou máš štíhlou kočku
a jestli je začervení vyloučeno....
a že hodně spí - kočky spí až 20 hodin denně, dospělé
a s koťaty to bude stejné (neboli různé)

Michal724
napsal(a):
Zdravím, na začátek chci říct, že kočička (Cindy) na vteřině byla a ještě bude v rámci očkování až to věk dovolí 🙂
Je jí cca 6 týdnů, maminku nemá. Ujali jsme se jí pár dní zpět. Na veterině nám bylo řečeno, že má trošku větší bříško a může mít červy. Byli udělaný testy ze stolice a vyšli negativně. Koťátko je na mléce a v něm namáčíme granulky. Sama si dá, vyžádá si jídlo. Je hravá, plná života. Ale také hodně spí. Stolice pravidelná a v pořádku. Když je unavená a nemá svojí bojovnou/hravou náladu tak se nechá i po bříšku hladit. Jinak ne ale to se nenechá hladit vůbec, spíš pak kouše a chce si hrát. Není vyloženě agresivní, prostě taková hravá nálada. Běhá, skáče, šplhá, žádné negativní projevy. Může mít kotě trošku výraznější bříško vzhledem k tělu? Možná jsem jen paranoidní 🙂
Souhlas s hmn. Kotě je starší, větší bříško nemá a je normální, že hodně spí. Začala bych přidávat maso - opět trapně propaguji hovězí srdce - je levné a kočky se po něm můžou utlouct. A pro klid duše bych nechala znovu udělat koprologii.
Cloud

XXX.XXX.42.192
U některých koťat nafouklé zatvrdlé bříško, které sice není znát od pohledu ale na dotek citelně, může svědčit o některých virových onemocněních. Je to ale záležitost zdivočelých koček a většinou to dopadne dobře i když se to neřeší.

Cloud
napsal(a):
U některých koťat nafouklé zatvrdlé bříško, které sice není znát od pohledu ale na dotek citelně, může svědčit o některých virových onemocněních. Je to ale záležitost zdivočelých koček a většinou to dopadne dobře i když se to neřeší.
Jo, ale takové kotě není hravé a plné života.

"hovězí srdce - je levné"
kometa - to je za kolik?

napsal(a):
"hovězí srdce - je levné"
kometa - to je za kolik?
Nevím přesně. Prostě, když na něj v řeznictví narazím, beru, co mají a co unesu. Teď naposled to bylo tuším 270 Kč za 1,5 srdce. Doma naporcuji a nastrkám do krabiček a do mrazáku. A postupně vytahuji. Určitě na hmotnost vyjde levněji než všechny možné konzervy a kapsičky. A je to kvalitní svalovina.

aha
tak to mám (nebo jsem zatím měla) do stovky
a samozřejmě, prefa krmivo je daleko dražší, o tom žádná
Michal724

XXX.XXX.241.7
Ahoj,
Tyjo, tolik reakcí jsem nečekal. Díky moc 😊. Vím, že kočky spí hodně , jen jsem chtěl dát co nejvíce informací. Cca za týden něco nás čeká očkování.
Zkusím mrknout po nějakém mase. Zatím dáváme mléko pro koťata a v tom granule, opět pro koťata s co největším obsshem masa a bez obilovin.
Testy ze stolice se dělali včera. A vše v pořádku.
Myslíte, že už si poradí s granulemi? Mám pocit, že ji trošku dělá problém je rozkousat ale zvládne to, nějak 😀

Michal724
napsal(a):
Ahoj,
Tyjo, tolik reakcí jsem nečekal. Díky moc 😊. Vím, že kočky spí hodně , jen jsem chtěl dát co nejvíce informací. Cca za týden něco nás čeká očkování.
Zkusím mrknout po nějakém mase. Zatím dáváme mléko pro koťata a v tom granule, opět pro koťata s co největším obsshem masa a bez obilovin.
Testy ze stolice se dělali včera. A vše v pořádku.
Myslíte, že už si poradí s granulemi? Mám pocit, že ji trošku dělá problém je rozkousat ale zvládne to, nějak 😀
Kupte pro začátek nějaké kotěcí, menší. Ale znovu se přimlouvám za to maso. Já taky kupuju i konzervy a granule - je to snazší pro sousedku, která se mi o kocoury stará, když jsem pryč. Ale maso je prostě základ.
Dávejte i maso
Čerstvé, syrové
= všechny druhy,
+ zkuste i ryby, zvěřinu.
(Prý ne divočáka)
https://www.svetmyslivosti.cz/zpravy/pozor-na-divocaky
Masa stačí kousek, ale potřebuje to.
Pestrá strava.
Bude to bytová kočka?
Je to původně venkovní kotě?
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/
Granulky pokouše.. Taky jsem měla 6 týdenního kocourka, byl trochu menší.. A granulky jedl suché a hned , mléko jsem nedavala, jen kapsičky.. Bříško míval jak buben. Je to normální..
Jen jsem vypozorovala,ze se mu líp ji z placate, širší misky, pořád trepal hlavou, asi mu zavazely fousky.