Bengálské koťátka k rezervaci.

Prodám Bengálskou kočku - Bengálské koťátka v barvách Charkoal a Brown hled...
20000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
mám dotaz. Chtěla jsem se zeptat, jestli pro mě nemáte nějaké rady jak ulevit kocourovi od týdenního zvracení. Jedná se o bengálskou kočku. Kočku krmím ráno mokrým krmivem (GranataPet - krmivem, které vyhrálo v DTEstu), případně COSMOU konzervou. (50 g), v poledne mu dávám 1/2 kapsičky Granaty nebo čerstvým masem, a večer mu nechávám granule Josera, které mu nechávám dle uvážení /ne vždy je sní/
Vše začalo v březnu, kdy se jednalo o tzv. lačné zvracení (poskytovala jsem mu dávku doporučenou na krmivu.). Následkem toho jsem byla u veterináře, který provedl rozbor moči a stolice (vše s negativním výsledkem.) Jako pomoc jsme obdrželi FAMOSAN. V té době jsem začala krmit kombinovaně i konzervami a problém na měsíc ustal. (dokonce jsem vyřadila i FAMOSAN)
Bohužel problém se objevil znovu. Opět odvezen k veterináři, proveden ultrazvuk, který nic nezjistil. Doporučen FAMOSAN a sjednocení značek krmiv. Bohužel jsem toho nemohla dosáhnout. Suché krmivo značky JOSERA mu moc chutné, ale kapsiček se ani netknul. (výsledek zvracení). Při snaze sjednocení na GRANATU (bohužel průjem, který mi z aktivního kocourka udělal chudáčka mazlícího v klíně.
Nasadila jsem ENTERO GEL, který kocourkovi neuvěřitelně pomohl.
Z toho důvodu jsem změnila veterináře, který provedl kocourovi rozbor krve a RGT vše v pořádku. Dokonce všichni vidí zdravého kocoura, který prospívá. Má 5 kg nehubne. (vážím každý týden.) Kocourek je mazlivý, aktivní (když má své dny - někdy se prostě chce pouze válet). Ale jinak trvá vždy na každodenním režimu /žrádlo, mazlení, vycházka, oběd, clicker trénink, hra, žrádlo, mazlení, spánek./
Mate pro mě nějaké rady, co dělat o co se jedná?
Všem děkuji předem za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem
granule by měl mít k dispozici trvale
a dávky i četnost krmení by si měl určit kocour, oni ta doporučení nečtou a potřeby mají někdy dost až úplně odlišné (pokud by se nepřežíral do bezvědomí)
měl by mít k dispozici na okus zeleň
bezoáry nezvrací?
Ne, chlupy to nejsou. A kočičí trávu má k dispozici. A pokud je má k dispozici trvale - tak je přes den stejně nejí. (tedy pokud ho nekrmím, ale to bere jako součást mazlení + používám je při clicker tréninku).
tak si myslím,že má dost..granule můj kocour jedl průběžně přes den,kdy měl na ně chuť(taky Josery,ty mu chutnaly)-ty jsem doplňovala průběžně,aby je měl pořád v misce a ráno a večer kapsu...
Nesní toho hodně?a pak mu to "nesedne"?...Trávu taky zobal a sem tam jsem mu dala kousek té pasty na trávení..(nevím,jak se jmenovala-asi Bezopasta?)
Takže on možná jí hodně,když pak ještě zobe při tréninku,tak už pak z misky granulky nechce...zkusila bych nedávat v poledne zase jídlo...až večer, a ty granule ať si zobe jak chce přes den..
Také mu dávám mu maltovou pastu jednou týdně - nepomáhá (pouze mu chutná)
Syrové maso také dávám - všude je psáno doporučení krmit bengalské kočky syrovým masem z důvodu kvality srsti (70% se jedná o kuřecí /z mého obědu / 10% ryby (sardinky zbožňuje.) Pak mám koupený krutí BARF, který mám v mrazáku, pokud nestíhávám vařit.
Výjimečně dostane kousek vepřového, hovězí /ale to mu nejede/, zvěřinu
Pokud má průjem dostává vařené kuře s rýží.
Nechávám dělat testy stolice, abych do něj zbytečně necpala chemii.
Průjem měl pouze poté co jsem na doporučení veterináře změnila granule (tak jsem se vrátila k Joseře)
Jen mi furt není jasné po čem zvrací, když nikde není dle veterinářů problém.
napsal(a):
Průjem měl pouze poté co jsem na doporučení veterináře změnila granule (tak jsem se vrátila k Joseře)
Jen mi furt není jasné po čem zvrací, když nikde není dle veterinářů problém.
V čem konkrétně spočíval rozbor krve?
Moc tomu nerozumím - bez nálezu shrnutí
Kidney 3, T-PRO, aLB, BUN, UA, CRE2, GPT, Glu, ALP.
Upřímně nevím co ty zkratky znamenají - vím, že ledviny a hladinu glukózy má v pořádku, ale ostatnímu nerozumím
napsal(a):
Moc tomu nerozumím - bez nálezu shrnutí
Kidney 3, T-PRO, aLB, BUN, UA, CRE2, GPT, Glu, ALP.
Upřímně nevím co ty zkratky znamenají - vím, že ledviny a hladinu glukózy má v pořádku, ale ostatnímu nerozumím
Já zase nerozumím, že jste se neptal(a), co ty zkratky znamenají. A dát je sem bez konkrétních čísel je trochu k ničemu.
Věštění z koule
Ještě mne napadlo - zařídit, aby neměl přístup ke kalendáři....týden uplynul, měl bych zase zvracet.
Ale tak vážně, no...zase...chodíte trénovat ven? Nemohl se někde o něco otřít - postřiky a tak?
napsal(a):
Já zase nerozumím, že jste se neptal(a), co ty zkratky znamenají. A dát je sem bez konkrétních čísel je trochu k ničemu.
Zde jsou konkrétní čísla:
kidney 3
T pro 70 g/L
Alb 37 g/L
BUN 10.8 mmol/L
UA under 59 mmol/L
cre2 123 mnol/L
GPT 0.89 ukat/L
Glu 4.6 mmol/L
Alp 0.83 ukat/L
Pravda neměla jsem se spojit asi se s pouhým shrnutím - ale bengálky často mají problémy s ledvinami, a těmi to naštěstí není. Ani to není DIABETES (glukózy je v pořádku.)
Nevím jestli z toho něco konkrétního vyčtete
napsal(a):
Věštění z koule
Ještě mne napadlo - zařídit, aby neměl přístup ke kalendáři....týden uplynul, měl bych zase zvracet.
Ale tak vážně, no...zase...chodíte trénovat ven? Nemohl se někde o něco otřít - postřiky a tak?
Myslím si, že tím to není. S kocourem jsem poprvé byla venku na začátku června.(předtím nebyl čipovaný a neměl ochranu proti klíšťatům) A on zatím moc nechce - potřebuje získat sebevědomí. Když myslím vycházku myslím ze schodů dolů v paneláku a zpátky.
a není to fakt jen tím,že se občas přejí??...přece musíte vidět,co před tím jedl...a kolik..co mu vlastně nesedlo...co vyzvracel..hm? Pokud je jinak vpořádku,tak bych se nad tím asi nepozastavovala...
Také mu dávám mu maltovou pastu jednou týdně - nepomáhá (pouze mu chutná)
Jak víte,že nepomáhá?..tak dávejte častěji..3-4cm(nevím sice,co je maltová pasta),ale jestli je to ta Bezopasta.....Maxovi taky chutnala...
Ano vím, ale pokaždé je to z něčeho jiného - jednou je z konzervy, podruhé z granulí.
Odpovědi, které jsem o veterinářů dostala, že některé kočky prostě zvrací. Ale mě je vždycky tak líto - tak přemýšlím jak mu pomoc.
Trávu mám, pastu na chlupy dávám + každý den pamlsky na chlupy a na srst.
Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s probiotiky pro kočky?
Purina Pro Plan Fortiflora Feline Probiotic?
Přemýšlela jsem, že bych mu je objednala, abych mu trochu ulevila ale nevím, jestli by to pomohlo.
ps. veterinární krmivo jsme zkusili - jí pouze Purinu (Hill ne), tu mám také pokud by bylo nejhůř, ale poté co se vyzvrací už další krmivo, které mu podám za hodinu nevyzvrací a je v pohodě.
Odpovědi, které jsem o veterinářů dostala, že některé kočky prostě zvrací. Ale mě je vždycky tak líto - tak přemýšlím jak mu pomoc.
Tak to nechte tak a nevymýšlejte další krmení ,ať mu to nezprotivíte
uvedu jiný příklad-mimo zvířátka.....moje holka,když vyžadovala pozornost,tak dokázala vyvolat zvracení..Měla asi rok-prostě se dokázala postavit v postýlce...Dala jsem jí spát,seděli jsme na dvorku,okno otevřené...začal pláč...než jsem proběhla domem,už byla celá i s postýlkou pozvracená..tmavě modrý jekor na zemi....To dělala taky minimálně 2krát do týdne...(si dovedete představit,-celou ji převlíct,i s povlečením..koberec vyčistit..když jsem na něho dala igelit,neudělala to,ale potřebovalo to větrat...)trvalo to ...no aspoň 8-10x to udělala...já trpělivě,v klidu převlékala..Doktorka mipak řekla,že si prostě dokáže vyvolat zvracení,aby dostala mou pozornost-že jí nic není....jednou-a teď nečtěte rodiče s volnou výchovou..bylo to v roce1979-to se ještě o něčem takovém nevědělo...Jsem jí prostě seřezala-po zadeli ovšem-přes plínky-byla překvapená,ale pomohlo to...a byl klid..už to nikdy!!neudělala..
Tím nechci říct,abyste kočku seřezala,ale pozorujte kdy to dělá??není sama?nechce vaši pozornost?..jestli né,nechte to být..
napsal(a):
Zde jsou konkrétní čísla:
kidney 3
T pro 70 g/L
Alb 37 g/L
BUN 10.8 mmol/L
UA under 59 mmol/L
cre2 123 mnol/L
GPT 0.89 ukat/L
Glu 4.6 mmol/L
Alp 0.83 ukat/L
Pravda neměla jsem se spojit asi se s pouhým shrnutím - ale bengálky často mají problémy s ledvinami, a těmi to naštěstí není. Ani to není DIABETES (glukózy je v pořádku.)
Nevím jestli z toho něco konkrétního vyčtete
Omlouvám se za zpoždění. My se učili jiné zkratky. Takže jsem moc nevyčetla.
Kidney 3 neznám - to je známkování jako ve škole? Ledviny za 3 = dobrá?
T pro = celková bílkovina? v normě
Alb v normě
BUN, UA, cre2, GPT - nevím, co to má být
Glu a Alp v normě
Děkuji za odpovědi. Je to jediný problém, který s Iginem mám. Neškrabe mi nábytek, nekouše, neškrabe, nechá mě vyspat, neutíká - prostě takový mazlivý mišák. (Jedná se o moji první kočku - někdy mám pocit, že to vůbec není bengálka, jak je klidný.)