Pomocník na veterině? Jak si to představit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pomocník

19.7.2022 20:31
Pomocník

XXX.XXX.2.110

Dobrý den.
Pomáhám jedné staré paní se zvířaty. Zajistil jsem pro jednu kočičku s běžně neléčitelnou nemocí léčbu u jedné veterinářky. Tam jsem byl s kočičkou i s paní několikrát. Ta paní se tam zdržela když už nebyly žádní pacienti, zapovídala se s paní doktorkou (u toho jsem nebyl). Říkala že se jí p. doktorka svěřila že má naprosto neschopnou sestru, že ji před týdnem vyhodila a teď jí chybí šikovné ruce. Paní hned nabídla mě, že jsem na zvířata super a asi bych jí rád pomáhal. Jak mi to dořekla, hned jsem paní doktorce zavolal a domluvil se na čtvrtek. Prý si mám vzít oblečení na převlečení, pití a svačinu a to je všechno.
A proč sem teda píšu? Chci se zeptat co d takové výpomoci čekat ? Co bych se měl ještě naučit, vzít...? K čemu tam vlastně budu ? Mám jen info že prostě pomáhat a ne zadarmo... Neví někdo, alespoň co si myslíte? Viděli jste někoho takového v ordinaci ? Jako "pomocníka"?
Ještě dodám že mi není ani 14, starám se a kastruji toulavé kočky a asi půjdu studovat veterinární lékařství. A jsem kluk. Takže jakoby ani sestřička nebudu, možná bratr (:
Díky za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2022 21:07

Pomocník napsal(a):
Dobrý den.
Pomáhám jedné staré paní se zvířaty. Zajistil jsem pro jednu kočičku s běžně neléčitelnou nemocí léčbu u jedné veterinářky. Tam jsem byl s kočičkou i s paní několikrát. Ta paní se tam zdržela když už nebyly žádní pacienti, zapovídala se s paní doktorkou (u toho jsem nebyl). Říkala že se jí p. doktorka svěřila že má naprosto neschopnou sestru, že ji před týdnem vyhodila a teď jí chybí šikovné ruce. Paní hned nabídla mě, že jsem na zvířata super a asi bych jí rád pomáhal. Jak mi to dořekla, hned jsem paní doktorce zavolal a domluvil se na čtvrtek. Prý si mám vzít oblečení na převlečení, pití a svačinu a to je všechno.
A proč sem teda píšu? Chci se zeptat co d takové výpomoci čekat ? Co bych se měl ještě naučit, vzít...? K čemu tam vlastně budu ? Mám jen info že prostě pomáhat a ne zadarmo... Neví někdo, alespoň co si myslíte? Viděli jste někoho takového v ordinaci ? Jako "pomocníka"?
Ještě dodám že mi není ani 14, starám se a kastruji toulavé kočky a asi půjdu studovat veterinární lékařství. A jsem kluk. Takže jakoby ani sestřička nebudu, možná bratr (:
Díky za odpovědi

Ve 13 letech kastrujete kočky? Jak? Kde?

19.7.2022 23:07
Sýček

XXX.XXX.15.32

Páni. To ych chtěla v takovém věku taky . Máš můj obdiv. Prostě jdi do toho . takovou nabídku jsem si já přála vždycky .

20.7.2022 08:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ve 13 letech kastrujete kočky? Jak? Kde?

Třináctiletým dětem se vyká?

20.7.2022 09:37
Bobča

XXX.XXX.20.192

rapotacka11 napsal(a):

Kometka je zvyklá ze školy...dnes se žákům vyká,žejo ..

Taky by mě zajímalo,jak kastruješ kočky...snad jen kocoury,né?..to je jednodušší..Ale jako pomocník se neboj,paní doktorka ti řekne,co máš dělat..budeš přidržovat zvířata...a tak různě...To zvládneš!! Pak napiš,jak to dopadlo tvůj první den..

20.7.2022 09:38

rapotacka11 napsal(a):

Já raději ano. Po faux pax, kdy jsem tykala, dle vyjadřování, 12letému dítěti. A ona se z toho vyklubala slečna 21 let (aspoň to teda tvrdila). Ale Pomocník je očividně troll. Jsem zvědavá, jestli mi odpoví.

20.7.2022 09:43

Bobča napsal(a):
Kometka je zvyklá ze školy...dnes se žákům vyká,žejo ..

Taky by mě zajímalo,jak kastruješ kočky...snad jen kocoury,né?..to je jednodušší..Ale jako pomocník se neboj,paní doktorka ti řekne,co máš dělat..budeš přidržovat zvířata...a tak různě...To zvládneš!! Pak napiš,jak to dopadlo tvůj první den..

Já dětem ve škole tykám. Jsem ve věku jejich babiček. Navíc sami studenti říkají, že jim to připadá lepší, méně odtažité.

13 leté dítě prostě nemůže kastrovat, ani kocoury. Protože celková narkóza. A vůbec. Naše děti na to studují 4 roky. A i tak dělají "jenom" asistenty.

20.7.2022 09:55
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já dětem ve škole tykám. Jsem ve věku jejich babiček. Navíc sami studenti říkají, že jim to připadá lepší, méně odtažité.

13 leté dítě prostě nemůže kastrovat, ani kocoury. Protože celková narkóza. A vůbec. Naše děti na to studují 4 roky. A i tak dělají "jenom" asistenty.

to s tebou souhlasím...proto se ptám,jak to dělá...čekám na odpověď..

Nebo jestli jen zařizuje kastrace??ale to stojí peníze..

20.7.2022 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.42.175

Nevím, kolik pisateli je, moc jsem to nepochopila, tipla bych 18, když chce jít studovat na veterináře. Kastruje...ano, pochopila jsem odchyt, odvoz na veterinu, nějaká péče, vypuštění.

20.7.2022 10:19

Bobča napsal(a):
to s tebou souhlasím...proto se ptám,jak to dělá...čekám na odpověď..

Nebo jestli jen zařizuje kastrace??ale to stojí peníze..

Já taky (čekám na odpověď).

20.7.2022 10:21

lesnížínka napsal(a):
Nevím, kolik pisateli je, moc jsem to nepochopila, tipla bych 18, když chce jít studovat na veterináře. Kastruje...ano, pochopila jsem odchyt, odvoz na veterinu, nějaká péče, vypuštění.

Píše, že necelých 14. Může se chystat na střední veterinu. Ale podle mě kecá. Takovou odpovědnost dítě nemá.

20.7.2022 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.42.175

Píše, že necelých 14. Může se chystat na střední veterinu. Ale podle mě kecá. Takovou odpovědnost dítě nemá.

Já to asi blbě pochopila, brala jsem to, že mu není 14, aby sme si nemysleli, že je dítě. Ale asi máte pravdu, asi mu není ještě 14.

Pomocník

20.7.2022 12:17
Pomocník

XXX.XXX.109.126

Takže, ano v současné době je mi 13, ani ne 14. Kastruji kočky = odchyt do sklopce, převoz na veterinu autobusem, asistence u uspání, po kastraci vyzvednutí, umístění do pobytové klece, 5 dní kocourek, 10 dní kočička, pak vypuštění a nadále krmení.
První den vám nenapíšu, jdu tam až zítra ( :

20.7.2022 12:22

Pomocník napsal(a):
Takže, ano v současné době je mi 13, ani ne 14. Kastruji kočky = odchyt do sklopce, převoz na veterinu autobusem, asistence u uspání, po kastraci vyzvednutí, umístění do pobytové klece, 5 dní kocourek, 10 dní kočička, pak vypuštění a nadále krmení.

Pobytová klec 5, případně 10 dní? Opravdu? Kdo to platí? I naše statková Eliška byla vypuštěna po 2 hodinách, naprosto bez problémů.

20.7.2022 14:19
Bobča

XXX.XXX.20.192

Pomocník napsal(a):

tak to je jiná ...když napíšeš "kastruju"kočky...zní to asi jinak,né?....Ty pobytové klece máš jako ty doma,nebo u té paní,nebo na veterině??

20.7.2022 15:36

Bobča napsal(a):
tak to je jiná ...když napíšeš "kastruju"kočky...zní to asi jinak,né?....Ty pobytové klece máš jako ty doma,nebo u té paní,nebo na veterině??

5 (10) dní pobytová klec po kastraci je nesmysl. Už vidím polodivokou kočku, jak je tam nadšená.

21.7.2022 19:41
Bobča

XXX.XXX.20.192

Pomocník napsal(a):

Tak co,"pomocníku"...jaký byl tvůj první den?? jsem zvědavá..

21.7.2022 20:28

Bobča napsal(a):
Tak co,"pomocníku"...jaký byl tvůj první den?? jsem zvědavá..

Já taky. Pomocník je asi virtuální. Nebo možná plný dojmů.?

22.7.2022 07:14
deauville

XXX.XXX.46.69

5 (10) dní pobytová klec po kastraci je nesmysl. Už vidím polodivokou kočku, jak je tam nadšená.

No, tady bych se ohradila... U nás v útulku u plašanek, které se vrací do původní lokality, vždycky čekáme do vypadnutí stehů, což tak těch 10 dní trvá. A jasně, v kleci se jim nelíbí, ale všechny to přežily bez úhony. Vypustit kočku, kterou bylo nutno odchytit sklopcem (tzn. je natolik plachá, že odchyt do rukou je nemožný), s kastrační ranou, je... prasárna.

Něco jiného je to u kočky, kterou znám a vím, že v případě potřeby ji odchytím a zajistím vet ošetření. Ale u plašanek teda považuji za standard, že se holt v kleci zdrží těch cca 10 dní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík