Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MagdaVS

22.7.2022 11:30
MagdaVS

XXX.XXX.125.6

Prosím o radu, našli jsme kotě, vzali na veterinu, kde kotě prohlédli, odčervili a řekli, že je zcela v pořádku. Našli jsme mu domov, tam ho nesnesl pes a putovalo do další rodiny. Mezitím bylo kotě zase na veterině, že se nezdála srst, ale vše v pořádku. Pak se u psa objevily červené krvavé fleky, nevědělo se z čeho. Potom i u dětí a lidí, co přišli do kontaktu s kotětem a tím se přišlo na to, že má kotě plíseň. Žádný veterinář na to nepřišel a plíseň se roznesla po 3 rodinách. Nejvíc trpí pes, má velké fleky. Setkali jste se s tím někdo? Jaká léčba nejlépe zabrala? Má antibiotika a léčbu na plíseň, ale nezlepšuje se to a je stále infekční. Děkuji za pomoc.

Upraveno Adminem 22.7.2022 v 12:40 - interpunkce

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2022 12:20

..kdysi jsem takhle zachránila kotě a přinesla ho domů....vyjma všeho možneho diagnostikována I plíseň, potvrzeno odebranim a zasláním vzorku z kůže do laboratoře....kočka celá oholena a podáván tekutý preparát, nazev už si nepamatuju a to v intervalech 7 dní podávat a 7 dní bez a to až do vybrani celé dávky, bylo to tuším že 1ml na kilo kotěte, ale už fakt nevím přesně...de facto kočka přestala být nebezpečná pro okolí už tuším že druhý den po aplikaci....nechytila jsem to ani já, ani malý vnuk na návštěvě ani zbytek zvireciho osazenstva, ale dobře mi nebylo zvlášť po fotkách co mi vet ukazoval, kam až plíseň může zajít....kotě tenkrát mělo dva stroupky na boku, myslela jsem, že to má pokousani od jiné kočky....

22.7.2022 13:40

MagdaVS napsal(a):
Prosím o radu, našli jsme kotě, vzali na veterinu, kde kotě prohlédli, odčervili a řekli, že je zcela v pořádku. Našli jsme mu domov, tam ho nesnesl pes a putovalo do další rodiny. Mezitím bylo kotě zase na veterině, že se nezdála srst, ale vše v pořádku. Pak se u psa objevily červené krvavé fleky, nevědělo se z čeho. Potom i u dětí a lidí, co přišli do kontaktu s kotětem a tím se přišlo na to, že má kotě plíseň. Žádný veterinář na to nepřišel a plíseň se roznesla po 3 rodinách. Nejvíc trpí pes, má velké fleky. Setkali jste se s tím někdo? Jaká léčba nejlépe zabrala? Má antibiotika a léčbu na plíseň, ale nezlepšuje se to a je stále infekční. Děkuji za pomoc.

Upraveno Adminem 22.7.2022 v 12:40 - interpunkce

Plíseň je potvrzená kultivací? U kotěte, psa i lidí? Trichofytóza? Microsporum? Jaká léčba na plíseň probíhá?

22.7.2022 14:05
lesnížínka

XXX.XXX.42.111

ATB? Může mi někdo vysvětlit, jakovým mechanismem by mohla na plíseň zabrat antibiotika? Asi jsem na to moc tupá...

22.7.2022 14:19

lesnížínka napsal(a):
ATB? Může mi někdo vysvětlit, jakovým mechanismem by mohla na plíseň zabrat antibiotika? Asi jsem na to moc tupá...

On je celý ten příspěvek poněkud zmatený, podivný a bez konkrétních informací. Ale ATB na plíseň opravdu existuje. Amfotericin. Ale je to docela dryák, který se nasazuju v případě, kdy už ostatní antimykotika selhávají.

22.7.2022 17:15
lesnížínka

XXX.XXX.42.111

Ale to je antimykotikum, kde je psáno, že antibiotikum? Proč bych léčila bakteriální infekci, když vím, že je to plíseň?

22.7.2022 19:31

lesnížínka napsal(a):
Ale to je antimykotikum, kde je psáno, že antibiotikum? Proč bych léčila bakteriální infekci, když vím, že je to plíseň?

Protože je to produkt plísně rodu Streptomyces. A proto máme ATB streptomycin (stejně jako od Penicillium máme nejznámější a první ATB penicilín), používaný na infekce zejména zažívacího aparátu. A další ATB. A některá fungují i proti plísním - viz amfotericin, jiná proti parazitům - třeba ivermectin. Je to složitý.

22.7.2022 19:34

bych detaily vůbec neřešila

pro většinu lidí je jakákoliv injekce "očkování" a jakýkoliv protiinfekční lék "antibiotikum".

22.7.2022 19:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bych detaily vůbec neřešila

pro většinu lidí je jakákoliv injekce "očkování" a jakýkoliv protiinfekční lék "antibiotikum".

Ale já jsem učitelka. Tak se pořád snažím vysvětlovat. Jo jo - na praxích jsem slýchávala - dneska jdeme očkovat selata železem - tak jsem to pro studenty uváděla na pravou míru. Holt jsem puntík.

22.7.2022 20:08

Ale já jsem učitelka. Tak se pořád snažím vysvětlovat. Jo jo - na praxích jsem slýchávala - dneska jdeme očkovat selata železem - tak jsem to pro studenty uváděla na pravou míru. Holt jsem puntík.

uvádění na pravou míru je fajn, ale čekat, že popis dění ve veterinární ordinaci, jehož autorem je průměrný klient, nějak odpovídá realitě, je prostě bláhové :D

22.7.2022 21:22

uvádění na pravou míru je fajn, ale čekat, že popis dění ve veterinární ordinaci, jehož autorem je průměrný klient, nějak odpovídá realitě, je prostě bláhové :D

Proto pokládám doplňující otázky. Pravda, tady většinou marně. Ve škole je to lepší.

22.7.2022 23:26
lesnížínka

XXX.XXX.42.111

No tak teď jste mi to nijak neulehčily děvčata Antibiotika jsou (nebo si to myslím) látky s účinkem na bakterie, koky. Antimykotika na plísně. Antivirotika na covid Tak mi v tom nedělejte guláš

23.7.2022 07:13
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):
No tak teď jste mi to nijak neulehčily děvčata Antibiotika jsou (nebo si to myslím) látky s účinkem na bakterie, koky. Antimykotika na plísně. Antivirotika na covid Tak mi v tom nedělejte guláš

Raduš,a není to jedno?..Mě když doktor předepíše "něco",tak mu věřím,a nepídím se...aspoň teda já A když mi dal antivirotika,tak tomu neříkal ATBiotika..

Nebo vetka kocourovi..stejně to za rohem zapomenu,co to bylo..jemu to pomohlo(třeba ta ATB-kapky do očí)a vlastně už nevím,myslím si to,že to byla ATB..

Další ATB pak dostal jen před "útěkem" -když mě pokousal- injekci a druhou od bolesti..po druhé dávce utekl,a tak jsem byla ráda,že je aspoň v tom světě naočkovaný
Nevím teda,proč on,když já měla pracku jak balon,ale asi preventivně,když ji vetka viděla

23.7.2022 07:20
lesnížínka

XXX.XXX.42.208

Není to jedno, protože já, narozdíl od tebe doktorům nevěřím. Zkušenosti mě naučily, že ne každý je na správném místě a tady nejde o ho.vno, ale právě, že o život. A nenechám ani do zvířete cpát nic zbytečně, ne tak do sebe.

23.7.2022 07:25
Bobča

XXX.XXX.20.192

lesnížínka napsal(a):
Není to jedno, protože já, narozdíl od tebe doktorům nevěřím. Zkušenosti mě naučily, že ne každý je na správném místě a tady nejde o ho.vno, ale právě, že o život. A nenechám ani do zvířete cpát nic zbytečně, ne tak do sebe.

jojo...na to jsem zapomněla sorry..
Já nějak po doktorech nechodím,ale exémy jsem měla v živočišné..a pak nějaké alergie ..takže ví,že mi psal antimykotika...vím,že betu antihistaminika....takže někdo tyhla věci bere třeba jako ATB..

23.7.2022 07:41
lesnížínka

XXX.XXX.42.208

co se omlouváš, sim tě? Každý máme jiný přístup, jiné zkušenosti, to jen vysvětluju ten svůj. Možná, kdyby jsme se před lety víc zajímali, celá rodina, tak by taťka nemusel umřít na infarkt. No věřili jsme doktorovi, že je to žlučník, pak dokonce kardiologovi, který tvrdil, že už je to dobré Chtěli jsme ho převézt na nějaké specializované pracoviště, jenže tenhle byl přesvědčivý, že to tam zvládnou. A my? Byli jsme s bráchou mlaďoši, co se s doktory, natož s nemocnicí nikdy nesetkali, mamka vlastně taky skoro ne, o nemocnice a nemoce jsme se nezajímali, i staří prarodiče byli ještě čupr. Všichni jsme byli vyjukaní, krom toho, že paralyzovaní strachy.

23.7.2022 08:41

lesnížínka napsal(a):

Vždyť je to úplně jasné. ATB jsou opravdu primárně léky na baktérie - všechny. Nevím, proč jste napsala na baktérie, koky. Jako že koky nejsou baktérie? No a NĚKTERA fungují na plísně (antimykotický účinek) a NĚKTERÁ proti parazitům.

23.7.2022 09:51
lesnížínka

XXX.XXX.42.208

Koky jsem tam dala pro ty, kdo znají bakterie spíše pod názvem stafylokok, streptokok...

23.7.2022 16:25

lesnížínka napsal(a):
Koky jsem tam dala pro ty, kdo znají bakterie spíše pod názvem stafylokok, streptokok...

Aha. Ale ani to není přesné. Protože baktérie se mj. rozdělují na tyčinky (např. původce pasteurelózy, syfylitidy, cholery, TBC...) a kulovité (Strepto a Stafylo -koky). Prostě baktérie se nerovnají jenom koky. Malé medicínské okénko.

23.7.2022 18:46
lesnížínka

XXX.XXX.42.208

Aha. Ale ani to není přesné. Protože baktérie se mj. rozdělují na tyčinky (např. původce pasteurelózy, syfylitidy, cholery, TBC...) a kulovité (Strepto a Stafylo -koky). Prostě baktérie se nerovnají jenom koky. Malé medicínské okénko.

Díky Ty vámi jmenované nemoci ani nevím, že se léčí ATB. Děda tuberu prodělal, ve škole mi vyšel pozitivní ten test, bylo kolem toho velké haló, než někdo v nemocnici řekl, že kvůli dědovi asi máme v rodině zvýšené (poděděné) protilátky. Jestli to tak je a je to vůbec možné nevím, ale nakonec mě nepřeočkovávali Pokračování to mělo u dědy. Někdy v 70 se předávkoval alnagonem a zničil si krev. Nevím už příznaky, něco se mi mate, že mu pořád tekla krev z nosu. Odvezli ho do nemocnice, tam uviděli krev a řekli, že má děda leukémii. V rodině šok. Pak, že leukémie to není, ale má někde nádor. Hledali. Děda měl rozdrcený palec na pravé ruce od toho, jak ho ve službě přejeli splašené koně s vozem. Celý zdeformovaný. Prý: to je určitě v tom palci. To nám bylo až směšné, to byla totální blbost, no brali mu odtud vzorek. Ze stejného důvodu měl zničenou kyčel, kratší nohu, silně napadal a velké bolesti celý život, proto se cpal tím. Zase vedle. Nevím, jak přišli na to, že rakovina kostí, brali mu vzorek z hrudní kosti. Pak, že určitě rakovina jater, brali mu vzorek z jater. Pak našli flek na plicích - určo je to ono, nádor. Bylo to zvápenatělé ložisko po té TBC. Nakonec...my jsme se asi spletli, dědeček nám řekl, že bere velké dávky alnagonu a my jsme si uvědomili, že to bude asi z toho...A je to pořád stejné

23.7.2022 21:23

lesnížínka napsal(a):
Díky Ty vámi jmenované nemoci ani nevím, že se léčí ATB. Děda tuberu prodělal, ve škole mi vyšel pozitivní ten test, bylo kolem toho velké haló, než někdo v nemocnici řekl, že kvůli dědovi asi máme v rodině zvýšené (poděděné) protilátky. Jestli to tak je a je to vůbec možné nevím, ale nakonec mě nepřeočkovávali Pokračování to mělo u dědy. Někdy v 70 se předávkoval alnagonem a zničil si krev. Nevím už příznaky, něco se mi mate, že mu pořád tekla krev z nosu. Odvezli ho do nemocnice, tam uviděli krev a řekli, že má děda leukémii. V rodině šok. Pak, že leukémie to není, ale má někde nádor. Hledali. Děda měl rozdrcený palec na pravé ruce od toho, jak ho ve službě přejeli splašené koně s vozem. Celý zdeformovaný. Prý: to je určitě v tom palci. To nám bylo až směšné, to byla totální blbost, no brali mu odtud vzorek. Ze stejného důvodu měl zničenou kyčel, kratší nohu, silně napadal a velké bolesti celý život, proto se cpal tím. Zase vedle. Nevím, jak přišli na to, že rakovina kostí, brali mu vzorek z hrudní kosti. Pak, že určitě rakovina jater, brali mu vzorek z jater. Pak našli flek na plicích - určo je to ono, nádor. Bylo to zvápenatělé ložisko po té TBC. Nakonec...my jsme se asi spletli, dědeček nám řekl, že bere velké dávky alnagonu a my jsme si uvědomili, že to bude asi z toho...A je to pořád stejné

Jsou to všechno bakteriální onemocnění, tudíž se léčí ATB. Třeba zrovna na syfylis dobře zabírá penicilín. U lidí i králíků.

23.7.2022 22:08
lesnížínka

XXX.XXX.42.208

Jsou to všechno bakteriální onemocnění, tudíž se léčí ATB. Třeba zrovna na syfylis dobře zabírá penicilín. U lidí i králíků.

Dobré vědět

24.7.2022 08:18

.jo to byl tenkrát hit penicilin na syfilis....pamatujete ohledně toho syfla Petrolejové lampy?

24.7.2022 08:21
Bobča

XXX.XXX.20.192

výkon Čepka neměl chybu ..nevím,jak se jmenuje křestním...

24.7.2022 08:51

.jo to byl tenkrát hit penicilin na syfilis....pamatujete ohledně toho syfla Petrolejové lampy?

Jo jo. Skvělý film!

24.7.2022 08:52

Bobča napsal(a):

Bohužel jmenoval. Petr. Zemřel brzy.

24.7.2022 08:55

Bobča napsal(a):

Petr,.... koukám, že odpovězeno už bylo....paní Janžurová také hrála skvostně...

24.7.2022 09:01

Petr,.... koukám, že odpovězeno už bylo....paní Janžurová také hrála skvostně...

Samozřejmě. Oba.

24.7.2022 09:39

Samozřejmě. Oba.

..jako dítě jsem vytáhla mamče z knihovny krásnou knihu od Paul de Kruif "Bojovníci se smrtí"...a popisuje tam například objevitel insulinu, boj s horečkou omladic a další a další...moc stojí za přečtení, chci se k ní po ix letech vrátit....

24.7.2022 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.43.201

..jako dítě jsem vytáhla mamče z knihovny krásnou knihu od Paul de Kruif "Bojovníci se smrtí"...a popisuje tam například objevitel insulinu, boj s horečkou omladic a další a další...moc stojí za přečtení, chci se k ní po ix letech vrátit....

Myslím, že o tom jsem viděla nějaký film...

24.7.2022 11:50

lesnížínka napsal(a):
Myslím, že o tom jsem viděla nějaký film...

....no ono o objevitekech nemoci I léků už bylo natočeno filmů asi povicero...tahle knížka je z šedesateho roku.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík