Bengálská kočka

Prodám Bengálskou kočku - Přijímáme rezervace na krásná a vymazlená koťátka...
20000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím,
ráda bych znala názor na ohřívání krmiva.
Vím, že mokré krmivo by mělo mít pokojovou teplotu.
Ale jelikož krmím kombinovaně, nedám vždy celou konzervu 1/4 konzervy denně - zbytek do lednice. (navíc k obědu má vždy polévku od Cosmy). Čestvé maso má 2x do týdne.
Nyní už krmivo neohřívám v mikrovlnce (5 s na nejnižší ohřev), ale nechávám ohřát venku.
Za prvé kocourovi to víc chutná - alespoň mám pocit, a zatím nezvracel (praktikuji od pondělí - tak uvidíme, jestli je to ta chyba - protože jinak je kocour zdraví podle veterinářů)
Máte někdo zkušenosti?
Neřešte to, krmte v takové podobě, v jaké to kocour přijímá a nezvrací. Já taky dřív ohřívala v mikrovlnce, ale pak mě to přestalo bavit, zvlášť po ránu
Ano, krmivo se má podávat při pokojové teplotě, protože z lednice to některé kočky nechtějí žrát a u citlivějších hladových jedinců to může způsobit zažívací potíže. Ale popravdě, v tomto počasí nechávat konzervu ohřívat při pokojové teplotě nemusí být taky úplně ideál, zvlášť když ji krmíte na několikrát. Prostě to musíte vychytat tak, aby to Vám i kocourovi co nejméně komplikovalo život
Uživatel s deaktivovaným účtem
deauville
napsal(a):
Neřešte to, krmte v takové podobě, v jaké to kocour přijímá a nezvrací. Já taky dřív ohřívala v mikrovlnce, ale pak mě to přestalo bavit, zvlášť po ránu
Ano, krmivo se má podávat při pokojové teplotě, protože z lednice to některé kočky nechtějí žrát a u citlivějších hladových jedinců to může způsobit zažívací potíže. Ale popravdě, v tomto počasí nechávat konzervu ohřívat při pokojové teplotě nemusí být taky úplně ideál, zvlášť když ji krmíte na několikrát. Prostě to musíte vychytat tak, aby to Vám i kocourovi co nejméně komplikovalo život
Zadavatelka píše, že neohřívá venku celou konzervu.
Proč by mělo vadit lehké ohřátí v mikrovlnce?
Ano, pokaždé jsem ohřívala 50 g z 200 g konzervy. A vždycky se v tom kocour jen nimral /netvrdím, že to nesnědl - ale čtyřikrát se k misce vracel/. Ted to vždycky sní s chutí - na jeden zátah.
Za týden sní tak jednu konzervu. Jinak si ho rozmazluji masem, konzervičkami COSMA natural (hlavně krevety ty miluje.)
ps. jinak zde článek píše, že krmivo ohřevem v mikrovlnce ztrácí nutriční hodnotu a některým jedincům způsobuje žaludeční potíže.
viz.
https://twocrazycatladies.com/cat-food/why-you-never-microwave-cat-food/
Nečtěte bludy z USA, tam dokážou vyplodit opravdu kde co. A to nemám nic proti USA jako takovým. Bohužel, se to teď jednoduše dostane i k nám, nějaký ,,chytrý" redaktor článek přeloží a máme tu paniku o škodlivosti vařených kostí, rozinek a nevím čeho ještě (u psů) Kočky byly doteď hodně v pozadí zájmu, no postupně to přijde, i co se koček týče
Neohřívám v mikrovlnce ale jen z důvodu, že mi vadí ten smrad ohřáté plechovky, kapsičky atd. Když to šoupnu do misky, za pár minut to má přijatelnou teplotu. Kočky mají ale vesměs kapsičky, kterou rozdělím dvěma kočkám a hotovo. Plechovku málokdy spíš jen, když vezmu něco na zkoušku.
napsal(a):
Ano, pokaždé jsem ohřívala 50 g z 200 g konzervy. A vždycky se v tom kocour jen nimral /netvrdím, že to nesnědl - ale čtyřikrát se k misce vracel/. Ted to vždycky sní s chutí - na jeden zátah.
Za týden sní tak jednu konzervu. Jinak si ho rozmazluji masem, konzervičkami COSMA natural (hlavně krevety ty miluje.)
ps. jinak zde článek píše, že krmivo ohřevem v mikrovlnce ztrácí nutriční hodnotu a některým jedincům způsobuje žaludeční potíže.
viz.
https://twocrazycatladies.com/cat-food/why-you-never-microwave-cat-food/
Článek je blbost.
Co se týče chutnosti, možná jste ohřívala na moc vysoký výkon a část konzervy se přehřála, to potom chuť změnit umí. Schválně zkuste krmivo ohřát na snížený výkon, můžete použít i režim rozmrazování.😉