Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2022 19:43
miselin19

XXX.XXX.160.249

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Mám kočku stará cc11 měsíců. Odkojena na UM nalezena v 3 týdnech. Jde o to že jsem před 4 dny našla opět kotě. Špinavé zablešené , okoupala jsem jí v šamponem na blechy a našla jsem všechny zdechlé pár žilo . Nechala jsem jí v koupelně. Druhý jsem s ní šla na veterinu a dál ji maxiclear spot on. Měla i svrab . Ona dostala čtvrtku a naše kočka preventivně zbytek třičtvrtě. Od té doby klid ani jedna blecha. Druhou noc byla opět v koupelně ale v noci ji naše kočka pustila a já to zjistila až ráno. Ta malá kočička už má domov pan byl se vším seznámen a dál se zařídí u svého veterináře. Ale mě zajímá zda mohla moje kočka dostat blechy i když jsem u té menší už žádné nenašla. Naše je v klidu sem tam se podrbe pod bradou ale to dělá pořád když se čistí atd. Je černobílá pořád ji prohledáváme vysáváme. Zajímá mě zda ten spot on působí hned jako že to nemohla dostat? Nebo spíš zda tomu mohl zabránit aby to dostala. Omlouvám se za ten popis ale už mám s toho paniku že si zablešené být ale já ji prostě tu malou venku nechat nemohla.

2.8.2022 07:30
lesnížínka

XXX.XXX.34.132

Nepůsobí hned, takže případně ještě nějakou blešku chytit mohla, ale ne na dlouho, brzy by zase chcípla. Nemusíte mít z blech takovu paniku, mor už od nich nechytnete

2.8.2022 11:09
miselin19

XXX.XXX.160.249

lesnížínka napsal(a):
Nepůsobí hned, takže případně ještě nějakou blešku chytit mohla, ale ne na dlouho, brzy by zase chcípla. Nemusíte mít z blech takovu paniku, mor už od nich nechytnete

Ano to vím.😄 Ale před dvěma roky jsme měli od sousedky komplet celý panelák Štěnice takže vím co to bylo s dvěmi dětmi. Katastrofa a snažím se tomu předejít. A co čtu tak blechy jsou něco podobnýho. Ale nejspíš nic mít nebude zatím je úplně v pohodě. A na veterinu jsem včera volala a řekl že by to mělo působit za chvilku tak uvidíme .

2.8.2022 13:12
lesnížínka

XXX.XXX.34.132

Štěnice jsem nikdy řešit nemusela, ale myslím, že jsou mnohem horší než blechy. Celý život žiju se psy, za mých dětských let nikdo něřešil, že má vořech blechy, ale nikdy se nestalo, že bych si je přenesla domů a zablešila domácnost. Navíc spot on je spolehlivě vyhubí během pár dní, i kdyby jich tam bylo hejno...či co je blech

5.8.2022 20:52
eni

XXX.XXX.88.61

To byste se možná divila, na chalupě na půdě kočka porodila a po opuštění pelechu i s koťaty se nám blechy po palubkách dostali do celé chalupy. Museli jsme použít nějaký přípravek, už si nepamatuji jaký, ale byl přímo z deratizační firmy a ještě manžel pro jistotu na půdě zapálil dýmovnici...takže ano, zablešit domácnost lze. A v té firmě jsme nebyli sami, kdo si přijel pro pomoc kvůli zablešenému baráku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2022 07:20

eni napsal(a):
To byste se možná divila, na chalupě na půdě kočka porodila a po opuštění pelechu i s koťaty se nám blechy po palubkách dostali do celé chalupy. Museli jsme použít nějaký přípravek, už si nepamatuji jaký, ale byl přímo z deratizační firmy a ještě manžel pro jistotu na půdě zapálil dýmovnici...takže ano, zablešit domácnost lze. A v té firmě jsme nebyli sami, kdo si přijel pro pomoc kvůli zablešenému baráku.

Ano, lze. Před léty takto zablešili bytovku sousedi, když neřešili svého psa. Již nikdy více. Do bytu jsem vstupovala jak terminátor - v každé ruce biokill a stříkala a stříkala. A pak následovalo luxování a luxování úplně všeho.

6.8.2022 09:34
miselin19

XXX.XXX.160.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, lze. Před léty takto zablešili bytovku sousedi, když neřešili svého psa. Již nikdy více. Do bytu jsem vstupovala jak terminátor - v každé ruce biokill a stříkala a stříkala. A pak následovalo luxování a luxování úplně všeho.

Ten Biokil jsem koupila raději. Vystříká jsem podlahy sedačku postele. Všude vysáváme. Kočku jsem prohledávala ale nenašla jsem nic. Sem tam se podrbe pod bradou tak rychle prohledáváme ale nic. Už jsem jak na jehlách jen co se podrbe letím.😄 Ale jako že by se nějak celý den drbala nebo Kousala to vůbec ne. Takže ani nevím zda nějaké blechy doma máme. Ale raději to a tím Biokilem ještě zopakují.

6.8.2022 10:13
Bobča

XXX.XXX.20.192

a nevylezou ty blechy z toho vysavače ven??..já kdysi dávno vysála mravence,nechala jsem vysavač na verandě a oni se vrátili

6.8.2022 11:56
lesnížínka

XXX.XXX.35.74

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ale to byla spíše jen hysterie, než že by tam blechy skákaly v hejnech, ne?

6.8.2022 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.35.74

eni napsal(a):

Ta kočka ale asi nežila v chalupě s váma a nedostala (i koťata) spot za krk, ne? Už jsem to kdysi psala na psy: mí psi sice žili v zahradě, ne v domě, tam chodili jen údržbu ale stýkali se s různými vořechy, kteří byli i hodně zanedbaní. Druhý den ráno hladím samíka a přes nos mu přeběhne blecha(u něj se naštěstí blechy dokázaly držet jen v té krátké srsti, do husté se jim nechtělo) Takže zalovím na čele, rozmáčknu mezi nehty ulovenou blechu. Nemyslím si, že bych takto dolázala objevit všechny blechy, co si psi přinesli, pravidelně neměli spot on, nikdy obojky, když byla klíšťata, stříkala jsme je v sezoně občas jen frontline, protože žili s kočkama. A nikdy se u nás blechy neobjevily, nikdy psi neměli blechy, nikdy si nezablešili boudu, takže to taková hrůza s těma blechama nebude. Ty přípravky většinou působí dlouhodobě a postupně vylikvidují všechna stadia blech, aniž by se člověk musel nějak snažit a stříkat si jedy celý barák.

6.8.2022 13:26
miselin19

XXX.XXX.160.249

Bobča napsal(a):
a nevylezou ty blechy z toho vysavače ven??..já kdysi dávno vysála mravence,nechala jsem vysavač na verandě a oni se vrátili

Mám ten bez sáčku. Po každém vysávání vyčistím vyhodím a vysavač proplachnu horkou vodou a vystříkám Biokilem. 😂 Tak snad ne.

6.8.2022 13:32
miselin19

XXX.XXX.160.249

lesnížínka napsal(a):
Ta kočka ale asi nežila v chalupě s váma a nedostala (i koťata) spot za krk, ne? Už jsem to kdysi psala na psy: mí psi sice žili v zahradě, ne v domě, tam chodili jen údržbu ale stýkali se s různými vořechy, kteří byli i hodně zanedbaní. Druhý den ráno hladím samíka a přes nos mu přeběhne blecha(u něj se naštěstí blechy dokázaly držet jen v té krátké srsti, do husté se jim nechtělo) Takže zalovím na čele, rozmáčknu mezi nehty ulovenou blechu. Nemyslím si, že bych takto dolázala objevit všechny blechy, co si psi přinesli, pravidelně neměli spot on, nikdy obojky, když byla klíšťata, stříkala jsme je v sezoně občas jen frontline, protože žili s kočkama. A nikdy se u nás blechy neobjevily, nikdy psi neměli blechy, nikdy si nezablešili boudu, takže to taková hrůza s těma blechama nebude. Ty přípravky většinou působí dlouhodobě a postupně vylikvidují všechna stadia blech, aniž by se člověk musel nějak snažit a stříkat si jedy celý barák.

Já jsem si toho vědoma že docela panikařím. Spot on dostala Moxiclear. A blechu jsem u té naší nenašla ani jednu. Ale je černobílá ale i tak kdyby měla tak bych ji zahlédla ne? Ale jako ten mrňous jak sem ji dovedla domů tak to byl masakr ale po koupeli šamponem na blechy jsem už u ní nenalezla žádnou. A byl ji daň také spot on moxiclear měla i svrab. No uvidím ale pan co si kotě vzal tvrdí že je taky bez problémů tak snad......

7.8.2022 20:37

lesnížínka napsal(a):
Ale to byla spíše jen hysterie, než že by tam blechy skákaly v hejnech, ne?

Ne, to nebyla hysterie. Já se vrátila předčasně z dovolené. Protože mi volala sousedka, že po bytovce skáčou blechy. A nepřeháněla. A když jsem otevřela dveře od bytu, tak na mě ty hladové blechy začaly v několikastupech skákat. Bez přehánění. Dveře jsem rychle zabouchla a jela koupit Biokill. A dal už to znáte.

7.8.2022 22:11
eni

XXX.XXX.88.61

Kočka určitě neměla žádný spot za krkem, to bylo skoro před 30 lety, v době, kdy kočky ještě byly kočky a psi byli psi....

8.8.2022 09:42
Bobča

XXX.XXX.20.192

eni napsal(a):
Kočka určitě neměla žádný spot za krkem, to bylo skoro před 30 lety, v době, kdy kočky ještě byly kočky a psi byli psi....

8.8.2022 10:20
lesnížínka

XXX.XXX.35.252

eni napsal(a):

No moje kočky jsou kočky a psi se neváleli v obýváku, ale ,,hlídali" v zahradě, přesto ty spoty mají(letos tablety) ne tedy kvůli blechám, ale klíšťatům.

8.8.2022 12:44
eni

XXX.XXX.88.61

Jasně, můj pes spal doma v chodbičce na svém gaučíku, jinak pobýval na zahradě a taky byl ošetřený proti klíšťatům. Ale tohle bylo v době, kdy ještě tyto přípravky nebyly tak rozšířené, a psi a kočky se živili zbytky z kuchyně. Granule. kapsičky a pod. možná ani neexistovaly, netuším..prostě zvířata byla zvířata...

8.8.2022 16:09
lesnížínka

XXX.XXX.35.252

eni napsal(a):
Jasně, můj pes spal doma v chodbičce na svém gaučíku, jinak pobýval na zahradě a taky byl ošetřený proti klíšťatům. Ale tohle bylo v době, kdy ještě tyto přípravky nebyly tak rozšířené, a psi a kočky se živili zbytky z kuchyně. Granule. kapsičky a pod. možná ani neexistovaly, netuším..prostě zvířata byla zvířata...

Asi se vrátím i k těm zbytkům z kuchyně, protože pozoruju, že čím méně stravu řeším, tím víc psu chutná

Přidejte reakci

Přidat smajlík