Lucon

XXX.XXX.150.62
Dobrý den, jsem už opravdu hotová já i přítel. Máme kocoura 5let, od kotěte vykastrovaný, proběhla i kontrola zda kastrace proběhla správně. Do 4let byl pouze s pejsky, pak se k nám zatoulala kočička, taky již vykastrovaná a tak máme 4 pejsky a kočku a kocoura. Po zdravotní stránce je zdráv. Od dozrání dospělosti pořád řve ve dne v noci, opravdu celou noc.. někdy je to až takový hystericky řev, hluboký až vyje, kdo má kočky možná ví. S příchodem kočičky byl první velký boj, ale jsou z nich parťáci, kocour je colourpoint britský (7kg), kočička venkovský mix(3,5kg)…kočičku jsme vzaly jako partacku, aby tolik nemnoukal..nepovedlo se, po nocích ji porad honí a chce ji opíglovat, všude chlupy, cica nechce, navíc váhový rozdíl, je mi cici líto.. davkovac krmiva máme, zijou v bytě, do baráku se budeme stěhovat koncem roku. Já jsem ve třetím timestru těhotenství a mám hrůzu z toho, ze už nezaberu vůbec, nedej boze bude budit malého svým silným mnoukanim. Nevíte někdo prosím co udělat, aby kocour neřval a my se mohli vyspat 😔
Děkujeme
Kocour řve 4roky, řeší se to teď. Už kvůli sousedům jste to měli řešit dřív. Ano čtu, nějaké pokusy byly, jako třeba sehnat mu kamarádku, ale selhaly. Pokud se do zimy budete stěhovat na barák, prostě už bych to vydržela a kocoura pouštěla do zahrady, třeba se zklidní. Záleží samozřejmě na tom, jak a kde to bude, jeslti ty podmínky budou. Někomu darovat? Kdo si vezme kocoura s takovou povahou? Tak snad jedině někam do stájí, na hospodářství...
lesnížínka
napsal(a):
Kocour řve 4roky, řeší se to teď. Už kvůli sousedům jste to měli řešit dřív. Ano čtu, nějaké pokusy byly, jako třeba sehnat mu kamarádku, ale selhaly. Pokud se do zimy budete stěhovat na barák, prostě už bych to vydržela a kocoura pouštěla do zahrady, třeba se zklidní. Záleží samozřejmě na tom, jak a kde to bude, jeslti ty podmínky budou. Někomu darovat? Kdo si vezme kocoura s takovou povahou? Tak snad jedině někam do stájí, na hospodářství...
tuhle variantu-pustit ho ven,jsem měla taky na mysli..jen jsem se nevyjádřila dost dobře...Prostě darovat ho někam,kde může jít ven...ale pokud budou mít den domek se zahradou....třeba mu bude venku líp...
Autor

XXX.XXX.139.187
lesnížínka
napsal(a):
Řešíme to prosím od samého začátku, nebo si myslíte, že se nechceme 5 let vyspat. Nemáme klasický panelákový byt, máme střešní velký v bytovce. Byli jsme u více veterinářů, dostali jsme bachovky, esence, rady na intenzivní hraní… nepomohlo nic. Veterináři říkají, že je to v hlavně a chce ven…my ho pryč nedáme. Hledáme všude možně nové řešení a na baráku ho budeme pouštět.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Autor
napsal(a):
Řešíme to prosím od samého začátku, nebo si myslíte, že se nechceme 5 let vyspat. Nemáme klasický panelákový byt, máme střešní velký v bytovce. Byli jsme u více veterinářů, dostali jsme bachovky, esence, rady na intenzivní hraní… nepomohlo nic. Veterináři říkají, že je to v hlavně a chce ven…my ho pryč nedáme. Hledáme všude možně nové řešení a na baráku ho budeme pouštět.
V tom případě musíte vydržet do baráku. Některé kočky se holt s pobytem jenom doma nesmíří.
napsal(a):
V tom případě musíte vydržet do baráku. Některé kočky se holt s pobytem jenom doma nesmíří.
souhlasím ...Tak je to vyřešené tohle jste prve ale nenapsali..že se budete stěhovat,to jo,ale že půjde ven ....
Vidím to jako jediné řešení..Pak písněte,jestli to pomohlo
Autor
napsal(a):
Tak vlastně nevím, co jste čekala za odpovědi. Dobře, asi že někdo má nějakou zázračnou metodu, jak zklidnit kocoura, chápu. Ale asi nemá. I vy jste vyzkoušeli už kde co a nic nezabralo. Budete to muset vydržet, máte tu výhodu, že máte možnost, šanci, že se to vyřeší. A budem rádi když napíšete, jestli to pomohlo Budete potřebovat pevné nervy na posledních pár měsíců

napsal(a):
Pokud jak píšete zkusila jste Feliway, který nepomohl.
Já ze začátku jsem pro svého bengálského kocoura měla žrací míček (nejobyčejnější stojí do 60 Kč za zkoušku tedy nic nedáte), do kterého jsem mu dala půlku granulí. (Bohužel ne všechny míčky, jsou dostatečně dobré, aby kocoura zaměstnaly na dlouho.) Navíc hračky musíte odměňovat, aby ho nezačaly nudit.
Já nežádoucí chování odnaučuji clickrem (např. aby mi neutekl ze dveří a zůstal na místě, ale jestli by to pomohlo s mňoukáním nevím)

A co takhle odhlučnit místnost, ve které kocour je? Nebo naopak izolovat (odhlučnit) ložnici/dětský pokoj, kde spíte? Stačí těžký závěs, a už je hladina zvuků někde jinde - kolikrát stačí odhlučnit jen průchody (dveře, okna). Generátor bílého šumu by mohl pomoci také.
A teď si představte, že se přestěhujete do baráku, a ve vedlejší zahradě budou ožralí sousedi pořádat do noci bujaré párty, z druhé strany budou věčně štěkat tři psi a z třetí strany bude ječet hejno krocanů A to podle dotazů na diskusích není nic vzácného.
Takže já místo "jak je umlčet" volím raději "jak bych to udělala, aby mi to nevadilo". Zkuste tenhle směr přemýšlení.