Miiischa

XXX.XXX.253.38
Dobrý den
Prosím o radu a vaše zkušenosti. Máme doma britskou kočičku, je jí 9let a je nekastrovaná. Je pouze v bytě a ven nechodí. Je to taková samostatná jednotka, pro pomazleni si přijde většinou jen za mnou. Chtěli bychom si pořídit koťátko Mainské mývalí, také kočičku, kterou bychom nechali vykastrovat. Myslíte, že by soužití mohlo fungovat? Jak seznamovat kočky už jsem si načetla, ale i tak ... Máte někdo tyto dvě plemena? Nerada bych, aby se starší trápila.
Miiischa

XXX.XXX.206.254
rapotacka11
napsal(a):
Kočka nejspíš bude velmi nerada.
Nakonec se mohou velmi sblížit
nebo taky ne.
Vy jste tam od toho, aby se nepraly,
později nešikanovala jedna druhou.
Mohou ven?
Ven nemohou, bydlíme v bytě 3+1 a přístup by měli všude
Když si nesednou, je to jen v bytě horší.
Záleží většinou a zásadně na majiteli.
Nedopustit napadení!
Jde to, ale chce to dost trpělivosti.
To jste asi viděla
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
(diskuze rady a poučení)
Miiischa
napsal(a):
Ven nemohou, bydlíme v bytě 3+1 a přístup by měli všude
Podle mě jdete do velkého rizika. A to píšu jako majitelka 3 postupně pořizovaných koček a poslední je právě MCO. Kočky jsou holt individualistky...
Už jen to, že ta starší je nekastrovaná může dle mě způsobit problémy, třeba močení mimo záchod.
Nechci Vás odrazovat, ale holt riziko tam je...
Miiischa

XXX.XXX.206.254
fikovnice
napsal(a):
Podle mě jdete do velkého rizika. A to píšu jako majitelka 3 postupně pořizovaných koček a poslední je právě MCO. Kočky jsou holt individualistky...
Už jen to, že ta starší je nekastrovaná může dle mě způsobit problémy, třeba močení mimo záchod.
Nechci Vás odrazovat, ale holt riziko tam je...
A myslíte, že kastrace te starší by pomohla? Nebo v jejím věku už by to pro ni mohlo být riziko?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Miiischa
napsal(a):
A myslíte, že kastrace te starší by pomohla? Nebo v jejím věku už by to pro ni mohlo být riziko?
Kastrace pomoct nemusí. Bude-li ve stresu, může stejně močit mimo záchod. Já ke svému 14letému kocourovi neplánovaně adoptovala kotě. Náhodou do klaplo. Ale taky nemuselo.
Rvou se a šikanují i kastráti.
Jde jim o jejich teritorium.
Počítat můžete jedině s tím, že si sednou nebo nesednou.
Zařiďte si azyl u příbuzných, kdyby to nešlo,
ale hlavně je to na vás.
(rizika: podělaná postel-pořád, záchod si udělá ve skříni atd.
Hovořím o původní kočce, časem to může být naopak.
Nebo to vyjde.
Miiischa

XXX.XXX.206.254
Takže shrnutí... Prostě buď to klapne nebo ne a nejde dopředu odhadnout, jak to dopadne 😔

Miiischa
napsal(a):
Takže shrnutí... Prostě buď to klapne nebo ne a nejde dopředu odhadnout, jak to dopadne 😔
..ano a proto jak vám rádi výše, vědět kam s druhou kočkou pokud to neklapne.....určitě bych šla do kombinace kocour a kočka....

Miiischa
napsal(a):
Přesně tak.
napsal(a):
..ano a proto jak vám rádi výše, vědět kam s druhou kočkou pokud to neklapne.....určitě bych šla do kombinace kocour a kočka....
Přesně tak, musíte mít v tomto případě plán b) Já jsem pořizovala kotě k 10letému kocourovi, protože stejně stará kočička nám umřela na rakovinu. Muž mi nadával, že budu dědka otravovat s kotětem. Je pravdou, že plán b) jsem neměla. Jenže moje britky jsou domovenkovní a kocour měl x možností bydlet(uklidit se) kam chtěl. Stejně se po smrti druhého psa nastěhoval k pozůstalému do boudy, doma se vyskytoval minimálně, vlastně jen když bylo -20. A jelikož to byl snad nejklidnější kocour na světě, koťátko(novou kočičku) přijal s bohorovným klidem. Abych co nejvíc omezila problémy, bych taky brala vždycky rozdílná pohlaví.
rapotacka11
napsal(a):
Rvou se a šikanují i kastráti.
Jde jim o jejich teritorium.
Počítat můžete jedině s tím, že si sednou nebo nesednou.
Zařiďte si azyl u příbuzných, kdyby to nešlo,
ale hlavně je to na vás.
(rizika: podělaná postel-pořád, záchod si udělá ve skříni atd.
Hovořím o původní kočce, časem to může být naopak.
Nebo to vyjde.
Ano, někde by se zde ještě našlo vlákno, jak mi jeden z minulých útulkových kocourů kadil pod postel!!! To bylo šílené období. Už ani nevím, jak se povedlo, že toho nechal. Ale také byl pořízený později než nejstarší kocour.
Takže třeba tady tyto vyměšovací problémy při soužití vícero koček bývají časté.
Já měla naprosto šíííílené "mrnění" vzít si toho stříbrňáka, kterého zachránila "Ir.ma". Je kouzelný, moc se mi líbí - posílala mi další foto. Předpokládám, že prostřední kocour, který je i ve věku 6 let stále hračička, by to uvítal. Else - salámistce by to asi bylo fuk. Ale nechtěla jsem to udělat mému nejstaršímu milovanému kocourovi. On by se zřejmě upozadil, což dělá i teď těm dvěma mladším - je neskutečně hodný, někdy říkám, že je patologicky hodný . Ale to jsem právě nechtěla.