Problém s vyprázdňovaním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petra549

12.8.2022 11:22
Petra549

XXX.XXX.69.111

Ahojte/Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu. Mám cca 4mesačnú mačku a už cca mesiac má problém s vytlačením stolice. Začne tlačiť, kúsok cca 0,5cm vyjde von, ostane jej to z konečníka trčať. Veľmi pri tlačení plače. Zbytok hovienka jej pomôžem vytlačiť. Boli sme už u dvoch vet, u prvého po týždni liečby anibiotikmi a preháňadlom sa nič nezmenilo a prestala žrať, druhy jej liečil zapálený konečník a pomohlo to, že začala žrať a konečník je už ok. Inak je živá, žere, pije akurát jej musím pomôcť vytlačit hovienko. Hovienko je veľmi tvrdé. Žere mäso, kozervy, kapsičky. Skúšala som jej dať aj jogut, mlieko, smotanu, vývar, aby jej to pomohlo zmäkčiť stolicu, ale nepomohlo. Teraz na radu vet dostáva laktulózu tretí deň, ale zatiaľ jej to nepomohlo. Stretol sa s tým niekto a ako to riešil? Ako jej mam zmäkčiť stolicu, aby ju vedela vytlačiť sama?

12.8.2022 13:49
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Někdy jdou na tuho po některých granulích.
Zkuste kousek jater, kousínek másla - pdle chuti.

Jaké maso dáváte,
denně?
Po čerstvém syrovém mase
vše bývá v pohodě.
Neporadím, neměli jsme takový problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2022 13:52

Mně napadá, jestli má dost tekutin. Pije dostatečně?

12.8.2022 13:54
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Teď jsem to chtěla dopsat.
Vodu klidně na několika místech.

Petra549

12.8.2022 16:16
Petra549

XXX.XXX.10.145

Vodu pije, denne ju vidím min. 2x ako pije, ale nie som celý deň doma, koľko vipije, to neviem, spolu máme 5 misiek na vodu po celom dome, jednu vonku (máme ešte 6 mačiek- tie zožerú skoro všetko a nič im nie je a 4 psov), ale malá zatiaľ von nechodí. Mäso neje každý deň, ale cca 4-5x do týždňa, väčšinou kuracie, bravčové, granule máme biele britky, ale tie nežere, aspoň som ju nevidela, majú ich celý deň k dispozícii, konzervy mame teraz cosma, gourmet a sheba a dostavaju kozie mlieko a dáke mňamky - šunka, syr, mačacie tyčinky. Maslo a pečienky som ešte neskúšala, vyskúšam, maslo mám domáce idem jej ho dať. Ďakujem.

12.8.2022 20:42

Petra549 napsal(a):
Ahojte/Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu. Mám cca 4mesačnú mačku a už cca mesiac má problém s vytlačením stolice. Začne tlačiť, kúsok cca 0,5cm vyjde von, ostane jej to z konečníka trčať. Veľmi pri tlačení plače. Zbytok hovienka jej pomôžem vytlačiť. Boli sme už u dvoch vet, u prvého po týždni liečby anibiotikmi a preháňadlom sa nič nezmenilo a prestala žrať, druhy jej liečil zapálený konečník a pomohlo to, že začala žrať a konečník je už ok. Inak je živá, žere, pije akurát jej musím pomôcť vytlačit hovienko. Hovienko je veľmi tvrdé. Žere mäso, kozervy, kapsičky. Skúšala som jej dať aj jogut, mlieko, smotanu, vývar, aby jej to pomohlo zmäkčiť stolicu, ale nepomohlo. Teraz na radu vet dostáva laktulózu tretí deň, ale zatiaľ jej to nepomohlo. Stretol sa s tým niekto a ako to riešil? Ako jej mam zmäkčiť stolicu, aby ju vedela vytlačiť sama?

Megakolon? Sono?

Petra549

13.8.2022 16:09
Petra549

XXX.XXX.10.145

Sono ani iné vyšetrenie jej nerobili ani neboli odporučené. Keď som u prvého vet chcela, aby jej urobili klystýr, tak mi povedali, že nie, že je to bolestivé. Ale to, že týždeň nekadila a vyzerala na umretie, to ich netrápilo. Preto som išla druhému. Ten ju dal dokopy, ale tiež nerobil žiadne vyšetrenie. Pozrela som na nete, čo je megakolón a príznaky má. Takže zobrať ju na vet, trvať na sone a podľa toho liečba. Ďakujem.

13.8.2022 22:20
lesnížínka

XXX.XXX.44.221

Tak držím palce, aby se to nepotvrdilo, nic moc Zkusila bych dávat do stravy olej, třeba lososový, nebo pupalkový, lněný. Prostě bych zkusila, který by jí chutnal(jestli vůbec některý)

Petra549

16.8.2022 11:38
Petra549

XXX.XXX.69.111

Mám dobré správy, od včera sa micka vyprázdňuje sama. Do teraz 3x a veľa a mäkšie a bez plaču. Maslo ani olej nechcela, pečienka jej chutila. Začala som jej dávať viac mäsa a zvýšila o polovicu dávku laktulózy (večer jej skúsim dať zase pôvodú). Inak jej oveľa viac chutí žrať a vymýšľa ešte viac ako predtým.

16.8.2022 15:22
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

To neznala čerstvé syrové maso?

Petra549

17.8.2022 12:09
Petra549

XXX.XXX.4.120

Jasne, že dostáva surové mäso, ale začala som jej ho dávať každý deň (predtým niekoľkokrát do týždňa).

17.8.2022 23:10
fikovnice

XXX.XXX.132.115

Petra549 napsal(a):
Mám dobré správy, od včera sa micka vyprázdňuje sama. Do teraz 3x a veľa a mäkšie a bez plaču. Maslo ani olej nechcela, pečienka jej chutila. Začala som jej dávať viac mäsa a zvýšila o polovicu dávku laktulózy (večer jej skúsim dať zase pôvodú). Inak jej oveľa viac chutí žrať a vymýšľa ešte viac ako predtým.

S tím klystýrem je dobře, že jste nepochodila... Pokud se neví, co je uvnitř břicha (samozřejmě nechci nijak strašit), tak takovéto úkony nedělat!

18.8.2022 07:35

i ta laktulóza, pokud je nějaká překážka ve střevech, není dobře

18.8.2022 09:19
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
i ta laktulóza, pokud je nějaká překážka ve střevech, není dobře

laktulózu jsem měla doporučenou i já(když jsem držela dietu)...nikdy více!!
Jím všechno,a jde to...

18.8.2022 13:08
fikovnice

XXX.XXX.134.129

Bobča napsal(a):
laktulózu jsem měla doporučenou i já(když jsem držela dietu)...nikdy více!!
Jím všechno,a jde to...

A proč Boži?
Říká se jí také favorit mezi projímadly - je extrémně šetrná! Je ale pravda, že pokud by byla třeba mechanická překážka ve střevě, tak samozřejmě projímadla NE!

18.8.2022 13:29
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):
A proč Boži?
Říká se jí také favorit mezi projímadly - je extrémně šetrná! Je ale pravda, že pokud by byla třeba mechanická překážka ve střevě, tak samozřejmě projímadla NE!

ano,blbě jsem to napsala pomohla,ale ten smrad!! nesměla bych chodit do práce-strašně mě i nadýmala..

kdysi jsem zkusila na doporučení "zaječici"-trpím na zácpy prakticky celý život...I když jsem šla na benzince dozadu...táhlo se to za mnou..prostě šílené...nemohla jsem to brát prostě v pracovních dnech... když má člověk 13hodinové směny-jak to chceš zvládnout?a vzadu seděla vedoucí...takže kam??

a tu laktulózu taky....já vlastně spoustu věcí nemohla jíst,když jsem dělalal v RETu na noční...Od 8,00-03,30 stát u pásu,kousek od tebe z každé strany další ženské a za zády další pás....asi 1,50metru...Měli jsme jednoho kolegu,který se na nás teda vůbec neohlížel...navíc z něho jela cibule na sto honů--a když si ulevil?to se line kolem v té hale...Odvážnější ženské mu nadávaly,ale mu to bylo jedno...Já trpěla jak zvíře,když jsem měla náhodou tyhle!problémy"-jsem se u pásu vznášela jak balonek ..

..přestávka byla většinou půlhoďka kolem půlnoci,ale když se nestíhalo s časopisy,tak se letělo jen vyčurat a jelo se další kolo novin..durch do půl 4-4...v případě nutnosti se zavolalo na vedoucí,ale pokud neměla zrovna čas bylo to kruté....

Kdysi dávno Gutalax..večer vzala,ráno kolem půl 5 šla-sice to byl porod,ale věděla jsem,že to bude do rána...ale to už je víc jak 30let..

18.8.2022 13:52
fikovnice

XXX.XXX.134.129

Bobča napsal(a):
ano,blbě jsem to napsala pomohla,ale ten smrad!! nesměla bych chodit do práce-strašně mě i nadýmala..

kdysi jsem zkusila na doporučení "zaječici"-trpím na zácpy prakticky celý život...I když jsem šla na benzince dozadu...táhlo se to za mnou..prostě šílené...nemohla jsem to brát prostě v pracovních dnech... když má člověk 13hodinové směny-jak to chceš zvládnout?a vzadu seděla vedoucí...takže kam??

a tu laktulózu taky....já vlastně spoustu věcí nemohla jíst,když jsem dělalal v RETu na noční...Od 8,00-03,30 stát u pásu,kousek od tebe z každé strany další ženské a za zády další pás....asi 1,50metru...Měli jsme jednoho kolegu,který se na nás teda vůbec neohlížel...navíc z něho jela cibule na sto honů--a když si ulevil?to se line kolem v té hale...Odvážnější ženské mu nadávaly,ale mu to bylo jedno...Já trpěla jak zvíře,když jsem měla náhodou tyhle!problémy"-jsem se u pásu vznášela jak balonek ..

..přestávka byla většinou půlhoďka kolem půlnoci,ale když se nestíhalo s časopisy,tak se letělo jen vyčurat a jelo se další kolo novin..durch do půl 4-4...v případě nutnosti se zavolalo na vedoucí,ale pokud neměla zrovna čas bylo to kruté....

Kdysi dávno Gutalax..večer vzala,ráno kolem půl 5 šla-sice to byl porod,ale věděla jsem,že to bude do rána...ale to už je víc jak 30let..

"...ten smrad!! nesměla bych chodit do práce-strašně mě i nadýmala..."

18.8.2022 14:13
lesnížínka

XXX.XXX.35.14

A já se chtěla zeptat, co a na co je vlastně ta laktuloza, i když jsem tušila dle názvu. N tak tohle nikdy potřebovat nebudu, já bych potřebovala nějakou ,,betonozu"

18.8.2022 18:05
fikovnice

XXX.XXX.134.67

lesnížínka napsal(a):
A já se chtěla zeptat, co a na co je vlastně ta laktuloza, i když jsem tušila dle názvu. N tak tohle nikdy potřebovat nebudu, já bych potřebovala nějakou ,,betonozu"

Čéče, já asi taky!

Přidejte reakci

Přidat smajlík