Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2022 00:47
hana1

XXX.XXX.248.102

Ztratilo se nám kotě 4.8 nepřestáváme hledat máme kočky tři, ale toto bylo jedinečné tak už nevíme sousedův pes, nebo dravec? Moc nám chybí a malá tu pláče.

24.8.2022 07:40
lesnížínka

XXX.XXX.2.167

Pes pravděpodobně. Zeptejte se sousedů.

24.8.2022 09:12
hana1

XXX.XXX.248.102

Sousedé tvrdí, že ne, ale ve vesnici mi tvrdí ať mu nevěřím, že lže a soused je největší travič ve vesnici je to paskvil,asi budete mít pravdu.

24.8.2022 09:56
lesnížínka

XXX.XXX.2.167

hana1 napsal(a):
Sousedé tvrdí, že ne, ale ve vesnici mi tvrdí ať mu nevěřím, že lže a soused je největší travič ve vesnici je to paskvil,asi budete mít pravdu.

Ach bože, to vám nezávidím, takového souseda, je mi to líto. Tím spíš, že přijdete nejspíš postupně o všechny. Asi bych šla do nějakého zvířátka, co je doma...morče, králík, činčila...

24.8.2022 12:31
Bobča

XXX.XXX.20.192

krásné kotě ....je to smutné...je to už dost dlouho...vypadá to na toho souseda

25.8.2022 15:31
hana1

XXX.XXX.248.102

Tak mé pátrání dospělo do mrtvého bodu,souseda jsem znova oslovila a prý u nich byl ,schoval se pod autem před psem a on ho asi vybláznil a on utekl a už se nedokázal vrátit to může být také pravda v tom případě jak mi říkali v útulku ho někdo ukradl byl moc pěkný.Místní by to neudělali věděli,že ho hledám,ale je tu spousta náplavek Budu ho hledat dál moc mi chybí malá brečí i když máme doma kočky dvě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2022 15:40

rozhoď všude fotky
nemusel ho nikdo krást, spíš se k někomu nastěhoval, nebo ho teda někdo tzv. zachránil (teda ukradl, ale nechtěně)

25.8.2022 15:43
hana1

XXX.XXX.248.102

Tak snad umí číst předpokládá měla jsem polepenou vesnici plakátama

25.8.2022 15:50
lesnížínka

XXX.XXX.3.140

Nemusí třeba po vesnici ani chodit. Přesně tak, někdo viděl v zahradě koťátko, přítulné, tak ho má doma, protože ho třeba děti chtějí. Někoho třeba ani nenapadne, že ho někdo hledá, na vesnicích je to časté, že se objeví nějaké bezprizorní koťátka. Normálně bych šla a zazvonila postupně na zvonky sousedů, dejme tomu 10 nejbližších domů a zeptala se.

25.8.2022 16:51
fikovnice

XXX.XXX.20.198

hana1 napsal(a):
Tak snad umí číst předpokládá měla jsem polepenou vesnici plakátama

Vypište odměnu. Mně to kdysi pomohlo, ale vypsala jsem fakt vysokou částku. Byl to obyčejný kocour, ale pro mě byl prostě neobyčejný...

25.8.2022 18:40
hana1

XXX.XXX.248.102

Právě jsem přišla i o jeho mámu musel ji lékař uspat,je toho na mě už moc.Nikdo mi ji nevrátí ani za odměnu vypadala jako sibiřská,nebo perská a to bych musela prý nabídnout třeba 10000. Myslím,že ale nebude daleko.

25.8.2022 18:49
fikovnice

XXX.XXX.139.21

hana1 napsal(a):
Právě jsem přišla i o jeho mámu musel ji lékař uspat,je toho na mě už moc.Nikdo mi ji nevrátí ani za odměnu vypadala jako sibiřská,nebo perská a to bych musela prý nabídnout třeba 10000. Myslím,že ale nebude daleko.

Já, jestli si to dobře pamatuji, jsem nabízela 5000,- Kč. Ale to byl fakt obyčejný mourek. A ten plakátek mě k němu fakt dovedl. Dokonce dotyčný o penězích nechtěl ani slyšet, přesto jsem mu aspoň něco tehdy vecpala.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2022 08:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.172

Jo tohle je holt riziko toho že si kočku nezabezpecite. Vas problem.

26.8.2022 09:37
hana1

XXX.XXX.248.102

To jsme potřebovali když už není ani máma malá tu brečí a řeknete vaše vína dík

26.8.2022 09:40

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Mno, tohle byl ale zbytečný komentář (já vím, jako můj, no co už, trkla jsem si, určitě bude mít cukání víc lidí...).

26.8.2022 09:45
hana1

XXX.XXX.248.102

Hledala už včera nové dlouhosrsté stejné na internetu našla, ale je to nějaké sibiřské našemu jako by z oka vypadla bohužel 17000 tak nic stejně si myslím, že naše není daleko, ale nevrátí ho bude tady na vesnici myslím

26.8.2022 11:43
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Vzala bych jakékoli.
Mí nalezenci byli dokonalí.
Perská //ještě měla normální čumáček//, byla taky výborná, nesmírně citlivá,
klidně sekla, taková madam, ale i něžná.
Dlouhá srst může znamenat plstnatění
na některých místech.
Obyčejné kotě dá tolik radosti, jako to drahé.
Když začne chodit ve, hlídali jsme, učili jsme.
Dali do přenosky, podrželi u plotu souseda,
kde řval pes a víte, že se tomu plotu kotě vyhýbalo?
Může se všechno naučit samo, někdy ale se ztrátami.

26.8.2022 14:44

Tohle kotě že zdejší inzerce by se vám nelíbilo?
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/3938039/kocourek-strange-hleda-domov/

26.8.2022 16:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Leithian-Janí....proč takhle. .. sama víš,že se kotě nedá až tak uhlídat-a k tomu další kočka ...je to smutné..Tvoje malá má taky ráda zvířátka..a určitě by byla taky smutná... není to ničí vina...prostě se to stalo..hm

26.8.2022 17:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle kotě že zdejší inzerce by se vám nelíbilo?
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/3938039/kocourek-strange-hleda-domov/

..no nevím, je nádherné ostatně jako všechna koťata, ale chce to kotě 13tydenni....

27.8.2022 15:44
fikovnice

XXX.XXX.133.241

Bobča napsal(a):
Leithian-Janí....proč takhle. .. sama víš,že se kotě nedá až tak uhlídat-a k tomu další kočka ...je to smutné..Tvoje malá má taky ráda zvířátka..a určitě by byla taky smutná... není to ničí vina...prostě se to stalo..hm

27.8.2022 18:04

..no nevím, je nádherné ostatně jako všechna koťata, ale chce to kotě 13tydenni....

Právě, že je maličké a zachráněné, tak jsem myslela, že by k němu při "piplání" rychle přilnuli. A má jiný kukuč, než to ztracené, nebude jim ho tolik připomínat...

27.8.2022 18:07

Právě, že je maličké a zachráněné, tak jsem myslela, že by k němu při "piplání" rychle přilnuli. A má jiný kukuč, než to ztracené, nebude jim ho tolik připomínat...

..ja bych si prostě vzala kotě 13 a více týdnů staré...do té doby má být v kočičí společnosti....

27.8.2022 18:47

..ja bych si prostě vzala kotě 13 a více týdnů staré...do té doby má být v kočičí společnosti....

Rozumím, byl to jen nápad, když na mě vykouklo ze zdejší inzerce.
Jestli jsem to dobře pochopila, tohle kotě mámu nemá...

27.8.2022 21:04

Rozumím, byl to jen nápad, když na mě vykouklo ze zdejší inzerce.
Jestli jsem to dobře pochopila, tohle kotě mámu nemá...

..nic se neděje, ale je tu pár příspěvků, kdy si vzali malé kotě a byl problém s jeho chováním...ale třeba bude v pohodě...prostě je to zvíře, do něj nevidíme, ale já bych šla na jistotu a vzala si zralé kotě.....

27.8.2022 21:41
fikovnice

XXX.XXX.134.0

Já bych paní tedy doporučila koťata rovnou dvě - sourozence.
Jinde to nedoporučuji, ale to je postupné pořizování, kdy to ne vždy klapne.

28.8.2022 10:02
lesnížínka

XXX.XXX.3.151

Oni to ale neklapne ani u zralého kotěte, ani u sourozenců. Pokud jsou to dva kocouři, samci, je velmi pravděpodobné, že tam bude ze strany dominantnějšího šikana, aby druhého vyhnal. Budu se opakovat, ale kočky nejsou smečková zvířata, netvoří ani páry, samci žijou samotářsky. To jen my lidi je zase tlačíme proti jejich přirozenosti do něčeho, co chceme my, ne už tak oni.

28.8.2022 10:12
Bobča

XXX.XXX.20.192

..nic se neděje, ale je tu pár příspěvků, kdy si vzali malé kotě a byl problém s jeho chováním...ale třeba bude v pohodě...prostě je to zvíře, do něj nevidíme, ale já bych šla na jistotu a vzala si zralé kotě.....

Ano,já tu zkušenost mám....ale ta kočičí máma(resp.majitelka)dává ta koťata pryč už v těch 5-6týdnech,jak začnou chodit na záchod a samy se nají....což já vůbec netušila..ještě mi to vlastně týden "podržela",než jsem měla možnost si ho vzít..Ano,vím tu od vás,že by mělo být aspoň 3 měsíce u matky..chápu...naučí se víc

Ale zas je tu Evi asi i vliv plemene,né?vesničan oproti téhle chlupaté kuličce...nevím,jestli jsem dobře pochopila,že je to nalezenec bez matky-tak nemá možnost být v kočičí společnosti.....takže pokud by bylo jen doma....

28.8.2022 13:12

lesnížínka napsal(a):
Oni to ale neklapne ani u zralého kotěte, ani u sourozenců. Pokud jsou to dva kocouři, samci, je velmi pravděpodobné, že tam bude ze strany dominantnějšího šikana, aby druhého vyhnal. Budu se opakovat, ale kočky nejsou smečková zvířata, netvoří ani páry, samci žijou samotářsky. To jen my lidi je zase tlačíme proti jejich přirozenosti do něčeho, co chceme my, ne už tak oni.

Ano, v přírodě jsou samci samotářští a bojují mezi sebou, ale kastrací se tenhle problém výrazně eliminuje. Není testosteron, není ani důvod se prát. Aspoň ne tak velký.

28.8.2022 13:53

Bobča napsal(a):
Ano,já tu zkušenost mám....ale ta kočičí máma(resp.majitelka)dává ta koťata pryč už v těch 5-6týdnech,jak začnou chodit na záchod a samy se nají....což já vůbec netušila..ještě mi to vlastně týden "podržela",než jsem měla možnost si ho vzít..Ano,vím tu od vás,že by mělo být aspoň 3 měsíce u matky..chápu...naučí se víc

Ale zas je tu Evi asi i vliv plemene,né?vesničan oproti téhle chlupaté kuličce...nevím,jestli jsem dobře pochopila,že je to nalezenec bez matky-tak nemá možnost být v kočičí společnosti.....takže pokud by bylo jen doma....

..kotě je kotě......prostě pokud si mohu vybrat, vezmu si kotě na 13tém týdnu, tak jak se má.....

28.8.2022 15:13
lesnížínka

XXX.XXX.3.151

Ano, v přírodě jsou samci samotářští a bojují mezi sebou, ale kastrací se tenhle problém výrazně eliminuje. Není testosteron, není ani důvod se prát. Aspoň ne tak velký.

Tak to určitě, o tom nepochybuju, ale něco v té hlavince bude, protože Leonek se pral celou dobu a byl kastrovaný.

28.8.2022 15:39

lesnížínka napsal(a):
Tak to určitě, o tom nepochybuju, ale něco v té hlavince bude, protože Leonek se pral celou dobu a byl kastrovaný.

A tak jasně. Znala jsem dlouholeté valachy, kteří regulérně připouštěli.

28.8.2022 15:45
lesnížínka

XXX.XXX.3.151

A tak jasně. Znala jsem dlouholeté valachy, kteří regulérně připouštěli.

Koně neovládám ale to hlídání si teritoria bude asi vrozené. Viktorek je teďka hezky napapanej a už jsem ho tento týden dvakrát viděla, jak vystřelil z obýváku a hnal Macka až někde dopředu přes zeď.

28.8.2022 20:26

tohle těm sviňuchám kastrátům kocouřím (a Matýskové) budu každý večer předčítat místo večerníčku
a budu moc moc doufat, že si to alespoň kapku vezmou k srdci.....

tož asi tak...

29.8.2022 03:05
fikovnice

XXX.XXX.132.63

tohle těm sviňuchám kastrátům kocouřím (a Matýskové) budu každý večer předčítat místo večerníčku

tož asi tak...

No, můj kastrát se nepere, ale nechá se dorvat...
Nicméně u něj (jako u všech ostatních) hraje velkou roli také povaha...

Takže upřesňuji svůj příspěvek - doporučila bych vzít dvě koťata - sourozence - kočku a kocoura. Samozřejmě s předpokladem kastrace.

29.8.2022 08:17
Bobča

XXX.XXX.20.192

tož asi tak...

se mi líbí ta "Matýsková" ..to jí říkáte takhle celým jménem?

Stejně jak "karl fon banhof" ve "vesničce"...

Můžete dát foto..hm? prosím...

Můj kastrát(v půlroce)byl divočejší než před tím

29.8.2022 09:24

Matýsková je Matýsková, protože se mi takhle v listopadu 2016 "vylíhlo" v garáži kotě, jestli to mělo 6 týdnů, tak to je moc, vlezlo se to do dlaně - taková velká chodící hlava
celozrzek, a to většinou bývají kluci, a ono se to i tak nějak kocourovsky chovalo, takže jsem to měla automaticky za kluka. A protože předešlý zrzek byl Matýsek (skončil v necelém roce na kolejích ), tak tohle byl Matýsek II. Na jaře se mi sem nastěhoval kocour "z kopečka", nekastrovany, člověk ho vyhodil dveřmi, přišel oknem, a furt se sápal po Matýskovi. Tak jsem se mu teda pořádně podívala pod ocásek....a kulky nikde . A takto se zrodila Paní Matýsková

hledám jednu konkrétní fotku s Matýskovou, záhadně zmizela, hodím mého Maxíka (Leonka) s Tomíčkem (a jsem v depresi, protože fotky jsou jeden nebožtík vedle druhého )

29.8.2022 09:52
Bobča

XXX.XXX.20.192

vidíte tu podobu?.ten flíček na tváři?To jsou kocouři od dcery..rezavý Miki a černobílý Mauí..ten se ztratil při povodních loni-nebo předloni..(letí to)..Miki ho šel hledat asi za 14 dní a vrátil se za půl roku-sám...

Ten příběh je pěkný...Matýsková ..tak to jste zažila dost smutku s kočkama ..

29.8.2022 18:38

tak jsem tu Máťu našla

29.8.2022 18:52
Bobča

XXX.XXX.20.192

Děkuji -takže Máťa

je krásně rezavá ..já viděla v Přáslavicích taky celorezavou-poprvé,ale to byl kocour...

29.8.2022 19:02
Bobča

XXX.XXX.20.192

hana1 napsal(a):
Hledala už včera nové dlouhosrsté stejné na internetu našla, ale je to nějaké sibiřské našemu jako by z oka vypadla bohužel 17000 tak nic stejně si myslím, že naše není daleko, ale nevrátí ho bude tady na vesnici myslím

"hana1"
..Hanko,jak to pokračuje???jsme tu trochu odbočily... . ..Našlo se?..nebo je v plánu druhé?..napište

Přidejte reakci

Přidat smajlík